Τουρκία Ανταπόκριση και βόλτα στην Κωνσταντινούπολη

IRIDA

Member
Μηνύματα
57
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ
Καλησπερα! Παρασκευη πεταω για κενυα μεσω κωσταντινουπολης..
θα εχω 8 ολοκληρες ωρες μεχρι την αλλαγη της πτησης!!
Μηπως γνωριζει καποιος τι προλαβαινω να δω?
Το αεροδρομιο ειναι μακρια απο το κεντρο? Η Αγια Σοφια?
Ευχαριστω..:)
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Για να εισαι σιγουρη και να μην εχεις δυσαρεστες εκπληξεις με την κινηση καλο ειναι να υπολογισεις 1 ωρα διαδρομη (το παραλεω αλλα για σιγουρια). Με ενα ταξι απο αεροδρομιο μπορεις να δεις Αγ Σοφια μπλε τζαμι και υδραγωγειο σχετικα ανετα.
 

IRIDA

Member
Μηνύματα
57
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ
Σπανια περνω ταξι εκτος ελλαδας μετα απο μια κακη εμπειρια που ειχα στην ιταλια, μηπως γνωριζεις αν υπαρχει μετρο - λεωφοριο για αυτα τα μερη που ειπες?
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Αν παρεις ταξι απο επισημη πιατσα στο αεροδρομιο ειναι ασφαλες, τωρα απο την πιατσα κοντα στην αγ σοφια δεν το πολυπροτεινω, καλυτερα να βρεις κανεναν διερχομενο. οσο για λεωφορεια δεν ξερω αλλα εχει γραφει σχετικο αρθρο στο φορουμ, μπορεις να κανεις αναζητηση.
 

swift96gr

Member
Μηνύματα
188
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Ότι κάτσει
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη (ξανά)
Σπανια περνω ταξι εκτος ελλαδας μετα απο μια κακη εμπειρια που ειχα στην ιταλια, μηπως γνωριζεις αν υπαρχει μετρο - λεωφοριο για αυτα τα μερη που ειπες?
Μεσα από το αεροδρόμιο (5 λεπτά περπάτημα) πέρνεις το Μετρό και κατεβαίνεις στο Zeytinburnu. Ακριβώς δίπλα περνάει το τραμ που περναει μεσα από όλα τα αξιοθέατα (Αγ.Σοφια, μπλε τζαμί, μεγάλη αγορά κλπ) και καταλήγει στην τουριστική πόλη (Ταξιμ). Υπολόγισε μια ωρα προς καθε κατευθυνση και αρκετο χρονο στην Αγ. Σοφια ειδικά αν πέσεις σε κανενα μεγαλο γκρουπ
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.020
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Ακριβώς. Μια εναλλακτική διαδρομή είναι να πάς με το μετρό ως το τέρμα (Aksaray) και εκεί να πάρεις το τραμ (στα 150 μέτρα ο σταθμός). http://www.turkeytravelplanner.com/Maps/ist_metro_map.html Θα κερδίσεις λίγο χρόνο γιατί παρά την μεγαλύτερη διαδρομή το μετρό είναι ταχύτερο. Η σκεπαστή αγορά στη στάση Beyazit, η Αγ. Σοφία - Μπλε Τζαμί στη Sultanahmet και μια στάση παρακάτω το Τοπ-καπί. Η διαδρομή όπως είπε και ο swift96gr είναι το πολύ μια ώρα και το εισιτήριο κάθε διαδρομής σε μετρό και τραμ μιάμιση λίρα. Στην αίθουσα αφίξεων υπάρχουν ανταλλακτήρια όπου θα κάνεις λίρες. Μετά κατεβαίνεις με τις κυλιόμενες στο υπόγειο όπου θα βρεις τον σταθμό του μετρό.
 
Last edited by a moderator:

IRIDA

Member
Μηνύματα
57
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ
Αυτα ακριβως που εψαχνα ..τι να πω,ευχαριστω πολυ!!:):)
 
Μηνύματα
11
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
χμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Λοιποοον, έκλεισα επιτελους το εισιτηριο μου για Ιαπωνία!!! Εκλεισα με τα φτηνά εισιτήρια της Turkish Airlines τα οποία είχαν αρχίσει να εξαφανίζονται τις τελευταίες μέρες αλλά ευτυχώς πρόλαβα ενα φτηνο. Δεν είναι αυτό όμως το θέμα μας εδω.
Η ερωτηση μου είναι άσχετη με το παραπάνω. Από Αθήνα για Τόκυο έχω 9 ώρες αναμονή στο αεροδρόμιο Ατατουρκ.
1. Φτάνουν αυτές τις ώρες να κάνω μια βόλτα στην κων/πολη; Δεν θέλω να δω κάτι συγκεκριμένο, περισσότερο να κάνω μια βόλτα και να πάρω μια αίσθηση της πολης.
2. μπορείτε να με διαφωτίσετε στο τι συγκοινωνίες υπάρχουν από το Ατατούρκ προς το κέντρο και το αντίστροφο; και πόση ώρα κάνουν; (αν ξέρετε)
3. Απ' ότι διάβασα δεν χρειάζομαι visa, μόνο ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο (το οποίο ούτως ή αλλως θα έχω λόγω Ιαπωνίας)
4. το έχει δομικμάσει κανείς και έχει καποια συγκεκριμένη πρόταση;

αυτα τα ολίγα. συγχωρέστε την αρχάρια, εκτός Ευρώπης δεν έχω ταξιδέψει (ακόμα) και μου φαίνονται όλα βουνό!:roll:
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Εξαιρετικη επιλογη αεροπορικης εταιρειας! Οι 9 ωρες ειναι υπεραρκετες να παρεις μια γευση..
Για να μην ταλαιπωρεισαι ομως με την συγκοινωνια στην Πολη και χασεις χρονο, η Turkish εχει δωρεαν τουρ στα αξιοθεατα
δες εδω το προγραμμα.
Free Istanbul sightseeing tour for all our transit passengers - Turkish Airlines - TK - Greece
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.005
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ινδία-Περού
Φρέσκα νέα: μην στηρίζεσαι στο πρόγραμμα των τούρκικων γιατί αφ'ενός μεν δεν εφαρμόζεται, αφ'εταίρου λήγει στο τέλος του μήνα η σύμβασή τους με τον tour operator και ίσως δεν ανανεωθεί. Επιπλέον για να κάνεις ολόκληρη μέρα το δωρεάν tour με τούρκικες (δηλ για να είσαι πίσω στο αεροδρόμιο στις 17:00) πρέπει να είσαι στο Ατατούρκ κατά τις 8:30 το πρωί και για να κάνεις το μισό πρόγραμμα κατά τις 11:30. Άλλα λένε στο site αλλά το έχουν απλοποιήσει το πράγμα! Σε πηγαίνουν λοιπόν στο Μπλε Τζαμί, μετά στην Αγία Σοφία για λεπτομερή ξενάγηση, μετά για φαγητό στο Tamara, τέλος σύντομη ξενάγηση στο Τοπ Καπί και αναχωρούν για το αεροδρόμιο στις 16:30 μέσω παραλιακής Μαρμαρά. Εάν είναι Δευτέρα οπότε κλειστή η Αγία Σοφία σε πηγαίνουν στο Μεγάλο Παζάρι. Εάν είναι Τρίτη οπότε κλειστό το Τοπ Καπί σε πηγαίνουν στο Ντολμάμπαχτσέ. Αυτά που σου αναφέρω τα έκανα στις 8/9. Το πρόγραμμα που δίνουν δεν τηρείται!
Να σου πω και τι έκανα στο πήγαινε, από 12:30 που έφτασα έως 21:00 που ξεκίνησα να επιστρέψω στο Ατατούρκ. Τραίνο από το αεροδρόμιο έως και Zeytinburnu, αλλαγή σε τραμ έως Beyazit/Μεγάλο Παζάρι (συνολικά περίπου μια ώρα). Μια γρήγορη βόλτα στο παζάρι και με τα πόδια στην Αγία Σοφία διασχίζοντας την περιοχή Σουλταναχμέτ. Αγία Σοφία και συνέχιση της διαδρομής με το τραμ (περνάς πάνω απ' τον Κεράτιο) μέχρι το Ντολμάμπαχτσέ (το προλαβαίνεις οριακά, κλείνει στις 16:00). Μετά περπάτημα προς Ορτακόι για να χαζέψεις το Βόσπορο και τη γέφυρα Ευρώπης-Ασίας. Αυτή η γέφυρα εμένα μου έκανε μεγάλη ζημιά και δεν εννοώ από πλευράς μηχανικής... Όταν κουραστείς επιστροφή με van taxi ή πεζή μέχρι το Kabatas Funiculer και ανέβασμα μ' αυτό για μια στάση έως Τακσίμ. Βόλτα και φαγητό στην Istiklal και επιστροφή στο αεροδρόμιο με το suttle Havas. Αναχωρεί μόνο από Τακσίμ ανά μισάωρο και αυτή την ώρα έκανε μόνο 30 λεπτά μέχρι το Ατατούρκ! Αν πέσεις σε κίνηση μπορεί να κάνεις και 90 λεπτά. Βέβαια με τις 4.5 ώρες που καθυστέρησαν να αναχωρήσουν οι Turkish για Bangkok, εμείς προλαβαίναμε να κάνουμε και νυχτερινή ζωή στην Πόλη!!
Αν βαρεθείς να ψάχνεσαι υπάρχει Hope on-Hope off, το είδα στη στάση Σουλτάναχμέτ. Με αυτό και την Πόλη θα δεις και θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις στάση στην Αγιά Σοφιά (αυτή πρέπει να τη δεις! Και τον επάνω όροφο απαραίτητα). Τέλος έχω e-mail address του ξεναγού από Tourkish, αν νομίζεις πως θα το χρειαστείς, [email protected] . Ήταν νέο παιδί, εξαιρετικός και στα λεπτά για μας θέματα.
 
Μηνύματα
11
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
χμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. :p
δεν περίμενα να ειναι τόσο αναλυτικες. μου αρεσει αυτο το προγραμμα που προτεινεις και μαλλον τα προλαβαινω ολα πριν κλεισουν καθως το κενο ανάμεσα στις πτήσεις ειναι απο τις 9 το πρωι μεχρι τις 6 το απόγευμα.
 

harilander

Member
Μηνύματα
552
Likes
397
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
χώρα του ποτέ
μπορείς να βρεις τον χάρτη του μετρο και τραμ στο www.istanbul-ulasim.com.tr, (αν και τώρα βλέπω δεν δουλεύει η σελιδα, ελπίζω προσωρινά) και σε συνδιασμό με ενα χάρτη μπορεις να πας οπου θέλεις ανετα.Οπως αναφέρει και ο apodrasi κατεβαίνεις με μετρο στο Zeytinburnu και απο εκει με το τραμ πας ή sultanahmet ή Beyazit ή μέχρι ντολμαμπαχτσε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.800
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom