Αλόννησος η γαλήνια

altaba

Member
Μηνύματα
13
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολη, Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Με τραίνο παντού
Στήν Αλόννησο συναντάς παντού όμορφες παραλίες, αρχοντικά προς ενοικίαση, που τα μπαλκόνια τους ακουμπάνε Αιγαίο.
Γενικά η αρχιτεκτονική αν εξαιρέσεις το λιμάνι, το Πατητήρι, είναι σπουδαία, παντού όμορφα φροντισμένα σπίτια , προς ενοικίαση, για όλα τα βαλάντια, φτιαγμένα με γούστο, άλλα ακουμπάνε το κύμα, άλλα από ψηλά μπορείς να θαυμάσεις αυτό που αποκαλούν γαλάζιο του Αιγαίου, τα γύρω νησάκια, η γαλήνη και η βλάστηση κυριαρχούν παντού.
Κάποτε στην Αλόννησο έφτιαχναν πολύ σπουδαίο κρασί, γιαυτό και ονομάστηκε και Πατητήρι το λιμάνι, εκεί υπήρχαν τα πατητήρια του νησιού, τώρα βέβαια είναι πολύ δύσκολο να βρεις ντόπιο κρασί.
Ψάχνοντας για το πού θα μείνουμε , είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι του ταξιδιού, μετά βέβαια από την εξοικονόμηση χρημάτων για να πραγματοποιήσεις το ταξίδι.
Όταν οργανώνουμε τις διακοπές μας, πρόχειρα υπολογίζω ότι μπορούμε να ονειρευόμαστε διακοπές έχοντας εξοικονομήσει ημερησίως 100 ευρό, χωρίς τα εισιτήρια και τις βενζίνες που θα χρειαστούν.
Λόγω covid πρέπει να αποφύγουμε την πολυκοσμία, και θα είμαστε σε ενα νησί όπου κάνουν υπό κανονικές συνθήκες απόβαση οι Ιταλοί, πρέπει να προσέχουμε, αυτό χρειάζεται μια προετοιμασία ανάλογη και με το κόστος των διακοπών που θέλουμε να κάνουμε.
Αν θέλεις κόσμο γύρω σου, τουρίστες να γυρνάνε παντού, να μοιάζει με Αθήνα μένεις Πατητήρι, Βότσι, αν σου αρέσει η ατμόσφαιρα, η έξοδος κάθε βράδυ, στα λιγοστά μπαράκια και ταβερνάκια, μένεις χώρα, με αρνητικό οτι και εδώ είσαι μαζί με πολύ κόσμο, εκτός από αυτούς που μένουν εκεί , έχεις και επισκέπτες από όλο το νησί πρόσθεσε και τους εκδρομείς από Σκόπελο.
Αν σου αρέσει η ησυχία, να μην έχεις κόσμο γύρω σου, μένεις κάπου απόμερα, υπάρχουν προτάσεις παντού, ήσυχες βιλίτσες, δωμάτια μακριά από την πολυκοσμία, και έχεις κοντά σου τις παραλίες που έτσι κι αλλιώς θα επισκεφτείς.
Εμείς κάναμε διάνα μένοντας στα studios ΗΡΩ. τα δωμάτια ευρύχωρα 35 m2 με μπαλκόνι γήπεδο 25 m2 , οτι ακριβώς χρειάζεσαι, καθαρά, πλήρως εξοπλισμένα με κουζίνα , μεγάλο ψυγείο, οτι πρέπει για να δημιουργήσεις φανταστικό δείπνο, με απίστευτη θέα, το Αιγαίο και την νήσο Περιστέρα.
Το οίκημα αποτελείται απο 4 δωμάτια , άριστα καινούργια , πεντακάθαρα, η οικοδέσποινα φανταστική, μείναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι,
Το πρώτο δωμάτιο εχει πολύ ωραίο κήπο, θέα στην παραλία του Αγιου Πέτρου, το δεύτερο ειναι μεζονέτα, κοιμίζει πολυμελή οικογένεια, και τα άλλα δυο εξίσου υπέροχα , με απίστευτη θέα, τα δωμάτια σου φωνάζουν να μείνεις , να τα απολαύσεις, φτιαγμένα με μεράκι, φοβερή ξύλινη οροφή, αστράφτουν από καθαριότητα, αισθητική υψηλού επιπέδου, προσιτά στην τιμή αν οι μέρες είναι πολλές.
Ο συνδιασμός δωματίου, θέσης, εξοπλησμού κουζίνας, ήταν αυτό που θέλαμε, ώστε να κάνουμε οικονομικές όχι όμως φτωχικές διακοπές, λόγω covid.

https://www.airbnb.gr/rooms/25774410?source_impression_id=p3_1598306248_k6hfIOhoX/dsmb5h
Για όσους θέλουν να αποφύγουν την γνωστη πλατφόρμα και να διαπραγματευτούν μόνοι τους το τηλέφωνο της Κας Αγγελικής είναι 6979366351

Η προετιμασία ξεκινά φτιαχνοντας πρώτα τα πράγματα που θα χρειαστούμε για την κουζίνα, ωστε να μπορούμε να απολαύσουμε το δείπνο μας, είναι πράγματα που έχουμε ήδη, λάδι, ρίγανι, παξιμάδια,
μουστάρδα,μακαρόνια,ρύζι, κλπ.
Τό καράβι φεύγει 10 το πρωί απο Κύμη της Τρίτης, την προηγούμενη εχουμε περάσει απο το Κτήμα Κουτσούκος, και προμηθευτήκαμε τα απαρέτητα λαχανικά και φρούτα.

https://www.facebook.com/KtimaKoutsoukou/Το αναφέρω γιατί πίσω απο το μανάβικο, υπάρχουν θερμοκήπια, και πολλά στρέματα με υπέθρια προιόντα , ντομάτα σταφύλι, απο τα καλύτερα ,όλα παραγωγής τους, γευστικότατα, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Φτάνοντας στην Κύμη λίγο πιό νωρίς, ρίξαμε μια ματιά για ψάρια στα καίκια, είμασταν τυχεροί , πήραμε με 5 ευρό το κιλό , υπέροχους κολιούς, 6-7 κομμάτια, είχαμε ψυγείο μαζί μας οπότε τα βάλαμε για το επόμενο δείπνο μας στην γαλήνια Αλόννησο.
Το ταξίδι με το πλοίο ευχάριστο, κατσαμε έξω λόγω covid, στην αριστερή μεριά του πλοίου, διότι στην δεξιά το λούζει ο ήλιος, με μάσκα και τέτοια ζέστη δεν παλεύετε.
Δίπλα στα δωμάτια είναι η Στενή Βάλα, ενα φιόρδ , μπαίνει η θάλασσα μεσα στο έδαφος και σχηματίζει ενα φυσικό λιμανάκι, απάνεμο, με μία προβλήτα που απο την μία ειναι οι ταβέρνες και απο την άλλη πολλών ειδών σκαφη και ιστιοφόρα, εκεί γνωρίσαμε και έναν ψαρά που θα σας μιλήσω παρακάτω.
Απο την πίσω μεριά βρίσκετε η παραλία της Γλύφας, βοτσαλοτή παραλία, περπατώντας μέχρι την άλλα άκρη, συναντάς ένα beach bar, όμορφο, καλαίσθητο, πηγαίνοντας απο το μονοπάτι που ενώνει το bar με την υπόλοιπη παραλια, συναντήσαμε μια αμυγδαλιά, συκιά, πήραμε μερικά τα οποία είχαν υπέροχη γεύση, δίνοντας λίγο προσοχή σε αυτήν την επιθετική βλάστηση, σε αυτόν το υπέροχο νησί βρίσκεις σχεδόν τα πάντα, γευτήκαμε φραγκόσυκα, προσοχή στο μάζεμα θέλει γάντι, δαμάσκηνα , που είναι το εν χόριο προϊόν τους, το μαγειρεύουν με πολλούς τρόπους, καρύδια, μεχρι και καστανιά είδαμε.


Η ημέρα ξεκινά πάντα με υπέροχο πρωινό στο αριστουργηματικό μπαλκόνι αυτού του πανέμορφου studio , στην συνέχεια ετοιμάζουμε το γεύμα που θα κάνουμε στην παραλία,
σε μπολ βάζουμε σαν βάση βρεγμένο παξιμάδι, κόβουμε σε κύβους ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, τυράκι, κατα προτίμηση κατσικίσιο, υπάρχει υπέροχο αυθεντικό στην Αλόννησο, κάππαρη, λάδι και ρίγανη, μερικά φρούτα, και το ψυγειάκι με κρύο νερό, και είμαστε έτοιμοι για τις υπέροχες παραλίες που μας περιμένουν να τις απολαύσουμε.
Για δείπνο το απόγευμα, έχουμε τους Κολιούς που ψωνίσαμε απο την Κύμη, βαζουμε στο τηγάνι λιγο λάδι, λίγο νερο, λεμόνι αλάτι πιπέρι και σιγοτηγανιβράζουμε τα ψάρια, το αποτέλεσμα ειναι υπέροχο, το συνοδεύουμε με βραστά κολοκυθάκια με λίγο μουστάρδα λεμόνο λάδι, έχεις ενα ελαφρύ υπέροχο δείπνο με γεύσεις ωραίες, καταπληκτικές, και σε αυτό το μπαλκόνι, μπορώ να πω φανταστικά, τέλια !!!

Η Αλόννησος είναι το νησί του ενός χωριού, και των πολλών παραλιών, για όλα τα γούστα.
Οι πιό πολλές ταβέρνες του νησιού, έχουν το μποστάνι τους, έχουν το καΐκι τους, και έχουν και τα κατσικάκια τους, έχουν όλο το πακέτο να φας ωραία με ντόπια προϊόντα.
Επίσκεψη στην παλιά χώρα, επιβάλετέ, κυκλαδίτικη , με σοκάαι πανέμορφα, με λουλούδια, δεσπόζει πάνω στον λόφο, με φοβερή θέα των γύρω νησιών, και του Αιγαίου, κοντά έχει μια παραλία, τον μεγάλο Μυρτιά, ωραία παραλία , γεμάτη όμως με ξαπλώστρες, ότι πρέπει για τους λάτρεις του είδους.
Λίγο μετά το Πατητήρι μέσα στον οικισμό υπάρχουν δυο συμπαθητικές παραλίες, Ρουσούμ και Βότσι,
συχνάζει πολύς κόσμος λόγω των δωματίων, άναρχα δομημένα με καθόλου αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, θα μπορούσαν να μοιάζουν με αυτές τις κουκλίστικε παραλίες που βλέπουμε της γειτονικής Ιταλίας, όμως δεν είναι καθόλου προσεγμένες και δυστυχώς δεν εκμεταλλευόμαστε αυτήν την αυθεντική ομορφιά σας λαός.
Υπάρχουν παραλίες και για ηλιοβασίλεμα, Τσουκαλιά εύκολα προσβάσημη, υπέροχη, με λίγο κόσμο και υπέροχα νερά, και μια πιο μικρη η Μεγάλη Άμμος, κουκλίστικη.
Γιά προμήθειες θα κατέβης Πατητήρι, ένα ενδιαφέρον κατάστημα είναι η ένωση γυναικών Αλοννήσου, με υπέροχη ντόπια τυρόπιτα, τηγανιτή η φούρνου, το ιδιο καταπληκτικη, και άλλα ντόπια προιόντα όμως λίγο αλμυρά στην τιμή.
Από εδώ μπορείς να νοικιάσεις βαρκάκι, που δεν χρειάζεται δίπλωμα, και να πας μόνος σου με την παρέα σου όπου θέλεις σε παραλίες μη προσβάσιμες από εδάφους, να συμμετέχεις στις διάφορες εκδρομές με σκάφος που διοργανώνονται το γύρο του νησιού η στα κοντινά νησάκια, με στάσεις ασφαλώς για μπάνιο.
Υπάρχει και ενα πολύ ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο, μα πολλά δείγματα της ζωής των νησιωτών, και Πειρατικό Μουσείου με καταπληκτικές πειρατικές στολές και πολεμικό εξοπλισμό.
Οι παραλίες είναι σίγουρα πολλές, όμορφες, καταπληκτικές, μερικές συνδυάζουν και το χρώμα των νερών σε τουρκουάζ οπότε φαντάζουν μαγικές, όμως θα ήθελα να σταθώ στον Τζώρτζη Γιαλό, σαν παραλία δεν διεκδικεί πρωτεία, σαν νερά φαντάζει σαν πισίνα, δίπλα ενα παραδοσιακό ταβερνάκι και έχουμε την Ελλάδα που χάνεται, έχουμε το αυθεντικό, το απλό, έχουμε το σκηνικό σαν σε παλιό κινηματογράφο με τον Κωνσταντάρα.
Το τιμήσαμε δεόντως , φτιάχνει καταπληκτικό κατσικάκι στην γάστρα με πατάτες, όχι αυτό με το τυρί γιατί το τυρί είναι gouda, είναι εκεί όλες τις ώρες, γιά να ξεδιψάσεις, γιά να κάνεις το γεύμα σου και για το δείπνο σου, κάτω από τις ελίτσες, που σου προσφέρουν τον ίσκιο τους απλόχερα.
Είχαμε πληροφορίες ότι στην βορινή πλευρά του νησιού υπάρχει μία παραλία, ο Γέρακας, όπου εκεί θα προσπαθούσαμε να βρούμε έναν βοσκό που φτιάχνει κατσικίσιο τυρί, όντως τον βρήκαμε αλλά δεν ήταν αυτό που θέλαμε, οπότε με καινούργιες πληροφορίες απο έναν ψαρά εκεί στο λιμανάκι, όπου πήγαινε μόνον για αστακούς, ότι υπάρχει κάποιος άλλος στον Αγιο Κωνσταντίνο, μετά απο πολύ δύσκολη διαδρομή τον βρήκαμε, και όντως επιβράβευσε τις προσδοκίες μας, είχε καταπληκτικό κατσικίσιο τυρί, μας έβγαλε φοβερό ξινόγαλο, κάτι σας κατίκι, και κανονίσαμε φεύγοντας να πάρουμε και κατσίκι , σε πολύ οικονομική τιμή, ξέροντας ότι βόσκουν στο βουνό τρώγοντας βελανίδια.
Στην Στενή Βάλα, εκτός απο τους σκαφάτους και τις ταβέρνες, επιδιώξαμε να βρούμε αν υπάρχει κανένας ψαράς, να μάθουμε τι γίνεται τι ψάρια βγάζει ο τόπος, και γνωρίσαμε τον κατάληλο άνθρωπο, μιλήσαμε μαζί του, γνωριστήκαμε, ψωνίσαμε με 10 ευρό 2,5 κιλά ψάρια, επιδιώξαμε να πάμε μαζί του για να ρίξει τα δίχτια, πήγαμε για παραγάδι, γίναμε βοηθοί του για μερικές ώρες, περάσαμε όμορφα, ανθρώπινα, μια μέρα κι όλας μαγειρέψαμε ένα χταπόδι που μας είχε δώσει και τον καλέσαμε να φάμε μαζί, αυτές οι συναναστροφές είναι που μας εξιτάρουν , τις επιδιώκουμε, και θα τις θυμόμαστε.
Λόγο covid συνοστισμού και χρημάτων δεν καθίσαμε σε ταβέρνα για ψάρι, το πήραμε απο τον ψαρά φρέσκο, και το απολαύσαμε στα υπέροχα δωμάτια με την φοβερή βεράντα μας.
Στήν Στενή Βάλα υπάρχει και σχολή κατάδυσης, όπου μπορείς να πάρεις μαθήματα και να εξασκηθείς.

Μία δυσκολία βρήκαμε μπροστά μας, η wind δεν έχει σήμα σχεδόν σε όλο το νησί, δυσκολευτήκαμε λιγάκι, αλλα τελικά όλα τα ξεπερνάς βλέποντας όλη αυτή την μαγεία που αποπνέει αυτό το γαλήνιο νησί.
Η βλάστηση εδώ στο νησί είναι παντού, μέχρι το κύμα, επιθετική κάπου διάβασα, τα νερά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο άλλα νησιά.
Τα studio που μέναμε σου φωνάζουν να μείνεις, να απολαύσεις αυτήν την απίστευτη θέα και γαλήνη, να μαγειρέψεις το δείπνο σου σε απίστευτο σκηνικό.
Γιατί να πάς στην Αλόννησο ?
Είναι νησί με πολύ όμορφη χώρα, θα την θαυμάσεις, θα νιώσεις σε άλλη εποχή στον Τζώρτζη Γιαλό, θα βρείς παραλίες με καλαίσθητα beach bar, θα βρεις ερημικές παραλίες, θα βρείς τα πάντα όχι όμως έντονη νυχτερινή ζωή, εδώ θα απολαύσεις τον την συντροφό σου, θα γαληνέψης.
Η θέα είναι παντού παρούσα, απεριόριστη στα περισσότερα μπαλκόνια εκτός Πατητηριού, το φαγητό είναι πολύ καλό, απο γευστικότατα ντόπια προιόντα , θα βρείς τυρί κατσικίσιο, κατσίκια ελευθέρας βοσκής, φρέσκα ψάρια.
Αυτά ανακαλύψαμε εμείς, το νησί σας περιμένει γιατί έχει ακόμα περισσότερα να ανακαλύψετε μόνοι σας.
καλή δύναμη σε όλους να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε.
 
Last edited:

Pagona Koraka

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Στήν Αλόννησο συναντάς παντού όμορφες παραλίες, αρχοντικά προς ενοικίαση, που τα μπαλκόνια τους ακουμπάνε Αιγαίο.
Γενικά η αρχιτεκτονική αν εξαιρέσεις το λιμάνι, το Πατητήρι, είναι σπουδαία, παντού όμορφα φροντισμένα σπίτια , προς ενοικίαση, για όλα τα βαλάντια, φτιαγμένα με γούστο, άλλα ακουμπάνε το κύμα, άλλα από ψηλά μπορείς να θαυμάσεις αυτό που αποκαλούν γαλάζιο του Αιγαίου, τα γύρω νησάκια, η γαλήνη και η βλάστηση κυριαρχούν παντού.
Κάποτε στην Αλόννησο έφτιαχναν πολύ σπουδαίο κρασί, γιαυτό και ονομάστηκε και Πατητήρι το λιμάνι, εκεί υπήρχαν τα πατητήρια του νησιού, τώρα βέβαια είναι πολύ δύσκολο να βρεις ντόπιο κρασί.
Ψάχνοντας για το πού θα μείνουμε , είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι του ταξιδιού, μετά βέβαια από την εξοικονόμηση χρημάτων για να πραγματοποιήσεις το ταξίδι.
Όταν οργανώνουμε τις διακοπές μας, πρόχειρα υπολογίζω ότι μπορούμε να ονειρευόμαστε διακοπές έχοντας εξοικονομήσει ημερησίως 100 ευρό, χωρίς τα εισιτήρια και τις βενζίνες που θα χρειαστούν.
Λόγω covid πρέπει να αποφύγουμε την πολυκοσμία, και θα είμαστε σε ενα νησί όπου κάνουν υπό κανονικές συνθήκες απόβαση οι Ιταλοί, πρέπει να προσέχουμε, αυτό χρειάζεται μια προετοιμασία ανάλογη και με το κόστος των διακοπών που θέλουμε να κάνουμε.
Αν θέλεις κόσμο γύρω σου, τουρίστες να γυρνάνε παντού, να μοιάζει με Αθήνα μένεις Πατητήρι, Βότσι, αν σου αρέσει η ατμόσφαιρα, η έξοδος κάθε βράδυ, στα λιγοστά μπαράκια και ταβερνάκια, μένεις χώρα, με αρνητικό οτι και εδώ είσαι μαζί με πολύ κόσμο, εκτός από αυτούς που μένουν εκεί , έχεις και επισκέπτες από όλο το νησί πρόσθεσε και τους εκδρομείς από Σκόπελο.
Αν σου αρέσει η ησυχία, να μην έχεις κόσμο γύρω σου, μένεις κάπου απόμερα, υπάρχουν προτάσεις παντού, ήσυχες βιλίτσες, δωμάτια μακριά από την πολυκοσμία, και έχεις κοντά σου τις παραλίες που έτσι κι αλλιώς θα επισκεφτείς.
Εμείς κάναμε διάνα μένοντας στα studios ΗΡΩ. τα δωμάτια ευρύχωρα 35 m2 με μπαλκόνι γήπεδο 25 m2 , οτι ακριβώς χρειάζεσαι, καθαρά, πλήρως εξοπλισμένα με κουζίνα , μεγάλο ψυγείο, οτι πρέπει για να δημιουργήσεις φανταστικό δείπνο, με απίστευτη θέα, το Αιγαίο και την νήσο Περιστέρα.
Το οίκημα αποτελείται απο 4 δωμάτια , άριστα καινούργια , πεντακάθαρα, η οικοδέσποινα φανταστική, μείναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι,
Το πρώτο δωμάτιο εχει πολύ ωραίο κήπο, θέα στην παραλία του Αγιου Πέτρου, το δεύτερο ειναι μεζονέτα, κοιμίζει πολυμελή οικογένεια, και τα άλλα δυο εξίσου υπέροχα , με απίστευτη θέα, τα δωμάτια σου φωνάζουν να μείνεις , να τα απολαύσεις, φτιαγμένα με μεράκι, φοβερή ξύλινη οροφή, αστράφτουν από καθαριότητα, αισθητική υψηλού επιπέδου, προσιτά στην τιμή αν οι μέρες είναι πολλές.
Ο συνδιασμός δωματίου, θέσης, εξοπλησμού κουζίνας, ήταν αυτό που θέλαμε, ώστε να κάνουμε οικονομικές όχι όμως φτωχικές διακοπές, λόγω covid.

https://www.airbnb.gr/rooms/25774410?source_impression_id=p3_1598306248_k6hfIOhoX/dsmb5h
Για όσους θέλουν να αποφύγουν την γνωστη πλατφόρμα και να διαπραγματευτούν μόνοι τους το τηλέφωνο της Κας Αγγελικής είναι 6979366351

Η προετιμασία ξεκινά φτιαχνοντας πρώτα τα πράγματα που θα χρειαστούμε για την κουζίνα, ωστε να μπορούμε να απολαύσουμε το δείπνο μας, είναι πράγματα που έχουμε ήδη, λάδι, ρίγανι, παξιμάδια,
μουστάρδα,μακαρόνια,ρύζι, κλπ.
Τό καράβι φεύγει 10 το πρωί απο Κύμη της Τρίτης, την προηγούμενη εχουμε περάσει απο το Κτήμα Κουτσούκος, και προμηθευτήκαμε τα απαρέτητα λαχανικά και φρούτα.

https://www.facebook.com/KtimaKoutsoukou/Το αναφέρω γιατί πίσω απο το μανάβικο, υπάρχουν θερμοκήπια, και πολλά στρέματα με υπέθρια προιόντα , ντομάτα σταφύλι, απο τα καλύτερα ,όλα παραγωγής τους, γευστικότατα, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Φτάνοντας στην Κύμη λίγο πιό νωρίς, ρίξαμε μια ματιά για ψάρια στα καίκια, είμασταν τυχεροί , πήραμε με 5 ευρό το κιλό , υπέροχους κολιούς, 6-7 κομμάτια, είχαμε ψυγείο μαζί μας οπότε τα βάλαμε για το επόμενο δείπνο μας στην γαλήνια Αλόννησο.
Το ταξίδι με το πλοίο ευχάριστο, κατσαμε έξω λόγω covid, στην αριστερή μεριά του πλοίου, διότι στην δεξιά το λούζει ο ήλιος, με μάσκα και τέτοια ζέστη δεν παλεύετε.
Δίπλα στα δωμάτια είναι η Στενή Βάλα, ενα φιόρδ , μπαίνει η θάλασσα μεσα στο έδαφος και σχηματίζει ενα φυσικό λιμανάκι, απάνεμο, με μία προβλήτα που απο την μία ειναι οι ταβέρνες και απο την άλλη πολλών ειδών σκαφη και ιστιοφόρα, εκεί γνωρίσαμε και έναν ψαρά που θα σας μιλήσω παρακάτω.
Απο την πίσω μεριά βρίσκετε η παραλία της Γλύφας, βοτσαλοτή παραλία, περπατώντας μέχρι την άλλα άκρη, συναντάς ένα beach bar, όμορφο, καλαίσθητο, πηγαίνοντας απο το μονοπάτι που ενώνει το bar με την υπόλοιπη παραλια, συναντήσαμε μια αμυγδαλιά, συκιά, πήραμε μερικά τα οποία είχαν υπέροχη γεύση, δίνοντας λίγο προσοχή σε αυτήν την επιθετική βλάστηση, σε αυτόν το υπέροχο νησί βρίσκεις σχεδόν τα πάντα, γευτήκαμε φραγκόσυκα, προσοχή στο μάζεμα θέλει γάντι, δαμάσκηνα , που είναι το εν χόριο προϊόν τους, το μαγειρεύουν με πολλούς τρόπους, καρύδια, μεχρι και καστανιά είδαμε.


Η ημέρα ξεκινά πάντα με υπέροχο πρωινό στο αριστουργηματικό μπαλκόνι αυτού του πανέμορφου studio , στην συνέχεια ετοιμάζουμε το γεύμα που θα κάνουμε στην παραλία,
σε μπολ βάζουμε σαν βάση βρεγμένο παξιμάδι, κόβουμε σε κύβους ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, τυράκι, κατα προτίμηση κατσικίσιο, υπάρχει υπέροχο αυθεντικό στην Αλόννησο, κάππαρη, λάδι και ρίγανη, μερικά φρούτα, και το ψυγειάκι με κρύο νερό, και είμαστε έτοιμοι για τις υπέροχες παραλίες που μας περιμένουν να τις απολαύσουμε.
Για δείπνο το απόγευμα, έχουμε τους Κολιούς που ψωνίσαμε απο την Κύμη, βαζουμε στο τηγάνι λιγο λάδι, λίγο νερο, λεμόνι αλάτι πιπέρι και σιγοτηγανιβράζουμε τα ψάρια, το αποτέλεσμα ειναι υπέροχο, το συνοδεύουμε με βραστά κολοκυθάκια με λίγο μουστάρδα λεμόνο λάδι, έχεις ενα ελαφρύ υπέροχο δείπνο με γεύσεις ωραίες, καταπληκτικές, και σε αυτό το μπαλκόνι, μπορώ να πω φανταστικά, τέλια !!!

Η Αλόννησος είναι το νησί του ενός χωριού, και των πολλών παραλιών, για όλα τα γούστα.
Οι πιό πολλές ταβέρνες του νησιού, έχουν το μποστάνι τους, έχουν το καΐκι τους, και έχουν και τα κατσικάκια τους, έχουν όλο το πακέτο να φας ωραία με ντόπια προϊόντα.
Επίσκεψη στην παλιά χώρα, επιβάλετέ, κυκλαδίτικη , με σοκάαι πανέμορφα, με λουλούδια, δεσπόζει πάνω στον λόφο, με φοβερή θέα των γύρω νησιών, και του Αιγαίου, κοντά έχει μια παραλία, τον μεγάλο Μυρτιά, ωραία παραλία , γεμάτη όμως με ξαπλώστρες, ότι πρέπει για τους λάτρεις του είδους.
Λίγο μετά το Πατητήρι μέσα στον οικισμό υπάρχουν δυο συμπαθητικές παραλίες, Ρουσούμ και Βότσι,
συχνάζει πολύς κόσμος λόγω των δωματίων, άναρχα δομημένα με καθόλου αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, θα μπορούσαν να μοιάζουν με αυτές τις κουκλίστικε παραλίες που βλέπουμε της γειτονικής Ιταλίας, όμως δεν είναι καθόλου προσεγμένες και δυστυχώς δεν εκμεταλλευόμαστε αυτήν την αυθεντική ομορφιά σας λαός.
Υπάρχουν παραλίες και για ηλιοβασίλεμα, Τσουκαλιά εύκολα προσβάσημη, υπέροχη, με λίγο κόσμο και υπέροχα νερά, και μια πιο μικρη η Μεγάλη Άμμος, κουκλίστικη.
Γιά προμήθειες θα κατέβης Πατητήρι, ένα ενδιαφέρον κατάστημα είναι η ένωση γυναικών Αλοννήσου, με υπέροχη ντόπια τυρόπιτα, τηγανιτή η φούρνου, το ιδιο καταπληκτικη, και άλλα ντόπια προιόντα όμως λίγο αλμυρά στην τιμή.
Από εδώ μπορείς να νοικιάσεις βαρκάκι, που δεν χρειάζεται δίπλωμα, και να πας μόνος σου με την παρέα σου όπου θέλεις σε παραλίες μη προσβάσιμες από εδάφους, να συμμετέχεις στις διάφορες εκδρομές με σκάφος που διοργανώνονται το γύρο του νησιού η στα κοντινά νησάκια, με στάσεις ασφαλώς για μπάνιο.
Υπάρχει και ενα πολύ ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο, μα πολλά δείγματα της ζωής των νησιωτών, και Πειρατικό Μουσείου με καταπληκτικές πειρατικές στολές και πολεμικό εξοπλισμό.
Οι παραλίες είναι σίγουρα πολλές, όμορφες, καταπληκτικές, μερικές συνδυάζουν και το χρώμα των νερών σε τουρκουάζ οπότε φαντάζουν μαγικές, όμως θα ήθελα να σταθώ στον Τζώρτζη Γιαλό, σαν παραλία δεν διεκδικεί πρωτεία, σαν νερά φαντάζει σαν πισίνα, δίπλα ενα παραδοσιακό ταβερνάκι και έχουμε την Ελλάδα που χάνεται, έχουμε το αυθεντικό, το απλό, έχουμε το σκηνικό σαν σε παλιό κινηματογράφο με τον Κωνσταντάρα.
Το τιμήσαμε δεόντως , φτιάχνει καταπληκτικό κατσικάκι στην γάστρα με πατάτες, όχι αυτό με το τυρί γιατί το τυρί είναι gouda, είναι εκεί όλες τις ώρες, γιά να ξεδιψάσεις, γιά να κάνεις το γεύμα σου και για το δείπνο σου, κάτω από τις ελίτσες, που σου προσφέρουν τον ίσκιο τους απλόχερα.
Είχαμε πληροφορίες ότι στην βορινή πλευρά του νησιού υπάρχει μία παραλία, ο Γέρακας, όπου εκεί θα προσπαθούσαμε να βρούμε έναν βοσκό που φτιάχνει κατσικίσιο τυρί, όντως τον βρήκαμε αλλά δεν ήταν αυτό που θέλαμε, οπότε με καινούργιες πληροφορίες απο έναν ψαρά εκεί στο λιμανάκι, όπου πήγαινε μόνον για αστακούς, ότι υπάρχει κάποιος άλλος στον Αγιο Κωνσταντίνο, μετά απο πολύ δύσκολη διαδρομή τον βρήκαμε, και όντως επιβράβευσε τις προσδοκίες μας, είχε καταπληκτικό κατσικίσιο τυρί, μας έβγαλε φοβερό ξινόγαλο, κάτι σας κατίκι, και κανονίσαμε φεύγοντας να πάρουμε και κατσίκι , σε πολύ οικονομική τιμή, ξέροντας ότι βόσκουν στο βουνό τρώγοντας βελανίδια.
Στην Στενή Βάλα, εκτός απο τους σκαφάτους και τις ταβέρνες, επιδιώξαμε να βρούμε αν υπάρχει κανένας ψαράς, να μάθουμε τι γίνεται τι ψάρια βγάζει ο τόπος, και γνωρίσαμε τον κατάληλο άνθρωπο, μιλήσαμε μαζί του, γνωριστήκαμε, ψωνίσαμε με 10 ευρό 2,5 κιλά ψάρια, επιδιώξαμε να πάμε μαζί του για να ρίξει τα δίχτια, πήγαμε για παραγάδι, γίναμε βοηθοί του για μερικές ώρες, περάσαμε όμορφα, ανθρώπινα, μια μέρα κι όλας μαγειρέψαμε ένα χταπόδι που μας είχε δώσει και τον καλέσαμε να φάμε μαζί, αυτές οι συναναστροφές είναι που μας εξιτάρουν , τις επιδιώκουμε, και θα τις θυμόμαστε.
Λόγο covid συνοστισμού και χρημάτων δεν καθίσαμε σε ταβέρνα για ψάρι, το πήραμε απο τον ψαρά φρέσκο, και το απολαύσαμε στα υπέροχα δωμάτια με την φοβερή βεράντα μας.
Στήν Στενή Βάλα υπάρχει και σχολή κατάδυσης, όπου μπορείς να πάρεις μαθήματα και να εξασκηθείς.

Μία δυσκολία βρήκαμε μπροστά μας, η wind δεν έχει σήμα σχεδόν σε όλο το νησί, δυσκολευτήκαμε λιγάκι, αλλα τελικά όλα τα ξεπερνάς βλέποντας όλη αυτή την μαγεία που αποπνέει αυτό το γαλήνιο νησί.
Η βλάστηση εδώ στο νησί είναι παντού, μέχρι το κύμα, επιθετική κάπου διάβασα, τα νερά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο άλλα νησιά.
Τα studio που μέναμε σου φωνάζουν να μείνεις, να απολαύσεις αυτήν την απίστευτη θέα και γαλήνη, να μαγειρέψεις το δείπνο σου σε απίστευτο σκηνικό.
Γιατί να πάς στην Αλόννησο ?
Είναι νησί με πολύ όμορφη χώρα, θα την θαυμάσεις, θα νιώσεις σε άλλη εποχή στον Τζώρτζη Γιαλό, θα βρείς παραλίες με καλαίσθητα beach bar, θα βρεις ερημικές παραλίες, θα βρείς τα πάντα όχι όμως έντονη νυχτερινή ζωή, εδώ θα απολαύσεις τον την συντροφό σου, θα γαληνέψης.
Η θέα είναι παντού παρούσα, απεριόριστη στα περισσότερα μπαλκόνια εκτός Πατητηριού, το φαγητό είναι πολύ καλό, απο γευστικότατα ντόπια προιόντα , θα βρείς τυρί κατσικίσιο, κατσίκια ελευθέρας βοσκής, φρέσκα ψάρια.
Αυτά ανακαλύψαμε εμείς, το νησί σας περιμένει γιατί έχει ακόμα περισσότερα να ανακαλύψετε μόνοι σας.
καλή δύναμη σε όλους να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε.
σε παρακαλώ! Τηλέφωνο του ψαρά αν θέλεις κ μπορεις,ειμαι Αλοννησοκ μου έφτιαξες το κέφι με τα γραφόμενα σου!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom