Νέα Υόρκη Από τα φτηνά στα ακριβά: 5 εστιατόρια στη Νέα Υόρκη

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καμία πόλη στον κόσμο δε μπορεί να συναγωνιστεί την κουζίνα της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον παράδεισο κάθε προχωρημένου γευσιγνώστη αλλά και κάθε ανθρώπου που θέλει να αφεθεί σε γαστρονομικές περιπέτειες.

Οι επιλογές στην πόλη για φαγητό είναι τόσες πολλές που θα μπορούσε κάποιος να περιηγηθεί χωρίς καμία οδηγία και απλά από ένστικτο να δοκιμάσει όλες τις διαφορετικές γεύσεις που μπορεί να του προσφέρει η πόλη, από τον πλανώδιο με τα χοτ-ντογκ στο πάρκο μέχρι στυλιζαρισμένα εστιατόρια που για να μπεις πρέπει να έχεις κλείσει τραπέζι μήνες πριν.

Ορισμένες από τις πιο γευστικές γωνίες της πόλης λοιπόν, ξεκινώντας από τα πιο κοντινά στο πορτοφόλι μας φτάνοντας στα πραγματικά ακριβά, είναι:

Lupa (Lupa Osteria Romana)

Εξαιρετικό ιταλικό φαγητό στην καρδιά του μανχάταν στο Village. Εδώ θα πετύχετε κάθε λογής ανθρώπους να τρώνε όλες τις ώρες. Εξαιρετικές τιμές για το φαγητό που προσφέρει, αποτελεί έναν από τους μικρούς θησαυρούς του manhattan και καλό θα είναι αν θέλετε να το δοκιμάσετε να κάνετε κράτηση.

Peter Lugger (Peter Luger Steakhouse)

Ένα από τα πιο ζεστά steakhouses της πόλης και το μέρος με τις καλύτερες τηγανητές πατάτες στο ηλιακό σύστημα όπως λέει και ο φίλος μου ο AEKfan. Όπως θα δείτε το μαγαζί δεν είναι στο Μανχάταν αλλά δίπλα στο Μπρούκλυν, και αποτελεί hot spot για τους Νεοϋορκέζους, επομένως χρειάζεται απαραιτήτως κράτηση.

TAO (:: Tao Restaurant, New York ::)

Ο απόλυτος κυρίαρχος του ασιατικού φαγητού στην πόλη, ήταν μέχρι πριν από 5 χρόνια το πιο “must” εστιατόριο της Νέας Υόρκης. Στην πορεία έχουν εμαφνιστεί κι’άλλα που το ξεπέρασαν, όμως το TAO αποτελεί εγγύηση για εξαιρετικό ασιατικό φαγητό, πλαισιωμένο από καλό σέρβις και εκπληκτικό σκηνικό εντός του μαγαζιού, με τραπέζια σε πολλαπλά επίπεδα, συντριβάνια, μια λίμνη, και φυσικά το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, το γιγαντιαίο άγαλμα του Βούδα στο πίσω μέρος. Όλα αυτά να είστε προετοιμασμένοι να τα πληρώσετε, όχι όμως πιο ακριβά από κάποιο εξεζητημένο εστιατόριο της Αθήνας. Μειονέκτημά του πλέον, ο απίστευτος κόσμος που μαζεύει. Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να κλείσετε τραπέζι εβδομάδες πριν για να βρείτε, ενώ ακόμα και αν έχετε τραπέζι μπορεί να περιμένετε ώρα μέχρι να καθήσετε, καθώς το μαγαζί τις ώρες αιχμής τη νύχτα είναι φουλ.

Del Frisco’s (Welcome to Del Frisco’s Double Eagle Steakhouse)

Εδώ τα ψέμματα τελειώνουν. Ίσως ότι καλύτερο υπάρχει στο manhattan από πλευράς αμερικάνικου φαγητού & service. Εκπληκτικό steakhouse, με φαγητό που θα στείλει στον ουρανίσκο σας γαργαλητά που δεν έχει ξανανιώσει, και service που είναι διάσημο σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη. Αν πρέπει να δοκιμάσετε μόνο ένα πράγμα εκτός budget σας στη Νέα Υόρκη, αυτό πρέπει να είναι το del frisco’s. Μόλις φάτε τη μπριζόλα σας εδώ, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι δε θα θέλετε να ξαναφάτε μπριζόλα πουθενά αλλού. Ασφαλώς και προετοιμαστείτε να ανοίξετε διάπλατα το πουγγί σας και να τα σκάσετε για μια εμπειρία γεύσης που θα σας μείνει αξέχαστη. Οι κρατήσεις είναι -φυσικά- απαραίτητες.

Le Bernandin (Le Bernardin . 155 West 51st Street . New York City . 212-554-1515)

Το απόλυτο seafood εστιατόριο της πόλης, και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, το Le Bernandin αποτελεί γευσιγνωστική εμπειρία-ορόσημο ακόμα και γι’αυτούς που έχουν την πολυτέλεια να το απολαμβάνουν παραπάνω από μια φορά. Δημιούργημα της Maguy Le Coze, και με τον εκπληκτικό σεφ Eric Ripert (πρώην σεφ του ανεπανάληπτου Tour D’ Argent στο Παρίσι) να δημιουργεί στην κουζίνα ασταμάτητα, ετοιμαστείτε για ένα δείπνο που θα θυμάστε σε όλη σας τη ζωή. Αν η τσέπη σας αντέχει την ταρίφα των 300 και βάλε δολλαρίων ανά άτομο, από τα αναρίθμητα πανάκριβα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, αυτή είναι η επιλογή σας.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.836
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom