Ανοιξιάτικη εκδρομή στην Αδριανούπολη

Ημερομηνίες για εκδρομή στην Αδριανούπολη


  • Total voters
    7
  • Poll closed .

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Αγαπητοί συμφορυμίτες,

η καινούργια εκδρομή είναι γεγονός και προτάθηκε κάπου προς το τέλος της συνάντησης της Πίτας.
Τα μέλη @Dafni , @koker και εγώ θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε άξια του φόρουμ και των προηγουμένων εκδρομών :)

Κακώς το ανέφερα νωρίς (απ΄τον ενθουσιασμό μου) και τώρα θα σας δώσουμε μισές πληροφορίες, αλλά θα τις ενημερώνουμε τακτικά.
Πρώτα από όλα να πούμε πως καταλήξαμε στην Αδριανούπολη.
Εδώ και κάτι αιώνες σε κάθε συνάντηση εμφανίζεται η ερώτηση πότε θα οργανώσω μια εκδρομή στο Βελιγράδι..και πάντα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θέλουμε τουλάχιστον 3 μέρες και είναι πολλές... μπλα, μπλα,μπλα...
Ως συνέχεια προτάθηκε η Αδριανούπολη ως εξωτερικό, θέλοντας να τιμήσουμε και καμία άλλη γειτονική χώρα πέρα από τη Βουλγαρία που πήγαμε πριν από 2 χρόνια.

Λοιπόν, η ιδέα είναι να φύγουμε την Παρασκευή το μεσημέρι προς το απόγευμα ούτως ώστε να μην χρειαστεί να παίρνουν άδεια όσοι εργάζονται (έστω στη Θεσσαλονίκη). Αυτό δεν είναι και 100%, αν δεν βρεθεί κανένας που θέλει να πάει και θα πρέπει να δουλέψει εκείνη την μέρα, θα φύγουμε νωρίτερα, σαφώς, το πρωί κιόλας,
Αν όμως έχουμε άτομα που θα δουλέψουν, ορίζουμε ως την αργότερη ώρα αναχώρησης 16.00, κάτι το οποίο είναι να συζητηθεί, όπως και η ώρα της αναχώρησης από την Αδριανούπολη.
Το ταξίδι με ΙΧ διαρκεί 4,5 ώρες. Αν προσθέσουμε μια ώρα παραπάνω για το λεωφορείο, μια ώρα (το πολύ) στάση στην Κομοτηνή για καφέ και κάτι πρόχειρο ως γεύμα και μια ώρα στα σύνορα, φτάνουμε σε περίπου
7 ,5 ώρες (καλώς εχόντων των πραγμάτων).
Αναλόγως την ημερομηνία που θα φύγουμε από την πόλη (θα δοθούν αργότερα οι προτάσεις) εκεί θα είναι ή 21.30 ή 22.30 το βράδυ ( η Τουρκία είναι το χειμώνα μια ώρα παραπάνω από μας)
Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και ο καθένας ο'τι θέλει κάνει.

Σάββατο
Μετά το πρωινό θα κάνουμε περιήγηση στο κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε μερικά από τα αξιοθέατα όπως τζαμιά Selimiye και Eski, Συναγωγή, Μπεζεστένι, πέτρινες γέφυρες, κλπ --> περισσότερες πληροφορίες όταν πάρουμε μια προσφορά του τοπικού ελληνόφωνου ξεναγού, το αργότερο μεθαύριο.
Μετά την περιήγηση, θα δοθεί ελεύθερος χρόνος μέχρι το βράδυ όπου ο καθένας μπορεί να επιλέξει ό τι θέλει να κάνει από τις βόλτες, την επίσκεψη λιγότερα γνωστών μουσείων (όπως των Βαλκανικών πολέμων πχ), μέχρι τα ψώνια ( λένε οι γυναίκες πως είναι παράδεισος), αλλά και το χαμμάμ.
Ειδικά το θέμα του χαμμαμ το έχω ψάξει και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από περισσότερους από σας, μπορούμε να διαπραγματευτούμε την τιμή ή ενδεχομένως να ζητήσουμε να μας το κάνουν πριβε, Αναλόγως του χαμμάμ οι υπηρεσίες τους κυμαίνονται γύρω στα 20 ευρώ+.

Έχουμε σχεδιάσει να βρούμε κάποιο μαγαζί για τη βραδινή έξοδο, ενδεχομένως με κάποιο πρόγραμμα ή μουσική. Η @Dafni θα βρεθεί εκεί αυτό το Σαββατοκύριακο και θα κάνει επιλογή και την συμφωνία.

Κυριακή
Μετά το πρωινό θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Για 'όσους θέλουν να επισκεφτούν ένα από τα εμπορικά κέντρα θα οργανώσουμε μεταφορά με το λεωφορείο μας μετά το πρωινό και έως τις 11.30.
Στις 12 η ώρα θα αναχωρήσουμε για το Μουσείο της Ιατρικής (ή της Υγείας;) το οποίο φαίνεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον. Είσοδος στο μουσείο κοστίζει 5 τουρκικές λίρες (ισοτιμία 1 ευρώ = 4,5 λίρες).
Επίσης θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Κaragac το οποίο χρησιμοποιούνταν από τους Έλληνες έως το 1971!! και θα δούμε ένα βαγόνι του Orient Express, αλλά και το τωρινό πανεπιστήμιο και μνημείο της συνθήκης της Λωζάνης.
Όλα αυτά θα μας πάρουν σίγουρα δύο ώρες.
Άρα, η πραγματική αναχώρηση θα είναι στις 2 το μεσημέρι.
Επειδή θα είναι νωρίς η αναχώρηση, θα κάνουμε στάση στη Ξάνθη για φαγητό. Προτείνεται "Παράδεισος".
Θα μείνουμε δυο ώρες εκεί να είμαστε άνετοι.
Η ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται στις 22.00 ή 22.30
Εδώ καλείστε να σχολιάσετε ή να προτείνετε διαφοροποίηση της αναχώρησης από την Αδριανούπολη εφόσον δεν βρίσκετε καλή την ώρα.

Για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν από Αθήνα αεροπορικώς, και δεδομένου ότι θα φτάσουμε αργά, προτείνω να κλείσουν επιστορφή από την Αλεξανδρούπολη και εμείς θα τους αφήσουμε στο αεροδρόμιο.
Οι πτήσεις είναι στις 16.00 (που δυστυχώς δεν προλαβαίνετε --> 2 ώρες διαδρομή + 1 ώρα σύνορα, αν φύγουμε στις 14.00 θα είμαστε εκεί στις 17.00) και στις 21.30 (σαφώς με Aegean).
Η δεύτερη περίπτωση είναι η αναχώρηση από Καβάλα στις 22.30 όπου θα είμαστε εκεί κατά τις 20.00 η ώρα (+-πάντα).
Η τελευταία περίπτωση είναι από τη Θεσσαλονίκη με την τελευταία πτήση της Aegean στις 22.25, όπου θα πρέπει να μεταφέρουμε την αναχώρηση μας τουλάχιστον μια ώρα μπροστά και να περιορίσουμε την μεσημεριανή επίσκεψη σε 1.30 ώρα.

Τώρα στα τεχνικά:

Όσον αφορά τις ημερομηνίες δεδομένου ότι μεσολαβούν γιορτές (25ης, Πάσχα και Πρωτομαγιά που προηγείται Σαββκου 27/4-29/4) οι προτεινόμενες είναι:
30/3 -1/4 *
13/4 -15/4
20/4 -22/4

Παρακαλούμε τους διαχειριστές να βάλουν ψηφοφορία.

*Αν επιλέξουμε την πρώτη ημερομηνία και αν δεν κάνω λάθος, θα έχουμε το τελευταίο ΣαββΚο που την Παρασκευή ακόμα θα είναι χειμερινή ώρα σε ισχύει και η άφιξη μας θα είναι μια ώρα αργότερα βάση της τοπικής ώρας (κάτα τις 22.30 αντί 21.30 και δεδομένου ότι θα φύγουμε στις 16.00).

Λεωφορείο

Η καλύτερη προσφορά που έχουμε πάρει για λεωφορείο είναι:
900 ευρώ για 19θέσιο
1200 ευρώ για 50θέσιο.
(να πω εδώ ότι ένας μεταφορέας μου έστειλε τιμη 2000 ευρω για το 50θέσιο??? :) ποιος, θα μαθει όποιος έρθει στην εκδρομή ;) ).
Τα λεωφορεία είναι καινούργια και άνετα για τόσο μεγάλο ταξίδι (ζήτησα την χρονολογία και μου είπε ότι είναι του 2007).

Για να πραγματοποιηθεί εκδρομή με μεγάλο λεωφορείο ο ελάχιστος αριθμός επιβατών πρέπει να είναι στα 30 (να βγαίνει και λογική τιμή).

Επειδή η εκδρομή αυτή θα είναι με βαλίτσες, θα είναι μεσημέρι και Παρασκευή = χαμός, προτείνω να έχουμε δυο περιφερειακά σημεία αναχώρησης:
  1. ή πάρκινγκ ΙΚΕΑ ή Σκλαβενίτης (παλιό Μακεδονία Carrefour)
  2. Σκλαβενίτης στα δυτικά (πάλι πρώην Carrefour) ή Onesalonica (αν και αυτό μας "παίρνει" χρόνο στο να βγούμε αρκετά από το Περιφερειακό.
Το ποσό του εισιτηρίου θα μοιραστεί ισόποσα ανάμεσα σε όσους θα ταξιδεψουμε.
Σε περίπτωση που θα έχουμε παιδιά, το κάθε παιδί ως 7 χρονών θα είναι δωρεάν, ενώ τα παιδιά 7-18 χρονών θα πληρώσουν μισό εισιτήριο (αν έχετε άλλη πρόταση, ελεύθερα πείτε την).

Ξενοδοχείο

Αν και προτείνουμε να κλείσουμε όλοι μαζί, σαφώς και αν κάποιος θέλει να κλείσει μόνος του κάπου αλλού, μπορεί να το κάνει ελεύθερα, αρκεί να σεβαστεί τις ώρες που θα ορίσουμε ως ώρες κοινής συνάντησης.

Επίσης, αν και πήραμε τιμές από κάποια ξενοδοχεία λίγο εκτός κέντρου, πιστεύουμε πως είναι καλό να είμαστε στο κέντρο αφού ο χρόνος διαμονής είναι περιορισμένος.
Παρακάτω θα δείτε ενδεικτικές τιμές για όλα τα ξενοδοχεία που πήραμε προσφορά για την ημερομηνία 20/4 -22/4. Να σημειωθεί πως απ' οτι προέκυψε από αναζήτηση στο booking.com οι τιμές είναι χαμηλότερες για την πρώτη ημερομηνία, δηλαδή 30/3 - 1/4.
Όλες οι τιμές είναι με πρωινό, το άτομο την ημέρα. Η σειρά είναι τυχαία αναλόγως των απαντήσεων τους.

Duvan Prestige Hotel (1,8 km from center)
Our price list:
BB per person price : 25 Euro(100₺)
By the way we have ;
10 double rooms (1 double bed)
17 triple rooms (1 double bed + 1 single bed)
4 single rooms (1 single bed)
4 deluxe rooms (1 king bed)
Single stay + 50%
Rollaway bed: + 30% (Extra beds.)
0-3 years free / other age groups will be charged full price.
* Firstly ; You should make prepayment %50 .
Η τιμή που μου δίνει εμένα το booking.com για δίκλινο με πρωινό και δωρεάν ακύρωση είναι στα 49,5 τη βραδιά


RYS hotel (1,8 km from center)
single BB 50 €
double bb 60 €trp room unfortunately
............. (we don't have? :haha::haha::haha::haha: δεν το διευκρίνισε)

Βρίσκεται έξω από το κέντρο, αλλά θεωρείται καλύτερο ξενοδοχείο της Αδριανούπολης, έχει και αρκετό χώρο να καθίσουμε στο λόμπι αν θέλουμε. Η τιμή που μου δίνει εμένα το booking.com για δίκλινο με πρωινό και δωρεάν ακύρωση είναι στα 55,8 τη βραδιά (έχω και genius έκπτωση) οπότε του το έστειλα ως screanshot και ζήτησα καλύτερες τιμές αφού είμαστε γκρουπ... για να δούμε.

Hotel Edirne Palace ( το πιο κεντρικό και πιο εφικτό για μας)
Our prices just for this time are ;
1 standart single room 1 night ( B&B ) : 40 Euro
1 standart double room 1 night ( B&B ) : 50 Euro
1standart triple room 1 night ( B&B ) : 60 Euro
The prices include open-buffet breakfast and tax.
You should make your pre-payment of 300 EURO untill 01/03/2018 Thursday at 14:00
Η τιμή που μου δίνει εμένα το booking.com για δίκλινο με πρωινό και δωρεάν ακύρωση είναι στα 54 τη βραδιά.


Μου απάντησε και το ξενοδοχείο Kalevera αλλά δεν έδωσαν τιμές, θέλουν πρώτα την κατάσταση/αριθμό δωματίων, οπότε δεν τους υπολογίζω. Η τιμή που μου δίνει εμένα το booking.com για δίκλινο με πρωινό και δωρεάν ακύρωση είναι στα 49 τη βραδιά .

Η @Dafni προτείνει και το Hilly το οποίο πάλι είναι λίγο έξω απ το κέντρο και θα αναζητήσει τιμές τώρα που θα πάει στην πόλη.

Εκτός από την προτίμηση ημερομηνίας, εκφράστε και την άποψη για το ξενοδοχείο.
Όλα τα ξενοδοχεία θα δώσουν ένα δωμάτιο δωρεάν αν κλείσουμε 20 δωμάτια.
Αυτό, δεν διευκρίνισα αν είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε στον οδηγό ή όχι.
Αναλόγως θα δούμε τι θα κάνουμε (μπορεί να μοιραστούμε ισόποσα την αξία του ή να οργανώσουμε κάποιο quiz με έπαθλο ή...θα δούμε).

Το κόστος για ενδεχόμενη ξενάγηση θα ξέρουμε σύντομα. Αλλιώς έχουμε εθελοντή για ξενάγηση στα 2 μέρη :).

Για την είσοδο στην Τουρκία αρκεί ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
Έχω ελέγξει, καμία από τις ημερομηνίες δεν συμπεριλαμβάνεται στο Ραμαζάνι, όχι ότι θα μας επηρέαζε πιστεύω, αλλά καλού, κακού :).

Παράδειγμα του τελικού κόστους:
Αν μαζευτούν 30 άτομα και επιλέξουμε το ξενοδοχείο Hotel Edirne Palace (όπως και το Duvan Prestige Hotel) η τιμή θα είναι:
40 ευρώ για το λεωφορείο, 50 ευρώ το άτομο σε δίκλινο για 2 μέρες = 90 ευρώ το άτομο (συν το κόστος του ξεναγού).
Το κόστος θα μειώνεται εφόσον ο αριθμός ατόμων αυξάνεται.

Συμπληρώστε ότι νομίζετε πως ξέχασα και παρακαλώ η ψηφοφορία για την ημερομηνία να τελειώσει σε μια εβδομάδα από σήμερα (29/1) έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε και άλλες ενέργειες.

Καλά να περάσουμε!

Εγώ δηλώνω από τώρα άλλα 4 άτομα + 2 ίσως
 
Last edited by a moderator:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.554
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Προστέθηκε η ψηφοφορία για τις ημερομηνίες.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Είστε θεάρες και οι τρεις! Σας αγαπώ!
Αν και το big boss μου είπε ότι για να δω το καλοκαίρι το Κιργισταν θα πρέπει να δουλέψω χωρίς ούτε μια μέρα άδεια, θα προσπαθήσω να δουλέψω στα ρεπό μου για να τα καταφέρω!
Εύγε κορίτσια για την οργάνωση και την ολοκληρωμένη έρευνα.
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στο κεντρο της Γης
ολιγον τι μακρια για τους Αθηναιους...αλλα θα ψηφισω και εγω γιατι δεν λεω ποτε οχι σε μια ομορφη προταση - αν φυσικα καταφερω να μπορεσω λογω δουλειας, και η οργανωση που διαβασα πιο πανω μου αρεσε πολυ
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
να συμπληρωσω μονο την παρακληση να δηλωσετε κι εαν μπορειτε να φυγετε απο παρασκευη πρωι οσοι ενδιαφερεστε ,παιρνοντας μια μέρα αδεια...θα βολευε πολύ γιατι φευγοντας πρωι θα εκμεταλευτουμε την ημερα,ενω αν φυγουμε το απογευμα θα φτασουμε αναποφευκτα βραδυ και μαλλον αργουτσικα γιατι η διαδικασια στο τελωνειο μπορει να παρει αρκετη ωρα,δεν μπορουμε φυσικά να το υπολογισουμε αλλα οσες φορες εχω παει τελευταια στην τουρκια ,περιμεναμε αρκετα...καταλαβαινω βεβαια οτι για καποιους ισως ειναι δυσκολο η ανεφικτο και για αυτο ειπαμε για παρασκευη μεσημερι.....
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.210
Likes
5.678
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Τέλεια ιδέα κορίτσια! Έχω κάποια προτίμηση σε ημερομηνίες αλλά δεν θα ψηφίσω σ' αυτή τη φάση γιατί δεν μπορώ να είμαι σίγουρη από τώρα ότι θα έρθω. Για να μην αλλάξω το αποτέλεσμα για τους υπόλοιπους λοιπόν, δεν ψηφίζω αλλά σίγουρα ενδιαφέρομαι και ελπίζω ότι θα τα καταφέρω.
 
  • Like
Reactions: zoi

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
Και εγώ σε ίδια φάση με τη Μαρία είμαι, με την μόνη διαφορά ότι ψήφισα τις 2 τελευταίες ημερομηνίες.
Και είμαι αμφίβολος γιατί η αναχώρηση θα γίνει Παρασκευή και όχι Σάββατο, όπως είχε αρχικά συζητηθεί το περασμενο Σαββατόβραδο.
Θα το παλέψω όμως για την Παρασκευή το απόγευμα με ώρα αναχώρησης 16:00 η 15:00
Όπως και να χει συγχαρητήρια στις ...τρεις χαριτες για την αξιέπαινη ταξιδιωτική πρωτοβουλία!
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.210
Likes
5.678
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
*Αν επιλέξουμε την πρώτη ημερομηνία και αν δεν κάνω λάθος, θα έχουμε το τελευταίο ΣαββΚο που την Παρασκευή ακόμα θα είναι χειμερινή ώρα σε ισχύει και η άφιξη μας θα είναι μια ώρα αργότερα βάση της τοπικής ώρας (κάτα τις 22.30 αντί 21.30 και δεδομένου ότι θα φύγουμε στις 16.00).
Η θερινή ώρα αλλάζει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Επομένως όποια ημερομηνία και αν επιλεγεί, η ώρα θα έχει ήδη αλλάξει σε θερινή.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Σωστά κορίτσι, εγώ παρέβλεψα ότι η Κυριακή είναι ήδη η 1/4 :haha:o_O;)
 

zoi

Member
Μηνύματα
146
Likes
312
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντού
Δεν είναι σίγουρο ακόμα, αλλά μπορεί να λείπω ταξίδι 29 Μαρτίου με 18 Απριλίου.
Αν συμβεί αυτό, δεν θα μπορέσω να έρθω στην εκδρομή όποιο σκ και να γίνει.
Εάν όμως δεν φύγω θα με βόλευε πιο πολύ 20-22.4.
Δεν ψηφίζω όμως γιατί δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω.
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Κι εγώ δε θα ψηφίσω γιατί, δυστυχώς, δεν είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρω να είμαι κοντά σας σε αυτήν την ωραία εκδρομή. Τα δυο πρώτα σαββατοκύριακα σίγουρα δεν μπορώ, λόγω δουλειάς το πρώτο και λόγω άλλου προγραμματισμένου ταξιδιού το δεύτερο. Άρα μας/μου μένει το τελευταίο σ/κ που κανονικά και πάλι πρέπει να είμαι Αθήνα για δουλειά, αλλά αν τελικά η εκδρομή γίνει εκείνες τις μέρες, υπόσχομαι να το παλέψω και να προσπαθήσω να έρθω κι εγώ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.765
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom