Λευκορωσία Ρωσία Από την Τρόικα στην Περεστρόικα!

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Την γλυκεια καλησπερα απο το κρυο αεροδρμιο του μινσκ. Απομενος σταθμος, ΜΟΣΧΑ!
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Θα περιμενεις, λιγακι, μιας και τωρα ειμαι στο λλεωφορειο για ταρτου. Λογικα στις 16 φλεβαρη ξεκιναω γραψιμο :D
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Εν αρχή ην ο Λόγος

Μετά από πολύωρες προσπάθειες άφιξης στην Κρακοβία, κατάφερα και μάζεψα δυνάμεις για την αρχή της αφήγησης μου. Ενά ταξίδι όνειρο, έλαβε δυστυχώς τέλος. Κατάφερα κι είδα ότι πραγματικά ήθελα, με ένα μικρό budget (350 euro 10 μέρες ταξίδι, με βίζες, φαγητά μουσεία)

Υπήρχαν όμορφες στιγμές (πτήση με Aeroflot, Μαυσωλείο Λένιν, hassle free σύνορα, υπέροχα άτομα που γνώρισα στην διαδρομή)

Αλλά κι άσχημες (άθλια μεταχείριση από το Προξενείο της Πολωνίας στην Αγ. Πετρούπολη, τους οδηγούς της Simple Express στο τμήμα Βίλνιους - Βαρσοβία, την τροφική δηλητηρίαση στην Μόσχα)

Αλλά με λίγα λόγια, μπορώ να πω, πως πέρασα τέλεια. Ο καιρός ήταν καταπληκτικός σύμμαχος (όλη μέρα ήλιο, με - 10 στην Μόσχα κι -5 στην Πετρούπολη), η Ρωσία με κατάπληκτο φαγητό κι αλκοόλ και με μια αγαπημένη Λευκορωσία στο ταξίδι αυτό.

H Ρωσία είναι μια μαγική χώρα, ζόρικη στην αρχή (βίζα), άλλα όποιος πάει εκεί, θα την ερωτευθεί, λίγο η γλώσσα τους και η μελωδικότητα της φωνής τους, τους απίστευτους χορούς τους αλλά και την φιλοξενεία τους (όποιος πάει εκεί couchsurfing ή ταξιδέψει με νυχτερινό τρένο, θα το καταλάβει), παρόμοια με τους Τούρκους.

Αυτά τα όλιγα για αρχή, let the story begins, comrades ;D
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Εισιτήριο για Μινσκ; Στο διπλανό σταθμό!

Η άφιξη στην Βαρσοβία είχε γίνει με λεωφορείο της Polski Bus, άρα τίποτα το αξιοπερίεργο για να γράψω. Ύπνος στη τελευταία σειρά, για το μάζεμα ενέργειας για το υπόλοιπο ταξίδι μας.

Την επίλογή, για να φτάσω στην Μόσχα, ήταν ο ποιο φθηνός τρόπος. Πρωινό τρένο από Βαρσοβία μέχρι το Τερεσπολ
, και από εκεί να έπερνα ένα από τα 4 τρένα, που συνδέουν την πόλη με την Λευκορωσική πόλη Brest, με τιμή στα 2.5 ευρώ κι από όλο και κάτι θα βρίσκαμε για να φτάσουμε στο Μινσκ.

Έλεγχό διαβατηρίων στο Τερέσπολ, και είσοδος στο βαγόνι (ακόμα με ξύλινες καρέκλες)
, και αναμονή, μέχρι την αναχώρηση του.

Το ταξίδι διαρκεί 20 λεπτά κι φτάνεις στον international σταθμό των τρένων του Minsk.



έλεγχο διαβατηρίων, συμπλήρωση της immigration Card, τελωνείο και είσαι free . Όχι τόσο free όσο το περιμέναμε. Το τρένο, το οποίο θα μας πήγαινε στο Μινσκ, ήταν στο παλιό δρομολόγιο, το οποίο τώρα δε υπάρχει. Πάμε να κάνουμε συνάλλαγμα 10$ προς Λευκορωσικά Ρούβλια (1$ - 8400 Ρούβλια), κι αναζητάμε ένα δρομολόγιο, έτσι ώστε να φτάσουμε πριν τις 2400 στο Μινσκ. Και ναι, υπάρχει, είναι το Φιρμενι τρένο από το Παρίσι για Μόσχα, και η τιμή σε ένα απλό κρεβάτι (μιας και δε υπάρχουν καρέκλες εκεί) ήταν 15 ευρώ (τιμή εξαιρετικά μεγάλη για Λευκορωσία), αρνηθήκαμε, και συνεχίσαμε το ψάξιμο. Μια μικρή αναποδιά στις χώρες αυτές, είναι ότι δε μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο για κάπου, από το λάθος γκισέ.

Με τα ελάχιστα Ρωσικά που ήξερα, κι την γαϊδουρίσια υπομονή μου, κατάφερα να καταλάβω τι ήθελε να πει η υπάλληλος στο γκισέ. Πρέπει να πάμε στο απέναντι σταθμό, ο οποίος είναι για τα τρένα προαστιακού, να αγοράσουμε εισιτήριο για Baranovichi (Барановичи) και από εκεί θα βρίσκαμε μια πληθώρα τρένων για Μινσκ.

Το Бара́новичи βρίσκεται 200 χλμ από το Μπρέστ, στο δρόμο για το Μινσκ, και την εποχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας ήταν μια από τις ποιο σημαντικές πόλεις στην Αυτοκρατορία. Εκεί βρισκόταν ο σιδηροδρομικό κόμβος των γραμμών Βιέννη - Βαρσοβία - Μόσχα κι ο Βίλνιους - Λβοβ.



Το ταξίδι μέχρι εκεί, με τον προαστιακό διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες, και το επόμενο τρένο για το Μινσκ το είχαμε σε 1 ώρα περίπου, (αρκετή για να κατεβάσουμε 2 μπύρες πριν φύγουμε) για το πάντα όμορφο Μινσκ



 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ρε Θανάση αν απλά επαιρνες το τρένο από Βαρσοβία - Minsk που βλέπω ότι υπάρχει και απευθείας πόσο θα κόστιζε;
Γιατί πολύ ταλαιπωρία με αυτές τις αλλαγές...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom