Απάτη για κάποιους που ταξίδεψαν στην Ισπανία το προηγούμενο καλοκαίρι.

turms

Member
Μηνύματα
2.077
Likes
2.845
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
για να καταλαβω
1. η απατη αυτη ειναι ΜΟΝΟ για συναλλαγες στην Ισπανια; δηλαδη είτε να εχεις παει εκει ειτε με ισπανικο site ας πουμε;
2. τι εννοειτε ως "τραπεζικο διαμεσολαβητη";;

Πάντως πολλες φορες οταν κλεινω δωματιο σε χιονοδρομικο του εξωτερικου μου ζητανε αριθμος πιστωτικης, ημερομηνια ληξης κλπ + τον τριψηφιο αριθμο....κ αυτο να το στειλω μεσω mail ή να τους το πω τηλεφωνικως...ποτε δεν το εκανα...πηγα κ εβγαλα μια Prepaid και χρησιμοποιω αυτην για αυτη την δουλεια...

κανονικη πιστωτικη χρησιμοποιω μονο για αγορες μεσω ιντερνετ απο site οπως της Aegean, Lufthansa κλπ...
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.510
Likes
8.061
2. τι εννοειτε ως "τραπεζικο διαμεσολαβητη";;
Ο Τραπεζικός Μεσολαβητής (Τ.Μ.) είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός που δημιουργήθηκε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να εξετάζει δίκαια, αμερόληπτα και με διαφανείς διαδικασίες τις διαφορές των συναλλασσομένων με τις τράπεζες και να επιδιώκει τη φιλική διευθέτησή τους. Απευθύνεται σε ιδιώτες (όχι νομικά πρόσωπα) για τραπεζικές συναλλαγές που δεν αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Οι υπηρεσίες του Τραπεζικού Μεσολαβητή παρέχονται δωρεάν.

Περισσότερα: Lawnet
 

holidolic

Member
Μηνύματα
19
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
Ζανζιβάρη
Πάντως αν οι αγορές αφορούν το κατάστημα "Best Buy" τότε κάποιος ηλεκτρονικά υπέκλεψε στοιχεία και έκανε αγορά γιατί εκεί ζητάνε ταυτότητα/διαβατήριο (τουλάχιστον όσες φορές ψώνισα μου ζητήσανε). Τώρα για τις τράπεζες, αν αποδείξεις ότι δεν ήσουν εκεί όταν έγινε η αγορά (αν μιλάμε για αγορά με φυσική παρουσία) τότε η τράπεζα δέχεται να πιστώσει τον λογαριασμό σου, αν έγινε μέσω internet, αντε να βρεθεί το trace κτλ κτλ! Όσο αφορά στην ενημέρωση, και η Citibank παίρνει τηλέφωνο, βέβαια παίρνει σε ελληνικό τηλέφωνο (μερικές φορές σε σταθερό) και αν λείπεις δεν θα υπάρχει κανείς να κάνει επιβεβαίωση, Οπότε στην Citibank δίνουμε κινήτο, just in case!
 

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Να ενημερώσω το thread που άνοιξα εγώ, αφού σήμερα μου επέστρεψαν τα χρήματα μου.
Να σας θυμίσω


  • Τον Σεπτέμβριο 2009 - έγινε η απάτη
  • Τον Οκτώβριο 2009 - έκανα τη δήλωση
  • Τον Μάρτιο του 2010 - μου επέστρεψαν τα χρήματα και τους τόκους.

Δηλαδή η Εθνική χρειάστηκε έξι μήνες για να διευθετήσει το θέμα :shock:

Σε αυτό το διάστημα, οι ευγενικοί υπάλληλοι απαντούσαν στα τηλεφωνήματα μου να μην ανησυχώ, γιατί κατά πάσα πιθανότητα, κάποια στιγμή θα λυθεί το πρόβλημα μου, χωρίς όμως αυτό να είναι σίγουρο.
Δηλαδή, με άφησαν να ανησυχώ επί έξι μήνες σε τέτοιο βαθμό που άρχισα να σκεφτομαι να βάλω κάποιο δικηγόρο φοβούμενος κάποια παραγραφή. :(

Δεν είμαι ειδικός σε τραπεζικά ζητήματα, αλλά δεν μπορώ να μην κάνω τη σύγκριση με την Πειραιώς η οποία μου επέστρεψε τα χρήματα της SkyEurope μέσα σε ένα μήνα περίπου.
Και σκεφτείτε πως η συναλλαγή υποτίθεται πως έγινε με τη φυσική παρουσία μου στην Αμερική ! Και παρά το γεγονός πως προσκόμισα στοιχεία που αποδείκνυαν πως ποτέ δεν έχω πάει στην Αμερική, η υπόθεση έκανε έξι μήνες να λυθεί.
Δηλαδή, αν η συναλλαγή είχε γίνει μέσω internet (από πιθανή κλοπή των στοιχείων μου) τι θα γινόταν ;

Τι να πω βρε παιδιά; Η όλη υπόθεση μου άφησε μια γεύση ανασφάλειας και το μόνο που σκεφτομαι να κάνω είναι σταματήσω τουλαχιστον κάθε περαιτέρω συνεργασία με αυτή την τράπεζα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.234
Μηνύματα
884.524
Μέλη
38.925
Νεότερο μέλος
aggelikik

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom