Αμερικάνικες και άλλες ξένες σειρές!!

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.594
Likes
9.770
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Πάντως στο Netflix εμένα με έχουν κερδίσει τα ντοκιμαντέρ και όχι τόσο οι σειρές. Είναι πολύ εποικοδομητικά, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά μαζί.

Highlight στο History 101 που ξεκίνησε πρόσφατα που ουσιαστικά παρουσιάζει θεματικές ενότητες και την ιστορία τους από το 20ο αιώνα μέχρι σήμερα. Είναι πιο ξεκούραστο σε σχέση με το Explained το οποίο είναι 16-17 λεπτά επεισόδια και είναι πολύ γρήγορα παιγμένα, πρέπει να έχεις και κάποιες επιστημονικές γνώσεις σε κάποιες ενότητες προκειμένου να τα προσεγγίσεις και να καταλάβεις δυο πράγματα. Παρόμοιο και το the mind explained.

Για τους ποδοσφαιρόφιλους το Becoming Champ10ns , που δείχνει ουσιαστικά την ποδοσφαιρική ιστορία και παιδεία όλων των χωρών που έχουν κερδίσει Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από ταξιδιωτικά είναι στη λίστα μου, αλλά δεν τα έχω παρακολουθήσει ακόμα το Magical Andes και το 72 Dangerous Places to live, Pedal the World και το Expedition Happiness.

Το Dirty Money είναι πολύ δυνατό, ιδιαίτερα η πρώτη σεζόν που δείχνει για τα μεγάλα σκάνδαλα που έχουν υπάρξει κατά καιρούς παγκοσμίως και πως (στις περισσότερες περίπτωσεις) έχουν συγκαλυφθεί, μας δίνει μια καλή άποψη για το οικονομικό γίγνεσθαι. Και το Icarus που κινείται στα ίδια πλαίσια στον χώρο του αθλητισμού.

Επίσης το My Next Guest του David Letterman είναι πολύ καλό, κάνει πολύ καλές ερωτήσεις στους ανθρώπους που καλεί στην εκπομπή, το μόνο που ήταν σκέτη αποτυχία ήταν με τον Γαλυφιανάκη γιατί πρέπει να ήταν τέρμα μαστουρωμένος ο Ζακ την ώρα που έγινε η συνέντευξη.

Επιστημονικά ντοκιμαντέρ με άπειρο ενδιαφέρον και τα The Most Unknown, The Code, Unacknowledged, What the health, Mission Blue και The Plastic Ocean.
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Crime Diaries: Night Out , μετά από ένα πάρτι για το Χάλοουιν, ο φοιτητής Λουίς Αντρές Κολμενάρες βρίσκεται νεκρός. Ήταν ατύχημα ή δολοφονία;
Ωραία σειρά και επειδή είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα έχει μια βαρύτητα. Και όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, έτσι και στην Κολομβία δεν υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη, όποτε και παραμένει το ερώτημα....τελικά ήταν ατύχημα ή δολοφονία;;
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Yellowstone, τύπου γουέστερν στη σύγχρονη εποχή (γίνεται;; ) ράντσο, άλογα, δράση, ωραία τοπία (Μοντάνα Yellowstone υποτίθεται) κλ ...σε όσους αρέσουν αυτά θα έλεγα ότι βλέπεται άνετα.. από ηθοποιούς ο Κόστνερ είναι ο πιο γνωστός .. Αυτό το μήνα ξεκινά η 3η σεζόν..

https://www.imdb.com/title/tt4236770/?ref_=ttep_ep_tt
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
τυπου western στη συγχρονη εποχη εχουμε δει το hell on wheels:
https://www.imdb.com/title/tt1699748/?ref_=nv_sr_srsg_0
Το έχω δει και πράγματι πολύ καλό για μένα που μου αρέσουν τα western και αναφέρεται στην εποχή που φτιάχνονταν οι σιδηρόδρομοι στις ΗΠΑ.. αυτό βέβαια είναι κανονικό (καθ΄όλα) και όχι σύγχρονης εποχής..

Τώρα παρακολουθώ το Godless (της N) "γνήσιο" και αυτό mini σειρά με 7 ωριαία+ επεισόδια..

https://www.imdb.com/title/tt5516154/?ref_=nv_sr_srsg_3
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Mindhunter ...εγκρίνω και επαυξάνω.. δεκαετία 70 όταν το FBI άρχισε να ασχολείται με το ψυχολογικό προφίλ των serial killer παίρνοντας συνεντεύξεις και μαθαίνοντας απο τους ήδη φυλακισμένους.. (τυπου Manson.. θα τον θυμάστε οι πιο μεγάλοι για την δολοφονία της Σάρον Τέιτ).. έχει ηδη προταθεί (πριν μερικές σελίδες) και θα επιμείνω και γω είναι αρκετά καλό...
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Μόλις τελείωσα τις 4 σεζόν μιας Αμερικάνικης σειράς που διαδραματίζεται στον 18ο αιώνα:

Turn: Washington's Spies. Οι περιπέτειες των πρακτόρων των δικτύων κατασκοπείας στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Αμερικής. Το πιο δυνατό σημείο είναι οι εξαιρετικά πολύπλευροι χαρακτήρες. Όλους, ακόμα και τον πιο αμφιβόλου ηθικής, θα τους μισήσεις και θα τους αγαπήσεις σε διαφορετικά σημεία. Πολύ καλές ερμηνείες - ο πρωταγωνιστής είναι ο πιτσιρικάς που έπαιξε τον Μπίλι Έλιοτ, τώρα μεγάλος βέβαια. Επίσης πολύ καλές κωμικές σκηνές. Οι χαρακτήρες πχ. του Μπένεντικτ Άρνολντ ή του Ρόμπερτ Ρότζερς είναι από την φύση τους κωμικοί και οι σεναριογράφοι κάνουν πολύ καλύ δουλειά γενικώς. Με ικανοποίησε η ιστορική ακρίβεια, σπάνιο για Αμερικάνικη σειρά. Συγκεκριμένα βλέποντας το τελευταίο επεισόδιο της 3ης σεζόν (το οποίο παίρνει στο Imdb 9.7 παρακαλώ) και μετά διαβάζοντας από την wikipedia τις πραγματικές λεπτομέρειες που ήταν τόσο κοντά σε αυτό που είδα, μου σηκώθηκε η τρίχα. Επιπλέον η σειρά δεν ντρέπεται να ασχοληθεί με θέματα όπως οι αντιμετώπιση των σκάβων και από τις δύο πλευρές.
Μειονεκτήματα: Κάποιες ελάχιστες πολύ βίαιες σκηνές, ήταν ικανές να μπει σε κατηγορία Κ18. Ενώ ούτε βρισιές έχει, ούτε πολύ γυμνό, θα μπορούσε άνετα να είναι κατάλληλο και εκπαιδευτικό. Επίσης, όπως είναι λογικό, μερικοί χαρακτήρες είναι φτιαχτοί, όπως αυτός του Έντμπουντ Χιούλετ, και θα προτιμούσα στο τέλος της σειράς να το διευκρίνισαν, και όχι να λένε για το τι κάνανε μετά στην ζωή τους, μπερδεύοντας τους με πραγματικά γεγονότα. Είναι μια μικρή προδοσία στον τηλεθεατή που διαβάζει μετά την πραγματική ιστορία (την ίδια κριτική είχα και για το Chernobyl που ενσωματώσαν πολλούς αστικούς μύθους). Τέλος τα παρακάναν με κάποιες επαναλαμβανόμενες εύκολες αποδράσεις στο δάσος που δεν ήταν πολύ αληθοφανείς.
Συμπερασματικά, από τις καλύτερες Αμερικάνικες σειρές που έχω δει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.792
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom