Αλλος ενας για interail (ερωτησεις)

thlemaxos

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπερα, σκοπευω να παω ενα ταξιδι Interail με ενα φιλο τελη Σεπτεμβρη-αρχες Οκτωβρη 2019 και εχω μερικες αποριες/επιφυλαξεις που προσπαθω να λυσω εδω.
Μεχρι στιγμης το πλανο μας μοιαζει καπως ετσι: Αεροπορικως Amsterdam (2 νυχτες) - Παρισι (2-3 νυχτες) - Γενευη (2 νυχτες) - Μιλανο ( 2 νυχτες) - Νικαια (1 νυχτα) - Montpellier ( 1 νυχτα) - Βαρκελωνη ( 2 νυχτες) - Μαδριτη (2-3 νυχτες) και απο κει ξανα αεροπορικως Αθηνα.
Υπολογιζω το συνολο του ταξιδιου 15-17 μερες συνολικα.
Η βασικη μου ερωτηση/επιφυλαξη ειναι η εξης: Μηπως ειναι πολλες οι στασεις για το χρονικο διαστημα που εχουμε? και αν ναι μπορει καποιος να προτεινει κατι καλυτερο σαν πλανο?
Επισης οποιοσδηποτε θελει (ειδικα αν εχει παρομοια εμπειρια) να δωσει συμβουλες/οδηγιες η οτιδηποτε σχολιο πανω στο ταξιδι (προρισμους η και γενικοτερα tips) θα ηθελα πολυ τα τον ακουσω.
YΣ: Νικαια και Montpellier μπηκαν στην διαδρομη επειδη θελουμε απο Μιλανο να παμε Βαρκελωνη και αν το καναμε κατευθειαν χαναμε 12-20 ωρες σε τρενα περιπου ενω με 2 στασεις σκεφτηκαμε οτι θα δουμε και κατι ενδιαμεσα.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.941
Likes
40.786
Αφου εχετε το Μιλανο στο πλάνο, γιατι δεν το βαζετε στην αρχη η το τελος του ταξιδιου που οι επιλογες για φτηνα αεροπορικα ειναι πολλες σε σχεση με Αμστερνταμ η Μαδριτη?
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.532
Likes
8.474
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Πρέπει να είναι το πιο φορτωμένο πρόγραμμα που έχω δει. Τόσες πολλές μεγάλες πολεις σε τόσες μέρες. Οι στάσεις μου φαίνονται πολλές για το μέγεθος των πόλεων που θέλετε. Αν έχεις χρόνο μπορείς να μας γράψεις επιγραμματικα τι θέλετε να δείτε σε κάθε πόλη; Αν θέλετε να γυρίσετε τις πόλεις αρκετά θα έχει απίστευτη κούραση. Αν κινηθείτε σε συγκεκριμένες περιοχές ίσως βγαίνει. Να δειτε το Παρίσι 2-3 μέρες πχ αγχωθηκα και μόνο στην ιδέα!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.941
Likes
40.786
Εφοσον δεν ειναι καποιος πετοφοβικος, το ιντερειλ ειναι εντελως ασυμφορο οταν καποιες απο αυτες τις διαδρομες γινονται με πτησεις των 20-30 ευρω. Και εσεις δεν ειστε. Ουτε ωρες στα τρενα ουτε αναγκαστικες στασεις. Το ιντερειλ ειχε νοημα στα 90's.
 

thlemaxos

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καταρχας ευχαριστω πολυ για τις γρηγορες απαντησεις.
Το φοβομουν οτι ειναι φορτομενο γενικα και ηθελα καποια πιο εμπειρη γνωμη. Δεν εχουμε κατι πολυ συγκεκριμενο να δουμε σε καθε πολη και ξερουμε οτι απο τις περισσοτερες θα παρουμε μια μυρωδια απλα (πχ ξερω οτι δεν μπορεις να δεις το παρισι σε 2-3 μερες). Εχουμε στο μυαλο μας να δουμε 2-3 πραγματα απο καθε πολη σε οσες μπορεσουμε και απο κει και περα να χαθουμε λιγο μεσα στις πολεις.
Για το Μιλανο εχεις δικιο paefstra, θα δω μηπως το αλλαξω λιγο. Απο κει και περα ισως μικρινουμε λιγο την συνολικη διαδρομη, ακομα το σκεφτομαι
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσια
εκανα κατι παρομοιο πριν 2 χρονια,αλλα επειδη ειμαι πετοφοβικη εγινε ολο με επιγεια μεσα.Εκανα το Μιλανο Βαρκελωνη με μια αλλαγη στη Βαλανς,περιπου 2 ωρες,9.30 απο Μιλανο ,8 παρα κατι Βαρκελωνη.Μεγαλο ταξιδι αλλα και μονο που διεσχισα τη μιση ευρωπη και περασα μεσα απο τα βαλτοτοπια με τα αγρια αλογα..υπεροχα τοπια.Ναι,αν το φτιαξεις καλα και βγαλεις απο πριν εισητηρια,δεν συμφερει το ιντεραιλ,ποσο μαλλον που σε πολλα γρηγορα τρενα ζητανε συμπληρωμα.Βγαζουν πολλες προσφορες,κοιταξε τες πρωτα και μετα κανεις προγραμμα.Εγω εβγαλα καρτα και Ισπανια και Γαλλια.Εχουν διαφορες εκπτωτικες.Χρειαζεται καλη οργανωση και τρεξιμο.Ομως αυτα ειναι ταξιδια αξεχαστα!
Μπες στο σαιτ των γαλλικων τρενων sncf fr,δες τις προσφορες για Thalys που κανει Παρισι Αμστρενταμ,ειχε κατι εισητηρια 19 ευρο πριν κατι βδομαδες..ειναι το πιο γρηγορο και ανετο,το εχω παρει .Γενικα εχει καλες προσφορες...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Νέα παιδιά είστε κι εγώ συμφωνώ με τις πολλές στάσεις, σε αυτή την ηλικία θέλουμε όλοι να δούμε όσα περισσότερα μπορούμε και να κάνουμε συγκρίσεις έστω κι επιφανειακά.

Τη Μαδρίτη θα την άφηνα απέξω. Είναι βαρετή αν δε σας αρέσουν οι πίνακες και τα αεροπορικά της δε βοηθάνε.
 

epapas

Member
Μηνύματα
15
Likes
35
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος ευρωπης με τρενο
Καλησπέρα σκέφτομαι το Σεπτέμβριο να ταξιδέψω σε Ιταλία Ελβετία Γερμανιά με interrail μονος .
Ποια η γνώμη σας ? η η εμπειρία σας ? Σκέφτομαι κυρίως να ταξιδεύω νυχτα ώστε κάποια βραδιά να αποφύγω και ξενοδοχείο

Ευχαριστώ εκ των προτερων
 

Theodoris

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα παρεα...Ειμαι 23 χρονων εχω κανει καποια ταξιδακια μην φανταστειτε πωα ειμαι κοσμοτριγυρισμενος αλλα οσο μπορουμε γυρναμε γιατι τα ταξιδια ειναι τα παντα...Τον αυγουστο μαζι με την κοπελα μου θα ταξιδεψουμε για πρωτη φορα με interrail και λεμε να να κανουμε την εξης διαδρομη. Απο θεσσαλονικη σπλιτ(Κροατια) περνωντας απο βελιγραδι οπου θα κατσουμε μια μερα επειτα θα παμε στο ζαγκρεμπ για 1 μερα και. Ο επομενος προορισμος μας ειναι η ιταλια οπου θα παμε τεργεστη-βενετια 2 μερες στην καθε πολη απο την αλλη μερια της ιταλιας cinque terre(2 μερες) και διπλα στην πιζα (1 μερα) απο εκει θα περασουμε στην γαλλια και στην νικαια και τελος στρασβουργο παρισι 2 μερουλες στην καθε πολη..25 του μηνος γυρναμε με αεροπλανο απο παρισι θεσσαλονικη...Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας αλλα και να σας κανω μια ερωτηση οπου δεν ειμαι σιγουρος..
Στην αρχη εκκινησης του πακετου πρεπει να πατησεις χωρες και προορισμους οπου θα πας, εκει λοιπον πρεπει να βαλεις και την ελλαδα(θεσσαλονικη στην προκειμενη)???
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
Δεν καταλαβα ακριβως την ερωτηση σου.....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom