Αραβικές χώρες για Πάσχα?

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Δεν μοιάζει με σύντομο ανέκδοτο αν φανταστείς πως
-πόσοι άνθρωποι έτρωγαν το μεσημεριανό τους παρακολουθώντας τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και αλλού;
-πόσοι ταξιδεύουν σε χώρες που τα καθεστώτα είναι δικτατορικά;
-πόσοι γοητεύονται από επισκέψεις σε φτωχές παραγκουπόλεις;
-πόσοι άνθρωποι ανά την υφήλιο κάνουν σεξοτουρισμό;
και θα μπορούσε ο κατάλογος να μην έχει τελειωμό. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είνα εργαζόμενοι που δύσκολα τα βγάζουν πέρα και το ταξίδι χωρίς να θέλω να κάνω γενικεύσεις, είναι διέξοδος και όνειρο και ελπίδα και στόχος να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς, άλλους ανθρώπους, ήθη και έθιμα. Τώρα η χρονική περίοδος που επιλέγουμε ένα ταξίδι είναι κι αυτό κάτι πολύ σχετικό και έχει να κάνει με διάφορες παραμέτρους. Πιστεύω ευαισθησία υπάρχει σε όλους αλλά πόσο διαμορφωμένη συνείδηση έχουμε για να αντιληφθούμε ότι γι΄αυτά που γίνονται υπάρχουν αιτιάσεις και θα εξακολουθήσουν να γίνονται είτε πάμε εμείς ταξίδι είτε όχι.
-πάρα πολλοί,γιατί η επόμενη εναλλακτική τους ήταν να βλέπουν τυπάκια στυλ Κωστόπουλου ή Πρετεντέρη να το παίζουν σοφοί
-μιλώντας εκ των υστέρων,όσοι έχουν ήδη ταξιδέψει Αίγυπτο,Λιβύη δεν επισκέφθηκαν δικτατορικό καθεστώς;ή μήπως τύποι Μπερλουσκόνι προάγουν την δημοκρατία;
-εγώ,από την στιγμή που στην παραγκούπολη θα επικοινωνήσω με τον απλό κόσμο.Μπορεί να είναι και πιο σοφοί από όλους μας
-όσοι πάνε και σε οίκους ανοχής

ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Devil's advocate
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
μόνο εγώ νοιώθω κάπως παράξενα διαβάζοντας αυτό το θέμα? αναρωτιέμαι ... ζούμε μια κρίση (οι περισσότεροι) και κάποιες αραβικές χώρες ζουν μια κόλαση ... δεν είναι κάπως αλλόκοτο να μιλάμε για έλληνες που πάνε διακοπές σε αραβικές χώρες? δε μοιάζει κάπως με σύντομο ανέκδοτο?

Εγώ πάλι αισθάνομαι ακριβώς το αντίθετο. Άνθρωποι που πάνε διακοπές, σημαίνει ότι κινείται το χρήμα άρα ξεπερνιούνται πιο εύκολα καπιταλιστικές κρίσεις (όχι οικολογικές όμως). Πάνε διακοπές σε αραβικές χώρες, σημαίνει ότι υπάρχει ανταλαγή πολιτισμών και ευαισθητοποίηση και από τις δυο πλευρές που μπορεί να βγάλει τους πλυθησμούς αυτούς από την κόλαση πιο γρήγορα. Όσο για το ενοχικό αίσθημα που πιάνω στο παραπάνω μύνημα, πρώτα από όλα δεν θα μου άρεσε ένας κόσμος που κάποιος δεν θα μπορούσε να κάνει την τρέλα του πχ. να κάνει πάσχα σε αραβικές χώρες γιατί και όλα τα άλλα μετά φθίνουν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.276
Μηνύματα
886.025
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom