Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ειλικρινά με άγχωσες και μόνο που τα διάβασα...
Φαντάζομαι ότι η χώρα δεν ενδείκνυται για γυναίκες μόνες ή και παρέα.
Μου έφυγε κάθε σκέψη να πάω μόνη μου στο Μαρόκο και θα προσανατολιστώ σε οργανωμένο γκρουπ χωρίς να χαθώ μόνη μου στα δρομάκια...
Το φανταζόμουν αυτό το σκηνικό έχοντας μόνο την εμπειρία από το Κάιρο πριν από 3 χρόνια, όπου όμως συνοδευόμουν από τον άντρα μου και παρόλο αυτά δέχτηκε πρόταση ανταλλαγής μου με 100 καμήλες από έμπορο σουβενιρ ή εναλλακτικά το μαγαζί του! :D:haha:
Στείλε μας τη φωτογραφία σου να υπολογίσουμε την αξία της δικής μας...

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Μου έφυγε κάθε σκέψη να πάω μόνη μου στο Μαρόκο και θα προσανατολιστώ σε οργανωμένο γκρουπ χωρίς να χαθώ μόνη μου στα δρομάκια...
Το φανταζόμουν αυτό το σκηνικό έχοντας μόνο την εμπειρία από το Κάιρο πριν από 3 χρόνια, όπου όμως συνοδευόμουν από τον άντρα μου και παρόλο αυτά δέχτηκε πρόταση ανταλλαγής μου με 100 καμήλες από έμπορο σουβενιρ ή εναλλακτικά το μαγαζί του! :D:haha:
Χαχαχα! Παρόμοια κατάσταση στις οάσεις της Τυνησίας. Επισης μια φορά που μπήκα σε ένα μαγαζί με δερμάτινα μόνο εγώ και μια κοπέλα από το γκρουπ χωρίς τους άντρες μας ο ξεδοντιαρης ογδονταχρονος ιδιοκτήτης μας έβγαλε ένα πακο χαρτονομισματα για μια νύχτα μαζι του! Πεθαναμε στο γέλιο.

paefstra

Member
Χαχαχα! Παρόμοια κατάσταση στις οάσεις της Τυνησίας. Επισης μια φορά που μπήκα σε ένα μαγαζί με δερμάτινα μόνο εγώ και μια κοπέλα από το γκρουπ χωρίς τους άντρες μας ο ξεδοντιαρης ογδονταχρονος ιδιοκτήτης μας έβγαλε ένα πακο χαρτονομισματα για μια νύχτα μαζι του! Πεθαναμε στο γέλιο.
Μπα! Ετσι ειναι τα γραφικα καλοκαρδα γεροντακια στους εξωτικους προορισμους?
(Βασικα τετοιοι σκτγεροι και σκτγριες υπαρχουν και στα δικα μας χωρια ενιοτε, αλλο που το ματι του ταξιδΕΥΤΗ και οχι ταξιδΙΩΤΗ αυτα τα βλεπει ρομαντικα).

Δεν μας είπες, όμως, αν δέχτηκε τελικά την προσφορά κι εσύ θα πας σόλο στο Μαρόκο όσο ο άντρας σου αρμέγει γάλα από τις 100 καμήλες του... :p

Πιο σοβαρά: δεν είναι και εμπόλεμος προορισμός, γενικά είδαμε γυναικοπαρέες, και σόλο γυναίκες τον επισκέπτονται (αν και φαντάζομαι δεν είναι το πρώτο τους σόλο ταξίδι), πολλά ζευγάρια, προσωπικά μόνο στη Φεζ αισθάνθηκα ανασφάλεια, χωρίς να μας συμβεί κάτι πραγματικά επικίνδυνο, απλώς υπήρχαν περισσότερες ύποπτες φάτσες από αυτές που έχω συνηθίσει σε αντίστοιχα ταξίδια. Η συνοδός μου αισθάνθηκε ανασφάλεια σε περισσότερα μέρη, αλλά ήταν κι η πρώτη της εμπειρία σε αραβικό προορισμό, όπου όσο να 'ναι μια γυναίκα μπορεί να αγριευτεί πιο εύκολα βλέποντας κατά 90% έξω άντρες ("μα πού είναι οι γυναίκες;") που ρίχνουν περίεργα βλέμματα που ένας άντρας μπορεί να μην πάρει πρέφα.

Μετά το πρώτο βράδυ μάθαμε και απλά γυρίζαμε νωρίτερα στο ξενοδοχείο μας, δεν ένιωσα καμία ανασφάλεια.
Ναι, γι' αυτό μιλάω κιόλας, στη Φεζ μας είπαν ότι μέχρι τις 11 καλό είναι να έχουμε επιστρέψει στο ξενοδοχείο, πράγμα που από μόνο του είναι ενδεικτικό του αν ένας προορισμός είναι ασφαλής ή μη.

Ραμπάτ, Τσεφσαουέν και, ειδικά, Εσσαουίρα (καθώς και τους προορισμούς σερφ νοτίως) τις βρήκα ασφαλείς, με την επιφύλαξη ότι δεν είμαι γυναίκα ούτε σόλο το έκανα. Γενικά το κλασικό roadtrip στον νότο με κάσμπες, φαράγγια κι ερήμους επίσης δεν θα με προβλημάτιζε από άποψη ασφάλειας. Νομίζω ότι θα πρότεινα παρέα/ζευγάρι, γιατί το highlight είναι το οδοιπορικό που σου επιτρέπει να δεις και σχετικά off the beaten path προορισμούς, και για μένα η οδήγηση έχει ενδιαφέρον όταν έχεις και παρέα.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Μπα! Ετσι ειναι τα γραφικα καλοκαρδα γεροντακια στους εξωτικους προορισμους?
(Βασικα τετοιοι σκτγεροι και σκτγριες υπαρχουν και στα δικα μας χωρια ενιοτε, αλλο που το ματι του ταξιδΕΥΤΗ και οχι ταξιδΙΩΤΗ αυτα τα βλεπει ρομαντικα).
Και για να το κάνω χειρότερο ο αρχηγός του γκρουπ μας ενημέρωσε ότι έχουν γίνει πολλές απαγωγές δυτικών γυναικών τις οποίες έχουν εξαφανίσει στις οάσεις και λοιπά ερημοχωρια και τις εκμεταλλευονται δεόντως.
Στην Τύνιδα δε, τρεις εξυπνουλες από το γκρουπ βγήκαν μόνες τους το βράδυ και γλίτωσαν μονο με μολωπες και γδαρσιματα από βιασμό ή δεν ξέρω τι άλλο επειδή φώναζαν και έτυχε να είναι κοντά αστυνομικοί.
Θέλει προσοχή σε αυτές τις χώρες όταν είσαι γυναίκα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.222
Μέλη
39.929
Νεότερο μέλος
kapaggi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα