Γαλλία Απορίες για Παρίσι

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Αν ημουν Νοεμβρη εκει,μονο στους κηπους Λουξεμβουργου θα πηγαινα..Τωρα ενα στολισμο αλφα εχει,αλλα οχι φουλ.Κανεις δεν σου εγγυαται οτι δεν θα γινει κατι,ειναι θεμα τυχης.Ολα τα μεσα λειτουργουν κανονικα,την ουρα δεν την γλυτωνεις αλλα νομιζω βγαζεις πριν ενα εισητηριο χωρις να πληρωσεις βεβαια,απλα το δειχνεις.Αποφυγε τα βορεια προαστεια και ορισμενες δυσκολες περιοχες οπως Αλ για βραδυ.Το Μαραι ειναι απο τις πιο ομορφες,κεντρικες και ζωντανες περιοχες!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.141
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καλησπέρα, επειδή η ιστορία πλησιάζει αρκετά...θα ήθελα να αποτυπώσω ορισμένες απορίες της τελευταίας στιγμής.
-Γνωριζει κανείς εάν στις 11/11 που θα είναι και εθνική εορτή αν θα επικρατεί το γνωστό ελληνικό μπάχαλο με τις αργίες στα μμμ?
-Επειδη θελω να κανω μια έκπληξή στην αγαπημενη μου.. μπορείτε να μου κάνετε κάποια πρόταση για μια βραδυνή έξοδο-έκπληξη για ποτό ?
-Η επίσκεψη στα περιφερειακά πάρκα αξίζει τον Νοέμβριο?
-Υπαρχει περίπτωση να πετύχουμε στολισμένη την πόλη για τα Χριστούγεννα? (Διάβασα ότι ξεκινάνε από αρχές του μήνα)
- Στα μουσεία Όσοι δεν χρειαζόμαστε εισιτήριο (κάτω των 26) απλά μπαίνουμε στην ουρά χωρίς να βγάλουμε κάποιο εισιτήριο?
-Για βράδυ ποιες περιοχές να προτιμήσω και τι μέσο όρο τιμών θα συναντήσω ας πούμε για ένα κοκτέιλ?
-Τέλος επειδή πέφτουμε στην επέτειο της 14/11 υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε? (Πέρα από την ευχή να μην πάθουμε τίποτα.....)

Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά!!!
Καίγομαι......
1. Γενικα στα ΜΜΜ (κυριως στα μεσα σταθερης τροχιας) επικρατει ενα μπαχαλο κατα περιοδους. Αυτο δεν σημαινει πως σωνει και καλα θα ταλαιπωρηθειτε. Παντως το πρωι συνοστισμο στις γραμμες προς Ηλυσια Πεδια θα συναντησετε. Ειδικα αν εκεινη την ωρα πηγαινει και ο Μακρον, παιζει να εγκλωβιστειτε κανενα μισαωρο σε σταση παστης σαρδελας στα υπογεια του Παρισιου και με μοναδικη θεα τα ποντικια που σουλατσαρουν εξω απο το συρμο. Αν εχει καλο καιρο το Παρισι ειναι πολυ ομορφο εκεινη τη μερα.

2. Εκπληξη για ποιο λογο; Αν θες γινε λιγο πιο συγκεκριμενος. Τι της αρεσει (μουσικη, μπαρ, κλαμπ, μπρασερι); Γιατι να την πας σε ενα μαγαζι που αρεσει σε μας και οχι σ' αυτην δεν το λες και πετυχημενη εκπληξη. Π.χ. θα μπορουσες να την πας σε ενα gay friendly κλαμπ στο Marais. Και αυτη θα κανει οφθαλμολουτρο αφου θα ευχαριστηθει να βλεπει πολλους ωραιους αντρες κι εσυ σχεδον δεν θα κινδυνευεις να στην φαει κανενας. Δεν νομιζωνα ειχες κατι τετοιο στο μυαλο σου αλλα δεν μπορεις να μην παραδεχθεις πως δεν θα ειναι εκπληξη!

3. Με τον ορο περιφερειακα παρκα υποθετω πως εννοεις τα παρκα του IDF εκτος που βρισκονται εκτος Παρισιου. Ειμαι λατρης των παρκων ολες τις μερες του χρονου αλλα θεωρω πως και εντος Παρισιου υπαρχουν αξιολογα παρκα που πρεπει να δωσετε προτεραιοτητα. Αν ο καιρος ειναι καλος (στο Παρισι ο καιρος ειναι καλος = εχει ηλιο) τοτε τα παρκα θα εχουν αρκετο κοσμο. Αν οχι θα εχουν λιγοτερο κοσμο. Αδειο παρκο δεν εχω δει ποτε μου.

4. Τα πολυκαταστηματα και ορισμενα σημεια της πολης εχουν αρχισει να στολιζονται. Το Παρισι ουτως ή αλλως δεν ειναι απο τις πολεις που στολιζεται ιδιαιτερα και η χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα υπαρχει μονο σε συγκεκριμενα μερη και δεν ειναι διασπαρτη σε ολη την πολη.

5. Απεχοντας σχεδον μια δεκαετια απο την ηλικια των 26 (ειμαι 17!) και χωρις να ειμαι 99% σιγουρος νομιζω πως χρειαζεται να βγαλετε μηδενικο εισιτηριο στα περισσοτερα αξιοθεατα.

6. Τα πιο φθηνα κοκτεηλ θα τα πιεις αν τα παραγγειλεις εντος happy hour. Τις υπολοιπες ωρες γυρω στα 12-15 ευρω. Για βραδι κινηθειτε προς Saint Michel, Odeon, Marais, Grands Bds, Place de la Republique, Oberkampf, Bastille κ.α.

7. Να μην υποψιαζεστε τον καθε ανθρωπο που σας ξενιζει η εμφανιση του. Απολαυστε το ταξιδι σας και προσεχετε τα αυτοκινητα. Εχετε περισσοτερες πιθανοτητες να πεσετε πανω σε ενα απο αυτα παρα σε εναν τρομοκρατη.
 

Political

Member
Μηνύματα
111
Likes
84
Λοιπόν!
Φίλε τριπάκια σε ευχαριστώ για ακόμη μία φορά!

-Δεν παίζει τέτοιο πράμα αναφορικά με την έκπληξη. Δεν πατάω σε τέτοια μέρη. Δεν φοβάμαι να μου την φάει κανείς γιατί εάν θέλει να φύγει η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Δεν θα βρεί κανέναν στον κόσμο να της προσφέρει αυτό που προσφέρω εγώ. Θα με ενδιέφερε ένα μέρος ρομαντικό με ζεστή ατμόφαιρα και σε λογική τιμή για ποτό. (λογική = οχι πάνω από 15 ευρώ)
-Περιφερειακά πάρκα εννοώ αυτά που είναι σε ζώνες 4-5. (έχω εντοπίσει κάτι υπέροχα με λίμνες και κάστρα)
-Να φανταστώ το εισιτήριο το μηδενικό το βγάζουμε εκεί μετά την ουρά ή πιό πρίν σε κάποιο γκισέ?

Και μία ΑΠΟΡΙΑ που θα με φάει και αν μου την λύσεις-σετε πραγματικά θα είμαι ευγνώμων....
Αν θυμάσαι-στε κάποια στιγμή είχα αναφέρει ότι θα βγάλω την πρώτη μέρα ένα εισιτήριο από αεροδρόμιο πρός κέντρο, ένα εισιτήριο ημερήσιο για την πρώτη μέρα, δύο εισιτήρια που είναι για τους νέους και κοστίζουν 5 ευρώ την ημέρα για τις ζώνες 1-3 για το Σ/Κ και ένα Navigo για τις υπόλοιπες μέρες...
Τα εισιτήρια τα βγάζω κανονικά ΌΛΑ μαζί από το αεροδρόμιο. (σωστά?)
Τα εισιτήρια Ticket Jeunes Week-end μπορώ να τα αγοράσω την παρασκευή από το αεροδρόμιο ή βγαίνουν υποχρεωτικά μόνο τα Σ/Κ στα μηχανήματα?
Το jeunes weekend πραγματικά με έχει ανησυχήσει πάρα πολύ και φεύγω σε δύο μέρες...... (αλήθεια παίζει να μην μας το δώσουν επειδή δεν είμαστε γάλλοι?)
Και τέλος κάνει κανονικά για τις Βερσαλλίες εφόσον ανοίγει τις ζώνες 1-5? (αν δώσεις 9 ευρώ αντί για 5)
Βάζω και το link: https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/weekend-day-passes-youth
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.141
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
1. Βαζεις δυσκολα...Δεν τα πολυσυνηθιζω τετοια μαγαζια για βραδι (οχι πως δεν εχω να σου προτεινω). Θα προτεινα το La Vue του Hyatt Regency (το πρωην Concorde Lafayette) αλλα παει 25€ το κοκτεηλ οποτε το αφηνουμε. Οριακα στα 15€ εισαι για Relais de la Huchette ενα ωραιο ρομαντικο πιανο μπαρ κοντα στη Notre Dame. Απο κει και περα παμε σε πιο απλα κι αφου θες Marais η λυση ειναι cafe Voulez-Vous. Με υπονοουμενο για τη συνεχεια αφου φυγετε απο το μαγαζι. Αλλες απλες προτασεις ειναι το cafe delmas στην Place Contrescarpe (διπλα στη rue Muffetard). Το τουριστικο αλλα αξιοπρεπες cafe du Trocadero. Με θεα τον Πυργο αν καθισεις σε σωστη θεση. Γενικα ειναι μαγαζια ανωτερα του μεσου ορου αλλα ενας Ελληνας εχει δει πολυ καλυτερα στη χωρα του. Ισως αν πηγαινατε σε καποιο bateau να ηταν καλυτερα.

2. Δεν αξιζει να τρεχετε ως εκει. Θα πατε Βερσαλλιες, κηπους του Λουξεμβουργου, κηπο του Κεραμεικου. Ριξτε και ενα Montsouris που θα το εχετε κοντα και ενα Buttes Chaumont. Αλλα δεν πατατε στο 19ο arr. Αυτο απο που προεκυψε; Ποιος σας το ειπε; Αν θελετε πηγαινετε και ενα Bois de Boulogne να δειτε και το Fondation του φιλου σας του LV κι αν θελετε και καστρο εχουμε και το αλλο το δασος του Vincennes που ειναι και το Parc Floral. Μην περιμενετε λουλουδια ομως, οπως και στον Βοτανικο κηπο (στην καλυτερη κανενα ζαρζαβατικο ή μυρωδικο).
Κι αν μετα απ' ολα αυτα θελετε να πατε σε παρκο και παραεξω τι να πω;

3. Εξαρταται απο το αξιοθεατο. Αν εννοεις ομως ουρα την ουρα των ανθρωπων που εχουν εισιτηριο και περιμενουν να μπουν, ναι, συνηθως δεν ειναι η ιδια με αυτην των εισιτηριων.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ: Θα τα βγαλετε απο το αεροδρομιο. Την ημερα που θα τα χρησιμοποιησετε θα γραψετε τα ονοματα σας και την ημερομηνια. Γραψε σε ενα χαρτι τι θες γιατι αν δεν ξερεις γαλλικα δυσκολα θα συνεννοηθεις και μπορει να σου βγαλουν αλλ' αντ' αλλα εισιτηρια. Οι Βερσαλλιες ειναι στην ζωνη 4.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
28.997
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ωραία coctails πάντως έχει και στο Le Select (Montparnasse - Vavin) και στο Le Fumoir (Louvre-Rivoli).

Δες και Harry's bar, Candelaria & Little Red Door (δεν τα έχω φρέσκα όμως, μπορεί να έχουν χαλάσει).

Συμφωνώ και επαυξάνω για το La Vue.
 

Political

Member
Μηνύματα
111
Likes
84
ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ: Θα τα βγαλετε απο το αεροδρομιο. Την ημερα που θα τα χρησιμοποιησετε θα γραψετε τα ονοματα σας και την ημερομηνια. Γραψε σε ενα χαρτι τι θες γιατι αν δεν ξερεις γαλλικα δυσκολα θα συνεννοηθεις και μπορει να σου βγαλουν αλλ' αντ' αλλα εισιτηρια. Οι Βερσαλλιες ειναι στην ζωνη 4.
Η μεγάλη απορία αφορά τα jeunes tickets..
Αν σου πω ότι τώρα νε αγχωσες περισσότερο με τα γαλλικά?
Γαλλικά δεν ξέρω πάρα μόνο κάτι ελάχιστα που έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω γιατί δεν καταλαβαίνω τι μου λένε.
Στο αεροδρόμιο στα εκδοτήρια δεν ξέρουν αγγλικά?
 

tulipa1

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλημέρα , πρόκειται να ταξιδέψω με τον σύζυγό μου την 1η εβδομάδα του 2018 στο Παρίσι. Έχω φτιάξει το παρακάτω πρόγραμμα και θέλω τη γνώμη σας , αν το πρόγραμμα βγαίνει και τι αλλαγές θα προτείνατε. Το ταξίδι είναι από Τρίτη έως Δευτέρα .
1η ημέρα - Τρίτη
Φτάνουμε μεσημέρι , βόλτα στον Σηκουάνα , Ηλύσια Πεδία μέχρι Αψίδα του θριάμβου, Πύργος Άιφελ (όχι πάνω)

2η ημέρα - Τετάρτη
Μουσείο Λούβρου, απόγευμα βόλτα Μάρε

3η ημέρα - Πέμπτη
Παναγία Παρισίων , κήποι Λουξεμβούργου, απόγευμα πύργος Άιφελ ( ανεβαίνουμε πάνω)

4η ημέρα- Παρασκευή
Ντίσνευλαντ

5η ημέρα - Σάββατο

Μονμάρτη , Γκαλερί Λαφαγιέτ, Επίσκεψη Όπερα
Το βράδυ κρουαζιέρα με δείπνο στο Σηκουάνα

6η ημέρα -Κυριακή

Βερσαλίες, το βραδάκι βόλτα στο Μονπαρνάς

7η ημέρα - Δευτέρα
Επιστροφή

Επίσης έχω τις εξής απορίες . Αξίζει να ανέβουμε στον πύργο του Άιφελ; Χάνουμε κάτι που δεν θα πάμε σε κάποιο καμπαρέ τύπου Λίντο ; Μου φαίνεται υπερβολικά ακριβό το εισιτήριο. Έχετε να προτείνετε κάτι παρόμοιο πιο οικονομικό για βράδυ; Στη ντίσνειλαντ θα κλείσω εισιτήρια από ίντερνετ για το ένα πάρκο. Πιο προτείνετε και ποια παιχνίδια αξίζουν; Η κρουαζιέρα στο Σηκουάνα είναι καλύτερο να γίνει βράδυ ή μεσημέρι; Έχω αφήσει απ έξω μουσείο Ορσέ , που θα θέλαμε να επισκεφτούμε , αλλά το αφήνω εκτός για να δω αν θα προλάβουμε.
 

depo

Member
Μηνύματα
68
Likes
160
Επόμενο Ταξίδι
Βερόνα
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Το πρόγραμμα βγαίνει. Ο πύργος του Άιφελ αξίζει αν σας αρέσει η θέα από ψηλά. Μια άλλη επιλογή είναι ο πύργος Μονπαρνάς. Έχει πολύ ωραία θέα και από εκεί. Να κλείσετε στο Disneyland Park, είναι μεγαλύτερο από το studios και έχει περισσότερα παιχνίδια. Στην Disneyland να χρησιμοποιήσετε FastPass για ν'αποφύγετε τις ουρές στα πιο δημοφιλή παιχνίδια. Κρουαζιέρα καλύτερα το βράδυ που θα είναι φωτισμένη η πόλη.
 

lonelytraveller

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Bora Bora
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την προθυμια σας!
Θα ξεκινησω απο 2-3 βασικα...
1.Αξιζει τον κοπο να ανεβασω λιγο παραπανω το budget μου και να παω μεσα στις γιορτες?Η θα το ευχαριστηθω καλυτερα τελη Νοεμβριου με αρχες Δεκεμβριου (προς τα εκει κλινω να σας πω την αληθεια)..
2.Θελω να μεινω Marais,εχω ηδη κανει την ερευνα μου σε καποια ξενοδοχεια,δε με ενδιαφερει τοσο να δω μουσεια και να ανεβω στον Πυργο οσο το να περιηγηθω στην πολη και να περπατησω μονη μου,σε καφε εστιατορια,στον Σηκουανα κτλ..Αν μπορουσατε να μου προτεινετε καποια αλλη ασφαλης αλλα κεντρικη περιοχη θα ηταν τελειο!
3.Με εχει αγχωσει τρομερα η μεταφορα απο το αεροδρομιο,ισως χωρις λογο κιολας,αλλα καθοτι αγχωδης τυπος απο μονη μου νομιζω οτι θα πελαγωσω εκει κ δε θα ξερω ουτε που να παω εκεινη τη στιγμη..Ειναι αυτο που ελεγα παντα οταν οδηγουσα στην πολη μου ''ε δε θα χαθω και στο Παρισι''...Ε λοιπον τωρα μιλαμε για Παρισι!
Αυτα προς το παρον.. <3
 
Μηνύματα
65
Likes
63
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την προθυμια σας!
Θα ξεκινησω απο 2-3 βασικα...
1.Αξιζει τον κοπο να ανεβασω λιγο παραπανω το budget μου και να παω μεσα στις γιορτες?Η θα το ευχαριστηθω καλυτερα τελη Νοεμβριου με αρχες Δεκεμβριου (προς τα εκει κλινω να σας πω την αληθεια)..
2.Θελω να μεινω Marais,εχω ηδη κανει την ερευνα μου σε καποια ξενοδοχεια,δε με ενδιαφερει τοσο να δω μουσεια και να ανεβω στον Πυργο οσο το να περιηγηθω στην πολη και να περπατησω μονη μου,σε καφε εστιατορια,στον Σηκουανα κτλ..Αν μπορουσατε να μου προτεινετε καποια αλλη ασφαλης αλλα κεντρικη περιοχη θα ηταν τελειο!
3.Με εχει αγχωσει τρομερα η μεταφορα απο το αεροδρομιο,ισως χωρις λογο κιολας,αλλα καθοτι αγχωδης τυπος απο μονη μου νομιζω οτι θα πελαγωσω εκει κ δε θα ξερω ουτε που να παω εκεινη τη στιγμη..Ειναι αυτο που ελεγα παντα οταν οδηγουσα στην πολη μου ''ε δε θα χαθω και στο Παρισι''...Ε λοιπον τωρα μιλαμε για Παρισι!
Αυτα προς το παρον.. <3
Η πόλη στολίζεται απο νωρίς για Χριστούγεννα, μέσα Νοεμβρίου, οπότε είναι δική σου επιλογή το πότε θα πάς. Είναι και θέμα ψυχολογικό, δηλαδή ποτε νομίζεις οτι θα το ευχαριστηθείς, αλλά και πότε θα έχεις την κατάλληλη παρέα. Προσωπικά θα προτιμούσα την εβδομάδα πριν απο τα χριστούγεννα με επιστροφή την 2η ή 3η ημέρα. Δες και την τσέπη σου. Το Παρίσι έχει 2 αεροδρόμια που εξυπηρετείται. Το Σαρλ ντε Γκώλ και το Ορλύ. Υπάρχει και ένα τρίτο, το Μποβερ, που το χρησιμοποιούν κάποιες χαμηλού κόστους εταιρείες, Ryanair, αλλά είναι σχετικά μακρυά. Οι περισσότερες εταιρείες χεησιμοποιούν τα δύο πρώτα. Τσεκάρησε που προσγειώνεται η εταιρεία που θές να κλείσεις εισιτήρια Απ΄ όλα τα αεροδρόμια θα βρείς λεωφορεία για το κέντρο της πόλης. Η διαδρομή είναι περίπου 1 ώρα και κοστίζει περίπου 10-12 ευρώ. Η συχνότητα αναχωρήσεων είναι κάθε 20 λεπτά περίπου. Απο το Σαρλ ντε Γκώλ υπάρχει και ο προαστιακός που τερματίζει στον Gare du Nord. Είναι πιο γρήγορος, δεν θυμάμαι κόστος, και εκεί τερματίζουν και τα τρένα απο Βρυξέλες, Άμστερνταμ κλπ οπότε μπορείς να βρείς κάθε ταξιδιωτική εξυπηρέτηση, καθώς και αρκετά ξενοδοχεία κοντά. Η περιοχή που αναφέρεις είναι πάρα πολύ ωραία, είναι κέντρο και πάς εύκολα παντού δεν έχουμε μείνει εκεί αλλά την έχουμε περπατήσει αρκετά. Λόγω τουρισμού έχει, ή είχε τουλάχιστον, σχετική ασφάλεια νομίζω. Εμείς μέναμε στην περιοχή Saint Germain de Pres. Αυτά προς το παρών, ελπίζω να βοήθησα.
ΥΓ. Εκδρομές εκτός Παρισιού προβλέπεται με τόσες μέρες παραμονής;;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.763
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom