Απόδραση στην Αχαΐα

Klair

Member
Μηνύματα
2.206
Likes
25.629
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
@Klair, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου για την υγεία μου. Κακό σκυλί, ψόφο δεν έχει. Και μάλιστα όταν τρέφεται με malt. Διάβασα διαγώνια την ιστορία σου για την Αχαϊα. Εννοείς προφανώς τη Νοτιοανατολική Αχαϊα. Βάλε την ιστορία στις ταξιδιωτικές στην Ελλάδα για να συνεισφέρουμε και εμείς.
Π.χ., γνωρίζεις ότι οι ΕΕΛ Κλειτορίας ήταν οι πρώτες που κατασκευάστηκαν στο Νομό για την απορρύπανση του Αροάνιου τα τέλη της δεκαετίας του 1980; (Σήμερα απαιτείται μερική αναβάθμιση)
Γνωρίζεις ότι στη Λυκούρια έχει κατασκευαστεί ΒΙΟΚΑ, ο οποίος θα επεκταθεί και ότι προβλέπεται υδροδότηση από τις πηγές του Λάδωνα;
Μπορεί πολλούς να τους αφήνουν αδιάφορους τα έργα υποδομής μιας περιοχής, αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν είναι σωστό. Σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν πάω, το πρώτο που θα εξετάσω είναι τα έργα υποδομής. Επαγγελματική διαστροφή; Ίσως.
Μπορώ να συμβάλλω στην ιστορία σου, αν τα καταφέρω τη νύχτα (λόγω κόπωσης) να τη διαβάσω και θα έχω αρκετά θέματα να βοηθήσουν την ιστορία σου (αν θες). Πάντως σε ευχαριστώ πολύ. Η αποχή μου έχει σχέση με πολλές δουλειές εντός και εκτός Ελλάδας.
Έγραψα για τα ορεινά της Αχαίας, αν και μένω παραλιακά.
@gelf σου απαντώ εδώ και όχι στην ιστορία σου για την Κοπεγχάγη, για να είμαστε εντός θέματος.
Ξεκινώ με το θέμα της υγείας. Χαίρομαι που είσαι καλά και συνέχισε να τρέφεσαι με malt, αφού αυτή είναι η δική σου συνταγή για καλή υγεία.

Έρχομαι τώρα στην Απόδραση στην Αχαΐα. Αυτό το θέμα ξεκίνησε από το Live from...click and post one photo. Εγώ όμως δεν πόσταρα one photo αλλά περισσότερες, γράφοντας και μερικές πληροφορίες για τα μέρη που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες. Έτσι η @katkats μου θύμισε ότι υπάρχει η ενότητα "Ζωντανές Ταξιδιωτικές Ανταποκρίσεις" και πολύ σωστά τα μηνύματά μου μεταφέρθηκαν εκεί. Αυτή η μεταφορά μου έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξω λίγο παραπάνω αυτό το ταξίδι, χωρίς όμως να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, εξονυχιστικές αναλύσεις και περιγραφές που θα μπορούσαν να σταθούν και να καλύψουν μια κανονική Ταξιδιωτική Ιστορία. Η συνεισφορά σου μπορεί άνετα να γίνει και εδώ, χωρίς να χρειάζεται αυτή η ανάρτηση να γίνει απαραίτητα Ταξιδιωτική Ιστορία. Έχω ήδη ξεκινήσει για την Αρκαδία μια ιστορία και αφιερώνω αρκετό χρόνο σε αυτήν.

Θα ήταν μεγάλη χαρά, όχι μόνο δική μου, αλλά πιστεύω και πολλών μελών, να συμβάλλεις με όποιον τρόπο εσύ επιθυμείς και όποτε βρεις χρόνο από τις πολλές επαγγελματικές σου υποχρεώσεις, στην παρούσα ανάρτηση.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για ΕΕΛ Κλειτορίας και ΒΙΟΚΑ Λυκούριας. Εκείνο όμως που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι με τα Μαζέϊκα με δένουν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί, αφού στην κωμόπολη διετέλεσε καθηγητής (οκταταξίου τότε) Γυμνασίου ο παππούς μου και δασκάλα Δημοτικού η γιαγιά μου. Στα Μαζέϊκα εργάστηκε για κάποια χρόνια, ως δημόσιος υπάλληλος ο πατέρας μου και γνωρίστηκε και παντρεύτηκε με τη μητέρα μου.

Στο ετοιμόρροπο σπίτι των παρακάτω φωτογραφιών, στη γειτονιά Βέργα της Κλειτορίας, έζησε με ενοίκιο η οικογένειά μου, όσα χρόνια το απαίτησε η εργασία τους.

IMG_20201004_135354.jpg



IMG_20201004_135546.jpg


Εγώ μπορεί να γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά σε αυτόν, τον τωρινό αφιλόξενο κήπο έπαιξα σαν παιδάκι (στην καρυδιά θυμάμαι είχαμε δεμένη κούνια και μια φορά έσπασε το σκοινί και προσγειώθηκα με τον πισινό στο σκληρό χώμα)

IMG_20201004_135614.jpg


και σε αυτό το σύγχρονο, μοντέρνο και αναβαθμισμένο πλέον σχολείο φοίτησα μέχρι την Τρίτη Δημοτικού. Μετά λόγω μετάθεσης του πατέρα μου αναγκαστήκαμε να φύγουμε και να ζήσουμε για 1 χρόνο στην Κάτω Αχαΐα (Αχαγιά) πριν μετακομίσουμε οριστικά στην Αθήνα.

Στις πηγές του ποταμού Αροάνιου μας πήγαιναν εκδρομή με το σχολείο. Και μη φανταστείτε πούλμαν και τέτοια μεγαλεία. Με τα παιδικά ποδαράκια μας περπατούσαμε τα περίπου 10-12 Km (πήγαινε-έλα) από την Κλειτορία μέχρι το πλατανόδασος.

IMG_20201004_133700.jpg


Γράψε λοιπόν ό,τι τραβάει η όρεξή σου! Όλοι θα ωφεληθούμε από τις πληροφορίες σου και ίσως αποτελέσουν επιπλέον κίνητρο για εμένα, ώστε σύντομα να ξαναεπισκεφθώ τα μέρη της καρδιάς μου.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom