Ανασκαφές πλούσιες σε ευρήματα

Klair

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
25.682
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Χριστιανικό μοναστήρι που χτίστηκε πριν από 1.400 χρόνια αποκαλύφθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ένα αρχαίο χριστιανικό μοναστήρι που ανακαλύφθηκε στις ακτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), χτίστηκε πριν από περισσότερα από 1.400 χρόνια, καθιστώντας το παλαιότερο από τη γέννηση του Προφήτη Μωάμεθ το 570 μ.Χ.

Τα ερείπια του μοναστηριού υποδηλώνουν ότι οι χριστιανοί πιστοί προσεύχονταν σε μια μονόκλιτη εκκλησία, η οποία είχε επιπλέον δωμάτια για το βάπτισμα και το ψήσιμο γκοφρετών για την Θεία Κοινωνία.

Αποκαλύφθηκαν επίσης κελιά όπου οι μοναχοί περνούσαν τον χρόνο τους, σε απομόνωση.

Είναι μόλις το δεύτερο του είδους του, που ανακαλύφθηκε στην περιοχή. Το πρώτο ανακαλύφτηκε το 1990, και με τους ιστορικούς να εκτιμούν ότι τα δύο μοναστήρια εγκαταλείφθηκαν καθώς οι Χριστιανοί άρχισαν να ασπάζονται το Ισλάμ, επειδή η θρησκεία αυτή γινόταν όλο και πιο διαδεδομένη στην περιοχή.

Το αρχαίο μοναστήρι ανακαλύφθηκε στο νησί Siniyah, μέρος του σεΐχηδου των αμμόλοφων του Umm al-Quwain.

Τα δείγματα άνθρακα που βρέθηκαν, μαρτυρούν πως το μοναστήρι χρονολογείται μεταξύ 534 και 656 μ.Χ. Ο προφήτης του Ισλάμ Μωάμεθ γεννήθηκε γύρω στο 570 και πέθανε το 632 μετά την κατάκτηση της Μέκκας στη σημερινή Σαουδική Αραβία.

Δίπλα στο σημείο που βρισκόταν το μοναστήρι, εντοπίστηκε ένα χωριστό κτίριο με τέσσερα δωμάτια, το οποίο οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι περιέβαλλε μια αυλή και πιθανότατα ήταν το σπίτι του επικεφαλής του μοναστηριού.

Το πλήρες άρθρο εδώ:Χριστιανικό μοναστήρι που χτίστηκε πριν από 1.400 χρόνια αποκαλύφθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα [εικόνες]
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
25.682
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Ανακαλύφθηκαν χάλκινα αγάλματα ηλικίας άνω των 2.000 ετών στην Τοσκάνη, σχεδόν τέλεια διατηρημένα

Το ζεστό νερό των ιαματικών πηγών διατήρησε τα αντικείμενα έτσι ώστε είναι ορατές οι επιγραφές στα ετρουσκικά και στα λατινικά.

Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν σήμερα την εκπληκτική ανακάλυψη περισσότερων από 20 χάλκινων αγαλμάτων, ηλικίας άνω των 2.000 ετών, σχεδόν τέλεια διατηρημένα στη λάσπη των ιαματικών πηγών στην Τοσκάνη.

Τα αγάλματα απεικονίζουν θεότητες σε ένα ιερό στο San Casciano dei Bagni, το οποίο ιδρύθηκε αρχικά από τους Ετρούσκους και στη συνέχεια επεκτάθηκε υπό τους Ρωμαίους, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

Αναθήματα και περίπου 5.000 χρυσά, ασημένια και χάλκινα νομίσματα βρέθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των τριετών ανασκαφών, που έγιναν στην περιοχή, η οποία προσελκύει τους επισκέπτες στα φυσικά ιαματικά νερά της για πάνω από δύο χιλιετίες.

Συνέχεια: Ανακαλύφθηκαν χάλκινα αγάλματα ηλικίας άνω των 2.000 ετών στην Τοσκάνη- Σχεδόν τέλεια διατηρημένα | LiFO
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.727
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Ο αρχαιότερος ρουνόλιθος στον κόσμο ανακαλύφθηκε στη Νορβηγία

Αρχαιολόγοι στη Νορβηγία ανακάλυψαν τον αρχαιότερο ρουνόλιθο στον κόσμο, με ρουνικές επιγραφές που χρονολογούνται έως και πριν από 2.000 χρόνια.
Καμένα οστά και κάρβουνο από τον λάκκο αποτέφρωσης όπου ανακαλύφθηκε αποκάλυψαν ότι η γραφή ήταν σκαλισμένη στον κοκκινοκαφέ ογκόλιθο από ψαμμίτη, ύψους και πλάτους περίπου μισού μέτρου, μεταξύ 1 και 250 μ.Χ.

Ο αρχαιότερος ρουνόλιθος στον κόσμο ανακαλύφθηκε στη Νορβηγία - Η μυστηριώδης επιγραφή


 

Klair

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
25.682
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Στο «φως» ταβέρνα ηλικίας 5.000 ετών στο Ιράκ - Βρέθηκαν μέχρι και υπολείμματα τροφίμων.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία ταβέρνα που χρονολογείται στο 2.700 π. Χ. κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ιράκ.

Οι ερευνητές που εργάζονται στην αρχαία πόλη Λαγκάς ανακάλυψαν ότι η παμπ, κρυμμένη μόλις μισό μέτρο κάτω από την επιφάνεια, ήταν χωρισμένη σε μια υπαίθρια τραπεζαρία και ένα δωμάτιο που περιείχε πάγκους, φούρνο, ένα «ψυγείο» ηλικίας 5.000 ετών ακόμα και αρχαία υπολείμματα τροφίμων.

Αρχικά εντοπίστηκε το αίθριο και αποδείχθηκε δύσκολη η προσπάθεια της ανασκαφής καθώς «ήταν ανοιχτός χώρος και ήταν εκτεθειμένος» είπε ο Reed Goodman, αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

Συνέχεια:Στο «φως» ταβέρνα ηλικίας 5.000 ετών στο Ιράκ - Βρέθηκαν μέχρι και υπολείμματα τροφίμων | LiFO
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.795
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom