Αρμενία-Γεωργία-Αζερμπαϊτζάν

nikkap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιραν
Καλησπέρα σας. Σε μερικούς μήνες σχεδιάζω να ταξιδέψω διαδοχικά σε Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν. Διάβασα κάπου πως το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να μου απαγορεύσει την είσοδο ,αν δει αρμενική σφραγίδα στο διαβατήριο λόγω του πρόσφατου πολέμου. Γνωρίζει κανείς κάτι; Πώς με συμβουλεύετε να κινηθώ; Ευχαριστώ

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Καλησπέρα σας. Σε μερικούς μήνες σχεδιάζω να ταξιδέψω διαδοχικά σε Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν. Διάβασα κάπου πως το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να μου απαγορεύσει την είσοδο ,αν δει αρμενική σφραγίδα στο διαβατήριο λόγω του πρόσφατου πολέμου. Γνωρίζει κανείς κάτι; Πώς με συμβουλεύετε να κινηθώ; Ευχαριστώ
Μετά την πρόσφατη "συμφωνία" μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με το σχετικό "σπρώξιμο" των ΗΠΑ τα πράγματα τείνουν να ομαλοποιηθούν όσον αφορά τις διακρατικές σχέσεις και τα συνοριακά περάσματα. Θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα για πιο έγκυρη πληροφόρηση. Όταν θα έχεις την πληροφορία γράψε τη εδώ εάν θες.

nikkap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιραν
Μετά την πρόσφατη "συμφωνία" μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με το σχετικό "σπρώξιμο" των ΗΠΑ τα πράγματα τείνουν να ομαλοποιηθούν όσον αφορά τις διακρατικές σχέσεις και τα συνοριακά περάσματα. Θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα για πιο έγκυρη πληροφόρηση.
Ευχαριστώ!

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Τον Ιούνιο θα επισκεφτώ τις 3 αυτές χωρες και για να είμαι σίγουρη ότι δε θα έχω θέμα, έβαλα στο πρόγραμμα πρώτα Αζερμπαϊτζάν, μετα Γεωργία και τέλος Αρμενία.

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Τον Ιούνιο θα επισκεφτώ τις 3 αυτές χωρες και για να είμαι σίγουρη ότι δε θα έχω θέμα, έβαλα στο πρόγραμμα πρώτα Αζερμπαϊτζάν, μετα Γεωργία και τέλος Αρμενία.
Μήπως να ρωτήσεις επίσης την πρεσβεία της Αρμενίας;

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Μήπως να ρωτήσεις επίσης την πρεσβεία της Αρμενίας;
Στην είσοδο Αρμενίας δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα αν πριν έχεις πάει Αζερμπαϊτζάν, ενώ το αντίστροφο είναι λίγο ρίσκο, ειδικά αν έχεις επισκεφτεί και Ναγκορνο Καραμπάχ. Άρα η καλύτερη λύση είναι πρώτα Αζερμπαϊτζάν, ενδιάμεσα Γεωργία και τέλος Αρμενία.

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Στην είσοδο Αρμενίας δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα αν πριν έχεις πάει Αζερμπαϊτζάν, ενώ το αντίστροφο είναι λίγο ρίσκο, ειδικά αν έχεις επισκεφτεί και Ναγκορνο Καραμπάχ. Άρα η καλύτερη λύση είναι πρώτα Αζερμπαϊτζάν, ενδιάμεσα Γεωργία και τέλος Αρμενία.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Πριν τον τελευταίο πόλεμο το Ναγκόρνο Καραμπάχ ήταν μέρος της Αρμενίας το οποίο είχε καταλάβει μετά τον 1ο πόλεμο. Η είσοδος σε αυτό από την Αρμενία και μόνο σήμαινε ξεχωριστή άδεια και σφραγίδα στο διαβατήριο. Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης ανάμεσα στις δύο χώρες η είσοδος στο Αζερμπαϊτζάν με διαβατήριο το οποίο είχε σφραγίδα Αρμενίας/Ναγκόρνο Καραμπάχ ήταν απαγορευτική. Σήμερα πλέον το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανήκει ολόκληρο στο Αζερμπαϊτζάν και μάλιστα το επισκέπτεσαι εύκολα με ειδική άδεια μέσω internet (τα αναφέρω στην ιστορία από το πρόσφατο ταξίδι τον Αύγουστο του 2025).
Η πρόσφατη συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στα δύο κράτη τείνει να ομαλοποιήσει τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση είναι φρόνιμο να ρωτηθούν οι δύο πρεσβείες για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων!

Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Θα πάω και γώ Αρμενία το 3ημερο της πρωτομαγίας και σκόπευα να πάω και στο Μπακου το τρίημερο του Αγίου Πνεύματος. Απο τα λίγα που έχω ψάξει στα site του εξωτερικού, όλοι λένε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αρκει να μην έχεις περάσει απο το Ναγκόρνο -Καραμπάχ. Αλλά τώρα έχω μπεί σε σκέψεις. Στο site για να βγάλεις e-visa για το Αζερμπαιτζάν δεν λέει κάτι. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με την πρεσβεία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.386
Μέλη
40.023
Νεότερο μέλος
Hollandaria

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom