Ανάφη Κάρπαθος Κάσος Ανάφη-Κάσος-Κάρπαθος

zade

Member
Μηνύματα
160
Likes
696
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Δείτε τώρα:

Φέτος (2023), άγνωστο το γιατί (ή μπορεί και όχι) μπήκε μια πάρα πολύ καλή ακτοπλοική σύνδεση με το Blue Star Chios (καλό πλοίο ) που συνδέει Πειραιά-Ανάφη-Σαντορίνη-Κάσο-Κάρπαθο και τελικά Χάλκη και Ρόδο . Στα δύο τελευταία έχω πάει οπότε είναι εκτός, όμοια και η Σαντορίνη. Είναι μια μικρή παραλλαγή της διαδρομής που εκτελουσε ο σκυλοπνίχτης Πρέβελης οπότε φέτος είναι μια πολύ καλή ιδέα να πάμε εκεί μιας και κανείς δεν ξέρει εάν και του χρόνου θα επαναληφθεί αυτή η σύνδεση (Ελλάδα yay!)

Σκέφτομαι λοιπόν, ότι είναι κρίμα να μην το κάνω οπότε θα ήθελα τις γνώσεις σας.

Στοιχεία:
1)Είμαι με δική μου μηχανή on-off οπότε λύνονται όλα τα προβλήματα μετακίνησης ακόμα και σε δύσκολους δρόμους,μονοπάτια κλπ.
2)Οι μέρες μπορούν να γίνουν περισσότερες ή λιγότερες χωρίς κάποιον περιορισμό, οπότε προσθαφαιρέστε ελεύθερα. ,

Η ερώτηση είναι πως χωρίζουμε τις μέρες. Η ιδέα μου είναι
Κάρπαθος 4
Κάσος 1 ή 2
Ανάφη 3
Αλλά είναι όντως έτσι ;
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.322
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Η ερώτηση είναι πως χωρίζουμε τις μέρες. Η ιδέα μου είναι
Κάρπαθος 4
Κάσος 1 ή 2
Ανάφη 3
Αλλά είναι όντως έτσι ;
Όντως έτσι είναι, με την υποσημείωση ότι είσαι οριακά και στα τρία νησιά, ειδικότερα στην Κάρπαθο πρέπει να κάνεις αρκετά δρομολόγια για να την δεις όπως πρέπει. Ιδανικά θα πρόσθετα μία μέρα στο καθε νησί, για να έχει και περιθώρια χαλάρωσης το πρόγραμμα.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.428
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Το συνδυασμό Ανάφη- Κάσο η Ανάφη- Σητεια τον σκεφτόμουν έντονα φέτος και εγώ, ακριβώς λόγω blue star chios. Τελικά για οικογενειακους λόγους δεν μπορώ να λείψω πολύ, οπότε τελικα μόνο Ανάφη (με λίγη ίσως Σαντορίνη).
Νομίζω είναι ΟΚ ο διαμοιρασμός που έχεις κάνει (αν κ εννοείται η Καρπαθος έχει "πολύ ζουμί" και σηκώνει κ περισσότερες μέρες). Κάνε μόνο έναν καλό προγραμματισμό στα δρομολόγια. Να σου αναφέρω επίσης ότι η Ανάφη είναι στα 2 από τα 3 δρομολόγια του Chios (έχει βέβαια το νησί και άλλα 2 δρομολόγια από Πειραιά με το Blue Star 1, συν κάποια τοπικά από Σαντορίνη με το "Μαιστρος").
Τέλος δεν μπορώ ως καραβολατρης να μη σχολιάσω οτι μπορεί ο Πρεβελης να έχει 'γεράσει' και να είναι αργός και καλώς φυσικά αντικατεσταθη (να' ναι βέβαια καλά και οι εκλογές😏), σκυλοπνιχτης ομως ούτε ήταν ποτέ, ούτε είναι! Πρόσφερε στους κατοίκους της άγονης πάρα πολλά και υπηρξε από τα πιο τίμια και 'ηρωικά' πλοία της ακτοπλοΐας μας. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει προσωρινα σε άλλη άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου (ή οποία δεν έχει μέσα λιμάνια του νομού Λασιθίου, στον οποίο εκλέγεται ο υπουργός Ναυτιλίας κυριος Πλακιωτακης🤫😏)
 

noraki

Member
Μηνύματα
31
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
Μιλανο
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα
Καλημερα,Κάρπαθο θα έβαζα παραπάνω μέρες,εμεις ειχαμε μείνει 8 μέρες και οριακά προλάβαμε να τα δούμε όλα(αγαπημένο νησί) και οι πιο όμορφες διακοπες μας, Ανάφη 3-4μερες, κουκλίστικη χώρα με υπέροχη θέα κ όμορφες ανοργάνωτες παραλίες και όσο αφορά την Κάσο δεν εχω αποψη γιατί δεν εχω πάει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.848
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom