Γαλλία Γερμανία Ελβετία Αλσατια & Μελανας Δρυμος.Περιοδεια 5 ημερων σε Ελβετια-Γαλλια-Γερμανια (550Km-19 πολεις & 3μερη)

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
358
Likes
1.180
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δάση Βόρειου Καναδά
Αλσατια & Μελανας Δρυμος.Περιοδεια 5 ημερων σε Ελβετια-Γαλλια-Γερμανια (Basel- Colmar- Eguisheim- Trois Chateau- Chateau du Hohlandsbourg- Wintzenheim- Ammerschwihr- Kaysersberg - Sigolsheim - Κientzheim -Riquewihr - Ribauvillé - Bergheim –Dambach La Ville - Mittelbergheim - Mont Sainte Odile - Ottrott - Obernai –Strasbourg- Rottenburg-Triberg- Freiburg 550 Km-19 πολεις & 3 αξιοθεατα)

Μια αποτυπωση και της δικης μου εμπειριας από την περιοδεία στην περιοχη αυτή και τα γραφικα της χωριουδακια,ώστε να συνεισφερω στον καλυτερο σχηματισμο αποψης,για το τι αξιζει να επισκεφτειτε μελλοντικα ΕΣΕΙΣ! Σαν προλογο θα τονισω ότι, αν εκανα παλι τον προγραμματισμο μου, θα περιλαμβανα στο ταξιδι μου ΜΟΝΟ τα Colmar- Eguisheim- Trois Chateau- Chateau du Hohlandsbourg- -Kaysersberg - Κientzheim -Riquewihr - Ribauvillé - Bergheim – Mont Sainte Odile -Obernai –Strasbourg- Triberg- Freiburg, τα οποια αξιζει να επισκεφτεις, αντιθετα με τα υπολοιπα.

Το δεδομενο είναι ότι όλα αυτά τα χωρια στον δρομο του κρασιου,είναι ιδια.
Με περιφερειακα γραφικα τειχη (Remparts), εισοδους πυργους με ρολογια (Porte Haute), δημαρχεια (Mairie) κι εκκλησιες (Eglise) ειναι σχεδον ιδια κι όλα εχουν οδους με κοινες ονομασιες, όπως Grand Rue, Rue du Rempart, Rue du General De Gaulle, κλπ

Φυσικα το καθενα εχει και την δικη του ιδιαιτεροτητα, αλλα ΟΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ εχουν και το ιδιο προβλημα. Επιτρεπουν την διελευση και parking των αυτοκινητων από το κεντρο και σε ολους τους δρομους τους. Αποτελεσμα; Να μην μπορεις να απολαυσεις τον περιπατο σου, εξαιτιας της κινησης αυτοκινητων. Μοναδικη εξαιρεση το Colmar.

Μερα 1.Ξεκινησαμε λοιπον την περιοδεια μας, με μια περιηγηση της ελβετικης πρωτευουσας, της Βασιλειας, η οποια μπορει να ΜΗΝ είναι οσο υπεροχη είναι η Βερνη, αλλα εχει –κι αυτή- πολλα γραφικα αξιοθεατα για ν’ απολαυσεις, σε μια περιηγηση, η οποια κρατησε μεχρι το μεσημερι και για την οποια μπορεις να διαβασεις και να δεις στο https://www.travelstories.gr/community/threads/Βασιλεια-και-φωτογραφικη-αποτυπωση-μιας-ημερησιας-περιηγηση-της.57295/.
Colmar**. Συνεχισαμε προς την αυτοαποκαλουμενη πρωτεύουσα των κρασιών της Αλσατίας, το οποιο και αποτελεσε την πρωτη γευση από τις γραφικες κωμοπολεις/χωρια της Αλσατιας. Πραγματικα ηταν υπεροχο να διασχιζεις το ιστορικό κέντρο (Old Town) και τα γραφικα δρομακια της παλιας πολης. Ξεκινησαμε από την Place de la Mairie και το δημαρχειο του, για να απολαυσουμε τα Unterlinden Museum, Théâtre de Colmar, Village Hansi & son Musée, La Maison Des Tetes, Fontaine Bruat & μετά κατευθυνθηκαμε προς την συνοικία Krutenau, για να καταληξουμε στην ομορφη κι ονομαστη Petite Venice, η οποια με τα πολυχρωμα σπιτακια στις πανω από το καναλι Lauch δινουν ένα ξεχωριστο χρωμα στην ομορφη αυτή πολη. Σειρα ειχαν τα γραφικα Koïfhus,Ancienne Douane (Old Custom House), ,Schwendi Fountain,La Maison Pfister ,ο επιβλητικος γοτθικος St Martin's Church και η περιπου 2-21/2 ωρων επισκεψη μας τελειωσε με το Ancien Corps de Garde (Former Guard House)
Στο τελος της αναρτησης για την 1η μερα, επισυναπτω pdf αρχειο, με καταγραφη αξιοθεατων Colmar, καθως και google map με αποτυπωση τους, για προγραμματισμο επισκεψης τους. Διαβαστε το, αξιζει.
DSC06813 COLMAR-Place des Martyrs de la Résistance.jpg
DSC06768 Théâtre de Colmar&Unterlinden Museum.jpg

2017_0605 COLMAR-Place de l'Ancienne Douane.jpg
DSC06773 COLMAR=La Maison Des Tetes.jpg
DSC06776 COLMAR.jpg
2017_0605 COLMAR-La Maison Pfister.jpg
DSC06801 COLMAR-Little Venice.jpg
DSC06804 COLMAR-Quai Possonerie,Little Venice.jpg

Sigolsheim.
Ειχε σουρουπωσει και ξεκινησαμε για το Β&Β οπου ειχαμε κλεισει για δυο διανυκτερευσεις. Πραγματικα, εγκατασταθηκαμε και καθως υπηρχε ακομη αρκετο φως, αν και ηταν ηδη 9μμ, βγηκαμε για έναν περιπατο.
Ετσι γνωρισαμε το υπεροχο Κientzheim**,το οποιο ηταν μολις 5 λεπτα με τα ποδια από το καταλυμα μας και το οποιο δεν ειχα καν, μεσα στο προγραμμα να επισκεφτουμε.Ολα αυτά –φυσικα- πριν διασχισουμε την γραφικη εισοδο του χωριου και περπατησουμε στα καλοσυντηρημενα δρομακια του.Ησυχο, μοναδικο, ΥΠΕΡΟΧΟ!
DSC06826 Kientzheim Porte Haute.jpg
DSC06822 Kientzheim walls.jpg
DSC06821 Kientzheim walls.jpg
DSC06820 Kientzheim walls.jpg
DSC06825  Kientzheim Porte HauteMusée du Vignoble et.jpg

DSC06833 Kientzheim-Grand Rue.jpg
2017_0606_183147_002 Kientzheim-Grand-Rue.jpg
DSC06816.JPG


Μερα 2.
Η περιηγηση της επομενης μερας, ξεκινησε από το Kaysersberg**, παρα την δυνατη και πολλη βροχη. Γραφικο χωριο με φρούριο του 13ου αιώνα που δεσπόζει στην πόλη, κρήνη, μεσαιωνική εκκλησία. Μουσείο Alb.Schweitzer. Σπιτάκια χρωματιστά, δρομάκια κι ένα ποτάμι (Weiss) να το διατρέχει και να του δίνει ρομαντισμό. Ο Hansi (καλλιτέχνης της Αλσατίας), είπε οτι η του Kaysersberg είναι η ομορφότερη πόλη στο Δρόμο του κρασιού, λογω τοποθεσίας και των πολυάριθμων αρχαίων κτίσματων της.Απο τις ομορφοτερες κωμοπολεις του ταξιδιου μας, αλλα και απο τις λιγοτερο διαφημισμενες, θεωρω οτι η επισκεψη και περιηγηση του ειναι στα must, πιθανου ταξιδιου σας.
Δυστυχως τα αυτοκινητα, που διασχιζουν το χωριο, χαλουν την γραφικη εικονα του, καθως μπαινουμε μεσω της Rue du Général de Gaulle και συνανταμε το Tourist Office, το Τown hall/Mairie του 16ου αιώνα, την Church Sainte-Croix του 13ου-15ου αιώνα. Συνεχιζοντας την περιηγηση προς (Δ), βρίσκουμε το Fontaine Constantin, μια όμορφη κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από ζωγραφισμένα κτίρια,το γραφικο Ancient moline de la ville,το Maison Herzer, καταληγοντας στο Salle des Fêtes και τον ποταμό Weiss, όπου η πόλη γίνεται πραγματικά υπέροχη, με τα πολλά έντονα βαμμένα σπίτια μισό-ξύλο και το υπέροχο οχυρωμένο πέτρινο γεφύρι του 16ου αιώνα, που προσθετει στην γοητευτική εικόνα, πανω από το ποταμι! Επιστρεφοντας ακολουθουμε την Rue de Pairis για το Albert Schweitzer Μuseum και στην συνεχεια επιστρεφουμε (Α) παραλληλα με τον Weiss, από την Rue de Potiers, προεκταση της οποιας είναι η Rue Basse du Rempart, φτανοντας μεχρι τον πετρινο πυργο και από εκει κατευθυνομαστε έναν δρομο προς δυσμας και βρισκουμε την Rue de Couvent,με τα πολλα ομορφα και γραφικα σπιτια, ολοκληρωνοντας την περιηγηση μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ για να πατε στο Chateau de Kaysersberg για φωτο και πανοραμικη θεα της περιοχης, υπαρχουν δυο δρομοι. Ο πρωτος είναι διπλα στο δημαρχειο και περνωντας μεσα από μια στοα φτανεις στην αρχη του μονοπατιου, που σε οδηγει στην κορυφη και στο καστρο. Ο δευτερος –τον οποιον προτεινω να ακολουθησετε- βρισκεται μετα την γραφικη Salle de fetes και στο τελος της Rue de l'Oberhof (ή και της Rue de Pairis πιο ανατολικα), οι οποιες καταληγουν σ’ ένα γραφικο ξυλινο γεφυρακι και στην Rue des Forgerons. 20μετρα βορεια, υπαρχει ένα καταπρασινο μονοπατι, που οδηγει στην κορυφη του λοφου
DSC06841 Kaysersburg.jpg
DSC06845 Kaysersburg.jpg
DSC06854 Kaysersburg.jpg
DSC06903 Kaysersberg.jpg
DSC06866 Kaysersberg.jpg
DSC06873 Kaysersberg.jpg
DSC06877 Kaysersberg.jpg
DSC06887 Kaysersberg.jpg
DSC06910 Tour Kessler Kaysersberg.jpg


Επομενο χωριο επισκεψης ηταν το Ammerschwihr, το οποιο διασχισαμε σταματωντας μονο για να φωτογραφισουμε τον Tower of Thieves και μεσω της Grand Rue κατευθυνθηκαμε στο τέλος του δρόμου, όπου υπάρχει η Chapelle Saint-Wendelin, αμέσως μετά την La Porte Haute (Υψηλή Πύλη).Στην συνεχεια στρίψαμε δεξιά για τον Tour Bourgois και μετά από 300 μέτρα και την Church Saint Martin
DSC06917 Ammerschwihr-Tower of  Thieves.jpg
DSC06918 Ammerschwihr-Grand Rue.jpg
DSC06919 Ammerschwihr-La Porte Haute.jpg
DSC06923 Chapelle Saint-Wendelin.jpg
DSC06927 Ammerschwihr-Tour Bourgois.jpg

Και μετα Eguisheim**. Το ονομαστο «κυκλικο μεσαιωνικό χωριό-φρούριο», με τα πολύχρωμα σπιτάκια του 16ου και 17ου αιώνα με τις μυτερές στέγες, τα παμπάλαια συντριβάνια και τα πέτρινα καλντερίμια, που δημιουργούν ένα περίτεχνο και υποτυπωδη λαβύρινθο. Περπατησαμε μέχρι την Grand Rue, για να δουμε αρχοντικά, πανδοχεία και άλλα σπίτια όλα πολυχρωμα ζωγραφισμένα, τόσο χαρακτηριστική της Αλσατίας. Λίγο πιο πέρα η Place du Château Saint-Léon με πύργο, την εκκλησία και το σιντριβάνι
DSC06941 Equisheim-Grand Rue.jpg
DSC06950 Equisheim-Rue du Rempart Nord.jpg
DSC06952 Equisheim.jpg
DSC06957 Equisheim-Rue du Rempart Nord.jpg
DSC06958  Equisheim.jpg
DSC06945 Equisheim.jpg
DSC06959 Equisheim-Rue du Rempart Sud.jpg
DSC06966 Eglise & Place du Château Saint-Léon.jpg
DSC06974 Eglise Equisheim.jpg

Στην επιστροφη μας προς ,υπηρχαν δυο ακομη αξιοθεατα να επισκεφτουμε κι ένα χωριο.
Πρωτο αξιοθεατο οι Trois Chateau/Drei Burgen**, Τα τρια παρατηρητηρια, που δημιουργηθηκαν τον XI & XIII αιώνα στον λόφο Schlossburgh, σε ύψος 591 μ. Στο κέντρο, το Wahlbourg, το παλαιότερο. Στο βορρά, το Dagsbourg, στο νότο & ο Weckmund, τον XIII αιώνα. Ευκολα προσβασιμα,μολις 5 λεπτα περπατημα, στο μονοπατι ακριβως πισω από το parking, προς την κορυφη του λοφου
DSC06986 Trois Chateau-Weckmund.jpg
DSC06979 Trois Chateau-Wahlbourg.jpg
DSC06982 Trois Chateau-Dagsbourg.jpg
DSC06983 The valley from Trois Chateau.jpg

Το επομενο αξιοθεατο είναι το Chateau du Hohlandsbourg*, που βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα στην περιοχή Colmar. Κτίστηκε το 1279 και ανακηρύχθηκε ως "Ιστορικό Μνημείο" το 1840 Βρίσκεται σε υψόμετρο 620μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας κάι προσφέρει ένα μαγευτικό πανόραμα 360 °, και μια εκπληκτική θέα προς την λίμνη Vosges, τον Μέλανα Δρυμό και τις Άλπεις της Βέρνης. Σημειωτεον, ότι το parking είναι χαμηλα κι αφηνεις το αμαξι κι ανεβαινεις με τα ποδια για την εισοδο του καστρου
DSC06990 Château du Hohlandsbourg.JPG

Τελευταιο χωριο της 2ης μερας το Wintzenheim, το οποιο διασχισαμε μεσω της Rue Clemenceau, από δυση προς ανατολη, για να φωτογραφισουμε την Chapelle Nôtre Dame,το Townhall και την Eglise Saint-Laurent
DSC06936  Wintzheim-Rue Clemenceau.jpg
DSC06934  Wintzheim-Mairie (Hotel de Ville).jpg
DSC06933 Wintzheim-Eglise Saint-Laurent.jpg
DSC06931  La Poste.jpg
DSC06939 Wintzheim-chapelle Nôtre Dame.jpg

Μερα 3.Το επομενο πρωι ξημερωσε παλι με αστατο (σκωτσεζικο) καιρο, ετσι οι ομπρελες μας συνοδευσαν στην περιηγηση του Riquewihr**. Μπηκαμε από την Avenue Jacques Preiss ,η οποια καταληγει στην εισοδο της πολης, οπου βρισκεται και το Town Hall/Mairie/Hotel de Ville,με αριστερα του το γραφικο La Poste. Περνωντας την γραφικη πορτα του Town Hall καταληγουμε σε ένα ομορφο συντριβανι και στην Rue du Général de Gaulle,μια πολύ ευχάριστη κεντρικη οδο μ’εκατερωθεν γραφικα,χρωματιστα σπιτακια,την οποια διασχιζοντας καταληγουμε δυτικα σε μια άλλη ομορφη πλατεια,οπου βρισκεται και ο Tower & Musée du Dolder και η La Porte Haute η οποια αποτελει και την δυτικη εξοδο της πολης. Στριβοντας δεξια παραλληλα με τα τειχη και πολεμιστρες (remparts) της παλιας πολης, συνανταμε έναν ακομη ομορφο πυργο με ρολοι,τον Musée de la Tour des Voleurs,ενω συνεχιζοντας ανατολικα μεσω της Rue du Steckgraben φτανουμε στον ακροπυργο των τειχων και την Rue de la Piscine, την οποια ακολουθουμε ανατολικα για να βρουμε μεσω της Rue de la Remparts τo Musée de la Communication και την Eglise Santae Margarite,που είναι ο επομενος και τελευταιος προορισμος μας,πριν την αναχωρηση.
DSC0699 Riquewihr-Hotel de Ville,Town's Entrance.jpg
DSC06997 Riquewihr-La Poste.jpg
DSC07001 Riquewihr-Rue du Général de Gaulle.jpg
DSC07005 Riquewihr-Rue du Général de Gaulle.jpg
DSC07004.JPG
DSC07010 Riquewihr-Rue du Général de Gaulle.jpg
DSC07006 Riquewihr-Tower & Musée du Dolder & La Porte Haute.jpg
DSC07016 Riquewihr-Ramparts.jpg

Ribauvillé**, η επομενη πολη και η περιηγηση για να δουμε τα πολύχρωμα σπιτάκια και δύο μεγάλες εκκλησίες που ξεχωρίζουν, ξεκινα από Maison Trimbach- Ville Garden και συνεχιζει από Grand'Rue με πορεια δυτικα,με τερμα την Eglise Saint Grégoire.Επιστροφη παλι από Grand'Rue.Aν θελουμε στριβουμε αριστερα από την Place de la 1E Armée και κατοπιν ανατολικα, προς το σημειο εκκινησης μας
DSC07026 Ribauvillé.jpg
DSC07028 Ribauvillé-Tourist Office & Fountain.jpg
DSC07036 Ribauvillé.jpg
DSC07038 Ribauvillé.jpg
DSC07041 Ribauvillé-Tour des Bouchers & Place de Hotel de Ville.jpg
DSC07044 Ribauvillé-Grand Rue.jpg
DSC07048 Ribauvillé-Eglise St Gregor.jpg

Bergheim**, το πρωτο «ησυχο» χωριο,μετα τα πολυσυχναστα Riquewihr-Ribauvillé, ο ηλιος που επιτελους ξαναβγηκε στον οριζοντα, η ομορφη εισοδος (Porte Haute) και η δεντροστολισμενη Grand Rue, μας ηρεμησε και κατσαμε στην καφετερια des Lavantiers ν’ απολαυσουμε την ομορφη μερα.Μετα το μικρο διαλειμμα, συνεχισαμε εως το τελος της Grand Rue, συναντωντας την πλατεία Place d'Arme με πολλά όμορφα σπίτια, το δημαρχείο Τοwn Hall (Mairie de Bergheim)και την εκκλησία Église de l'Assomption (Presbytère Catholique). Οι δρόμοι από την πλατεία έχουν επίσης πολλά ενδιαφέροντα ζωγραφισμένα κτίρια. Για να φωτογραφισουμε τα βορεια τειχη και τους πυργους, ακολουθουμε την Rue de la Remparts Ν μεχρι που φτανουμε στο βορειο μεσον της πολης,από οπου φαινονται καθαρα κι παλι στην Porte Haute από οπου συνεχιζουμε την περιοδεια μας.
DSC07055 Bergheim-Porte Haute.jpg
DSC07054 Bergheim-Grand Rue.jpg
DSC07060  Bergheim-Place du Dr Pierre Walter.jpg
DSC07074 Bergheim-Ramparts.jpg
DSC07076 Bergheim-Ramparts.jpg
DSC07079 Bergheim-Hotel de Ville.jpg
DSC07089  Bergheim-place de Marche.jpg
DSC07080.JPG

Dambach La Ville, oxι κατι ιδιαιτερο.Ενα μικρό χωριουδάκι εκτος κυριου δρομου,που απλα θα διασχισουμε, με πολλά μεσαιωνικά κτίσματα, που διατηρούνται ακόμα, και κυρίως τα τείχη αλλά και οι πύλες, το οποιο θα διασχισουμε μεσω για οδικη προσβαση στην Place du Marché,με το Marie, την Eglise St Etienne,τα ομορφα γραφικα σπιτακια, επιστροφη από Cité fortifiée & La Porte Haute
DSC07083 Dambach-La-Ville-La Porte Haute.jpg
DSC07087 Dambach La Ville-Place du Marché.jpg
DSC07088 Dambach La Ville-Place du Marché & Eglise St Etienne.jpg
DSC07084 Dambach-La-Ville-Eglise St Etienne.jpg

και συνεχιζουμε για Mittelbergheim. Ενα ακομη μικρό χωριουδάκι χωρις κατι ιδιαιτερο, παρα τα οσα καλα λογια, ειχαμε διαβασει γι’αυτό και το οποιο απλα διασχισαμε μεσω της Rue Principale, φωτογραφιζοντας την Église Protestante, το Mairie λιγο πιο πανω αριστερα και δεξια την Église catholique και φτανοντας στην αρχη της Rue Principale στριβουμε δεξια (Β)
DSC07093 Mittelbergheim-Mairie.jpg
DSC07092 Mittelbergheim-Église Catholique.jpg
και συνεχισαμε για το ονομαστο Mont Sainte Odile Convent. Ένα ομορφο & γραφικο μοναστήρι, το οποιο βρισκεται 10χιλ εκτος διαδρομης (NΔ στο βουνο, που πήρε το όνομά του Αγίου Odile), αλλα αξιζει να το επισκεφτειτε,διοτι εκτος της υπεροχης διαδρομης μεσα στο καταπρασινο δασος, εχει και μια μοναδικη πανοραμικη θεα του Οttrotte & Obernai απο μια κορυφή 760 m στα όρη Vosges της Αλσατίας. Η κορυφή ονομάζεται Hohenburg Abbey, ενώ το μοναστηρι είναι γνωστο επίσης, για την πέτρινη οχυρώση του, που ονομάζεται " the Pagan Wall "
DSC07098 Mont Sainte Odile Convent.jpg
DSC07100 Mont Sainte Odile Convent.jpg
DSC07103 Mont Sainte Odile Convent.jpg
DSC07094 The valley,from Mont Sainte Odile Convent.jpg

Ottrott
. Ενα ακομη μικρό χωριουδάκι χωρις κατι ιδιαιτερο, το οποιο απλα διασχισαμε μεσω της Rue des Châteaux, φτανοντας εως την Place de l'Église (εκκλησια+Dome Leonard) και συνεχιζοντας N στην Rue du Géneral de Gaulle,διασχισαμε το χωριο προς
DSC07109 Église d'Ottrot.jpg
DSC07113 Ottrott.jpg
DSC07115  Ottrott Mairie.jpg

Obernai**,αξίζει να αφιερώσετε 1-1/2-2 ώρες για να το γνωρισετε. Η επισκεψη μπορει να ξεκινησει οδικα από το Allée du Mémorial(Monument de l’ADEIF),στον δρομο για τα Κοιμητηρια της πολης με τον τεραστιο λευκο σταυρο και την υπεροχη πανοραμικη θεα του Obernai και στην συνεχεια να παρκαραμε στο Parking des Remparts, Rue de l'Abbé Oesterle, πισω από την Synagogue ή αν βρουμε θεση πισω από την Église Saints Pierre et Paul, για να περιηγηθουμε την πολη,ξεκινωντας με το μεγάλο καμπαναριό Kappellturm (59,6m ύψος) από ένα παλιό εκκλησάκι, χτισμένο σε δύσκολους καιρούς, στο τέλος του 13ου αιωνα,που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία, Mairie (το Δημαρχείο,απο τα παλαιότερα κτιρια 14ου αιώνα σε ρυθμο Gothic, χτίστηκε μεταξύ 1462 και 1523, Église Saints Pierre et Paul (εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου), Tour d'enceinte & La Fontaine de Sainte Odile (πυργος και συντριβανι πισω και τα δυο από το δημαρχειο),το Corn Exchange,στεγαζει και το Kaufhaus (τελωνείο). Γραφικη επισης είναι η διαδρομη που ξεκινα από την rue Dietrich (Ν του Mairie) και συνεχιζει ΝΑ με την rue du général Baegert,με όμορφα ανακαινισμένα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια και τα υπόλοιπα διατηρητέα κτίρια ανάμεσα στα πολύχρωμα σπιτάκια του. Στο κέντρο του Obernai υπάρχουν επισης όμορφα ανακαινισμένα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια. Μια ομορφη και γραφικη κυκλική διαδρομή,που χρησιμοποιείται και ως χώρος περιπάτου,ξεκινα από την Rempart Maréchal Foch (A και πισω από Synagogue),με θεα τα τείχη μαζί με τους 30 πύργους που περιβάλλουν την πόλη. Εγκαταλειπουμε την ομορφη αυτη πολη και κατευθυνομαστε Strasbourg για διανυκτερευση.
DSC07116 Obernai-Allée du Mémorial.jpg
DSC07117 Obernai from Allée du Mémorial.jpg
Obernai-Église.jpg
DSC07147  Obernai.jpg
DSC07127 Obernai-Tour d'enceinte.jpg
DSC07130 Obernai-Kappellturm.jpg
DSC07131 Obernai-Rue du Général Gouraud.jpg
DSC07132 Obernai-Rue du général Baegert.jpg
DSC07134 Obernai-Rempart Maréchal Foch.jpg
DSC07138  Obernai-Rampart.jpg
DSC07148 Obernai-Rue Chanoine Gyss.jpg


Μερα 4.Strasbourg***, Πραγματικα μια πανεμορφη και γραφικη πολη, που αποτελει από μονη της,έναν υπεροχο προορισμο επισκεψης. Είναι η σημαντικοτερη πόλη της Αλσατίας, κτισμενη στο βαλτώδες έδαφος γύρω από τον ποταμό Ill,ο οποιος το διασχίζει με κανάλια, ενώ το ιστορικό κέντρο του, που ονομάζεται και Μικρή Γαλλία «Petite France», είναι γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και παραδοσιακά ταβερνάκια.

Ξεκινησαμε για την πρωινη περιηγηση στα πιο γνωστα, από τα πολλα αξιοθεατα του, όπως οι Ponts Couverts, Barrage Vauban( Σκεπαστές Γέφυρες ), τις Square L.Weiss & Square des Mullins, τα πολλα κι ομορφα σημεια του Ill, το φράγμα Barrage Vauban του 17ου αιώνα και η Place Republique, το Parc de l’Orangerie για μια σύντομη βόλτα με βάρκα στη λίμνη με τους κύκνους. Την πλατεία της παλιας πόλης με το Καθεδρικό ναο (Cathedrale Notre Dame) του 13ου αιώνα με το πασίγνωστο αστρονομικό ρολόι και την παρέλαση ξύλινων γλυπτών στις 12.30 μ.μ.,,ενώ αξίζει να ανεβείτε τα σκαλιά μέχρι την εξέδρα για να θαυμάσετε τα γλυπτά που κοσμούν την κορυφή του (έχει είσοδο, όπως και τα μουσεία,αλλα την πρώτη Κυριακή του μήνα η είσοδος είναι δωρεάν), το Palais Rohan του 18ου αιώνα, που κάποτε ήταν οικία του αρχιεπισκόπου και σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας, τη περιοχή Μικρή Γαλλία – ‘Petite France’),γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, με τα κανάλια, το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή αλλιώς το παλάτι της Ευρώπης, όπως ονομάζεται και το Δικαστήριο ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Τελος, προσωπικα δεν θα προτεινα την κρουαζιέρα (batorama) στα κανάλια της πόλης,επειδη θεωρω, ότι δεν προσφερει κατι περισσοτερο από μια «βολτα» στις οχθες του ποταμό Ill.
Στο τελος της αναρτησης , επισυναπτω pdf αρχειο, με καταγραφη αξιοθεατων Strasburg, καθως και google map με αποτυπωση τους, για προγραμματισμο επισκεψης τους. Διαβαστε το, αξιζει.
Strasburg-Ponts Couverts from  Barrage Vauban.jpg
DSC07224 Strasburg-Barrage Vauban.jpg
DSC07225  Strasburg-Barrage Vauban & École Nationale d'Administration.jpg
DSC07158 Strasburg-Petite France.jpg
DSC07164 Strasburg-Petite France.jpg
DSC07168a.jpg
DSC07180 Strasburg-River Ill.jpg
DSC07192 Place Kléber.jpg
DSC07194 trasburg- Ill,by Eglise St Paul.jpg
DSC07196a.jpg
DSC07206 Strasburg- Place de la Republique.Justice Ministry.jpg
DSC07211 Strasburg- Obelisk Place Broglie.jpg
DSC07209 Strasburg- Opera's front view.jpg
DSC07175 Strasburg-Église Saint Nicolas.jpg
DSC07172 Strasburg-Torre de Bourreau.jpg
2017_0608_103339_001 Eglise Luth.S.Thomas.jpg
2017_0608_114638_002 Strasburg-Cathedrale Notre Dame.jpg

Αφηνοντας την ομορφοτερη πολη του ταξιδιου μας, κατευθυνθηκαμε προς Rottenburg Am Neckar, τον επομενο προορισμο μας και περνωντας το Offenburg, αρχισαμε να ανεβαινουμε στις υπεροχες πλαγιες του Μελανα Δρυμου.
DSC07260a.jpg
Σε καποιο σημειο διακριναμε αυτοκινητα και σταματωντας να δουμε "τι εβλεπαν ολοι αυτοι", καταληξαμε σε μια πλαγια (δυστυχως δεν κρατησα την ονομασια της τοποθεσιας), απο οπου απογειωνονταν αιωροπτεριστες του "παρα 5".
DSC07240a.jpg
DSC07246a.jpg

Η θεα και το θεαμα μας κρατησαν για αρκετη ωρα, αλλα δυστυχως επρεπε να συνεχισουμε για
Rottenburg Am Neckar. Μια κωμοπολη,για την οποια διαβασαμε ότι ηταν από τις ωραιότερες πόλεις της Βαυαρίας, αλλα το ότι υπηρξε προβλημα με το ξενοδοχειο μας (ηταν κλειστο),που μας κρατησε σε αγωνια για ωρες, μεχρι να βρουμε νέο. Tο γεγονος οτι η κωμοπολη ηταν γεματη προσφυγες, αλλαζοντας προς το χειροτερο το περιβαλλον που περιμεναμε, καθως δεν μπορεσαμε να επισκεφτουμε αξιοθεατα, ουτε να περπατησουμε σε αυτα, που βρισκοταν διπλα στις ομορφες οχθες του ποταμου, η επισκεψη μας στην κεντρικη τους πλατεια που ηταν «κατωτερη» των προσδοκιων μας, μας εκαναν να μετανοιωσουμε τελικα, που ειχαμε περιλαβει το χωριο αυτο, στους προορισμους μας.Παντως περισσοτερες λεπτομερειες για το χωριο, μπορειτε να δειτε στο http://www.wtg-rottenburg.de/media/downloads/A%20tour%20of%20the%20historical%20old%20town.pdf)
DSC07249 Rottenburg-sankt moriz-Dom St Martin.jpg
DSC07250 Rottenburg-Weingärtner-Haus.jpg
DSC07257 Rottenburg-Markt Platz & St Martin Cathedral.jpg
2017_0608_202646_001 Rottenburg-Sülchgau-Museum.jpg
2017_0608_204111_001 Rottenburg-St Martin Cathedral.jpg
2017_0608_204140_002 Rottenburg-Nonnenhaus.jpg
DSC07259 Rottenburg-Stadtgraben-MOAT.jpg


Μερα 5.Triberg Ακολουθησαμε την οσο πιο ανατολικη διαδρομη προς Triberg και κινηθηκαμε οσο το δυνατον περισσοτερο στην περιοχη του Μελανα Δρυμου, απολαμβανοντας τα υπεροχα δαση του,που πραγματικα ηταν τοσο υπεροχα, οσο τα περιμεναμε και φτασαμε στην πόλη στην καρδιά του Μαύρου Δάσους που φημίζεται για τα cuckoo clocks (σήμα κατατεθέν της περιοχής), αλλά και το μέρος -όπου ειχα διαβασει- που υπάρχει o μεγαλυτερος καταρρακτης της Γερμανιας (163μ) και το μεγαλύτερο ρολόι-κούκος του κόσμου.
Δυστυχως τα 163μ του καταρρακτη ηταν παραμυθι, καθως αναφεροταν στο μηκος κι όχι στο υψος και το θεαμα ηταν απλα μιας ρεματιας σε ένα πανεμορφο και καταπρασινο δασος,που όμως δεν υπηρχε καταρρακτης. Η πεζοπορα διαδρομη για τους καταρρακτες (?) στο καταπρασινο δασος κοστιζε 4,5€/ ατομο, ξεκινουσε μεσα από το χωριο και κατεληγε στην κορυφη ή αντιστροφως και η διαρκεια της δεν ηταν πανω από 20 λεπτα. Οι μοιρες της ανωφερειας προς την κορυφη αρκετες, αλλα η αποσταση όχι πολύ μεγαλη.Παντως αν ηταν να επισκεπτω την περιοχη, μονο για το Triberg, θα το ξανασκεφτομουν.
DSC07289 Triberg.jpg
DSC07272 Triberg waterfall forest.jpg
DSC07286 Triberg waterfall forest.jpg
DSC07301 Triberg waterfall forest.jpg
DSC07292  Triberg.jpg
DSC07296  Triberg.jpg
DSC07297Triberg.jpg
DSC07304 Triberg.jpg

Freiburg im Breisgau** Ο τελευταιος σταθμος του ταξιδιου μας σε μια ομορφη και γραφικη πολη,που αποτελεί μια φυσική είσοδο στο Μέλανα Δρυμό, ενώ στα αξιοθεατα του περιλαμβανονταν το πανεπιστήμιο Albert Ludwigs Universitat και η μοντερνα γυαλινη βιβλιοθηκη του, η πλατεία του Δημαρχείου από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών και το γραφικο Historisches Kaufhaus,το New Town Hall η όμορφη Augustinerplatz με τις παραδοσιακές μπυραρίες και το Augustinermuseum, η Münsterplatz και ο εντυπωσιακός Freiburg Cathedral της πόλης του 13ου αιώνα , το ιστορικό Κάουφχαους του 16ου αιώνα,το Martinstor ,Schwabentor,το Fischbrunnen, η Kirche St. Martin.Αναλυτικα τα περιλαμβανομενα στο προγραμμα μου αξιοθεατα της πολης,μπορειτε να τα δειτε στο συνημμενο pdf αρχειο Freiburg-The Sights
DSC07322 Freiburg Town Hall.jpg
DSC07323 Freiburg New Town Hall.jpg
2017_0609_160641_001 Freiburg Univercity.jpg
DSC07335 Freiburg-Univercity Bibliotek.jpg
2017_0609_151237_002 Freiburg MunsterPlatz.jpg
DSC07309 Freiburg Historisches Kaufhaus.jpg
DSC07351 Freiburg Augustinerplatz.jpg
2017_0609_171141_001 Freiburg-Schwabentor.jpg
DSC07341 Freiburg-Martinstor.jpg
2017_0609_150625_001 Freiburg Cathedral.jpg

Αυτη ηταν η αποτυπωση της δικης μου εμπειριας από την περιοδεία στην περιοχη κι ελπιζω να σας βοηθησα και στον δικο σας προγραμματισμο. ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ!
Συμπληρωματικα μπορειτε να δειτε και το βιντεο, που δημιουργησα με φωτο της περιοδειας μας αυτης στο
 

Attachments

Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.663
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Καταπληκτικές φωτογραφίες.
 

MAUI GR

Member
Μηνύματα
43
Likes
96
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοου
Ήμασταν και μεις εκεί το Πάσχα. Θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι οι καταρράκτες στο Tiberg ήταν "μούφα", στην ουσία είναι ανηφορικό μονοπάτι κ βλέπεις τις πηγές να πέφτουν. Αλλά σε αποζημιώνουν τα αυθεντικά μαγαζιά των ωρολογοποιών που βρίσκονται στην περιοχή και αν έχεις χρήματα αξίζει να αγοράσεις ένα από αυτά τα στολίδια ρολόι-κούκο.
Το Στρασβούργο πραγματικά απίστευτο, μαγευτικής ομορφιάς κ πολύ ρομαντικό.
Το δε Κολμάρ, μόνο η παλιά πόλη άξιζε, είναι σαν να ξεπετάγεται από ζωγραφιά.
Ωραίες φωτογραφίες και για μένα είναι ένα από τα ταξίδια που πρέπει κανείς να κάνει για να απολαύσει γεύσεις-φύση και πολιτισμό.
 

Kyriakosm

Member
Μηνύματα
291
Likes
830
Επειδή είμαι απο αυτούς που λένε ότι το rothenburg ειναι απο τις ωραιότερες πόλεις της Γερμανίας έχω να πω ότι η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ πόλη ειναι το ROTHENBURG OB DER TAUBER και όχι το ROTHENBURG AM NECKAR.

Attachment-1.jpg
 
Last edited by a moderator:

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
358
Likes
1.180
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δάση Βόρειου Καναδά
Επειδή είμαι απο αυτούς που λένε ότι το rothenburg ειναι απο τις ωραιότερες πόλεις της Γερμανίας έχω να πω ότι η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ πόλη ειναι το ROTHENBURG OB DER TAUBER και όχι το ROTHENBURG AM NECKAR.
Οπως ειδες κι απο τις φωτο, δεν ηταν και χαλια, αλλα ισως οι συγκυριες, να μην επετρεψαν να το χαρουμε.
Για το ROTHENBURG OB DER TAUBER δεν εχω αποψη, αλλα θα εχω υποψην την δικη σου
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.412
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Τι να πω ? Ότι μαγεύτηκα ? Ότι μελαγχόλησα γιατί δεν μπορώ να πάω ως εκεί ακόμα ? Νομίζω είναι ένα όνειρο αυτό που ζήσατε εκεί!
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
358
Likes
1.180
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δάση Βόρειου Καναδά
Οτι μπορει να απολαυσει ο καθενας, ειναι υπεροχο και πραγματι το συγκεκριμμενο ηταν ενα πολυ ομορφο ταξιδι.
Ομως δεν χρειαζεται μελαγχολια,παρα μονο υγεια,καλη διαθεση και ολα θα γινουν με τον καιρο.
Αρα,υπομονη και καλοταξιδος!
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Σκεφτομαι τον Αυγουστο να κανω περιπου την ιδια διαδρομη με βαση το στρασβουργο η τη βασιλεια τις μισες μερες 3-4 και τις αλλες μισες το φραιμπουργκ.Τι γνωμη εχεις;
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
358
Likes
1.180
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δάση Βόρειου Καναδά
Προσωπικα σου συνιστω διαμονη σε καθε πολη κι οχι πηγαινε ελα σε μια σταθερη βαση ολοκληρου ταξιδιου.
Ειναι απλο κι ευκολο,ενω για βολικο στο να απολαυσεις τις πολεις μεχρι τελευταια στιγμη,δεν το συζητω
Αν διαβασεις το ταξιδι μου,πιστευω να καταλαβεις τι εννοω,οτι ειναι απλο κι ευκολο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.659
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom