• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Κίνα Συλλογή φωτό για Χονγκ Κονγκ,Guilin,Zhangjiajie,Chengdu και Μακάο.

Πήγα Ιούνη χωρίς σχεδιασμό δηλαδή ελάχιστα ήξερα για τις περιοχές που τελικά επισκέφτηκα . Βασικά είχα στην αρχή άλλο πλάνο με περισσότερες μέρες και αλλες περιοχές για Κίνα αλλά τελικα για διάφορους λόγους επισκέφτηκα τις περιοχές που έβαλα στον τίτλο. Πολύ ενδιαφέρον κομμάτι και θα σας δώσω μια ιδέα.Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν οι καιρικές συνθήκες. Ας πούμε Γκούιλιν έκανε τρελή ζέστη με αφόρητη υγρασία και για να καταλάβετε για τι αφόρητη ζέστη θα σας γράψω έβγαινα από το ξενώνα πέρναγε χωρίς να περπατήσω ακίνητος 5 δεύτερα και ήμουν κι όλας μούσκεμα, ιδρωμένος.😓😓
Στο δε Χονγκ Κονγκ πριν επιστρέψω από Chengdu είχε μέγα τυφώνα που καθυστέρησε πολύ την πτήση μου συν ότι κατά τη διάρκεια των υπολοίπων μερών στη περιοχή είχαμε θέμα με μικροτυφωνες. Αρχές Ιούνη ήταν μικρή πιθανότητα για τέτοιες καταστάσεις στη περιοχή αλλά αποτέλεσαν τροχοπέδη για καλεσ εξορμήσεις με συνέπεια να χάσω πολλά ενδιαφέροντα Τρεκ και να μην απολαύσω όσα θα θελα το ΧΚ.

Χονγκ Κονγκ 🇭🇰

IMG_6952.jpeg
IMG_6962.jpeg

Μπρου Λι σούπερ σταρ
IMG_6969.jpeg
IMG_6998.jpeg

Γκουιλιν

IMG_7029.jpeg
IMG_7033.jpeg
IMG_7057.jpeg
IMG_7097.jpeg
IMG_7102.jpeg
IMG_7106.jpeg
IMG_7124.jpeg

Μάλιστα μου δώσανε καρύδα που ήτανε στο ψυγείο και ήταν πραγματικά θεσπέσια παγωμένη!
IMG_7140.jpeg
IMG_7142.jpeg
IMG_7155.jpeg

Zhangjiajie
Tianmen mountain
IMG_7361.jpeg
IMG_7352.jpeg
τον κινέζο που είναι με το καπέλο κάτω δεξιά πρέπει να σηκωθείτε και να τον χειροκροτήσετε με πάθος.1000 σκαλιά ανέβηκε
IMG_7345.jpeg

IMG_7227.jpeg
IMG_7226.jpeg
IMG_7247.jpeg
IMG_7273.jpeg
IMG_7313.jpeg
IMG_7320.jpeg

τώρα η ώρα για το Zhangajiajie national forest park
IMG_7376.jpeg

IMG_7408.jpeg
IMG_7411.jpeg
IMG_7417.jpeg
IMG_7442.jpeg
IMG_7457.jpeg
IMG_7478.jpeg
IMG_7494.jpeg

Chengdu στη πόλη των 🐼
IMG_7520.jpeg

IMG_7560.jpeg
IMG_7595.jpeg
IMG_7611.jpeg

παραλίγο να με ποδοπατήσουν
IMG_7563.jpeg

IMG_7632.jpeg

όμορφη πόλη το Chengdu με ενδιαφέρουσες γειτονιες

IMG_7645.jpeg

IMG_7669.jpeg
IMG_7696.jpeg
IMG_7700.jpeg

Ώρα εν μέσω καταιγίδας για Μακαο
Με αρκετές επιρροές από την Πορτογαλία σε αρχιτεκτονική και φαγητό
IMG_7708.jpeg
IMG_7739.jpeg
IMG_7744.jpeg
IMG_7748.jpeg
IMG_7756.jpeg

Χονγκ Κονγκ
IMG_7787.jpeg
IMG_7795.jpeg
IMG_7808.jpeg
IMG_7810.jpeg
IMG_7816.jpeg
IMG_7835.jpeg
IMG_7861.jpeg

το ΧΚ το αδικώ από τις φωτό!
🙃

Attachments

varioAthens

Member
Ωραιο το λευκωμα σου! Με ενδιαφερει πολυ σαν προορισμος, βεβαια αυτο που καταλαβαινω απο τα γραφομενα σου ειναι οτι απο αποψη καιρου θα τραβηξω τα ιδια με Ιαπωνια δηλ. απο ακραιο καυσωνα μεχρι τρελη μαυριλα και βροχη....
Να σε ρωτησω: στο Guilin αξιζει να πας -δεδομενου οτι απαιτειται να "φας" 2-3 μερες απο το υπολοιπο ταξιδι για να φτασεις ή μονο ενα μικρο κομματι της κρουαζιερας ειναι αυτο που βλεπουμε στις ωραιες φωτογραφιες?

Ωραιο το λευκωμα σου! Με ενδιαφερει πολυ σαν προορισμος, βεβαια αυτο που καταλαβαινω απο τα γραφομενα σου ειναι οτι απο αποψη καιρου θα τραβηξω τα ιδια με Ιαπωνια δηλ. απο ακραιο καυσωνα μεχρι τρελη μαυριλα και βροχη....
Να σε ρωτησω: στο Guilin αξιζει να πας -δεδομενου οτι απαιτειται να "φας" 2-3 μερες απο το υπολοιπο ταξιδι για να φτασεις ή μονο ενα μικρο κομματι της κρουαζιερας ειναι αυτο που βλεπουμε στις ωραιες φωτογραφιες?
Αν επισκεφτείς Ιούνη μάλλον θα έχεις αυξημένη πιθανότητα για ακραίες συνθήκες υγρασίας και πιθανό τυφώνα στο νότιο κομμάτι. Και πιθανό να μην το ευχαριστηθείς όσο θα ήθελες. Αν δεν με απατά η μνήμη πολύ καλύτερες συνθήκες θα εχει καποιος Μάρτη-Μάη. Την Ιαπωνία φθινόπωρο και άνοιξη την επισκέφτηκα οπότε δεν έχω εικόνα για καλοκαίρι εκεί.

Στο Γκουιλίν απο Χονγκ Κόνγκ πήγα. Σε 2 1/2 ώρες ήμουν εκεί. Απλά πρέπει να κλείσεις εισιτήριο 10-15 μέρες πριν.Αν πας τελευταία στιγμή να κλείσεις θέση υπάρχει πιθανότητα να μην βρεις.Σε εμένα στις οικονομικές ήταν γεμάτες . Θα σε βοηθήσει το συγκεκριμένο σάιτ Train travel in China | A beginner's guide | How to buy tickets

Ιδανικό θα ήταν 2 με 3 νύχτες εκεί {2 Γκουιλίν και 1 νύχτα Γιανγκσούο ή και αντίστροφα}.Υπόψη με το κρουαζιερόπλοιο πιθανό να μεταφέρεις τις βαλίτσες προς Yangshuo.Αυτοί οι λόφοι είναι σε χαρτονόμισμα της Κίνας. Πραγματικά πανέμορφοι.Και βόλτες στο ποταμό με bamboo ....{δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα} και πεζοπορίες και πολλά άλλα.

Ουάου ευχαριστούμε! Θα παίξει ιστορία; Τί εποχή πήγες;
Ιστορια; Από μένα; Να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της ταξιδιωτικής κοινότητας θελουμε όχι να μειωθεί.🙃
Και να βοηθήσουμε τελος πάντων κάποιον να επισκεφτεί έναν οποιοδήποτε προορισμό ώστε περάσει καλά,
Όταν έβρεχε μυαλά και αυξημένο iq η μάνα μου και η νονά μου κράταγαν ομπρέλα για μένα.

Ιούνη πήγα αλλά πιστεύω εφόσον έχεις χρόνο η καλύτερη εποχή όπως προανέφερα είναι μάλλον Μαρτη-Μάη.

Πήγα με Air France γύρω στα 550 στο Χονγκ Κονγκ. Αλλά για Κίνα και συγκεκριμένα για Πεκίνο έχω δει τιμές κάτω από 500 ευρώ κατα περιόδους και μάλιστα απευθείας με air China. Όχι και η καλύτερη για κάποιους εταιρία για να ταξιδεύσεις.

Κάποιο παράξενο στο Χονγκ Κονγκ πιθανό ημέρα Κυριακή είχα δει πολλές (χιλιαδες ) κοπέλες να είναι ξαπλωμένες ή καθιστές στα πεζοδρόμια. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν άστεγες. Αλλά μου είπανε οτι ήταν Φιλιππινεζες οικιακές βοηθοί ή νοσοκόμες οι οποίες στα ρεπο τους βγαίνανε και κάνανε κατάληψη στα πεζοδρόμια. Ήτανε Χιλιάδες. Βάζανε όλες κυρίως κάποια κουτιά και είτε κοιμόντουσαν ή τρώγανε τα φαγητά τους ή κουτσομπόλαγανε τα αφεντικά τους ή παίζανε με το τηλέφωνο κ.α.

IMG_7848.jpeg

Attachments

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Καλέ τι λες γιατί σε υποτιμάς έτσι;
Ναι οι πιο χοτ ημερομηνίες για μένα ειναι 28 Μάρτη με 13 Απρίλη ή 14 με 29 Μάρτη, αλλά κατα πασα πιθανότητα το πρώτο. Από Ισπανία δε βρισκω τοσο φθηνά, αλλά βρηκα απευθείας Μαδρίτη- Chengdu στα 750 με sichuan airlines (μεσω booking). Και μετά παμε κοντά στο 1000αρικο με καλύτερες εταιρείες, αλλά με ανταπόκριση
Αν τελικά το κλείσω, που μάλλον θα το κλείσω, θα ενοχλήσω γιατί οι προορισμοί είναι σχεδόν ιδιοι (βγαλε Χονγκ Κονγκ και ισως και Μακάο, βαλε Xi'an) και μου ρχεσαι κουτί 😀

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
στο Guilin πήγα τελος Μαρτη-αρχές Απρίλη και ο καιρος ηταν υποφερτός ,ημουν με κοντομάνικο και η υγρασία ανεκτή. Ευτυχώς έβρεχε το βράδυ και την ημέρα ήταν καλός.
Στην περιοχή του γιανκσουο έχει πολλά φυσικά αξιοθέατα που αξίζει να δεις καθώς και η κρουαζιέρα στον Li jiang

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.353
Μέλη
40.002
Νεότερο μέλος
bartlal

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom