Αντισυνταγματική η ρύθμιση για την δημιουργία του Costa Navarino

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Έξι χρόνια μετά τη νομοθετική ρύθμιση και αφού πλέον το συγκρότημα του Costa Navarino στη Μεσσηνία, η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ είναι έτοιμο, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ουσιαστικά μπλοκάρει τις διαδικασίες μέρους της λειτουργίας της μονάδας.

Οι δικαστές έκριναν αντισυνταγματική την νομοθετική ρύθμιση που παρέχει την δυνατότητα χαρακτηρισμού μιας περιοχής, ανεξαρτήτως αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως, ως Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), χωρίς να έχει προηγηθεί συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός. Το σκεπτικό των δικαστών αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, ειδικά σε περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον όπως είναι η συγκεκριμένη.

Πρακτικά όμως αυτό σημαίνει πώς ο «Γολγοθάς» του επιχειρηματία Βασ. Κωνσταντακόπουλου που επί 25 χρόνια «πάλεψε» με τη γραφειοκρατία για να εξασφαλίσει τις εκτάσεις γης και την χρηματοδότηση για την κατασκευή του Costa Navarino, συνεχίζεται...

Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε δύο ολοκληρωμένες εκτάσεις, με παραθαλάσσια πρόσοψη, στις περιοχές Πύλου και Ρωμανού και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 4 ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων (δυναμικότητας 1.111 δωματίων), 2 γήπεδα γκολφ 18 οπών, γήπεδα τένις, κέντρα αναψυχής, θαλάσσιο πάρκο κ.ά.

Προ έτους, μάλιστα, ο επιχειρηματίας είχε τιμηθεί από το ΕΒΕΑ...

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις

Το δικαστήριο (είχε συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρώην προέδρου του Γ. Παναγιωτόπουλου) έκανε δεκτές τις αιτήσεις οικοπεδούχων των περιοχών Ρωμανού και Πύλου Μεσσηνίας, οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης των υφυπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, συνολικού εμβαδού 260.336,73 τ.μ. για την δημιουργία Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ: Θεματικές συζητήσεις - Capital.gr
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τον καϋμένο τον επιχειρηματία...

Κι είχε βραβευτεί κι από το ΕΒΕΑ;
Τώρα τον λυπάμαι ακόμα περισσότερο.
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Δε ξέρω τι τεράστια συμφέροντα παίζονται αν όντως είναι όπως τα λέει το άρθρο αλλά δε θα μου φαινόταν καθόλου απίθανο να είναι και ένα είδος διαφήμισης εκ μέρους του ξενοδοχείου.
 

jpsih

Member
Μηνύματα
243
Likes
110
Επόμενο Ταξίδι
???
παιδια αφορα μονο μια πολυ μικρη εκταση του costa navarino (η οποια δεν εχει χρησιμοποιηθει καν), οποτε συμφωνα και με τα λεγομενα της εταιρειας δεν υπαρχει προβλημα...

το οτι θυμηθηκαν μετα απο τοσα χρονια οτι υπαρχει θεμα, εδω γελαμε πια...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.783
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom