Λευκορωσία Ρωσία Από την Τρόικα στην Περεστρόικα!

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Μπράβο ρε Θανάση.
Συγνώμη που θα το πω αλλά είναι ίσως η καλύτερη ιστορία για την Μόσχα που εχει γραφτεί εδώ μεσα με πραγματικά πολύ χρήσιμες πληροφορίες και καλό φωτογραφικό υλικό.
Από άποψη πληροφοριών για τα αξιοθέατα και τις μετακινήσεις είναι κορυφή η ιστορία.Εκανες πολύ καλή δουλειά.

Και είχαμε και μια γεύση απο Λευκορωσία.

Περιμένουμε την συνέχεια...
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Συγχαρητήρια, ανακαλύπτω τα θέματα σου ένα ένα! μήπως να δημιουργηθεί γκρουπ φίλων ανατολικής ευρώπης?
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Πάρκο Gorky

Πάρκο ονόματι Γκόρκυ/парк имени Горького

afbcdn_sphotos_b_a.akamaihd.net_hphotos_ak_snc7_423949_10150607951529706_1553855745_n.jpg

Λίγο έξω από το Κρεμλίνο υπάρχει, το πάρκο του Γκόρκυ. Την ονομασία του την πήρε από τον διάσημο Μαξίμ Γκόρκι (πραγματικό όνομα Αλεξέι Μαξίμοβιτς Πέτσκοφ), ήταν Ρώσος συγγραφέας, ιδρυτής του σοσιαλιστικού ρεαλισμού κι ενεργό πολιτικό στέλεχος.

Το 1928 έγιναν τα εγκαίνια του πάρκου, μέσα σε ένα κήπο μεγέθους 120 στερεμάτων. Μετά τον πόλεμο, στο πάρκο εγκαταστάθηκαν διάφορα παιχνίδια (σε στυλ λούνα παρκ) όπως και ένα ομοίωμα διαστημικού λεωφορείου, από το διαστημικό πρόγραμμα Buran.

Το 2011, η διοίκηση του πάρκου, περνάει στον Sergei Kapkov. Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι η κατάργηση του εισιτηρίου εισόδου και να αντικαταστήσει όλα τα παιχνίδια και τις παράνομες καφετέριες/μπαρ και να δημιουργήσει ένα πάρκο στο οποίο έχεις δωρεάν μαθήματα γιόγκας, σάλσα, αερόμπικ άλλα και να φτιάξει θερινό κινηματογράφο, υπέροχες καφετέριες και με δωρεάν WiFi.

Το χειμώνα, υπάρχει μια τεράστια πίστα για πατινάζ μεγέθους 15000 μέτρων, με αρκετούς διαδρόμους, πίστες, καφετέριες στο πάνω στο πάγο άλλα και γήπεδο χόκευ. Μπορείτε να δανειστείτε από εκεί τα πέδιλα σας ή να φέρετε τα δικά σας με μερικά ρούβλια.

Έκθεση με παγωμένα γλυπτά

Παγοδρόμιο 1

Παγοδρόμιο 2

Παγοδρόμιο 3

Πάρκο Γκόρκυ
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Νυχτερινή Βόλτα στην Μόσχα

Την τελευταία βραδιά την αποφάσισα να την κάνω σε βόλτα από τα φωτισμένα κτήρια της Μόσχας. Μιας και ήταν χειμώνας νύχτωνε ποιο γρήγορα (έκανε και κρύο ποιο γρήγορα :Ρ), για αυτό η φωτογραφική έπιασε δουλειά νωρίς νωρίς

Киевский вокзал /Σταθμός Τρένων Κιέβσκι. Από φτάνουν όλα τα τρένα από Ουκρανία όπως και Βιέννη, Βελιγράδι κτλ και συνδέει σιδηροδρομικά με το Αεροδρόμιο Βνούκοβο)

Ярославский вокзал/ Σταθμός Τρένων Γιαροσλάβσκι Ο σταθμός που όλοι οι φίλοι των Σιδηρόδρομων αγαπάνε. Από αυτόν φεύγουν τα ποιο πολλά δρομολόγια προς την Σιβηρία με τερματικούς σταθμούς το Βλαδιβοστόκ, Πεκίνο, Ούλαν Μπάτορ άλλα και την Πυονγκ Γιάνγκ.

Каза́нский вокза́л/ Σταθμός Τρένων Καζάνσκι. Ορμητήριο για τα ταξίδια σας, στα νέα κράτη της πάλαι τότε ΕΣΣΔ, μέσω του Υπεραραλικού Σιδηροδρόμου (Τασκένδη, Άλμα Άτα, Ντουσαμπέ, Τασκέντη κτλ)

Το ξενοδοχείο Χίλτον της Μόσχας

Εθνικό Μουσεία Μόσχας

Τοίχος Κρεμλίνου και Μαυσωλείο του Λένιν

Εκκλησία Αγίου Βασιλείου
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Αεροδρόμιο Sheremetyevo / Аэропорт Шереметьево

Την επόμενη μέρα θα είχα το ταξίδι μου στην Παλιά Πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη (Λένινγκραντ), με τον Εθνικό αερομεταφορέα της Ρωσίας την Aeroflot.

Η Βάση της Aeroflot, βρίσκεται στο δεύτερο αεροδρόμιο της Μόσχας, το Αεροδρόμιο Sheremetyevo (μετά το Domodedovo και το Vnukovo), 29 χλμ έξω από την πόλη.

Το αεροδρόμιο άνοιξε το 1959, με πρώτη πτήση προς το Βερολίνο (Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας), και το 1980 ανοίγει και το δεύτερο Τερμιναλ, το Sheremetyevo 2 για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας (1980).
Μετά την πτώση της Περεστρόικας, και την ανάπτυξη του αντίπαλου αεροδρομίου (Domodedovo) ξεκίνησε η βασική ανακαίνιση του αεροδρομίου. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν 4 Τέρμιναλ
Terminal C : Charter και πτήσεις Εξωτερικού
Terminal D : Πτήσεις της Aeroflot (όπως και η πτήση από Αθήνα) άλλα και της
συμμαχίας Skyteam
Termianl E & F : Πτήσεις εξωτερικού

Πως κανείς να φτάσει στο αεροδρόμιο:

Taxi

προς θεού να αποφύγετε όλους τους κράχτες στην έξοδο σας από το τελωνείο/έλεγχο διαβατηρίων. Είναι ικανοί να σας ζητήσουν και 100 ευρώ για την διαδρομή Αεροδρόμιο - κέντρο. Μόλις βγείτε από τους ελέγχους, να πάτε στο Desk του αεροδρομίου, και αυτοί θα σας κλείσουν ταξί. Η ταρίφα είναι στα 45 ευρώ.

Λεωφορείο

Για τους μαζόχες ή αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν με low budget, ακριβώς έξω από τα Τέρμιαναλς, υπάρχουν μίνι λεωφορεία (Μαρσρούτκα) που σας πάει στο κοντινότερο σταθμό μετρό. Οι γραμμές 851Э και 851 φεύγουν κάθε 9 λεπτά, και πηγαίνουν στον σταθμό Rechnoy vokzal (Ρετσνόι Βακζαλ/Речной вокзал) Πράσινη γραμμή σε 40 με 50 λεπτά. Η τιμή είναι στα 28 ρούβλια
Ένα ακόμα λεωφορείο που κάνει τερματικό στο ίδιο μέρος με το 851 είναι η γραμμή 949, που κάνει την διαδρομή σε 30 λεπτά, άλλα με τιμή τα 70 ρούβλια.

Η Γραμμή 817 ξεκινάει από το αεροδρόμιο και τερματίζει στο σταθμό του μετρό Planernaya (Πλανερμάγια) γραμμή μωβ. Η διαδρομή κρατάει στα 50 λεπτά και το εισιτήριο κάνει 28 ρούβλια. Η γραμμή 948 σταματάει στον ίδιο σταθμό, κάνει την διαδρομή σε 40 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 70 ρούβλια.

(να σημειώσω πως στα δρομολόγια λεωφορείων, ο χρόνος μεταφοράς είναι εκτός κίνησης, η Μόσχα θυμίζετε για τις κινήσεις στους δρόμους, και μπορεί το ταξίδι με το λεωφορείο να γίνει και μια ώρα και βάλε)

Aeroexpress

Το τρένο που συνδέει την Μόσχα (σταθμός τρένων Belorussky) με τα Terminal D,E,F (για να πάει κάποιος στο Terminal B & C θα πρέπει να πάρει το δωρεάν transfer λεωφορείο απέξω από το σταθμό του προαστιακού).

Τα δρομολόγια ξεκινάνε από τις 0530 από το αεροδρόμιο (0500 από την Μόσχα) και τελειώνουν στις 0030 (και από το αεροδρόμιο και από την πόλη).
H διαδρομή είναι κοντά στα 30 λεπτά μετρημένα, και με τιμή εισιτηρίου τα 320 ρούβλια. Το εισιτήριο το κρατάτε μέχρι το τέλος της διαδρομής, γιατί πρέπει να σκανάρεται το εισιτήριο, για να μπορέσετε να βγείτε από το σταθμό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom