Ρουμανία Απροετοιμαστοι στη Ρουμανία

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
463
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
@maria91 και @Italitsa μόλις βρήκαμε μέρος για την "κοπή γαλοπούλας" που προτείνει η @Italitsa, τη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βουκουρεστίου! Ολοι οι Έλληνες που θα είμαστε στο Βουκουρέστι τα Χριστούγεννα μου φαίνεται ότι εκεί θα φάμε!

Νομίζω όμως ότι έχουμε βγει λίγο off topic, καθώς τα σχόλια δεν ειναι επί της ιστορίας. Μήπως να μεταφερθούν κάποια μηνύματα στο θέμα "Ρουμανία";
 

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
463
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Επί τη ευκαιρία @ka8y πολύ ωραία η ιστορία σου! Η αλήθεια είναι ότι τα απροετοίμαστα ταξίδια είναι συχνά πιο απολαυστικά, ακριβώς γιατί περιλαμβάνουν εκπλήξεις. Για παράδειγμα γράφεις ότι το Μπρασόβ σάς εντυπωσίασε μιας και δεν είχατε δει εικόνες της πόλης. Συνήθως γίνεται το αντίθετο, διαβάζει κανεις διθυραμβικά σχόλια για εναν προορισμό πριν τον επισκεφθεί και όταν φτάσει εκεί απλά τα επιβεβαιώνει, αν δεν τα αντικρούσει. Ετσι κι εγώ πιστεύω ότι πηγαίνοντας στο Μπρασόβ απλά θα επιβεβαιώσω τα θετικά σχόλιά σου, δε θα γευτώ όμως ή τη χαρά της εκπληξης. Βέβαια αυτό είναι επιλογή μου. Θεωρώ ότι στα απροετοίμαστα ταξίδια οι εντυπώσεις του ταξιδιώτη είναι πιο αβίαστες, αλλά και πιο προσωπικές. Επίσης θεωρώ ότι η Ρουμανία προσφέρεται για ένα ταξίδι δίχως αυστηρο πρόγραμμα, γιατί εκεί οι τιμές των ξενοδοχείων είναι χαμηλότερες του μέσου όρου στην Ευρώπη (εκτός κι αν μιλάμε για περίοδο γιορτών, ήτοι high season). Και εις άλλα με υγεία!
 

grtt

Member
Μηνύματα
123
Likes
263
Επόμενο Ταξίδι
Όπου μας βγάλει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Μπράβο καταπληκτική η ιστορία σου. Αν και έχω πάει δύο φορές στη Ρουμανία, δεν έχω γυρίσει τη ρουμανική επαρχία όπως εσείς, μια και όντως χρειάζεται νοικιασμένο αυτοκίνητο για να το κάνεις!
Φαντάσου να είχατε προετοιμαστεί πού θα πηγαίνατε! :bleh:
Άνετα ξαπαπάω πάντως κι εγώ. Μου έκανε εντύπωση που δε σας άρεσε το Βουκουρέστι, το θεωρώ ιδιαίτερα καθαρό και περιποιημένο, κι έχω να το λέω ότι η παλιά πόλη, τα απέραντα πάρκα και τα περιποιημένα, αν και παλιά, κτίρια του κέντρου, είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν.. Ε, γούστα είναι αυτά.. (από Ρουμανία μόνο η Κωνστάντζα δε με ενθουσίασε) :rolleyes-80:
 

ka8y

Member
Μηνύματα
66
Likes
311
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία
Μου έκανε εντύπωση που δε σας άρεσε το Βουκουρέστι, το θεωρώ ιδιαίτερα καθαρό και περιποιημένο, κι έχω να το λέω ότι η παλιά πόλη, τα απέραντα πάρκα και τα περιποιημένα, αν και παλιά, κτίρια του κέντρου, είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν.. Ε, γούστα είναι αυτά.. (από Ρουμανία μόνο η Κωνστάντζα δε με ενθουσίασε) :rolleyes-80:
Ξέρεις τι? Ίσως φταίει η βροχή, που φτάσαμε νύχτα, που δεν είχαμε πολύ χρόνο να εξερευνήσουμε την πόλη. Πάντως αμα ξαναπάω Ρουμανία θα της δώσω μια ευκαιρία ακόμα...
 

ka8y

Member
Μηνύματα
66
Likes
311
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία
Η αλήθεια είναι ότι τα απροετοίμαστα ταξίδια είναι συχνά πιο απολαυστικά, ακριβώς γιατί περιλαμβάνουν εκπλήξεις.
...
Επίσης θεωρώ ότι η Ρουμανία προσφέρεται για ένα ταξίδι δίχως αυστηρο πρόγραμμα, γιατί εκεί οι τιμές των ξενοδοχείων είναι χαμηλότερες του μέσου όρου στην Ευρώπη (εκτός κι αν μιλάμε για περίοδο γιορτών, ήτοι high season). Και εις άλλα με υγεία!
Ισχύει! Μέσο όρο 35€/διανυκτέρευση σε 3κλινο κλεισμένα τελευταία στιγμή κι όλας δεν νομίζω οτι μπορείς να βρεις αλλού. Στην αρχή λιγο το φοβήθηκα αυτό (τι θα κάνουμε αμα δεν βρούμε κάπου να μείνουμε) επειδή είχα και το μικρό μαζί, αλλα ΟΚ μας βγήκε σε καλό. Παλαιότερα σε τέτοιες περιπτώσεις ρίχναμε εναν ωραιότατο ύπνο στο αυτοκίνητο!
 

grbodvinik

Member
Μηνύματα
8
Likes
21
Συγχαρητήρια για την ιστορία, παρακολουθώ χρόνια το travelstories αλλά ειπα καιρός ειναι να σχολιάσω και εγώ. Βέβαια είδα το άρθρο σου αφότου γύρισα από Ρουμανία...μόνο τραίνο χρησιμοποίησα για να πάω Brasov και μετα λεωφορείο για Μπράν. Κατα πράσινη διαδρομή και ωραία εμπειρία. Καλό σχεδίασμα ταξιδιού στη Χαιδελβέργη.
 

grbodvinik

Member
Μηνύματα
8
Likes
21
Τώρα είδα ότι επιτρέπει το travelstories να ανεβάζει κάποιος και βίντεο. Θα ανεβάσω μια πρώτη προσπάθεια για δημιουργία ενός συμπαθητικού βίντεο για τα αξιοθέατα που επισκέφτηκα στο Βουκουρέστι. Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέριες ας ανεβάσει εδώ και θα προσπαθήσω να τον κατατοπίσω για τα σχετικά
 

Roi_S

Member
Μηνύματα
14
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Μόσχα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Πολύ όμορφη η ιστορία σας! Τυχερό το σαμιαμίδι!!!!! Ετοιμάζομαι για τη Ρουμανία -θα είμαι εκεί αρχές Φλεβάρη- και πραγματικά απόλαυσα τη διήγηση και όσα από αυτήν έμαθα, για μία χώρα που νιώθω πως έχει τόσες ομορφιές όσες ποτέ δεν φαντάστηκα!!! Ελπίζω μόνο να βοηθήσει λίγο ο καιρός! :rolleyes:
 

ka8y

Member
Μηνύματα
66
Likes
311
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία
Να περασετε υπεροχα! Και εγω εντυπωσιαστηκα, δεν μου εφταναν οι μερες... Θελω να ξαναπαω να δω και αλλα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.589
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom