Αθηνα-Βαρκελωνη με αυτοκινητο

tihuana

Member
Μηνύματα
47
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ισπανια
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη
Γεια χαρα σε ολους ! Ειμαι νεο μελος και ειμαι πολυ χαρουμενη που σας εντοπισα!Ειμαι η Ευη και λατρευω τα ταξιδια με αυτοκινητο (αν και δεν οδηγω ουτε ποδηλατο).Οπως ισως καταλαβατε η οδηγηση πεφτει εξ ολοκληρου στο ετερον ημισυ (ευελπιστουμε να μεγαλωσουν γρηγορα τα παιδια μπας και εχει βοηθεια στο τιμονι ...).
Εχουμε οργωσει την Ελλαδα απο ακρη σε ακρη , αλλα εξωτερικο πρωτη φορα θα το τολμησουμε οικογενειακως τον Ιουλιο.
Προορισμος η Βαρκελωνη! Ημερες ταξιδιου 15!.Αρχικο πλανο ηταν πλοιο απο Ανκονα , αλλα ο οδηγος προτιμησε να αλλαξουμε διαδρομη και να το κανουμε οοολο οδικως απο Αθηνα.

Θα ηθελα , μια που εχετε γραψει ολοι πολλα χιλιομετρα την βοηθεια σας οσον αφορα τη διαδρομη που θα πρεπει να ακολουθησουμε , το που κατα τη γνωμη σας να διανυκτερευσουμε , ποια μερη και αξιοθεατα δεν πρεπει να χασουμε στη διαδρομη και γενικοτερα συμβουλες οσον αφορα την οργανωση μας μια και ειμαστε πρωταρηδες.

Τα διαδικαστικα (διπλωματα , αδεις , ασφαλιση ) τα διαβασα και ηταν πολυ κατατοπιστικα γιατι δεν ειχαμε ιδεα.

Ευχαριστουμε πολυ εκ των προτερων!:)

Υ.Γ. Ο οδηγος εχει μεγαλες αντοχες στη συνεχομενη οδηγηση.Ελπιζουμε να μην κλαταρει ....;)
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Όταν γράφεις "όοολο οδικό από Αθήνα" εννοείς ότι θέλετε να πάτε μέσω Σερβίας, κτλ?
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Λιγο βαρβαρο ειναι για τον οδηγο. Πολλα χιλιομετρα και σιγουρα κουραση για ολους εσας. Εχω φτασει οδικως μεχρι μασσαλια ( απιστευτα ομορφη πολη ) αλλα απο ανκωνα. Η βαρκελωνη θελει 5-6 μερες να την δεις. Ενα τετοιο μεγαλο ταξιδι δεν πρεπει να δειτε και τις πολεις που θα περασετε ? Γνωμη μου λοιπον να πατε με καραβι, βεβαια το κοστος αρκετο, οτι θελετε παντως που μπορω να σας βοηθησω ευχαριστως
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Kι εγώ θα έλεγα ότι θα πρέπει να το ξανασκεφθήτε ,σε ότι αφορά τη διαδρομή μεσω Σερβίας.Και τα χιλιόμετρα θα έίναι πολύ περισσότερα αλλά είναι και μια διαδρομή που την αποφεύγουν ακόμα και πολλοί που είναι εξεκοικιωμένοι με τα οδικά ταξίδια στο εξωτερικό.Οσο αναφορά το κόστος του πλοίου διάβασε πληροφορίες στο θέμα "ακτοπλοικά-προσφορές".Μπορείς να βρεις εισητήρια σε καλές τιμές αν το ψάξεις.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Kι εγώ θα έλεγα ότι θα πρέπει να το ξανασκεφθήτε ,σε ότι αφορά τη διαδρομή μεσω Σερβίας.
συμφωνώ κι εγώ για πλοίο. 15 μέρες είναι πολύ λίγες για τέτοιο ταξίδι. στα υπόψιν ότι ο Grimaldi προσφέρει Πάτρα-Βαρκελώνη με μία κράτηση και συμφέρουσα τιμή.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Οι αυτοκινητόδρομοι στη Σερβία/Κροατία/Σλοβενία είναι πλέον πάρα πολύ καλοί, αλλά τα διόδια τους είναι πανάκριβα. Για 2 άτομα, το κόστος να φτάσεις μέχρι τα ιταλικά σύνορα γίνεται συγκρίσιμο με το κόστος του πλοίου (ενώ και η ταχύτητα του ταξιδιού είναι επίσης συγκρίσιμη).

Επίσης, αν δεν έχετε και πολύ χρόνο στη διπάθεσή σας, ώστε να δείτε και λίγο τις πόλεις από τις οποίες θα περάσετε, το να πάτε οδικώς δεν έχει νόημα. Σκέτη ταλαιπωρία θα σας είναι. Καλύτερα να πάτε με το πλοίο.
 

tihuana

Member
Μηνύματα
47
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ισπανια
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη
Ευχαριστω πολυ παιδια !Η αληθεια ειναι οτι αρχιζουμε και προσανατολιζομαστε στη λυση του πλοιου , μια και ουσιαστικα οι μερες δεν φτανουν για να δουμε και καποιες βαλκανικες πολεις.
Απο θεμα κοστους ,εχετε δικιο , τελικα μας ερχεται το ιδιο , το μελετησαμε και μεις.
Ετσι και αλλιως τα 1100 χιλιομετρα ανκονα-βαρκελωνη εχουν πολλα να μας προσφερουν στη διαδρομη.
Οτι ιδεες εχετε για πολεις η χωρια που δεν πρεπει να χασουμε καλοδεχουμενες.
Ευχαριστω και παλι!;)
 

mitnic

Member
Μηνύματα
92
Likes
481
Επόμενο Ταξίδι
Ουκρανία
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς Ινδια, Βιετναμ
Είναι 1400κμ μέσω autobank (με διόδια). Δεν βλέπεις σχεδόν τίποτα από τις περιοχές που περνάς και 1700κμ μέσα από τα χωρία/ πόλεις- πανέμορφα, τι να πρωτοδείς... σύμφωνα με το ίχνος του GPS (Μάιος 2008)
Καλό ταξίδι
 

craven13

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
σιγουρα συμφερει με πλοιο στην ανκονα και πολυ περισσοτερο στη βενετια. μεχρι την κυανη που εχω παει ειναι καταπληκτικα. για φτηνα ξενοδοχεια ψαξε να βρεις την αλυσιδα campanille εχει παρα πολλα στην διαδρομη και φτηνα.... η βαπκελωνη καταπληκτικη και θα σας ανταμειψει για τον κοπο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.191
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom