Ανθρώπινη αλυσίδα για την προστασία του φοινικόδασους στο Βάι

soudianos

Member
Μηνύματα
3.707
Likes
6.337
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ανθρώπινη «αλυσίδα» θα σχηματίσουν γύρω από το φοινικόδασος στο Βάι οι κάτοικοι της περιοχής και οι γεωτεχνικοί, εκφράζοντας την ανάγκη να προστατευθεί αυτό το μοναδικό μνημείο της φύσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου που έχει χαρακτηριστεί ως «μέρα δράσης για το Βάι» από το παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και το δήμο Ιτάνου.

Επί χιλιάδες χρόνια το Βάι κοσμεί την ανατολική Κρήτη. Προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία, όπως και στην κοινωνία ολόκληρης της Κρήτης, τονίζουν στην ανακοίνωση τους δήμος Ιτάνου και ΓΕΩΤΕΕ. Η τελευταία όμως δεν έχει ανταποδώσει τα ανάλογα.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό και τη φροντίδα που χρωστάμε στο μοναδικό αυτό οικοσύστημα. Να εκδηλώσουμε την αγάπη μας σ’ αυτό το κόσμημα της φύσης και να διαδηλώσουμε τη θέλησή μας να δράσουμε.

Το καμπανάκι του κινδύνου έχει ηχήσει εδώ και πολύ καιρό. Το φοινικόδασος δέχεται ποικίλες πιέσεις, με τις πιο πολλές να συνδέονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Παράλληλα όμως τα προβλήματα έχουν καταγραφεί και οι προτάσεις για να αντιμετωπιστούν έχουν γίνει. Απομένει η πράξη. Πρόσφατα, η απειλή του σκαθαριού των φοινίκων έκανε ορατό το απευκταίο ενδεχόμενο του αφανισμού του φοινικόδασους. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα μιας πανστρατιάς, για να υλοποιηθούν χωρίς καμιά καθυστέρηση τα προτεινόμενα για την περιοχή μέτρα. Η "Ημέρα Δράσης για το Βάι" ας είναι η αφετηρία όσων θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν γίνει. Η αφετηρία αντικατάστασης της ολιγωρίας με δράση.

Σας καλούμε στο Βάι στις 18 Απριλίου για να "αγκαλιάσουμε" το φοινικόδασος και να δείξουμε με τη συμβολική αυτή μας κίνηση ότι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στο φοινικόδασος το ελάχιστο που του χρωστάμε: την εφαρμογή μιας οργανωμένης και ποιοτικής διαχείρισης» επισημαίνουν στην ανακοίνωση δήμος και ΓΕΩΤΕΕ.

"Πατρίς" 14-4-10
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.040
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom