Λευκορωσία Ρωσία Από την Τρόικα στην Περεστρόικα!

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Ναι, να γράψεις τις πληροφορίες που λές, με πολλές λεπτομέρειες!!

υ.γ. Καλά, το ότι πέρασαν 15 μέρες και μας''ξεπέταξες'' με 2 παραγράφους, δεν το συζητώ...
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Московский метрополитен/Moskovsky metropoliten



Η κοινώς το Μετρό της Μόσχας! :) :)

Το μεγαλύτερο και ένα από τα ποιο σημαντικά μνημεία της Μόσχας. Δημιουργήθηκε το 1935, επί κυριαρχία του συντρόφου Στάλιν, με την πρώτη γραμμή να έχει μήκος μόνο 11 χιλιόμετρα και 13 στάσεις. Σήμερα αποτελείτε από 185 στάσεις, 12 γραμμέ και το δίκτυο φτάνει τα 305 χιλιόμετρα. Με δυο λόγια, μπορεί κανείς να φτάσει από το ένα σημείο της Μόσχας στο άλλο.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Μετρό της Μόσχας.

Οι παλιές στάσεις του Μετρό, έχουν χτιστεί αρκετά βαθιά μέσα στην γη, για αυτό το λόγο μερικές θέλεις και 5 λεπτά να κατέβεις με τις κυλιόμενες σκάλες. Η πιο βαθιά στάση, είναι η Парк Победы (Park Pobedy) με 87 μέτρα βάθος. Ο λόγος ήταν, για να υπάρχει καταφύγιο για τους Μοσχοβίτες σε περίπτωση πολέμου με την κακιά ΗΠΑ.

Το 2011 με το Μετρό της Μόσχας, το χρησιμοποίησαν 2,399,500,000 άτομα, κατατάσσοντας στο 2 πιο πολυσύχναστο Μετρό του κόσμου.

Η καφέ γραμμή, η οποία περνάει κυκλικά (5 Koltsevaya), υπάρχει ένας μικρός θρύλος. Όταν ο Lazar Kaganovich παρέδωσε τα σχέδια για το Μετρό, ο Στάλιν έβαλε πάνω του, μια κούπα του καφέ, και άφησε ένα καφέ κύκλο πάνω στα σχέδια, αρκετό, για να περνάει από όλες τις γραμμές του Μετρό, γύρω από το Κέντρο της Πόλης. Την εποχή εκείνη, Όχι στον Στάλιν δε μπορούσες να πεις, και δημιουργήθηκε η Καφέ Γραμμή ;)

Metro-2

Η γραμμή Μυστήριο της Μόσχας. Χτισμένο σε βάθος 200 μέτρα από τον Στάλιν, συνδέοντας τα σημαντικότερα κτήρια της Μόσχας. Με πρώτη στάση το Κρεμλίνο, τα γραφεία της μυστικής Αστυνομίας FSB (ex-KGB), το κυβερνητικό αεροδρόμιο Vnukovo-2 και την υπόγεια πόλη/πανεπιστήμιο Ramenki-43 όπως καταλαβαίνετε, αποτελεί γραμμή για πολλή λίγους, και σημαντικά άτομα της Ρωσίας.

Εισιτήριο

awww.tesis.lebedev.ru_conf_workshop2009_files_ticket_metro.jpg


Αποτελεί από μια απλή μαγνητική κάρτα, που την φορτώνεις με δρομολόγια. Δε υπάρχει εισιτήριο διαρκείας, απλά διαδρομή. Δηλαδή μπορείς κάλλιστα, με ένα εισιτήριο/διαδρομή να μπείτε στο μετρό από τις 5 το πρωί και να βγείτε στις 1 την νύχτα. Κανείς δε θα σας πει τίποτα. :p

Το εισιτήριο μιας διαδρομής κάνει 28 ρούβλια, αλλά αν αγοράσετε με μιας, παραπάνω διαδρομές, θα έχετε και μια έκπτωση. Άμα πάρετε 5 διαδρομές θα πληρώσετε 27 ρούβλια το εισιτήριο, 10 26,5 και 20 26 ρούβλια το εισιτήριο.
Το εισιτήριο μπορείτε να το αγοράσετε είτε στα μηχανήματα έκδοσης των εισιτηρίων είτε από την ταμία, λέγοντας στα ρωσικά πόσες διαδρομές.
Με το εισιτήριο αυτό πάτε στην πύλη, και το περνάτε από πάνω από την πύλη, και σας ανοίγει το πέρασμα, λέγοντας σας πόσες ακόμα διαδρομές έχετε. Το εισιτήριο μπορείτε κάλλιστα να το βάλετε στο πορτοφόλι σας, και να περνάτε το πορτοφόλι πάνω από το μηχάνημα.

awww.electronicspecifier.com_public_primages_pr8783.jpg


Στάσεις Μετρό που αξίζει να δει κανείς

Καταρχήν η φωτογράφιση επιτρέπετε σε όλες τις στάσεις του Μετρό. Δε υπάρχει κανένας νόμος που να το απαγορεύει. Αρκεί να μην βγάζετε φωτογραφίες και να ενοχλείτε τους επιβάτες (τρίποδο, φλας). Μπορείτε, κάλλιστα να αφιερώσετε μισή μέρα για βόλτες στο μετρό, με σάντουιτς και να δείτε τους σημαντικότερους σταθμούς, που όπως το είπε ο Στάλιν, η κάθε στάση του Μετρό, είναι ένα μικρό Παλάτι. Επίσης σε κάθε στάση του Μετρό, θα βρείτε μια ομάδα από 3 με 4 αστυνομικούς, που απλά κάνουν βόλτες πάνω κάτω αποτρέποντας τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όλες οι στάσεις της Καφέ γραμμής. ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ. Κάθε μία ποιο όμορφη από την προηγούμενη. Μερικές στάσεις:

Киевская (Kiyevskaya)

Μια από τις πιο όμορφα στολισμένες στάσεις, με 5 μωσαϊκά έργα
Όλα τα έργα, έχουν μοτίβο την Συμφιλίωση των Σοβιετικών με τους Αγρότες της Ουκρανίας, άσχετα τι πέρασαν από τους Ρώσους στο Γολοντομόρ - Βικιπαίδεια και το Μεγάλο Τρόμο. Ακριβώς πάνω βρίσκεται και ο σταθμός του τρένου Κιέβσκι, που συνδέει την Μόσχα με το Κίεβο, Λβιβ κτλ

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08821.jpg


ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08820.jpg


[/IMG]

Комсомольская (Komsomolskaya)

Ο σταθμός σύνδεσης των 3 μεγαλύτερων Σιδηροδρομικών Σταθμών της Μόσχας: Leningradsky, Yaroslavsky και Kazansky.
Οι δημιουργοί το 51 τιμήθηκαν με το βραβείο Στάλιν και το 58 με το βραβείο Grand Prix στο Expo των Βρυξελλών.
Στην στάση αυτή κοσμούν μωσαϊκά, με τις μεγαλύτερες μάχες των Ρώσων όπως

1242: Alexander Nevsky μετά την Μάχη πάνω στο Πάγο.
1380: Dmitry Donskoy μετά την μάχη του Kulikovo.
1612: Kuzma Minin και Dmitry Pozharsky μετά το τέλος των Δύσκολων Χρόνων
1799: Alexander Suvorov μετά το πέρασμα των Άλπεων.
1812: Mikhail Kutuzov μετά την μάχη του Borodino.

και 3 μετά του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (2 Παγκόσμιο πόλεμο)

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08826.jpg


ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08828.jpg


Октябрьская (Oktyabrskaya)

Σταθμός αφιερωμένος στην νίκη των Ρώσων επί του Ναπολέων το 1812 και την νίκη του 2 Παγκοσμίου Πολέμου

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08912.jpg


ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08915.jpg


Белорусская (Belorusskaya )

Όπως λέει και το όνομα, ο Σταθμός αυτός, συνδέεται με το Σιδηροδρομικό Σταθμό Белорусский από όπου φεύγουν όλα τα τρένα προς Πολωνία, Ρωσία (Kaliningrad), Γαλλία, Γερμανία όπως και για το αεροδρόμιο Sheremetyevo κτλ.

Το μοτίβο εδώ, αποτελεί κυρίως την συμφιλίωση της Σοβιετικής Ένωσης με την Λευκορωσία, σε 12 μωσαϊκά

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08916.jpg


ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08917.jpg


Площадь Революции (Ploshchad Revolyutsii)

Τώρα είμαστε στην Γραμμή 3 (σκούρο μπλε) και στο τελευταίο σταθμό που θα δούμε ήμερα, στο Σταθμό της Επανάστασης. Ο σταθμός ορόσημο της Σοβιετικής Ένωσης. Εκεί βρίσκονται κοντά στα 76 μπρούτζινα αγάλματα, τα οποία συμβολίζουν την "κακιά" ζωή πριν το Κομουνισμό και το μέλλον τους, στο κομουνισμό

ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08928.jpg


ai31.photobucket.com_albums_c366_Thanasis_U2_Moscow_20Petersburg_DSC08927.jpg


Αυτές είναι μερικές από τις πάμπολλες στάσεις που μπορεί κανείς να δει στην Μόσχα. 2 καλή τρόποι για να αποκτήσετε μια καλή εμπειρία είναι να αγοράσετε ένα βιβλίο/άλμπουμ με τις στάσεις σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή να δοκιμάσετε αυτήν την τουρ
Moscow Free Tour – historically first and probably the best Free tour in Moscow as well as Kremlin tour, Moscow metro tour, Moscow guided tour, one of the best Moscow city tours, Moscow travel, all of Moscow day tours in Moscow Russia, even Mon

ΥΓ 1: Αγοράστε σε κάποιο περίπτερο έναν χάρτη του Μετρό σε Ρωσικά/Αγγλικά για να μπορείτε να κινείστε ευκολότερα, μιας και το Μετρό της Μόσχας, δε έχει ακόμα σημάνσεις στα Αγγλικά (κάνει κάπου στα 10 με 20 ρούβλια)

ΥΓ 2: Σπρώξιμο! Αλλιώς δε θα μπείτε ποτέ στο Βαγόνι :Ρ

ΥΓ 3: Κάτα 99% να μην έχετε σήμα στο κινητό σας, όταν θα είστε στο μετρό μέσα.
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Κεφάλαιο οδηγός μετρό Μόσχας!!! :D

Άντε και Αγ.Πετρούπολης σου εύχομαι (αυτό περιμένω).
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384


Η κοινώς το Μετρό της Μόσχας! :) :)


Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Μετρό της Μόσχας.


Η καφέ γραμμή, η οποία περνάει κυκλικά (5 Koltsevaya), υπάρχει ένας μικρός θρύλος. Όταν ο Lazar Kaganovich παρέδωσε τα σχέδια για το Μετρό, ο Στάλιν έβαλε πάνω του, μια κούπα του καφέ, και άφησε ένα καφέ κύκλο πάνω στα σχέδια, αρκετό, για να περνάει από όλες τις γραμμές του Μετρό, γύρω από το Κέντρο της Πόλης. Την εποχή εκείνη, Όχι στον Στάλιν δε μπορούσες να πεις, και δημιουργήθηκε η Καφέ Γραμμή ;)
Θανάση ευτυχώς που δεν του χύθηκε ο καφές........:)
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Άντε και Αγ.Πετρούπολης σου εύχομαι (αυτό περιμένω).
δε έχει και τόσα πολλά να δεις στο μετρό της αγίας Πετρούπολης ;Ρ

άλλα σου έρχεται το πακετάκι, μη μου φοβάσαι :Ρ
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ωραιο το σημερινο κομματι.
5 λεπτα κατεβασμα ?ωχ ..αντε να βιαζεσαι τωρα.....
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Λενιν, Ζεις, Εσύ μας Οδηγείς! Bolshoi Θέατρο

Πρώτη μέρα στην Μόσχα, και πρωί μετά το πρώτο τσάι, πείρα το δρόμο για την Καρδιά της Μόσχας, την Κόκκινη Πλατεία.

Αλλά πρώτου φτάσουμε εκεί, έπρεπε να περάσουμε από το θέατρο Μπολσόι (Большой театр).



Το ιστορικό κτήριο της Μόσχας, χτισμένο το 1776 από τον Joseph Bové, βρίσκεται λίγα λεπτά από το Κρεμλίνο, στην πλατεία Θεάτρου (Театральная Площадь/Τεατραλνυ Πλοσσαντ). Στο κτήριο μέσα, υπάρχει το Μπαλέτο του Μπόλσοι, άλλα και η όπερα του Μπόλσοι, από τα αρχαιότερα και τα ποιο ξακουστά συγκροτήματα (μπαλέτου όπως και όπερας) στο κόσμο. Το θέατρο βρίσκεται υπό την προστασία της Ακαδημίας Χορογραφίας της Μόσχας, παγκόσμιο leader στο τμήμα του μπαλέτου.

Σε αυτό το νεοκλασικό κτήριο, ανάλογα την ημέρα, υπάρχουν 2 ή 3 παραστάσεις, και όχι πάντα οι ίδιες. Σε μερικές εύκολα μπορεί κανείς να βρει εισιτήριο φθηνό λίγες μέρες πριν την παράσταση, άλλα σε μεγάλες παραστάσεις όταν παίζει το Μπολσόι, έργα όπως Η λίμνη των Κύκνων, παρουσιάζεται δυσκολία στην αγορά και απλού εισιτηρίου. Για αυτό καλό είναι όταν είστε σίγουροι ότι πάτε Μόσχα, να κοιτάξετε εδώ Bolshoi τι παίζουν, και τις τιμές για τα έργα. Η αγορά μπορεί να γίνει με πιστωτική κάρτα / χρεωστική, και η παραλαβή εισιτηρίων την ημέρα της παράστασής.

Μια χρήσιμη πληροφορία, που λίγοι την ξέρουν. Οι φοιτητές όλου του κόσμου (αρκεί να έχουν ISIC), την μέρα της παράστασης, μπορούν να πάνε το πρωί στο γκισέ νούμερο 3, και γράφεστε (ονοματεπώνυμο) στην λίστα των φοιτητών, και πάτε ξανά στο ίδιο γκισέ, μία ώρα πριν την παράσταση και πληρώνετε (για όλες τις παραστάσεις) 50 ρούβλια (1 ευρώ δλδ) με 100 ρούβλια (2.5 ευρώ) όταν το κανονικό κάνει κοντά στα 1000 το λιγότερο!
ΠΡΟΣΟΧΗ υπάρχουν μόνο 40 εισιτήρια για κάθε παράσταση!

Εγώ με χαρά έκλεισα το εισιτήριο μου για να ξαναδώ την Ορχήστρα του Κόκκινου Στρατού, στο Μπόλσοι, με 1 ευρώ!
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Λενιν, Ζεις, Εσύ μας Οδηγείς! Κόκκινη Πλατεία part 1

Λίγη ιστορία για αρχή:

Η πλούσια ιστορία της Κόκκινης Πλατείας αντανακλάται σε πολλά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων πίνακες του Vasily Surikov, Konstantin Yuon και άλλων. Η πλατεία αποσκοπούσε στο να λειτουργεί ως η κύρια αγορά της Μόσχας. Επίσης χρησιμοποιήθηκε για διάφορες δημόσιες τελετές και διακηρύξεις και περιστασιακά ως ο χώρος της στέψης των Ρώσων Τσάρων. Η πλατεία σιγά σιγά γέμισε από κτίρια από τότε και χρησιμοποιείται για επίσημες τελετές από όλες τις Ρωσικές κυβερνήσεις από τότε που ιδρύθηκε.
Το όνομα Κόκκινη Πλατεία δεν προέρχεται ούτε από το χρώμα των τούβλων γύρω της (που στην πραγματικότητα ήταν ασπρισμένοι σε κάποια σημεία της ιστορίας) ούτε από την σύνδεση του κόκκινου χρώματος με τον κομμουνισμό. Μάλλον, το όνομα προήλθε διότι η Ρωσική λέξη красная (krasnaya) σημαίνει είτε «κόκκινο» είτε «όμορφο» (το δεύτερο είναι μάλλον αρχαϊκό, прекрасная, prekrasnaya). Αυτή η λέξη, με την σημασία «όμορφο» αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου και ακολούθως ο όρος μεταφέρθηκε για την κοντινή πλατεία. Πιστεύεται ότι η πλατεία απόκτησε το πρόσφατο όνομα (αντικαθιστώντας το παλαιότερο Pozhar, ή «καμένο εξωτερικό μέρος») τον 17ο αιώνα. Πολλές αρχαίες Ρωσικές πόλεις όπως το Σούζνταλ, το Yelets, και το Pereslavl-Zalessky, έχουν την κύρια πλατεία τους με το όνομα Krasnaya ploshchad.


Το απόλυτο μέρος, που όσοι επισκέπτονται την Μόσχα, πρέπει να την επισκεφτούν. Εκεί που υπάρχει η καρδιά της Ρωσίας, το Κρεμλίνο και το μέρος, που κάθε χρόνο, στις 9 Μαϊού, παίρνει χώρα η παρέλαση στρατευμάτων, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Βερολίνου το 45 και συνάμα το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Στην είσοδο στην Κόκκινη Πλατεία, θα βρούμε το άγαλμα, του Στρατηγού Ζουκοβ,

πάνω στο άλογο του, πατώντας κάτω τον Ναζιστικό Αετό, όπως και την Σπάστιγκα, μιας και τα στρατεύματα του, ήταν αυτά που μπήκαν πρώτα στο Βερολίνο.

Περνώντας την Ιβηρική Πύλη





στα αριστερά μας, ο Ναός Καζάν, με την Παναγία του Καζάν, χτισμένος γύρω στο 15 Αιώνα, ανακαινίστηκε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, κοντά στο 1993





και στα δεξιά μας, το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας



Η Κόκκινη Πλατεία, είναι λίγο μικρότερη από αυτή της Πλατείας Συντάγματος, άλλα δε πάβει να βγάζει έναν θαυμασμό μόλις την δει κανείς. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Το μαγευτικό ΓΚΟΥΜ (ΓYM), ο Ναός του Αγ. Βασιλείου, το Μαυσωλείο;








Το κρύο που υπήρξε τότε (-11) και το ελάχιστο χιόνι, δε με άφησε αδιάφορο, και κατηφόρισα για το Μαυσωλείο του Λένιν. Η είσοδος για το Μαυσωλείο, γίνετε από την δεξιά αριστερή πλευρά του Κρατικού Μουσείου (όπως το βλέπουμε, από την Κόκκινη Πλατεία), αφήνοντας στην φύλαξη όλες τις φωτογραφικές μηχανές (όπως και κινητά με φωτογραφική μηχανή, λάπτοπ), και όλα με ένα άντίτιμο. Η κάθε μηχανή προς 20 ρούβλια, ή μια τσάντα (γεμάτη όσες μηχανές προς 60 ρούβλια). Μόλις παραδώσετε τις μηχανές, θα περάσετε έλεγχο αντιτρομοκρατικό, και μετά θα περπατήσετε στο τοίχο των διάσημων, πριν μπείτε στο Μαυσωλείο. Στην είσοδο του, 2 φαντάροι να φυλάνε σκοπιά, όπως και σε κάθε είσοδο σε κάθε κομνάτα του Μαυσωλείου. Μέχρι που φτάνεις στο βαλσαμωμένο Λένιν, να είναι ξαπλωμένος κάτω από το γυάλινο ενυδρείο. Μπορείς να κάτσεις εκεί μέχρι και 1 λεπτό, μετά ο φαντάρος θα σε διώξει (έχει δε έχει ουρά). Δε υπάρχει περίπτωση να βγάλεις φωτογραφία εκεί μέσα, όσο τζαναμπέτης και να σαι.

Οι μέρες λειτουργίας του Μαυσωλείου είναι: Τρίτη-Πέμπτη, και Σάββατο και Κυριακή από τις 10 μέχρι τις 13, εκτός από την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα που είναι κλειστό.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
ναιιι, άλλα δυστυχώς φωτογραφίες γιοκ ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.780
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom