Ιταλία Απο Lucca μέχρι Ancona

gkalla

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
6.649
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Είσαι θησαυρός! ενδιαφέρουσες πληροφορίες, καλό είναι να τα δουν όλοι!!
ΟΚ Θα τα στείλω ανοιχτά σε όλους τότε. Λίγο υπομονή να τα μαζέψω λίγο
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
6.649
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Πληροφορίες για κωμοπόλεις και χωριά στην περιοχή της Σιένα

Όλες οι παρακάτω πληροφορίες που αφορούν ώρες λειτουργίας, τιμές κλπ είναι από τον Αύγουστο του 2018 και πιθανώς να έχουν αλλάξει.


Bagni San Filippo

Υπαίθριες θερμές πηγές κατά μήκος ενός μικρού ρυακιού με σύντομο μονοπάτι μέσα στο δάσος. Η υψηλή περιεκτικότητα του νερού σε ασβέστιο δημιουργεί ορισμένους πολύ εντυπωσιακούς λευκούς, ασβεστιτικούς σχηματισμούς. Το κυριότερο σημείο των θερμών λουτρών είναι η Balena Bianca ενώ σε άλλο σημείο ψηλότερα το νερό είναι κάπως πιο δροσερό. Το μονοπάτι καταλήγει στην περιοχή όπου υπάρχει οργανωμένο και επί πληρωμή σπα. Το καλοκαίρι φαίνεται να έχει σχετικά λίγο νερό και αρκετό κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή.

Πάρκινγκ Στην είσοδο του χωριού, κοντά στις εγκαταστάσεις του σπα.

Montepulciano


Μεσαιωνική πολύ όμορφη κωμόπολη χτισμένη πάνω σε ένα λόφο. Βρίσκεται στο κέντρο μιας μεγάλης οινοποιητικής περιοχής με πολλά οινοποιεία εντός και εκτός της πόλης. Στην περιοχή παράγεται το Vino Nobile di Montepulciano, το αρχαιότερο κρασί της Τοσκάνης που θεωρείται από τα καλύτερα της Ιταλίας (Από 15 € έως 40 € το μπουκάλι!!!).

Μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης είναι τα Torre di Pulcinella, Via di Gracciano nel Corso, Piazza Grande, Comune di Montepulciano,
Cattedrale di Santa Maria Assunta, Palazzo
Nobili-Tarugi.

Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:


  • Azienda Agricola Ercolani, Via di Gracciano Nel Corso 82, Οινοποιείο σχετικά στην αρχή της πόλης κοντά στο μεγάλο πάρκινγκ. Φαίνεται να έχει κάποιες δωρεάν ξεναγήσεις διάρκειας 20 λεπτών στο τέλος των οποίων προσφέρονται για δοκιμή 1-2 κρασιά και κάποια συνοδευτικά. Φυσικά μπορείς στο τέλος να αγοράσεις και κρασί.
  • La Vineria di Montepulciano, Via di Gracciano Nel Corso 101, Στην βόρεια άκρη του χωριού, κοντά στο μεγάλο πάρκινγκ. Ποικιλίες τυριών, αλλαντικών και άλλων με ντόπιο κόκκινο κρασί. Ώρες λειτουργίας 10:00 – 24:00, Οικονομικό προς μεσαίο.
  • La Bottega Matta, Via delle Terme Sud 59, στο χωριό Sant'Albino (6,5 χμ., 10 λεπτά από το Montepulciano). Μικρή μπακαλοταβέρνα με ποικιλίες τυριών, αλλαντικών και ζυμαρικά. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μπύρες μικρών τοπικών παραγωγών. Ώρες λειτουργίας 10:00 – 15:00 & 18:00 – 21:30, Κυριακή κλειστό, Οικονομικό.

Pienza

Μικρό αναγεννησιακό χωριουδάκι πάνω σε λόφο. Από εδώ κατάγεται το κλασικό ιταλικό τυρί Πεκορίνο. Το χωριό σχεδιάστηκε εκ βάθρων από τον καταγόμενο από εδώ Πάπα Πίο τον ΙΙ.

Γύρω από την πλατεία Piazza Pio II υπάρχει το κτίριο του δημαρχείου (Comune di Pienza), ή Duomo di Pienza και το Palazzo Piccolomini που είναι επισκέψιμο.

Palazzo Piccolomini, Ώρες λειτουργίας 10:00-18:30 – τελευταία είσοδος 18:00. Εισιτήρια 7 €. Όμορφο κτίριο στου οποίου την πίσω πλευρά υπάρχει κήπος με θέα στην γύρω περιοχή

Πάρκινγκ Υπαίθριο πάρκινγκ επί πληρωμή (σε μηχάνημα) στα 300 μέτρα από την κεντρική πλατεία. Μπορεί να υπάρχουν και κάποιες θέσεις για δωρεάν πάρκινγκ στο δρόμο που οδηγεί σ’ αυτό το πάρκινγκ.


Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:


  • Sette di Vino, Piazza di Spagna 1, Στο κέντρο του χωριού με τραπεζάκια έξω σε μια μικρή πλατεία. Μεζεδοπωλείο με καλό χύμα κρασί - Όχι πίτσες, ζυμαρικά και καφέ. Ώρες λειτουργίας 12:00 – 14:00 & 19:30 – 21:00, Τετάρτη κλειστό, Οικονομικό.

San
Quirico d'Orcia

Μικρό γραφικό χωριό που σήμα κατατεθέν της είναι η La Collegiata με ωραία δρομάκια, κήπους και μαγαζιά.

Μερικά από τα αξιοθέατα του χωριού είναι η εκκλησία La Collegiata του 12ου αιώνα και οι κήποι Horti Leonini.

Πάρκινγκ

  • Υπαίθριο δωρεάν πάρκινγκ στο δρόμο κοντά στην La Collegiata.
  • Υπαίθριο στην ανατολική πλευρά της πόλης.
Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:

  • La Bottega di Portanuova, Via dei Canneti, 37F, Σε στυλ μπακάλικου με σάντουιτς, μικρές ποικιλίες αλλαντικών και τυριών καθώς και κρασί ή μπύρα. Έξω από κέντρο κοντά στο πρώτο πάρκινγκ και στους κήπους Horti Leonini. Ώρες λειτουργίας 10:30 – 21:30, Δευτέρα και Τετάρτη κλειστό, Οικονομικό.

Montalcino


Μικρή όμορφη κωμόπολη που παραμένει όπως ήταν τον 16ο αιώνα.
Στην περιοχή παράγεται το κόκκινο κρασί Brunello (ποικιλία Sangiovese) από τα γνωστότερα Ιταλικά κρασιά (Από 40 € έως 600 € το μπουκάλι!!!).
Το Montalcino μπορούμε να το επισκεφτούμε και άλλη ημέρα (π.χ. το απόγευμα της Παρασκευής) καθώς είναι σχετικά κοντά στο διαμέρισμα – 26 χμ., 30 λεπτά περίπου.

Fortezza di Montalcino, Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ή μεγαλοπρεπές αλλά έχει θέα προς την κοιλάδα και είναι ωραία εικόνα. Υπάρχει και ένα μαγαζάκι μέσα (Enoteca la Fortezza di Montalcino) για δωρεάν δοκιμή και αγορά κρασιού καθώς και κάποια μεζεδάκια.

Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι η πλατεία Piazza del Popolo, το Palazzo dei Priori, το Palazzo Pieri και οι εκκλησίες Sant' Agostino και Cattedrale del Santissimo Salvatore.

Πάρκινγκ


  • Υπαίθριο πάρκινγκ επί πληρωμή (σε μηχάνημα) έξω ακριβώς από το χωριό. Κόστος 1,5€ την ώρα.
  • Υπαίθριο πάρκινγκ επί πληρωμή (σε μηχάνημα) δίπλα στο κάστρο. Κόστος 1,5€ την ώρα.
Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:

  • Gelateria Artigianale Why Not?, Via Costa di Garibaldi 7, Χειροποίητο παγωτό κοντά στο Palazzo dei Priori. Ώρες λειτουργίας 08:00 – 23:45, Παγωτό από 1,5 – 4,5 €.
Murlo

Πολύ μικρό τοιχισμένο μεσαιωνικό χωριό δίπλα στο Vescovado με τρία βασικά αξιοθέατα: Το μικρό αρχαιολογικό μουσείο ετρούσκικων ευρυμάτων της περιοχής της εκκλησία του και το εστιατόριο του με αρκετά καλό φαγητό και ωραία βεράντα με θέα.

Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:

  • Il Libridinoso, Via delle Carceri 13, . Ώρες λειτουργίας 12:30 – 14:00 και 19:30 - 22:00, Δευτέρα κλειστό, Μέτριο
Monteriggioni

Μικρό χωριό ανάμεσα στους αμπελώνες τη περιοχής του Κιάντι.

Κάστρο του Monteriggioni, Ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:30 και 14:00 – 19:00. Εισιτήριο 4 €. για το τείχος και για το μουσείο του χωριού.

Ένα από τα σημαντικότερα κάστρα της περιοχής και σίγουρα από τα πιο καλοδιατηρημένα. Το κάστρο φτιάχτηκε μεταξύ του 1213 και του 1219 και διατηρείτε σε άριστη κατάσταση, όπως και το μικρό χωριό που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Υπάρχουν 2 κεντρικές είσοδοι στο κάστρο η Porta Franca (ή Porta Romea που βρίσκεται στη πλευρά που είναι το πάρκινγκ) και η Porta Fiorentina.

Piazza di Roma, Η πλατεία του χωριού στην οποία βρίσκεται η εκκλησία της Santa Maria Assunta καθώς και το μουσείο Monteriggioni in Arme με συλλογή αντιγράφων όπλων και πανοπλιών του μεσαίωνα και της αναγέννησης

Πάρκινγκ

  • Υπαίθριο πάρκινγκ επί πληρωμή (σε μηχάνημα) στα 400 μέτρα από την κεντρική πλατεία. Κόστος 2,5€ η πρώτη ώρα και 3,5€ για όλη την ημέρα. Υπάρχουν ακριβώς απ’ έξω και κάποιες θέσεις δωρεάν.

Colle di Val d'Elsa

Κωμόπολη της Τοσκάνης που αποτελείται από 2 μέρη, το μεσαιωνικό τοιχισμένο κομμάτι που βρίσκεται πάνω στο λόφο και το νεότερο κομμάτι της πόλης που βρίσκεται κάτω από το λόφο προς το ποτάμι Fiume Elsa. Πέρα από την ομορφιά της είναι γνωστή για την κατασκευή κρυστάλλων. Το 95% των κρυστάλλων της Ιταλίας και το 14% της παγκόσμιας παραγωγής κατασκευάζονται εδώ.

Sentierelsa, Μονοπάτι 2,8 χμ. περίπου που ξεκινά από το χωριό Gracciano και κατά μήκος της κοίτης του ποταμιού Fiume Elsa καταλήγει στο χωριό Colle di Val d'Elsa. Ήπια διαδρομή, καλά σημασμένη, με ένα καταρράκτη (Cascata del Diborrato) κοντά στην αρχή του μονοπατιού. Μετά το τέλος της βόλτας μπορείς να κινηθείς προς την νέα πόλη και διαμέσου της πλατείας Piazza Arnolfo di Cambio (στα 500μ.) και του ασανσέρ Il Baluardo (άλλα 300 μ.) να ανέβεις στην παλιά πόλη.

Piazza Arnolfo di Cambio, Η κεντρική πλατεία της νεότερης πόλης.

Il Baluardo, Δημόσιο ασανσέρ που σε ανεβάζει από τη νέα πόλη στην παλιά. Στο πάνω μέρος της μπορείς να απολαύσεις την θέα προς την νεότερη πόλη.

Museo Del Cristallo, Via del Castello, 33, Ώρες λειτουργίας 10:00 – 18:00 – Δευτέρες κλειστό. Εισιτήριο 4 €. Εξαιτίας επισκευών το κύριο μουσείο στην οδό Via dei Fossi στην νέα πόλη είναι κλειστό και τα περισσότερα εκθέματα έχουν μεταφερθεί στην παλιά πόλη, στο κτίριο της οδού Via del Castello, 33 και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Piazza del Duomo, Από τα λίγα μέρη της παλιάς πόλης που υπάρχει ανοιχτός χώρος. Δεσπόζει το καμπαναριό του καθεδρικού της πόλης.

Palazzo Campana, Παλάτι στο κέντρο της παλιά πόλης. Μέσω της υπερυψωμένης «γέφυρας» ακολουθείς τον δρόμο που διασχίζει το κτίριο και συνεχίζεις προς την πλατεία Piazza del Duomo και το Museo Del Cristallo.

Porta Nuova (ή Porta Volterrana), Η εντυπωσιακή μεσαιωνική πύλη του κάστρου.

Πάρκινγκ
  • 2 υπαίθρια πάρκινγκ εκατέρωθεν της Porta Nuova στα 150 μ. περίπου. Δωρεάν.
Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:

L'Oste di Borgo, Via Gracco del Secco 58, Κοντά στην Porta Nuova με τραπεζάκια έξω αλλά και πολύ συμπαθή χώρο μέσα. Μικρός κατάλογος με ζυμαρικά και κρεατικά. Ώρες λειτουργίας 12:45 – 14:00 & 19:45 – 22:00, Κυριακές 19:45 – 22:00 Τρίτη κλειστό. Οικονομικό.

Pizzeria Trattoria Artigiana, Piazza Sant'Agostino 9, Στη νέα πόλη στα 300μ. από την πλατεία Piazza Arnolfo di Cambio με τραπεζάκια έξω πάνω στην πλατεία. Πιτσαρία αλλά και μαγειρευτά, ψητά κλπ. Ώρες λειτουργίας 12:30 – 15:00 & 19:30 – 22:30. Δευτέρα κλειστό. Οικονομικό.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Πληροφορίες για κωμοπόλεις και χωριά στην περιοχή της Σιένα

Όλες οι παρακάτω πληροφορίες που αφορούν ώρες λειτουργίας, τιμές κλπ είναι από τον Αύγουστο του 2018 και πιθανώς να έχουν αλλάξει.


Bagni San Filippo

Υπαίθριες θερμές πηγές κατά μήκος ενός μικρού ρυακιού με σύντομο μονοπάτι μέσα στο δάσος. Η υψηλή περιεκτικότητα του νερού σε ασβέστιο δημιουργεί ορισμένους πολύ εντυπωσιακούς λευκούς, ασβεστιτικούς σχηματισμούς. Το κυριότερο σημείο των θερμών λουτρών είναι η Balena Bianca ενώ σε άλλο σημείο ψηλότερα το νερό είναι κάπως πιο δροσερό. Το μονοπάτι καταλήγει στην περιοχή όπου υπάρχει οργανωμένο και επί πληρωμή σπα. Το καλοκαίρι φαίνεται να έχει σχετικά λίγο νερό και αρκετό κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή.

Πάρκινγκ Στην είσοδο του χωριού, κοντά στις εγκαταστάσεις του σπα.

Montepulciano

Μεσαιωνική πολύ όμορφη κωμόπολη χτισμένη πάνω σε ένα λόφο. Βρίσκεται στο κέντρο μιας μεγάλης οινοποιητικής περιοχής με πολλά οινοποιεία εντός και εκτός της πόλης. Στην περιοχή παράγεται το Vino Nobile di Montepulciano, το αρχαιότερο κρασί της Τοσκάνης που θεωρείται από τα καλύτερα της Ιταλίας (Από 15 € έως 40 € το μπουκάλι!!!).

Μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης είναι τα Torre di Pulcinella, Via di Gracciano nel Corso, Piazza Grande, Comune di Montepulciano,
Cattedrale di Santa Maria Assunta, Palazzo
Nobili-Tarugi.

Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:


  • Azienda Agricola Ercolani, Via di Gracciano Nel Corso 82, Οινοποιείο σχετικά στην αρχή της πόλης κοντά στο μεγάλο πάρκινγκ. Φαίνεται να έχει κάποιες δωρεάν ξεναγήσεις διάρκειας 20 λεπτών στο τέλος των οποίων προσφέρονται για δοκιμή 1-2 κρασιά και κάποια συνοδευτικά. Φυσικά μπορείς στο τέλος να αγοράσεις και κρασί.
  • La Vineria di Montepulciano, Via di Gracciano Nel Corso 101, Στην βόρεια άκρη του χωριού, κοντά στο μεγάλο πάρκινγκ. Ποικιλίες τυριών, αλλαντικών και άλλων με ντόπιο κόκκινο κρασί. Ώρες λειτουργίας 10:00 – 24:00, Οικονομικό προς μεσαίο.
  • La Bottega Matta, Via delle Terme Sud 59, στο χωριό Sant'Albino (6,5 χμ., 10 λεπτά από το Montepulciano). Μικρή μπακαλοταβέρνα με ποικιλίες τυριών, αλλαντικών και ζυμαρικά. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μπύρες μικρών τοπικών παραγωγών. Ώρες λειτουργίας 10:00 – 15:00 & 18:00 – 21:30, Κυριακή κλειστό, Οικονομικό.

Pienza

Μικρό αναγεννησιακό χωριουδάκι πάνω σε λόφο. Από εδώ κατάγεται το κλασικό ιταλικό τυρί Πεκορίνο. Το χωριό σχεδιάστηκε εκ βάθρων από τον καταγόμενο από εδώ Πάπα Πίο τον ΙΙ.

Γύρω από την πλατεία Piazza Pio II υπάρχει το κτίριο του δημαρχείου (Comune di Pienza), ή Duomo di Pienza και το Palazzo Piccolomini που είναι επισκέψιμο.

Palazzo Piccolomini, Ώρες λειτουργίας 10:00-18:30 – τελευταία είσοδος 18:00. Εισιτήρια 7 €. Όμορφο κτίριο στου οποίου την πίσω πλευρά υπάρχει κήπος με θέα στην γύρω περιοχή

Πάρκινγκ Υπαίθριο πάρκινγκ επί πληρωμή (σε μηχάνημα) στα 300 μέτρα από την κεντρική πλατεία. Μπορεί να υπάρχουν και κάποιες θέσεις για δωρεάν πάρκινγκ στο δρόμο που οδηγεί σ’ αυτό το πάρκινγκ.


Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:

  • Sette di Vino, Piazza di Spagna 1, Στο κέντρο του χωριού με τραπεζάκια έξω σε μια μικρή πλατεία. Μεζεδοπωλείο με καλό χύμα κρασί - Όχι πίτσες, ζυμαρικά και καφέ. Ώρες λειτουργίας 12:00 – 14:00 & 19:30 – 21:00, Τετάρτη κλειστό, Οικονομικό.

San
Quirico d'Orcia

Μικρό γραφικό χωριό που σήμα κατατεθέν της είναι η La Collegiata με ωραία δρομάκια, κήπους και μαγαζιά.

Μερικά από τα αξιοθέατα του χωριού είναι η εκκλησία La Collegiata του 12ου αιώνα και οι κήποι Horti Leonini.

Πάρκινγκ

  • Υπαίθριο δωρεάν πάρκινγκ στο δρόμο κοντά στην La Collegiata.
  • Υπαίθριο στην ανατολική πλευρά της πόλης.
Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:

  • La Bottega di Portanuova, Via dei Canneti, 37F, Σε στυλ μπακάλικου με σάντουιτς, μικρές ποικιλίες αλλαντικών και τυριών καθώς και κρασί ή μπύρα. Έξω από κέντρο κοντά στο πρώτο πάρκινγκ και στους κήπους Horti Leonini. Ώρες λειτουργίας 10:30 – 21:30, Δευτέρα και Τετάρτη κλειστό, Οικονομικό.

Montalcino


Μικρή όμορφη κωμόπολη που παραμένει όπως ήταν τον 16ο αιώνα.
Στην περιοχή παράγεται το κόκκινο κρασί Brunello (ποικιλία Sangiovese) από τα γνωστότερα Ιταλικά κρασιά (Από 40 € έως 600 € το μπουκάλι!!!).
Το Montalcino μπορούμε να το επισκεφτούμε και άλλη ημέρα (π.χ. το απόγευμα της Παρασκευής) καθώς είναι σχετικά κοντά στο διαμέρισμα – 26 χμ., 30 λεπτά περίπου.

Fortezza di Montalcino, Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ή μεγαλοπρεπές αλλά έχει θέα προς την κοιλάδα και είναι ωραία εικόνα. Υπάρχει και ένα μαγαζάκι μέσα (Enoteca la Fortezza di Montalcino) για δωρεάν δοκιμή και αγορά κρασιού καθώς και κάποια μεζεδάκια.

Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι η πλατεία Piazza del Popolo, το Palazzo dei Priori, το Palazzo Pieri και οι εκκλησίες Sant' Agostino και Cattedrale del Santissimo Salvatore.

Πάρκινγκ


  • Υπαίθριο πάρκινγκ επί πληρωμή (σε μηχάνημα) έξω ακριβώς από το χωριό. Κόστος 1,5€ την ώρα.
  • Υπαίθριο πάρκινγκ επί πληρωμή (σε μηχάνημα) δίπλα στο κάστρο. Κόστος 1,5€ την ώρα.
Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:

  • Gelateria Artigianale Why Not?, Via Costa di Garibaldi 7, Χειροποίητο παγωτό κοντά στο Palazzo dei Priori. Ώρες λειτουργίας 08:00 – 23:45, Παγωτό από 1,5 – 4,5 €.
Murlo

Πολύ μικρό τοιχισμένο μεσαιωνικό χωριό δίπλα στο Vescovado με τρία βασικά αξιοθέατα: Το μικρό αρχαιολογικό μουσείο ετρούσκικων ευρυμάτων της περιοχής της εκκλησία του και το εστιατόριο του με αρκετά καλό φαγητό και ωραία βεράντα με θέα.

Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:

  • Il Libridinoso, Via delle Carceri 13, . Ώρες λειτουργίας 12:30 – 14:00 και 19:30 - 22:00, Δευτέρα κλειστό, Μέτριο
Monteriggioni

Μικρό χωριό ανάμεσα στους αμπελώνες τη περιοχής του Κιάντι.

Κάστρο του Monteriggioni, Ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:30 και 14:00 – 19:00. Εισιτήριο 4 €. για το τείχος και για το μουσείο του χωριού.

Ένα από τα σημαντικότερα κάστρα της περιοχής και σίγουρα από τα πιο καλοδιατηρημένα. Το κάστρο φτιάχτηκε μεταξύ του 1213 και του 1219 και διατηρείτε σε άριστη κατάσταση, όπως και το μικρό χωριό που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Υπάρχουν 2 κεντρικές είσοδοι στο κάστρο η Porta Franca (ή Porta Romea που βρίσκεται στη πλευρά που είναι το πάρκινγκ) και η Porta Fiorentina.

Piazza di Roma, Η πλατεία του χωριού στην οποία βρίσκεται η εκκλησία της Santa Maria Assunta καθώς και το μουσείο Monteriggioni in Arme με συλλογή αντιγράφων όπλων και πανοπλιών του μεσαίωνα και της αναγέννησης

Πάρκινγκ

  • Υπαίθριο πάρκινγκ επί πληρωμή (σε μηχάνημα) στα 400 μέτρα από την κεντρική πλατεία. Κόστος 2,5€ η πρώτη ώρα και 3,5€ για όλη την ημέρα. Υπάρχουν ακριβώς απ’ έξω και κάποιες θέσεις δωρεάν.

Colle di Val d'Elsa

Κωμόπολη της Τοσκάνης που αποτελείται από 2 μέρη, το μεσαιωνικό τοιχισμένο κομμάτι που βρίσκεται πάνω στο λόφο και το νεότερο κομμάτι της πόλης που βρίσκεται κάτω από το λόφο προς το ποτάμι Fiume Elsa. Πέρα από την ομορφιά της είναι γνωστή για την κατασκευή κρυστάλλων. Το 95% των κρυστάλλων της Ιταλίας και το 14% της παγκόσμιας παραγωγής κατασκευάζονται εδώ.

Sentierelsa, Μονοπάτι 2,8 χμ. περίπου που ξεκινά από το χωριό Gracciano και κατά μήκος της κοίτης του ποταμιού Fiume Elsa καταλήγει στο χωριό Colle di Val d'Elsa. Ήπια διαδρομή, καλά σημασμένη, με ένα καταρράκτη (Cascata del Diborrato) κοντά στην αρχή του μονοπατιού. Μετά το τέλος της βόλτας μπορείς να κινηθείς προς την νέα πόλη και διαμέσου της πλατείας Piazza Arnolfo di Cambio (στα 500μ.) και του ασανσέρ Il Baluardo (άλλα 300 μ.) να ανέβεις στην παλιά πόλη.

Piazza Arnolfo di Cambio, Η κεντρική πλατεία της νεότερης πόλης.

Il Baluardo, Δημόσιο ασανσέρ που σε ανεβάζει από τη νέα πόλη στην παλιά. Στο πάνω μέρος της μπορείς να απολαύσεις την θέα προς την νεότερη πόλη.

Museo Del Cristallo, Via del Castello, 33, Ώρες λειτουργίας 10:00 – 18:00 – Δευτέρες κλειστό. Εισιτήριο 4 €. Εξαιτίας επισκευών το κύριο μουσείο στην οδό Via dei Fossi στην νέα πόλη είναι κλειστό και τα περισσότερα εκθέματα έχουν μεταφερθεί στην παλιά πόλη, στο κτίριο της οδού Via del Castello, 33 και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Piazza del Duomo, Από τα λίγα μέρη της παλιάς πόλης που υπάρχει ανοιχτός χώρος. Δεσπόζει το καμπαναριό του καθεδρικού της πόλης.

Palazzo Campana, Παλάτι στο κέντρο της παλιά πόλης. Μέσω της υπερυψωμένης «γέφυρας» ακολουθείς τον δρόμο που διασχίζει το κτίριο και συνεχίζεις προς την πλατεία Piazza del Duomo και το Museo Del Cristallo.

Porta Nuova (ή Porta Volterrana), Η εντυπωσιακή μεσαιωνική πύλη του κάστρου.

Πάρκινγκ
  • 2 υπαίθρια πάρκινγκ εκατέρωθεν της Porta Nuova στα 150 μ. περίπου. Δωρεάν.
Επιλογές φαγητού - γλυκού - ποτού:

L'Oste di Borgo, Via Gracco del Secco 58, Κοντά στην Porta Nuova με τραπεζάκια έξω αλλά και πολύ συμπαθή χώρο μέσα. Μικρός κατάλογος με ζυμαρικά και κρεατικά. Ώρες λειτουργίας 12:45 – 14:00 & 19:45 – 22:00, Κυριακές 19:45 – 22:00 Τρίτη κλειστό. Οικονομικό.

Pizzeria Trattoria Artigiana, Piazza Sant'Agostino 9, Στη νέα πόλη στα 300μ. από την πλατεία Piazza Arnolfo di Cambio με τραπεζάκια έξω πάνω στην πλατεία. Πιτσαρία αλλά και μαγειρευτά, ψητά κλπ. Ώρες λειτουργίας 12:30 – 15:00 & 19:30 – 22:30. Δευτέρα κλειστό. Οικονομικό.
Σου είμαι ευγνώμων! Έγραψες ένα απο τα πιο χρήσιμα πόστ και έκανες το φόρουμ πλουσιότερο...
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
6.649
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Σου είμαι ευγνώμων! Έγραψες ένα απο τα πιο χρήσιμα πόστ και έκανες το φόρουμ πλουσιότερο...
Ευχαριστώ αλλά έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι ένας βασικός λόγος της ύπαρξης του φόρουμ είναι να βοηθά ο ένας τον άλλον. Άσε που ξεχρεώνω έτσι όλες τις "βοήθειες" που έχω πάρει από άλλους συμφορουμίτες.
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
6.649
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Όλες οι παρακάτω πληροφορίες που αφορούν ώρες λειτουργίας, τιμές κλπ είναι από τον Αύγουστο του 2018 και πιθανώς να έχουν αλλάξει.
Ένα μικρό λαθάκι έκανα, οι πληροφορίες είναι από τον Αύγουστο του 2019 και όχι του 2018 που έγραψα.
 

Sam-chal

Member
Μηνύματα
852
Likes
1.894
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Χιλή, Βολιβία
Θα πας που θα πας, βάλε δύο μερούλες παραπάνω, τι ψυχή έχουν; 🤔😉😁
 

Sam-chal

Member
Μηνύματα
852
Likes
1.894
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Χιλή, Βολιβία
Δεν είναι τόσο απλό για μένα
Είχα στο πρόγραμμα 10ήμερο Τοσκάνη αλλά ο covid-19 έχει άλλη άποψη... Εύχομαι να τελειώσει σύντομα αυτό το κακό όνειρο...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.792
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom