Αλατοσπηλαιο για θεραπευτικους λογους στα λουτρα Ποζαρ

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Επεσε σημερα στα χερια μου ενα διαφημιστικο φυλλαδιο για το πρωτο αλατοσπηλαιο στην Ελλαδα, μεσα στο οποιο η παραμονη εχει - υποτιθεται - θεραπευτικες ιδιοτητες. Παραθετω κ το σαιτ, αν κ ειναι απο ξενοδοχειο, αλλα ας κανουμε κ λιγη διαφημιση τα μερη μας...

Εχει ακουσει ή επισκεφτει καποιος κατι παρομοιο ή ειναι μοδα?
Αλατοσπήλαιο \ Αλατοσπήλαιο
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ορυκτού αλατιού είναι παλιά ιστορία. Τώρα αν όντως υπάρχουν τέτοιες τρέχα γύρευε. Στα αλατωρυχία της Wieliszca κοντά στην Κρακοβία άλλοτε λειτουργούσαν αίθουσες-σανατόρια για αναπνευστικά. Το 2005 σε ένα χωριό της νότιας Πολωνίας μπήκα σε μια τέτοια "αλατοσπηλιά". Δεν ήταν για τουριστικούς λόγους. Την χρησιμοποιούν οι ντόπιοι. Είχε μάλιστα δύο (μικρές) αίθουσες. Η μία με ροζ ορυκτό αλάτι για το αναπνευστικό και η άλλη με γκρίζο ορυκτό αλάτι για το στομάχι!!
Πριν 2-3 χρόνια είχα ακούσει ένα ρεπορταζ στην τηλεόραση για κάποιο ξενοδοχεί εδώ στο Σύνταγμα που είχε φτιάξει κάτι τέτοιο. Του είχα δώσει σημασία γιατί είχα την παραπάνω εμεπιρία. Τώρα αν αυτό είχε συνέχεια άγνωστο.

Αυτή με το γκρίζο αλάτι
Λευκώματα Ιστού Picasa - dimos-abroad 2 - POLAND, 17-25...

και αυτή με το ροζ
Λευκώματα Ιστού Picasa - dimos-abroad 2 - POLAND, 17-25...
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Οπως λέει κι ο Δήμος κι εγώ έχω ακούσει κι έχω διαβάσει σχετικό διαφημιστικό για κάποιο παρόμοιο αλατοσπήλαιο στην Αθήνα,μην τρελλαθούμε δεν έχουν ανακοινωθεί ιατρικές μελέτες που να αναφέρονται σε συγκεκριμένα νοσήματα στην θεραπεία των οποίων συνέβαλε και με ποιόν ακριβώς τρόπο και σε τί ποσοστό;αυτού του είδους η εναλλακτική"θεραπεία".Οπως ασκεί ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό το περιβάλλον της θάλασσας,η αλμύρα,το ιώδιο κλπ με παρόμοιο τρόπο αλλά πιό γρήγορα σε μικρότερο δηλ χρόνο βοηθάει η παραμονή σ εναν τέτοιο χώρο δεδομένου ότι στον αέρα του δωματίου όπως το έχουν διαμορφώσει υπάρχουν αυξημένες συγκεντώσεις διαφόρων ιχνοστοιχείων που βοηθούν στην καλύτερη υγεία,την γενικότερη τόνωση του οργανισμού,την ενίσχυση της άμυνας και κατ επέκταση συντελούν στην καλύτερη αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.
Αλλά το να αραδιάζουν ξεκάρφωτα ένα σωρό παθήσεις-παθολ.καταστάσεις ΔΕΝ σημαίνει απολύτως τίποτε...
Το μόνο σίγουρο είναι όσον αφορά τα νοσήματα του νευρικού ...κατάθλιψη,στρές,εκεί μέσω της χαλάρωσης και της ευεξίας που πετυχαίνεται να το δεχθώ ότι η μέθοδος συβάλει κατά πολύ στην θεραπεία...όλα τ άλλα όμως...
Αυτό μου θυμίζει το"ανέκδοτο"πολλές φορές συμβουλεύουμε τους ασθενείς να πηγαίνουν να κάνουν θαλασσινά μπάνια γιατί βοηθάνε πχ σε αλλεργίες,σε δερματοπάθειες κλπ και εύλογα πολλοί που αδυνατούν να πάνε ρωτάνε ...αν πω και μου φέρνουν θαλασσινό νερό σε μπουκάλια να πλένομαι δεν θάναι το ίδιο;;
Εμ δεν είναι δεν είναι...το να βρεθείς ΕΚΕΙ ,στο φυσικό περιβάλλον ό ίδιος και να απολαύσεις την αύρα με τίποτε δεν μπορεί να αντικατασταθεί!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.317
Στο Σύνταγμα(Φιλλελήνων/Ξενοφώντος) λειτουργεί ένα.΄Εχω περάσει μόνο απέξω:lol:
 

VAGIA

Member
Μηνύματα
8
Likes
1
Να επισκευτείς οπωσδήποτε τα αλατορυχεία της Γιέλιτσκα στην Πολωνία όχι για θεραπευτικές ιδιότητες και τέτοια αλλά για τα θαυμαστά γλυπτά που έχουν κάνει από το αλάτι και το μουσείο μέσα στο ορυχείο. Αξίζει πολύ! Η ξενάγιση είναι τρίωρη και θα σου μείνει αξέχαστη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom