Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

Harrygreen88

Member
Μηνύματα
37
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
N/A
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Αβάνα 4
Βινιάλες 1
Σιενφουέγος 1
Τρινιδάδ 2


Καταρχήν εχει εξίσου καλή παραλία στην Αβάνα, τη Σάντα Μαρία. Δεύτερον η καλή παραλία στο Βαραδέρο δεν έχει κάποια σχέση με τα all inclusive, αντίθετα είναι στο χωριό του Βαραδέρο (όπου το κόστος διαμονής είναι μικρότερο, υπάρχουν μέρη για να βγεις εκεί που πάνε οι Κουβανοί, φαγητό εξαιρετικό κλπ), χιλιόμετρα μακριά από τα all inclusive, τα οποία δεν πρόκειται να δεις καν. Μπάνιο μπορείτε να κάνετε και στο Τρινιδάδ όπου η παραλία είναι καλούτσικη (φοίνικες, ποιότητα άμμου κλπ) αλλά τα νερά όχι τόσο διαφανή και αν είστε άτυχοι μπορεί και να πέσετε σε φύκια.



Καλύτερα να τα έχετε πάνω σας και όχι στο δωμάτιο.

Θέμα διαθεσιμότητας είναι κι όχι φτηνότερα ή ακριβότερα. Έχει ΠΑΡΑ πολύ λίγες κλίνες η Κούβα για τον τουρισμό που δέχεται, πλέον τελευταία στιγμή δύσκολα βρίσκεις αυτό που θες. Στα συν σας ότι έρχεστε σε εποχή σχετικά χαμηλής πληρότητας. Υπογράμμισε το "σχετικά"... Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η χαμηλότερη της χρονιάς, με... 87% και ήδη αυτή την εβδομάδα λόγω φεστιβάλ τζαζ και γαλλικού κινηματογράφου είμαστε overbooked... Εγώ θα τα έκλεινα κιόλας, τουλάχιστον τα της Αβάνας και Βινιάλες.

Προτιμώ το Βεδάδο από την Αβάνα. Έχει απείρως καλύτερες επιλογές φαγητού και διαμονής, εννοείται πως όλη η νυχτερινή ζωή εκεί είναι και δεν είναι το τουριστομάνι της παλιάς πόλης με τους ενοχλητικούς.

Διαμονή 15€/ατομο
Φαγητό 30€ (15-20 ένα καλό γεύμα κάθε μέρα και 5 το πρωινό συν ένα καλό σνακ)
Μεταφορές 20€ (εξαρτάται αό το πόσα ταξί θα πάρετε)
Νερά/είσοδοι μουσείων/κάρτες ίντερνετ κλπ 10€
Νυχτερινή ζωή 10€ (είσοδος, ποτό)
Μαξιλαράκι ασφαλείας 15€
Κοινώς με 100€/ημέρα είστε πολύ καλά και large θα έλεγα διότι τα παραπάνω μετριάζονται αρκετά αν σφιχτείτε λίγο.

5 μέρες είναι αρκετές. Και 4 θα σου έλεγα, ακόμη και με μια μέρα ολόκληρη για μπάνιο.


Ασυζητητί Βινιάλες, το οποίο χωρίς διανυκτέρευση δεν το βλέπεις, θα πέσεις πάνω στα γκρουπ και χάνεις τη νυχτερινή του ζωή.

Παραλία Σάντα Μαρία στην Αβάνα. Έχει και πολύ φτηνή μετάβαση.

Το Βινιάλες έχει αποστάσεις. Το Τρινιδάδ ποδαράτο πλην παραλίας που το ταξί είναι 6-8€.

Ταξί εντός Αβάνας δε χρειάζεσαι, υπάρχουν τα almendrones που στοιχίζουν κάτω από 0,50€/άτομο και περνούν κυριολεκτικά κάθε 30'', όλοι με αυτά μεταφερόμαστε, ρώτα τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σου να σου εξηγήσει ποια σας βολεύουν εκεί που θα μένετε.

Γενικά συμφωνώ με τον άλλο φίλο, ωραία τα λέει! Για πούρα της προκοπής με 20 και 30€ το κουτί θα πάρεις μπανάνες, με κανένα 80-100ρι παίρνεις σοβαρό πράγμα αν ξέρεις από ποιον το παίρνεις. Για casas δεν προτείνω κάτι γιατί και να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο οι πιθανότητες να έχει διαθεσιμότητα είνια μικρές και τα τηλέφωνα κοστίζουν. Σαν περιοχή Βεδάδο και πάσης Κούβας.

Eυχαριστω για την απαντηση. Το βεδαδο ποσο μακρια ειναι απ την βολτα σε οσα πρεπει να βλεπουμε στην Αβανα? Το λεω γιατι θελω να περιορισω οσο μπορω τα ταξι κτλ. Χρηματα πανω μου δεν ειναι λιγο επικινδυνο να γυρναμε με 2χιλ καθημερινα κ στην παραλια? Φαγητο 30 το ατομο δεν ειναι ψιλοπολλα για κουβα? Ειχα την εντυπωση οτι ειναι αρκετα φθηνα. Το κοστολογιο στο μυαλο μου ηταν 800 ευρω εκει για 9 διανυκτερευσεις, δε θα πεθανω αν ειναι κ παραπανω αλλα δεν θα ηθελα να ξεφυγω κ πολυ. Τουριστικα δωρα αναμνηστικα κτλ σε τι τιμες κυμαινονται?

Οσον αφορα τις παραλιες επειδη διαβασα για την παραλια στην Αβανα, ειναι τοσο καλη που δε χρειαζεται να παω μονοημερη βαραδερο? Πρωτη φορα ερχομαι καραιβικη και θελω να πω πως ειδα κ μια εντυπωσιακη θαλασσα.

Τέλος για τα casas με αγχωσες που μου ειπες οτι ισως δε θα εχουν διαθεσιμοτητα, ειναι ακομα Απριλιος κ εγω εκλεισα για τέλη Δεκεμβριου, τοσο πολυ πρεπει να βιαστω? Επισης λες κοστιζουν τα τηλεφωνα για να κλεισω casa, δεν εχουν ιντερνετ να γινει ηλεκτρονικα η κρατηση? Σορυ που μπορει να εχω τοσο χαζες αποριες αλλα θελω να μεινει στην κοπελα μου αξεχαστο το ταξιδι και να ειμαι οσο πιο προετοιμασμενος γινεται.
 

Harrygreen88

Member
Μηνύματα
37
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
N/A
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Βινιάλες: Τουριστική περιοχή με μικρά γραφικά σπιτάκια, σε 15 λεπτά έχεις γυρίσει όλο το χωριό.
Αξιοθέατα: 1). Βόλτα με άλογα στα βουνά. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 ώρες και περιλαμβάνει τουρ με τα άλογα στο viniales national park, στάσεις για ξεκούραση με μοχίτος και sugar mill και στάση στην σπηλιά με σταλακτίτες και σταλαγμίτες για μπάνιο. 2). Μπορείς να επιλέξεις να πας μόνο στο cuevas de los Cimarrones (αντίστοιχη σπηλιά με την προηγούμενη) αλλά μόνο με ταξί. 3). Με ταξί στο ξενοδοχείο Los Jasmines για θέα και θεϊκιά pina colada. Εμείς είχαμε έναν "χαμάλη" ποδηλάτη με 10€ την ημέρα και μας πήγε και στα βουνά και στο Los Jasmines. Η νυχτερινή ζωή είναι και αυτή στα + του Βινιάλες. Όλα εξελίσσονται στον κεντρικό δρόμο και μετά τις 10+ δίπλα από την εκκλησία για σαλσέρους.
Αρνητικά: Σε μονοήμερο τουρ δεν ξέρω αν προλαβαίνεις να κάνεις όλα αυτά και να νιώσεις τα vibes της περιοχής. Εκτός από αυτό, αν βρεις ταρίφα από Αβάνα να σου κάνει όλο το τουρ, θα είναι πάρα πολύ ακριβό.

Σιενφιουέγκος: Πανέμορφη πόλη, αρχιτεκτονικής με Αρχαιοελληνικές κολόνες (Δωρικού και Ιωνικού ρυθμού). Το κέντρο της πάρα πολύ ωραίο για περπάτημα και ο παραλιακός της δρόμος αρκετά καλά φτιαγμένος. Έχεις κάποιες δραστηριότητες να κάνεις, πχ Δελφινάριο ή καταρράκτες El Nicho, αλλά είναι λίγο ακριβά τα τουρ.

Εγώ στη θέση σου, αν έπρεπε να διαλέξω, θα διάλεγα Σιεν. (Γλυτώνεις και το πολύωρο ταξίδι over 9 ώρες από Βινιάλες για Σιεν).

Τα βιαζουλ σε όλες τις περιοχές είναι στο κέντρο. ( Σε απόσταση μικρότερη των 5 λεπτών με τα πόδια). Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Αβάνα, όπου πρέπει να πάρεις ταξί.

Θα κατεβάσεις offline maps και σε κάθε περιοχή στις πλατείες έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ. Οπότε κατεβάζεις και τους χάρτες του google.

Ποσο καλο να μιλας με εξυπηρετικους ανθρωπους οι οποιοι δεν σε γνωριζουν καν. Ευχομαι συντομα να κανεις ακομα ενα ταξιδι ζωης. Με μπερδεψες λιγο, θα επελεγες Σιεν αντι για τι?
 

tziminhio

Member
Μηνύματα
192
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Προφανώς στο λέει λόγω ψιολοαυξημένης κίνησης.. Εγω θα κλείσω δωμάτια μέσα στην εβδομάδα και πετάω μέσα Ιουνίου.. :p :p
 

geopap

Member
Μηνύματα
208
Likes
234
Αντι για Βινιαλες. Και αυτό μόνο και μόνο για τις αποστάσεις που πρέπει να διανυσεις. Αλλά και πάλι σου είπα ΑΝ ήταν να διαλέξω. Γιατί στην τελική μια φορά θα πας στη Κούβα έ κάνε το ολοκληρωμένο και πήγαινε παντού. Η κούραση κούραση αλλά οι εικόνες είναι αυτές που θα σου μείνουν στο τέλος.
 

Harrygreen88

Member
Μηνύματα
37
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
N/A
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Δεν εχω διαβασει τπτ για Σιεν ειναι η αληθεια. Θα ψαχτει ομως. Πιστευεις προλαβαινει να μπει εστω σαν εκδρομουλα στις 9 μερες που θα ειμαι εκει? Γαμωτο, μου φαινεται λιγες μερες εκλεισα, φοβηθηκα να χρεωθω περισσοτερες αδειες γιατι εχω μια Σκωτια και μια Μαλτα μεχρι τοτε. Τziminhio πετας σε 1 μηνα κ δεν τα εχεις κλεισει? Χαρας το κουραγιο σου φιλε μου. Καλα να περασεις παντως κ περιμενω να διαβασω την ιστορια σου.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.560
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
εγω βαραδερο δεν θα πηγαινα. η παραλια ειναι ωραια, αλλα δεν αξιζει τοσο για να χαλασεις εστω και μια μερα στην κουβα. και στην αβανα ειναι ωραια η παραλια και στο τρινιδαδ μια χαρα ειναι και ενδεχομενως και αυτες κοντα στο βινιαλες να ειναι μια χαρα. δεν πηγα κοντα στο βινιαλες αλλα μια χαρα φαινονται.

δωματια εκλεισα κανα μηνα πριν το πολυ, με εξαιρεση αβανα που ειχα κλεισει κανα τριμηνο. αλλα και οταν εφυγα απο το βαραδερο (γιατι παραλιγο να βαλουμε τα κλαματα στην σκεψη οτι θα τελειωσει ετσι το ταξιδι μας) και επεστρεψα αβανα, ο κυριουλης της πρωτη κασα μου βρηκε δωματιο αβανα για την ιδια μερα με 30 ευρω, βασικα σπιτι ολακερο με ολες τις ανεσεις και παρκινγκ ηταν.
ολα airbnb.
 
Last edited by a moderator:

tziminhio

Member
Μηνύματα
192
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γενικά κ εγώ είμαι τύπος που κλείνει καιρό πριν..Προς το παρών για Ιούνιο έχει αρκετά ακόμα απ' οτι βλέπω..Γι' αυτό δεν με βλέπεις ν' αγχώνομαι..
 

Krieris

Member
Μηνύματα
17
Likes
3
Στο google maps φαίνεται που είναι το Viazul σε κάθε πόλη

Καλησπερα στην παρεα. Είμαι ο Χάρης και σας διαβαζω πολυ συχνα τα τελευταια 7,8 χρονια. Με βοηθησατε να κανω αρκετα ταξιδια. Δυστυχως εχασα τους κωδικους μου οποτε εκανα νεο account.

Λοιπον, στο ζουμι μιας κ αυτο το topic ειναι λαβρακι με τον φιλο που μενει Κουβα και δινει συμβουλες. Εκλεισα λοιπον εισιτηρια με την κοπελα μου για 16/12 - 26/12 στην κουβα και θελω μια βοηθεια στην οργανωση. Πως προτεινετε να χωρισω τις διανυκτερευσεις? Δε νομιζω να νοικιασω αυτοκινητο οποτε οι μετακινησεις θα γινονται με τοπικα μεσα. Μας αρεσει πολυ η καλη θαλασσα αλλα για βαραδερο σκεφτομουν μονοημερη γιατι οι μερες μας εκει ειναι λιγες για να τις χαραμισω σε all inclusive. 9 γεματες μερες θα εχω οποτε σκεφτομουν 4,5 αβανα και τις αλλες μεταξυ τρινιδαδ βινιαλες σινφουεγος.

Συναλλαγμα απ οτι διαβασα καλυτερα να κανω μαζεμενο στο αεροδρομιο γιατι δεν θα δουλευουν σιγουρα οι καρτες μας, με αγχωνει βεβαια να εχω τοσα χρηματα μαζεμενα στο δωματιο. Απο διαμονη σκεφτομαι casas και θα ηθελα να ρωτησω αν θα πρεπει να τα κλεισω απο τωρα για να τα βρω φθηνοτερα καθως κ με ποσα περιπου χρηματα βρισκεις κατι σχετικα decent. Δεν θα ηθελα να ειμαι πανω στους ιδιοκτητες κ να αγχωνομαι για το αν κανουμε φασαρια κτλ. Προς παλια πολη να ψαξω για αβανα? Υπαρχει καποιο σαιτ για τα casas η απο air bnb να κοιταξω?

Τελος θα ηθελα να ρωτησω ποσο ειναι ενα ρεαλιστικο κοστολογιο για 9, 10 μερες στην κουβα χωρις στερησεις και με φουλ εμπειρια. Να εχω μια ιδεα για το ποσα χρειαζομαι. Με ενα προχειρο υπολογισμο τα βγαζω 800/ατομο, ειμαι πολυ μακρια? Αεροπορικα εκλεισα σε σχετικα καλη τιμη κ τωρα μενει η ασφαλιση για να βγαλω τη βιζα.
Καζα συμφαιρει απο airbnb ελέγχεις το κόστος την περιοχή και θα σου φερθούν καλύτερα. Εξακριβώσε πρώτα τη διεύθυνση γιατί άλλου γράφουν κ άλλου μπορεί να είναι.
Το Βενταντο στην Αβάνα στην σαν Λαζαρο που καταλήγει στο πανεπιστήμιο είναι VIP περιοχή.
Συνάλλαγμα βγάζεις στο αεροδρόμιο όταν φτάσεις και φεύγοντας οτι ΔΟΥ περισσέψει . Στις τράπεζες έχεις την καλύτερη απόδοση και κάποιες φορές σου δίνουν προτεραιότητα.
Απέναντι απο το ξενοδοχείο Ινγκλατερα εχει στάση για την παραλία Playa del este, διπλα στο Καπιτώλιο.
Στο δωμάτιο που μέναμε στο Βενταντο είχε χρηματοκιβώτιο.
Σέντρο Αβάνα δεν λέει για ζευγάρι μπορει να πρεπει να διασχίζεις τρώγλες. Οτι βρεις οτι Σ αρέσει δες αν βρεις στο γκουγκλ μαπς φωτό απο το δρόμο.
Αν τρως σε εστιατόρια για τουρίστες θα σου πάει όσο είπε ο geopap πάνω κάτω το μπατζετ.
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.706
Likes
50.678
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μιλάμε για αυτα εδώ ετσι? https://www.google.gr/search?q=alme...vszTAhWIxRQKHVYrBNAQ_AUICigB&biw=1242&bih=602
Τα ξεχωρίζω κάπως? Έχουν κάποια επιγραφή? Ευχαριστούμε κ πάλι.
Οποιοδήποτε όχημα κινείται σε κεντρική αρτηρία είναι πρακτικά shared taxi. Οποιοδήποτε. ΟΚ, τα περισσότερα είναι αμερικάνικα, αλλά είναι και πολλά Λάντα, Μόσκοβιτς, ΚΙΑ κλπ. Δεν έχουν πινακίδα, σηκώνεις το χέρι σου και σταματάνε το ένα πίσω από το άλλο. Αλλά πρέπει να ξέρεις τι ρούτα κάνουν, πολλές φορές πρέπει να ρωτάς πού πάνε "πάς Vibora? περνάς από 2η ή 21η λεωφόρο;". Ρώτα τον ιδιοκτήτη του casa σου και ξέρει να σου εξηγήσει πώς πας παλιά πόλη, Βεδάδο κλπ, σε ποια διαστάυρωση να περιμένεις. Είναι δύσκολο να στο εξηγήσω γραπτώς αλλά πανεύκολο στην πράξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γδύνεσαι στα ταξί.

Προφανώς στο λέει λόγω ψιολοαυξημένης κίνησης.. Εγω θα κλείσω δωμάτια μέσα στην εβδομάδα και πετάω μέσα Ιουνίου.. :p :p
Μέσα Ιουνίου είναι πιο χαλαρά. Για Δεκέμβριο εγώ θα έκλεινα πριν από το Σεπτέμβριο. Ειδικά από Οκτώβριο μέχρι μέσα Φλεβάρη γίνεται της μουρλής πια.
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.706
Likes
50.678
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
εγω βαραδερο δεν θα πηγαινα. η παραλια ειναι ωραια, αλλα δεν αξιζει τοσο για να χαλασεις εστω και μια μερα στην κουβα. και στην αβανα ειναι ωραια η παραλια και στο τρινιδαδ μια χαρα ειναι και ενδεχομενως και αυτες κοντα στο βινιαλες να ειναι μια χαρα. δεν πηγα κοντα στο βινιαλες αλλα μια χαρα φαινονται.
Αυτές κοντά στο Βινιάλες απαιτούν τουλάχιστον μισή μέρα. Η παραλία της Αβάνας είναι πολύ καλή, επιπέδου Βαραδέρο όταν δε φυσάει. Του Τρινιδάδ είναι hit and miss.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.706
Likes
50.678
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το βεδαδο ποσο μακρια ειναι απ την βολτα σε οσα πρεπει να βλεπουμε στην Αβανα?
Και το Βεδάδο θα πρέπει να δείτε και το Σέντρο και την Πλάγια και την Παλιά Αβάνα, είναι μεγάλη πόλη, με πολλά αξιοθέατα. Σε όποια γειτονιά κι αν μείνεις, πάντα θα υπάρχει κάποια σε μη περπατήσιμη απόσταση. Το Βεδάδο είναι η πιο κεντρική από τις ενδιαφέρουσες, μόλις 5-10' με ταξί ή με almendron από την Παλιά Πόλη, το Μιραμάρ ή οποιδήποτε μέρος ενδιαφέροντος, αλλά κυρίως δεν είναι η Disneyland που είναι η παλιά πόλη με τους υπαίθριους μουσικούς, τους ψέυτικους ζητιάνους και τους απατεωνίσκους, είναι μια κανονική γειτονιά, που μένουν κανονικοί άνθρωποι με ΤΟΝΟΥΣ ιστορίας και φοβερά κτίρια, την καλύτεη νυχτερινή ζωή και μακράν τις καλύτερες γαστρονομικές επιλογές.

Το λεω γιατι θελω να περιορισω οσο μπορω τα ταξι κτλ.
Δε χρειάζεσαι ταξί, almendron είπαμε.
Χρηματα πανω μου δεν ειναι λιγο επικινδυνο να γυρναμε με 2χιλ καθημερινα κ στην παραλια?
Δεν είναι επικίνδυνο να έχεις πάνω σου λεφτά. Βίαιο έγκλημα στην Αβάνα είναι σχεδόν ανήκουστο. Ε, στην παραλία ας μένει κάποιος έξω να τα προσέχει, πόσες φορές θα πάτε στην παραλία; Αφήστε τα στο σπίτι ή στο χρηματοκιβώτιο στην τελική.
Φαγητο 30 το ατομο δεν ειναι ψιλοπολλα για κουβα? Ειχα την εντυπωση οτι ειναι αρκετα φθηνα.
Εξαρτάται το τι θες να φας και πώς. Π.χ. το πρωινό σχεδόν σε όλα τα casas είναι 5cuc, ένα γευμα σε πραγματικά καλό εστιατόριο στην Αβάνα είναι 15-25, σε ΟΚ εστιατόριο 8-15, ένα απλό πια΄το φαγητό χωρίς ιδιαίτερη γεύση ή ατμόσφαιρα αλλα΄ασφαλές γίνεται και με 1 cuc. Γενικώς πάντως το ποιοτικό φαγητό είναι ακριβότερο από την Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει χονδρική πώληση, τα εστιατόρια υπερφορολογούνται και όπως όλη η Καραϊβική, πρέπει να γίνεται εισαγωγή προϊόντων. Εκτός Αβάνας είναι 30-40% φτηνότερο απ' ό,τι στην πρωτεύουσα.

Το κοστολογιο στο μυαλο μου ηταν 800 ευρω εκει για 9 διανυκτερευσεις, δε θα πεθανω αν ειναι κ παραπανω αλλα δεν θα ηθελα να ξεφυγω κ πολυ.
Ε τόσο στα έβγαλα κι εγώ και μάλιστα με large έκδοση.
Τουριστικα δωρα αναμνηστικα κτλ σε τι τιμες κυμαινονται?
ΜΑγνητάκια κάτω από 1 ευρώ το ένα, ξυλόγλυπτα φτηνά, μπλουζάκια 6-10€, καπελάκια τα 2 πέντε cuc. Πίνακες εχει εξαιρετικούς, έχει ευκαιρίες έχει και υπερτιμημένους έχει και ξεπατικωτούρες τουριστικές για 3 πέσος.
Οσον αφορα τις παραλιες επειδη διαβασα για την παραλια στην Αβανα, ειναι τοσο καλη που δε χρειαζεται να παω μονοημερη βαραδερο? Πρωτη φορα ερχομαι καραιβικη και θελω να πω πως ειδα κ μια εντυπωσιακη θαλασσα.
Αν δε φυσάει είναι τόσο καλή.
Τέλος για τα casas με αγχωσες που μου ειπες οτι ισως δε θα εχουν διαθεσιμοτητα, ειναι ακομα Απριλιος κ εγω εκλεισα για τέλη Δεκεμβριου, τοσο πολυ πρεπει να βιαστω?
Τέλη Δεκεμβρίου στην Αβάνα είναι χειρότερα από Σαντορίνη Δεκαπενταύγουστο. Επίσης να ξέρεις ότι δεν είναι και σίγουρο ότι θα την τιμήσουν την κράτηση, το overbooking πάει σύννεφο...
Επισης λες κοστιζουν τα τηλεφωνα για να κλεισω casa, δεν εχουν ιντερνετ να γινει ηλεκτρονικα η κρατηση?
Το έλεγα για μένα, μου κοστίζει να κάνω τηλεφωνικές κρατήσεις.
Σορυ που μπορει να εχω τοσο χαζες αποριες αλλα θελω να μεινει στην κοπελα μου αξεχαστο το ταξιδι και να ειμαι οσο πιο προετοιμασμενος γινεται.
Ναι μωρέ, φόρουμ είναι απορίες απαντάμε, όποιος βαριέται δεν απαντάει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.040
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom