Ταϊλάνδη Αλλοτριωμένο Πουκέτ!

ioannisp

Member
Μηνύματα
242
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
το σκέφτομαι ...
Πέρυσι το καλοκαίρι συναντήθηκα με κάποιον Ταϊλανδό και μου έλεγε λίγο πολύ αυτά που περιγράφεις για τη χώρα του. Μου πρότεινε τη γειτονική Μιανμάρ ως πολύ πιο γνήσιο προορισμό.
 

Donatella

Member
Μηνύματα
58
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι?
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.
Να και κάτι που δεν περίμενα να ακουσω, αυτογνωσια χαχα!! Μιανμάρ ε? τρεχάτε να προλάβουμε πριν αλλοτριωθεί και αυτό!!!
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.057
Likes
1.606
Επίσης θέλω να σχολιάσω, την μονοήμερη εκδρομή μας στα ΠΙ-ΠΙ, όπου μέσα στο speedboat έζησα την χειρότερη στιγμή της ζωής μου (καμία υπερβολή), χτυπιότανε σαν το διαολεμένο πάνω στην θάλασσα, ζαλίστηκα τόσο πολύ, είχα αρρυθμίες στην καρδιά, εγώ να χάνομαι και ο άντρας μου μαζί με μια νοσοκόμα κινέζα (ο Βούδας να την έχει καλά, όπου και αν βρίσκεται) να προσπαθούν να με συνεφέρουν. Φτάνοντας στην Μάγια (όσο στα χαμένα και να ήμουν), η εικόνα που αντίκρισα ήταν ΚΑΘΗΛΟΤΙΚΗ, σωστό καρτ ποστάλ, πανέμορφη παραλία, αλλά οι φίλοι μας Ταϊλανδοί βρήκαν τον τρόπο για ακόμη μια φορά να μας ξενερώσουν, είχαν αράξει όλα τα speedboats, σε όλο το μήκος της παραλίας, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε μια φωτογραφία, αλλά να μην γίνομαι και αχάριστη… μας άφησαν ένα πολύ-πολύ μικρό μέρος για να κολυμπήσουν 200 άτομα (μπορεί και παραπάνω) σαν τα ζωάκια ο ένας πάνω στον άλλον. Άλλη εκδρομή σε άλλο γειτονικό νησί δεν τόλμησα να κάνω, μόνο αν έπεφτα με αλεξίπτωτο και έφευγα με ανεμόσκαλα, για κανένα λόγο δεν έμπαινα ξανά σε speedboat!!!
Κι εγώ με speedboat πήγα στα Πι-Πι, αλλά για προληπτικούς λόγους και παρόλο που έχω πολύ γερό στομάχι χτύπησα μια δραμαμίνη και το ταξίδι βγήκε άνετα. Συμβουλή μου είναι πως σε τέτοια ταξίδια οι δραμαμίνες είναι απαραίτητες.
Να πω κι εγώ πως το χρώμα της παραλίας Maya ήταν ένα καταπληκτικό μπλε, διαφορετικό από το πρασινογάλαζο του Πουκέτ, αλλά ο διαθέσιμος χώρος για κολύμπι ήταν λιγότερος από 20 μέτρα σε μήκος, αφού τα σκάφη αραγμένα το ένα δίπλα στο άλλο κάλυπταν σχεδόν ολόκληρη την παραλία. Περιττό να σας πω πως με το ανακάτεμα που προκαλούσαν με τις προπέλες τους τόσα σκάφη πήγαινε-έλα η θάλασσα δεν σε προδιέθετε για μπάνιο, και από το σκάφος μας δεν έκανε σχεδόν κανένας μπάνιο.
Να προσθέσω επίσης το εξής αξιοπερίεργο. Κάποια στιγμή ξεφύγαμε από το γκρουπ και πήγαμε μόνοι μας στο χωριό για βόλτα στο όμορφα σοκάκια του. Εκεί διαπιστώσαμε ότι οι τιμές στα πάντα ήταν πολύ χαμηλότερες από το Πουκέτ, μάλιστα στα τουριστικά είδη μέχρι και 70-80% κάτω. Έτσι η ίδια μπλούζα που στο Πουκέτ είχε 400 baht και με παζάρια την κατέβαζες στα 250, εκεί είχε 100 baht τιμή fixed. Αντίστοιχα και στα μαγνητάκια. Αφού κάναμε ψώνια και αποφασίσαμε να κάνουμε μία εικοσάλεπτη βόλτα στα στενάκια που θύμιζαν μερικώς ελληνικό νησί, είδαμε την υπέυθυνη του γκρουπ να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει ότι όλο το πλοίο μας περιμένει και δεν έπρεπε να φύγουμε κλπ. Την βάλαμε στη θέση της δείχνοντας την ώρα και την ώρα αναχώρησης (είχαμε λίγο χρόνο ακόμη) για να μας πει ότι δεν έπρεπε να έρθουμε σε αυτό το κομμάτι του νησιού κοντά στα πλοία της γραμμής γιατί "χανόμαστε συνέχεια και οι υπέυθυνοι των γκρουπ μας ψάχνουν" και πως έπρεπε να περιοριστούμε μπροστά στο κομμάτι που δένουν τα πλοία με τις ημερήσιες. Δεν υπήρχε λόγος συνέχειας στην αντιπαράθεση, αλλά όταν στο πλοίο πιάσαμε την κουβέντα με άλλους και τους είπαμε ότι είναι πολύ φθηνότερα στα Πι-Πι, πετάχτηκε θυμωμένη λέγοντας ότι αυτό δεν ισχύει και ότι οι τιμές είναι σαν το Πουκέτ! Δεν ήθελε με τίποτα να συζητηθεί η διαφορά τιμών!!!
Από τα παραπάνω και ο πιο κακόπιστος θα συμπεραινε ότι το Πουκέτ είναι μια καλοστημένη τουριστική παγίδα που πουλάει τα προϊόντα -μεταξύ των οποίων και ο τουρισμός- σε τιμή πολλαπλάσια της πραγματικής του αξίας και όλοι είναι συνένοχοι στο παιχνίδι αυτό.
Να προσθέσω επίσης ότι την ημερήσια εκδρομή στα Πι-Πι και την ημερήσια εκδρομή στο James Bond που είναι απάτη και θα έλεγε σε όλους να μην πάνε, κλείσαμε το εισιτήριο σε τιμή 70% χαμηλότερης από αυτή που ανέγραφαν τα διαφημιστικά φυλλάδια και τα πρακτορεία στο internet, μετά βέβαια από παζάρια και έντονη διαμαρτυρία για τις τιμές. Φανταστείτε λοιπόν τι περιθώριο κέρδους έχουν!!!

Τα Πι-Πι θα τα πρότεινα με πρόσβαση με το πλοίο της γραμμής για μια διήμερη διαμονή από Κράμπι, πιστεύω αξίζει τον κόπο να σηκωθείς πρωί πριν έρθουν τα γκρουπ και απολαύσεις τις παραλίες του. Όπως επίσης τα μπαράκια του, που κάποιοι Έλληνες που συναντήσαμε μας είπαν πως αξίζει τον κόπο για 2 μέρες.

Να προσθέσω και τις fixed τιμές στα ταξί που στη Πατόνγκ δεν φέρουν ταξίμετρο και κοστολογούν τις διαδρομές σε τετραπλάσια ή και πενταπλάσια τιμή απ' ότι είναι στην πραγματικότητα (π.χ. σε αντιστοιχία με τη Μπανγκόκ). Και οι τιμές είναι fixed με όρους μαφίας (tuk-tuk mafia, taxi mafia) και αν κουράζεσαι να κάνεις και παζάρια καταντά η συναλλαγή κουραστική, σε βαθμό να μην θες να πας να δεις άλλα μέρη. Θα πρότεινα στους ταξιδιώτες να νοικιάσουν αυτοκίνητο στο Πουκέτ και ας οδηγούν ανάποδα, εγώ μετάνιωσα που δεν το κάναμε.

Όταν έπεφτε η νύχτα στη Patong… η χαρά του αρρωστημένου μυαλού ξυπνούσε, σωστός ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΜΟΣ, το να εκπορνεύεται ένα 13χρόνο κοριτσάκι εκεί, είναι πολύ κλισέ, συγκριτικά με την ομοφυλοφιλική παιδεραστία που δεσπόζει, όσο και να μην ήθελα να με ακουμπήσουν αυτές οι εικόνες, δεν το κατάφερα!! (τα περίμενα πιο Light τα πράγματα)
Εμείς ανήλικη πορνεία δεν παρατηρήσαμε σε κανένα σημείο του ταξιδιού μας, ούτε στη Bangla. Μήπως σε αυτό το σημείο είσαι υπερβολική; Παίζει και αυτό που είπε η dim-kyr καθώς μια ντόπια που γνωρίσαμε και την κάναμε οριακά 17χρονη μας έδειξε ταυτότητα για να μας πείσει ότι ήταν 28!
Τα lady-boys δέσποζαν βέβαια, αλλά όχι σε βαθμό να ενοχλούν, εξάλλου το περιμέναμε. Το πιο σιχαμερό στη Bangla ήταν η μυρωδιά αποχέτευσης, καθώς ο κεντρικός αγωγός λυμάτων περνούσε από κάτω της.

Όσο για το φαγητό, είναι και θέμα τύχης, φάγαμε και καλά και κακά. Στο μοναδικό που ήταν φθηνότερο το Πουκέτ ήταν το φαγητό, παρόλο που τα δυτικά πιάτα ήταν υπερτιμημένα. Όσο για καφέ, προνόησα και είχα νεσκαφέ μαζί μου και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα γιατί αλλιώς...
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
εγω να πω απλα συγχαρητηρια στη Donatella για την ιστορια της.φοβερη περιγραφη.την απολαυσα απιστευτα.χωρις περιττα.δεν βαρεθηκα δευτερολεπτο.μπραβο σου:D
 

Donatella

Member
Μηνύματα
58
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι?
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.
@adiaforos: εντάξει δεν ηταν 13, ήταν το ΠΟΛΥ 15!!!!
@giannismits: Ευχαριστώ πολυ, χαίρομαι!!
 

taou

Member
Μηνύματα
123
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Συμφωνώ απόλυτα με την περιγραφή! Ειδικά για την βρομιά στην Πατόνγκ. (ειδικά οι υπόνομοι)...
Αν επιτρέπεται τι εποχή πήγες;

Δύο φωτογραφίες από Maya Bay

View attachment aeikona.info_images_29880973970293738919_thumb.jpg

 

Attachments

Donatella

Member
Μηνύματα
58
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι?
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.
χαχα classic, χαμός! Είχα πάει ακριβώς πριν ένα χρόνο!
Πραγματικά για κανένα λόγο δεν ξαναπάω!! Εσυ πότε πήγες??
 

taou

Member
Μηνύματα
123
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
πήγα τον περασμένο Αύγουστο. Κρίσή, αλλά συνάντησα πάρα πολλούς Έλληνες.
Δεν υπήρχε εκδρομή, (και έκανα πολλές) που να μην ήταν μαζί και Έλληνες.

edit: τώρα είδα το ταξίδι-όνειρο και συμβαδίζουμε. Πως πας όμως μέχρι εκεί;
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Απιστευτο ποσο κοσμο εχει! Εγω πηγα τον περασμενο Ιουλιο στο Κραμπι και απεφυγα την εκδρομη στα Πιπι γιατι ακουσα οτι γινοταν χαμος. Αν κρινω και απο τα ταχυπλοα που εφευγαν γεματα κοσμο απο την Αο Νανγκ..βαλε και αυτους απο το Πουκετ και ιδου η φωτογραφια που παραθετεις :roll:
Προτιμω να θυμαμαι τη Μαγια μπει οπως την ειδα πριν 10 χρονια. Παραδεισενιο παραλιάκι και μονο η δικη μας βαρκα αραγμενη..Αλλα ετσι ειναι.. You call some place paradise - kiss it goodbye :(
 

Attachments

Donatella

Member
Μηνύματα
58
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι?
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.
@go2dbeach άργησα 10 χρόνια δηλαδή? χεχε! Πραγματικά η Maya ήταν σαγηνευτική, κρίμα έχουν ρημάξει τις ομορφιές τους!!

@taou χεχε πως θα γίνει να διακτινιστούμε?? αν βρείς καμιά καλή λύση ενημέρωσε με, θεωρώ πως είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ τροπικός προορισμός, στην μέση του πουθενά!!!!
 

taou

Member
Μηνύματα
123
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
γεροί να είμαστε και που ξέρεις... μπορεί κάποια στιγμή...
έχεις βρει καμιά πτήση με λιγότερο από 20 ώρες;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.828
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom