Ουγγαρία Από Ελλάδα - Βουδαπέστη Οδικώς

LOLA

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα θέλω να παω απο Θεσσαλονίκη Βουδαπέστη οδικός.Σειμιώστε οτι δεν υπάρχουν διαβατήρια οπότε αποκλιουμε το δρόμο Σκόπια-Σερβία μπορείτε να μου πητε για Βουλγαρία-Ρουμανία ή για Ιταλία?
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.000
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπέρα θέλω να παω απο Θεσσαλονίκη Βουδαπέστη οδικός.Σειμιώστε οτι δεν υπάρχουν διαβατήρια οπότε αποκλιουμε το δρόμο Σκόπια-Σερβία μπορείτε να μου πητε για Βουλγαρία-Ρουμανία ή για Ιταλία?
Δύσκολη άσκηση αυτό το χωρίς Σερβία.

2 διαδρομές:
Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας - Σόφια - Βίντιν - Καλαφάτ (με φέρρυ στο Δούναβη) - Τιμοσοάρα - Αραντ - Ουγγαρία

Θασσαλονίκη - Προμαχώνας - Σόφια - Ρύσε - Βουκουρέστι - Σιμπίου - Οραντέα - Ουγγαρία [ σημαντικά περισσότερα χιλιόμετρα, αλλά δεν έχει φέρρυ ].

Τα σύνορα Βουλγαρίας - Ρουμανίας είναι, σε όλο το μήκος που έχει νόημα, ο ποταμός Δούναβης. Για κάποιο περίεργο λόγο, σε όλο αυτό το μήκος υπάρχει μονάχα ΜΙΑ γέφυρα, νότια από το Βουκουρέστι, κοντά στη Βουλγάρικη πόλη Ρύσε. Ετοιμάζουν και μια δεύτερη που θα συνδέει το Βίντιν με το Καλαφάτ, αλλά θα τους πάρει χρόνια, τα έργα δεν ξεκίνησαν ακόμα. Προς το παρόν η σύνδεση εξυπηρετείται μονάχα με ένα - παρακμιακότατο - φέρρυ.

Το χω κάνει κι από τους 2 δρόμους παραπάνω (το Βουκουρέστι - Σιμπίου από τη διαδρομή μέσω Μπρασόβ). Περίμενε τα χειρότερα - ή και ακόμα χειρότερα από τα χειρότερα - για τις εθνικές οδούς της Ρουμανίας. Οι αγροτικοί δρόμοι στο χωριό μου στην Κρήτη είναι μάλλον σε καλύτερη κατάσταση από την εθνική οδό 1 της Ρουμανίας (και όχι μόνο την 1...). Ακόμα και η Αλβανία έχει καλύτερους δρόμους. Αν υποθέσουμε ότι, έχοντας σωας τας φρένας, δε θέλετε να οδηγήσετε σε τέτοιους δρόμους νύχτα, μέχρι Βουδαπέστη θέλετε κατ' ελάχιστο 2 πλήρεις ημέρες - διανυκτέρευση κάπου μετά τα σύνορα Βουλγαρίας - Ρουμανίας, ίσως Κραϊόβα, στην πρώτη περίπτωση, και κάπου μετά το Βουκουρέστι στη δεύτερη.

Οι αυτοκινητόδρομοι της Ουγγαρίας, όταν επιτέλους μπείτε στη χώρα, είναι εκπληκτικής ποιότητας και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Τη διαδρομή από Ιταλία δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά ίσως και να είναι καλύτερη. Ηγουμενίτσα - Μπάρι είναι κάπου 8-9 ώρες (πάρτε το βραδυνό φέρρυ να κοιμηθείτε κιόλας), και μετά είναι όλο εθνικές οδοί καλής ποιότητας (Ιταλία - Αυστρία -Ουγγαρία). 1,5 μέρα το πολύ.
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
καλώς ήρθες καταρχήν. Ωραίο ταξίδι ετοιμάζεις. Εγώ (αν και δεν το έχω κάνει το ταξίδι αυτό) θα πήγαινα από Βουλγαρία - Ρουμανία. Και να είχα διαβατήρια δεν ξέρω αν θα επέλεγα να περάσω μέσα από σκόπια. Πάντως από Ιταλία θεωρώ ότι χάνει αρκετό χρόνο καθώς μία μέρα την τρως στο πλοίο.
 

Lifesparker

Member
Μηνύματα
65
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Δανια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια
ΔΕΝ το συζηταμε!!

το εχω κανει πολλες φορες.
λοιπον η μονη ταλαιπωρια ειναι μεχρι την ιγουμενιτσα, αλλα εισαι στην χωρα σου. παιρνεις το πλοιο που ειναι παρτα πολυ καλο σου το εγγυωμαι για βενετια ή τεργεστη και μετα μεσα σε λιγες ωρες ουφγγαρια.
πας ουντινε, μετα αυστρια και μπαινεις σε 5 ωρες το πολυ ουγγαρια. χωριε να κουραστεις γιατι δεν οδηγεις και εισαι στο πλοιο και ξεκουραζεσαι και πας απο πολιτισμενες χωρες!!
αλλη εναλακτικη μεσω σλοβενιας απο τεργεστη. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ διαδρομη.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.000
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εάν δεν βγάλεις τη Σερβία εκτός πώς πάμε ?
Μια και δεν απαντάει κανείς άλλος, ας συνεχίσω εγώ, παρότι τη Σερβία δεν την έχω διασχίσει οδικώς ποτέ.
Φτάνεις μέχρι τη Νις είτε μέσω FYROM είτε μέσω Βουλγαρίας. Ο δρόμος από FYROM είναι αυτοκινητόδρομος στο 70% πάνω κάτω της διαδρομής. Από Βουλγαρία, μέχρι τη Σόφια που ξέρω είναι σαν επαρχιακός Ελλάδας - μετά μάλλον πρέπει να καλυτερεύει, γιατί είναι η κύρια σύνδεση της Βουλγαρίας και της Τουρκίας με τη Δυτική Ευρώπη. Είτε από τον ένα είτε από τον άλλο δρόμο, περίμενε αρκετά φορτηγά. Μέσω FYROM, υπολόγιζε περί τις 3 ώρες από Θεσσαλονίκη μέχρι τα Σέρβικα σύνορα. Από Βουλγαρία, 4-5 ώρες μέχρι τη Σόφια, και 2-3 ακόμα υποθέτω μέχρι τη Nis - δες στο viamichelin για περισσότερη σιγουριά. Προσοχή, στη Βουλγαρία ειδικά ούτε συζήτηση για να ξεπεράσεις το όριο ταχύτητας, κι ας είναι παρανοϊκά χαμληλό.
Μετά τη Νις δεν το έχω κάνει, αλλά το είχα ψάξει κάποτε για να περάσω από κει, και είναι νομίζω πολύ καλός αυτοκινητόδρομος μέχρι πάνω (με τσουχτερά διόδια για τους ξένους). Λογικά πρέπει να βγαίνει σε 1 μέρα, αν ξεκινήσετε πρωί από Θεσσαλονίκη.
 
Μηνύματα
159
Likes
43
Προς τον Blondeamon

Εάν δεν βγάλεις τη Σερβία εκτός πώς πάμε ?
Κατ αρχάς Blondeamon υποθέτω ότι θέλεις να παρακάμψεις την FYROM (Σκόπια) και θέλεις η μετάβασή σου να γίνει μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας. Επειδή δεν ξέρω από ποιο μέρος της Ελλάδος θα γίνει η εκκίνηση, σου δίνω το δρομολόγιο από τα ΕλληνοΒουλγαρικά σύνορα και συγκεκριμένα από τα σύνορα του Προμαχώνα (έξω από τις Σέρρες). Το δρομολόγιο που μπορείς να κάνεις είναι το εξής:
Σύνορα Προμαχώνα προς Σόφια στον δρόμο Ε79 τοπικό Μ1. Στα 156 περίπου χιλιόμετρα στρίβεις δεξιά, συνεχίζοντας στον Ε79. Στα 170 περίπου χιλ (στα προάστια της Σόφιας) στρίβεις αριστερά, στον δρόμο Ε80. Στα 179 χιλ στρίβεις αριστερά, συνεχίζοντας στον Ε80 τοπικό Μ8 (προσοχή στην πολύπλοκη διασταύρωση) και στα 228 περίπου χιλιόμετρα, φτάνεις στα σύνορα Βουλγαρίας – Σερβίας.
Από τα σύνορα συνεχίζεις στον δρόμο Ε80 τοπικό Μ1-12 προς την Νις και στα 110 περίπου χιλιόμετρα, αφού έχεις περάσει την διασταύρωση με τον δρόμο Ε771 τοπικό Μ25 και την πόλη Νις, συναντάς την διασταύρωση με τον δρόμο Ε75 τοπικό Μ1, τον οποίο παίρνεις με κατεύθυνση προς το Βελιγράδι, όπου φθάνεις μετά από 220 περίπου χιλιόμετρα (330 χιλ από τα σύνορα της Βουλγαρίας) και αφού έχεις προσπεράσει τις δύο διασταυρώσεις με τον δρόμο Ε761 τοπικό Μ5 στο 166ο και 178ο περίπου χιλιόμετρο. (Προσοχή στις δύο αυτές διασταυρώσεις, εσύ συνεχίζεις στον Ε75). Διασχίζεις την πόλη του Βελιγραδίου και συνεχίζεις στον Ε75 τοπικό Μ22. Αφού προσπεράσεις τη πόλη Novi Sad και τη διασταύρωση προς την Subotica, φτάνεις στα σύνορα με την Ουγγαρία μετά από 532 χιλιόμετρα περίπου από τα σύνορα της Βουλγαρίας.
Μετά τα σύνορα συνεχίζεις στον Ε75 τοπικό Μ5 και σε 165 χιλιόμετρα από τα σύνορα, φτάνεις στη Βουδαπέστη.
Συνολικά από τον Προμαχώνα έως τη Βουδαπέστη είναι 925 περίπου χιλιόμετρα.
Καλό σου ταξίδι._
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.790
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom