Ανδόρρα Ανδόρρα: Shopping και σκι στα Πυρηναία!

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Ε ναι, λοιπόν πήγα κι εγώ σήμερα στην Ανδόρρα (ημερήσια από BCN). Ελείψει μεταφορικού μέσου, έμεινα μόνο στην πόλη. Είμαι σίγουρος ότι πιο έξω, στις 3 κοιλάδες της χώρας τα πράγματα είναι ομορφότερα, αλλά θα πώ μόνο γι αυτό που είδα:
- Διαδρομή: Δεν κατάλαβα τι ήταν αυτό που σας συγκλόνισε. Μια διαδρομή, που στις άλπεις δεν την προσέχες καν (όταν έχεις κάνει τις άλλες...), και μια τεχνητή λίμνη, που η Λ. Πλαστήρα της ρίχνει.... Για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής στην επιστροφη το έριξα στον ύπνο...
- Πόλη... Έλεος. Ούτε ένα μουσείο, έτσι για δείγμα. Μόνο malls, καταστήματα (όπου τα φωτογραφικά που ψώνισα τα βρήκα σε τιμές Αθήνας -5%), και τράπεζες. Το μοναδικό αξιοθέατο, η βουλή, είνα κλειστό λόγω εργασιών. Ο "εντυπωσιακός καθεδρικός deSantEsteve" είναι μια εκκλησίτσα χωρίς τίποτα το ιδιέταιρο. Και η παλιά πόλη... μάλλον παλιό χωριό έπρεπε να λέγεται....
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
συμφωνούμε για την πόλη (έχουμε αποτρέψει κόσμο από το να πάει πολλάκις) διαφωνούμε για τη διαδρομή λιγουλάκι...:rolleyes:

τουλάχιστον την εποχή που πήγα μου άρεσε αυτό που έβλεπα... εκπληκτικό πράσινο... και όμορφες εικόνες! εν πασει περιπτώσει, το ωραιότερο σημειο του ταξιδιού, αν λάβεις υπόψη και τι βλέπεις μετά στην πόλη....

(είναι μάλλον που δεν έχω πάει στις άλπεις.. όταν πάω θα αναθεωρήσω...:bleh:)

καλά να περνάς...:p
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.020
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Η ενδιαφέρουσα διαδρομή είναι από την πλευρά της Γαλλίας και όχι από Βαρκελώνη. (Carcassonne– Mirepoix– Foix).
Όσο για τις αγορές κάποτε ήταν συμφέρουσες (προ 20ετίας και βάλε) των ηλεκτρονικών και φωτογραφικών, όταν στην Ελλάδα αυτά τα είδη επιβαρύνονταν με φόρο πολυτελείας (όπως τα χρυσαφικά και γουναρικά) και στην Ανδόρα τα έβρισκες -35% . Τώρα όπως διαπίστωσε και ο taver για ένα -5% μόνο δεν αξίζει τη φασαρία.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Yemen
Ε ναι, νομίζω πολλάκις το έχουμε πει ότι η πόλη είναι μια μπούρδα... δεν είπε κανείς το αντίθετο! Όσο για το τοπίο, δεν ξέρω, πιστεύω ότι ήταν πολύ ωραίο, πραγματικά! Υποθέτω αν είχα πάει κι εγώ στις Άλπεις, θα έλεγα αυτά που λες εσύ.. δεν έχω πάει όμως! Τέλος, για τα ψώνια, εγώ τα βρήκα όλα περίπου 20% κάτω από την Αθήνα, και ήταν και περίοδος Χριστουγέννων. Είπαμε, άλλωστε, Ανδόρρα είναι για shopping και για σκι, όχι για sightseeing!
Νομίζω, τώρα που το σκέφτομαι, πως η Andorra la Vella είναι η μόνη πόλη απόσες έχω ταξιδέψει μέχρι στιγμής, που δεύτερη φορά δεν θα ξαναπήγαινα...
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
έτσι όπως τα γράφει ο Kώστας Dorotija τον βλέπω στην επιστροφή να ζητάει αποζημίωση για την βόλτα στην ανδόρρα με το κακό που έπαθε :haha::haha::haha:
 
Μηνύματα
108
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Βουκουρέστι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Καταπληκτική περιγραφή.Εχω επισκεφθεί την Ανδόρρα δύο φορές, αλλά χωρίς διανυκτέρευση.Να είσαι καλά.
 

T@soulis

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
LONDON
Ονειρεμένο Ταξίδι
MIAMI USA
τρομερό μερος !εχω πάει πολλες φορές κ απο τις 2 πλευρές ΙΣΠΑΝΙΑ κ ΓΑΛΛΙΑ κ συναντισα κ ελληνα βενζινα (υπαλληλο στα χωρια της Γαλλικής πλευράς) !πραγματικα το τοπίο σου κόβει την ανάσα κ οσο κ αν ακούγεται τραβηγμένο τα πράγματα είναι ΠΑΜΦΘΗΝΑ !
 

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινή
Τωρα το ανακαλυψα το θεμα! Για φαντασου!
Εχω παει και εγω στην Ανδορρα για σκ και μεναμε εκτος πολης (η οποια λεγεται vella οχι γιατι ειναι bella αλλα vieja δηλαδη παλια!) Αν και οι υπολοιποι θελανε να κανουν συνεχεια ψωνια και εμεις βαριομασταν γενικα δε μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις. Αρκετα αδιαφορη και οχι ιδαιτερα ομορφη. Κι εγω θα συμφωνησω οτι η διαδρομη ειναι πολυ ομορφη αλλα τα Πυρηναια απο αλλες πλευρες ειναι ακομα καλυτερα (μολις γυρισα απο εκει και σκεφτομαι να γραψω ενα θεματακι!)
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Ισπανίας
Ωραια περιγραφη dorojita!!!:))ευγε
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
Ποια καλύτερη απόδειξη αφηγηματικού ταλέντου από το να κολλήσω στην περιγραφή ενός κατ' εξοχήν αδιάφορου για τα γούστα μου μέρους? Μπράβο Dorotija!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.799
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom