Βέλγιο Αποστολή σε Μπριζ και Γάνδη! "Ξενύχτι" μέχρι τις 9, σοκολάτες και ο....Μπέλφρυς!

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού

Ωραίο το παραμυθένιο σκηνικό, ωραίες οι βόλτες αλλά μην ξεχνάμε και το φαγητό ε? Το τελευταίο σνακ ήταν στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά που μου φαινόταν ότι συνέβη πριν...μέρες.
Η επιλογή δεν ήταν δύσκολη. Στην Μαρκτ ήμασταν, για τις καντίνες που βρίσκονταν εκεί είχα διαβάσει σε ένα...φόρουμ (δεν το ξέρετε, είναι από το χωριό), οπότε βουρ στο ψητό. Επιλέξαμε την δεξιά και αρχίσαμε να κοιτάμε τον κατάλογο.
"Τι θα πάρουμε?" ρωτάει η σύζυγος. "Εκτός από πατάτες που είναι και must, εγώ πάντως ένα chickenburger!". Σχεδόν αποφασίσαμε....:haha: Πρόσθεσα και ένα χοτ ντογκ εγώ.
Κάνω την παραγγελία και μέσα σε ένα δύο λεπτά ήταν έτοιμα. Οι πατάτες ήταν περίπου...ένας κουβάς με περίπου ένα κιλό μαγιονέζα από πάνω! Στην δίαιτα. Αρκετά νόστιμα για street food πάντως αν και μας κόστισαν γύρω στα 15 ευρώ. Καλά αρχίσαμε.
Την ώρα που τρώγαμε ξέσπασε και μια μικρούλα μπόρα που μας ανάγκασε να στριμωχτούμε στην 1Χ0.5 τεντούλα που είχε η καντίνα προσπαθώντας ταυτόχρονα α)να φάμε β) να μην βραχούμε γ)να φωτογραφηθούμε (έχουμε και μια social media ζωή πια). Από αυτές τις προσπάθειες δεν θα παραθέσω φωτογραφίες γιατί εχμ...δεν ήταν και πολύ επιτυχημένες (καθόλου).

Ο καιρός όμως συμμάχησε μαζί μας και γρήγορα σταμάτησε η βροχή, οπότε βόλτας συνέχεια! Όπως γρήγορα καταλάβαμε το Belfort ήταν κάτι σαν σημαδούρα σε οποιοδήποτε σημείο της Μπριζ και αν ήσουν. Είναι ορατό σχεδόν από παντού και εμένα τουλάχιστον με βοηθούσε στον να προσανατολιστώ αρκετά εύκολα.
Εμείς βέβαια ως hackers είχαμε αποθηκεύσει από πριν τους χάρτες της πόλης και μπορούσαμε και χωρίς ίντερνετ να χρησιμοποιούμε το google maps.
Κάπου εκεί όμως άρχισε το μπέρδεμα μιας και το Belfort το εμφάνιζε ως Belfry (αργότερα κατάλαβα ότι Belfort είναι μάλλον στα Ολλανδικά). Ε μια φορά Belfry, δύο φορές Belfry, ε του δώσαμε ένα "Ελληνικό" όνομα και εμείς! Και εγένετο Μπέλφρυς!
Κάθε φορά που πέφταμε πάνω του λέγαμε: "α να και ο Μπέλφρυς!".
Να σας αποκαλύψω επίσης ότι αποφασίσαμε να εισάγουμε πανευρωπαϊκά τον όρο "Belfryyyyyyy". (προσοχή, το "y" το τραβάμε). Σημαίνει selfie με τον Belfry. Μπέλφριιι. Καταλάβατε? Θα γίνει trend. :rolleyes:
Ας πάρουμε και μια ιδέα από τον "φίλο" μας

Η κυριούλα δεξιά είναι άσχετη, μάλλον μας έκανε photobombing!


Ωραίος ο Μπέλφρυς, ήταν όμως στο πρόγραμμα για αύριο η άνοδος στο ψηλότερο σημείο του. Ήταν λοιπόν ώρα να απομακρυνθούμε από το κέντρο και να περιπλανηθούμε στα γύρω στενά. Η απουσία κόσμου μας έφερνε μνήμες από...Δημητσάνα αλλά δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία.
Σημασία όμως δώσαμε στα καταστήματα που έκλειναν το ένα πίσω από το άλλο από τις 6...."Ε είναι Δευτέρα για αυτό μάλλον" έλεγα.....Μάλιστα σε ένα σούπερ μάρκετ στην Μαρκτ, ρωτήσαμε τον ταμία τι ώρα κλείνουν και απάντησε στις 6.30. "Δεν θα ξέρει καλά Αγγλικά το παιδί, θα κάνει λάθος" είπα στην σύζυγο. Μία βόλτα αργότερα από εκεί, έδειξε ότι μια χαρά τα μίλαγε τα Αγγλικά "το παιδί"....

Αν και στις φωτογραφίες μου λοιπόν φροντίζω να μην περιλαμβάνουν πολύ κόσμο, για να είναι πιο "καθαρές", στην συγκεκριμένη πόλη δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα...Μάλιστα όταν έστειλα μερικές στους γονείς μου, ο πατέρας μου αναρωτήθηκε αν υπάρχουν κάτοικοι εκεί!!:haha:




Χαμός και στην μπυραρία που κάτσαμε (κάτι παίζει με εμάς, αρχίζω να το πιστεύω)


Με αυτά και με αυτά, αφού ήπιαμε και τις μπύρες μας (είχε πάει και 9, το ξενυχτήσαμε πάλι), και αφού ο κόσμος είχε αραιώσει επικίνδυνα πήραμε τον δρόμο για το ξενοδοχείο μας. Κανονικά θα μας έπαιρνε ένα 5λεπτο αλλά όσο είχε μπαταρία η κάμερα εγώ τράβαγα ασταμάτητα! Οπότε μας πήρε λίιιγο παραπάνω.




Ο ύπνος ήρθε σχεδόν αμέσως καθώς αυτή η μέρα είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς....Με αγωνία όμως περιμέναμε το πρωινό, για να δούμε την πόλη με το φως της ημέρας αλλά και την περιβόητη θέα του δωματίου μας.
Δυστυχώς τα θετικά του περιορίζονταν στην θέα....(άντε και στο σημείο που βρισκόταν γενικότερα).
Ιδού τι βλέπαμε από το παράθυρό μας (και πάπιες)




"Χλιδή" θα πει κάποιος...Κρατάτε μικρό καλάθι......

Ακολουθεί ο περίεργος τρόπος ζεστάματος των pancakes στο πρωινό του ξενοδοχείου, ανάβαση στον Μπέλφρυ με ύποπτες αντιδράσεις του ταμία αλλά και πολλές, πολλές φωτογραφίες με κανάλια!!! Stay tuned.


 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Η Μπριζ ήταν ένα απωθημένο χρόνων το οποίο όλο και πήγαινε πιο πίσω. Φέτος όμως ήταν η χρονιά της! Έβαλα λυτούς και δεμένους, επιστρατεύτηκαν οι γιαγιάδες (για τον μικρό) αλλά και η πειθώ μου! Αυτή χρειάστηκε για να πείσω την σύζυγο για το όλο ταξίδι που μεσολαβούσε μέχρι να φτάσουμε στον πολυπόθητο προορισμό μας.
Και αυτό διότι αν θέλετε να φύγετε από Αθήνα, να χρησιμοποιήσετε την "πολυαγαπημένη" Ryanair αλλά και την Flibco (παρακάτω αυτά, μην βιάζεστε) ξεχάστε τα "μπαίνουμε στο αεροπλάνο, τσουκ φτάσαμε". Αντιθέτως.

Εμάς μας περίμενε μια μίνι οδύσσεια ξεκινώντας από την Σάμο. Αρχικά υπήρχε η εσωτερική πτήση για Αθήνα. Διανυκτέρευση. Την επομένη, πρωινή πτήση για Σαρλερουά, περίπου 150 χιλιόμετρα από Μπριζ και 2 ώρες με το λεωφορείο. Έπειτα αναμονή 1.30 ώρας καθώς δεν βόλευε κανένα άλλο λεωφορείο της Flibco. Ααα ναι, η Flibco. Αυτή η εταιρία λοιπόν συνδέει απευθείας το αεροδρόμιο με διάφορα σημεία του Βελγίου, με κόστος 5-10 ευρώ την διαδρομή, καθιστώντας την, μακράν την πιο οικονομική επιλογή. Λειτουργεί και σε άλλα σημεία της Ευρώπης, ψάξτε την.
Στην συνέχεια 2 ώρες διαδρομή μέχρι τον κεντρικό σταθμό της Μπριζ και από εκεί 10 λεπτά για την κεντρική πλατεία Markt. Κουραστήκατε? Πού να δείτε την επιστροφή....Το θέαμα βέβαια αποζημιώνει και με το παραπάνω....
P1110316.JPG


Λίγο περπάτημα ακόμα μέχρι το ξενοδοχείο (θα το περιλάβω αργότερα αυτό) όπου το σημείο που βρισκόταν μας άφησε λίγο με το στόμα ανοικτό
(Το ξενοδοχείο αποτελείται από το κόκκινο κτίριο, το μικρό άσπρο και το σκουρόχρωμο δίπλα. Εκεί ήταν και το δωμάτιό μας, πάνω στο κανάλι. Πολυτέλειες παιδί μου.)
P1110300.JPG


Αφού τακτοποιηθήκαμε στο δωμάτιο και πήραμε την κρυάδα με το "μπάνιο" του, βγήκαμε για μια πρώτη βόλτα. Οι πρώτες εικόνες είναι σοκαριστικής ομορφιάς και πραγματικά δεν ήξερα προς τα πού να πρωτοστρέψω την κάμερα.

Όλη η πόλη είναι πλακόστρωτη, μοιάζει σαν να έχει βγει ολόκληρη από παραμύθι, είναι γεμάτη εκπληκτικά κτίρια με αυτές τις φοβερές προσόψεις που μοιάζουν με σκαλοπάτια, και είναι από τα λίγα μέρη που έχω δει που δεν χρειάζονται photoshop στις φωτογραφίες και στις καρτ ποστάλ. Είναι ακριβώς όπως φαίνεται! Είσαι ο ίδιος μέσα σε μια καρτ ποστάλ. (δεν φαίνεται ότι έχω εντυπωσιαστεί καθόλου)
Ακολουθούν μερικές πρώτες εικόνες για να σας τυραννήσω λίγο ακόμα
P1110304.JPG

P1110322.JPG

P1110327.JPG


Ειλικρινά ακόμα και τώρα δεν ξέρω ποια να πρωτοανεβάσω....

Ακολουθεί η συνέχεια με: πρώτη γνωριμία με τις περιβόητες βέλγικες τηγανιτές πατάτες αλλά και τα τρομερά "ξενύχτια" μας! (καλά μην βαράτε, και ακόμα περισσότερες φωτογραφίες)
 

georgiaP

Member
Μηνύματα
55
Likes
35
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σαφάρι στην Τανζανία!
Μαγικές εικόνες! Περιμένουμε και τη συνέχεια.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Θέλουμε και φαγητοφωτορεπορταζ ε!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Βρε, δική σου είναι η ιστορία αυτή; Έβλεπα τον τίτλο να χάσκει δεξιά, στα πρόσφατα μηνύματα, και λέω "δεν πατάω να δω τι πράμα είναι τούτο" και... οποία έκπληξις! Πολύ απολαμβάνω τα παραμύθια* σου! Συνέχισε!

με την καλή έννοια :cool:
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.731
Likes
14.343
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
"In Bruges": η ταινια που μου έκανε την πόλη αυτή απωθημένο. Περιμένω την ευκαιρία να την επισκεφτώ. Ως τότε θα την παρακολουθώ από εδώ.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Βρε, δική σου είναι η ιστορία αυτή; Έβλεπα τον τίτλο να χάσκει δεξιά, στα πρόσφατα μηνύματα, και λέω "δεν πατάω να δω τι πράμα είναι τούτο" και... οποία έκπληξις! Πολύ απολαμβάνω τα παραμύθια* σου! Συνέχισε!

με την καλή έννοια :cool:
Εμ ποιανού? :cool:
Ο κανόνας είναι ότι αν δεις παράξενο τίτλο, μπες άφοβα!!:xalara:
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
"In Bruges": η ταινια που μου έκανε την πόλη αυτή απωθημένο. Περιμένω την ευκαιρία να την επισκεφτώ. Ως τότε θα την παρακολουθώ από εδώ.
Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε μένα. Συμβουλή. Μην το καθυστερείς!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Έψαξα να βρω για ποια ταινία μιλάτε γιατί δεν την γνώριζα. Έχει και καλές κριτικές απ' ό,τι βλέπω, αλλά δεν μπορώ με τίποτα αυτήν την ποντικομαμή, τον Φάρελ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.685
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom