Γαλλία Ελβετία Από Στρασβούργο, Βασιλεία μέσω Αλσατίας..

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
Θα χρειαζόμουν τη βοήθειά σας στην εξής διαδρομή:

'Εχοντας ήδη δει Μέλανα Δρυμό και Europa Park τις προηγούμενες ημέρες με βάση το Στρασβούργο, το πρόγραμμα της ημέρας θa έχει Στρασβούργο- Βασιλεία.

Διαβάζω για Αλσατία τα εξής χωριά: Obernai-Ribeauville-Riquewihr-Kaysersberg-Eguisheim και φυσικά Colmar και στη συνέχεια Freibourg και Bασιλεία.

Με δεδομένο ότι αυτή η διαδρομή σχεδιάζω να γίνει μέσα σε μία μέρα, ρωτώ αν προλαβαίνω να τα δω όλα, αν πρέπει κάτι να προσθέσω ή να αφήσω, αν στα αλσατκά χωριά μπορείς να κάνεις εσωτερικό πέρασμα με το αυτοκίνητο για να τα δεις ή χρειάζεται να παρκάρεις και στη συνέχεια πεζοπορία, αν κάποιο από τα παραπάνω χωριά καλύπτεται σαν ομοιότητα ή φυσικό τοπίο από κάποιο άλλο οπότε περιττό να το επισκεφτούμε κι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να πάρει κανείς έστω και μία μικρή γεύση από το κάθε ένα χωριστά, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μεγαλύτερων πόλεων.
Να σημειωθεί ότι μαζί μας ακολουθούν και τρία παιδιά από 6 έως 12 ετών΄....
Κι όλα αυτά σε μία μέρα...ή μήπως???
Περιμένω τη βοήθειά σας...
Ευχαριστώ πολύ
 

spyrosl

New Member
Μηνύματα
1
Likes
3
Η διαδρομή που αναφέρεις εόιναι πολύ όμορφη. Βγαίνει σε μια μέρα να δεις τα χωρία, όχι όμως την Colmar, που θέλει μια μέρα σχεδόν από μόνη της.
Τα χωριά που αξίζουν ιδιαίτερα είναι η Saint Hippolyte και το Ribaeuville. Επίσεις το Riquevihr είναι πολύ εντυπωσιακό. Εϊναι το πλέον τουριστικό από τα χωριά (με τα καλά και τα κακά του). Μην ξεχάσεις να περάσεις και από το κάστρο Chateau de Haut Koeningsbourg
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
κατα την γνώμη μου αυτη η διαδρομή δεν βγαίνει σε μια μέρα...για να δείς τα χωριά θα πρεπει να παρκάρεις...το αντίτιμο ειναι γυρω στα 2 ευρώ...και να περπατήσεις στο κέντρο τους το οποιό δεν ειναι μακρια απο το πάρκινγκ.
για εμένα αξιζουν περα απο την colmar το Ribeauville-Riquewihr-Kaysersberg-Eguisheim...το obernai άφησέ το....
αφιερωσε και δευτερη μέρα για Βασιλεία και φραιμπούργκ...
αν ομως πρεπει να γινουν σε μια μέρα πήγαινε μόνο colmar-basel- freibourg..
 

Morimel

Banned
Μηνύματα
3
Likes
6
Έχοντας διασχίσει όλη την Αλσατία με τα πόδια, θα πω ότι το Colmar αξίζει πιο πολυ απ' όλα εάν ο χρόνος είναι περιορισμένος. Είναι ικανοποιητικά μεγάλο, όμορφο και αντιπροσωπευτικό της Αλσατίας.

Για πιο πολλές λεπτομέρεις, υπάρχει ένα παλιό άρθρο μου στο παρακάτω site από όλη την εκδρομή μου:

La route Du Vin- Day 1 | Little Motivations

Επίσης γράφω σιγά-σιγά για την Αλσατία στο καινούριο site μου:

Welcome to Little Motivations Travel Blog
 

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
Μπράβο που μπορείς και μετουσιώνεις τις τουριστικές σου εμπειρίες σε γραπτό λόγο. Και τα δύο άρθρα σου είναι καταπληκτικά.
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι λάτρης του κρασιού και του τρόπου παραγωγής του, αλλά της εικόνας και πραγματικά οι εικόνες από τα αλσατικά χωριά είναι πανέμορφες. Απλά το ερώτημά μου έχει να κάνει με το περιορισμένο του χρόνου μου, οπότε προσπαθώ συλλέξω πληροφορίες για να ...γεμίσω μη επαναλαμβανόμενες μοναδικές εικόνες μέσα σε μία μέρα.
 

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
να το θέσω αλλιώς το ερώτημα, υπάρχει κάποιο από τα χωριά που αναφέρετε , που να μπορώ να το δω περνώντας με το αυτοκίνητο από το κέντρο του ή όλα θέλουν παρκάρισμα και περπάτημα;
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
εγώ σε όσα πήγα ήθελε παρκάρισμα και περπάτημα.δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποια που μπορείς να τα δεις με απλή διέλευση.
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
αν και έχω διαβάσει όλες σχεδόν τις πληροφορίες που υπάρχουν για Στρασβούργο και Αλσατία, θα ήθελα και γω να κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί σε κάποια σημεία μπερδεύτηκα. Λοιπόν από Βασιλεία παίρνουμε τρένο για Στρασβούργο (να υποθέσω ότι είναι η Βασιλεία πιο βολική; γιατί προσγειωνόμαστε στον τομέα Ελβετίας) υπάρχουν διάφορα τρένα, είτε γερμανικά είτε γαλλικά. Να κλείσω μέσω internet; ή όχι; Γιατί τα βρίσκω σε νορμάλ τιμές. Σε αντίστοιχη περίπτωση που ταξίδεψα Ελβετία και δεν είχα κλείσει μέσω internet τα πλήρωσα πολύ πολύ ακριβότερα. Επίσης παίζει ρόλο το γεγονός αν τα κλείσω μέσω internet και δεν το προλάβω αν μπορώ να πάρω το επόμενο χωρίς χρέωση.
Επίσης θα ήθελα να μου προτείνεται κανένα ωραίο τοπικό εστιατόριο στο Στρασβούργο ξέρετε από αυτά τα γραφικά ξύλινα με αλσατικές σπεσιαλιτέ (τα γκουρμέ στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν με ενδιαφέρουν), όπως επίσης και αν γνωρίζετε κανένα μπαράκι που να έχει live μουσική jazz ή rock, ή έστω περιοχή που να έχει αρκετή νυχτερινή ζωή για να πιεις ένα ποτό σαν άνθρωπος (club δεν μ'ενδιαφέρουν). Ξέρω είναι πολλά αλλά να μη ζητήσω και γω μια φορά βοήθεια;;;;;
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Θα ρωτήσω τα παιδια το βράδυ που θα φτάσω βασιλεία ...
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.727
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Το τρένο θα το πάρεις από το Saint Louis, είναι το πιο κοντινό χωριό στο αεροδρόμιο. Μέχρι το σταθμό πας με λεωφορείο που φεύγει έξω από το αεροδρόμιο, κάνει γύρω στα 15 λεπτά. Δεν παίζει ρόλο σε ποιο τομέα προσγειώνεσαι.
http://www.euroairport.com/en/passengers/access/train.html
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom