Αρχες Φεβρουαριου 8ημερο σε Χειμερινο προορισμο: Μετσοβο ή Ζαγοροχώρια ή Πρέσπες??

G13_on_Tour

Member
Μηνύματα
22
Likes
6
Αρχες Φερβουαριου σχεδιαζω ενα γεματο 8ημερο (Σαββατο με Σαββατο) σε καποιο ομορφο ορεινο χωριουδακι - Χειμερινο προορισμο, το κλασικο concept ατελειωτη φυση, δεντρα, βουνα, παραδοσιακα σπιτακια, τζακι και χιονι.... και καλο φαγητο

Ειμαι αναμεσα σε 3 προορισμους
Μετσοβο
Ζαγοροχώρια
Πρέσπες

Μαλιστα επειδη 7 μερες ειναι πολλές και για να μην βαρεθούμε ελεγα να συνδιασω 2 προορισμους πχ 3-4 μερες στο ενα μερος (Μετσοβο ή Ζαγωροχώρια) και πχ 2-3 μερες Πρεσπες.

Θα ηθελα να μαθω:
1) Αν αξιζει να το επιχειρησω ετσι σε διπλο ταμπλο οπως ανεφερα
2) Τις αποστασεις
3) Αν ο Φεβρουαριος ειναι πολυ ασχημος μηνας για τετοιο ταξιδι σε αυτα τα μερη (λογο κρυο, χιονι κλπ) Μην αποκλειστουμε ή μην βαρεθουμε ολη μερα κλεισμενοι μεσα στο δωματιο

Επισης να διευκρινισω οτι θελω οπωσδηποτε στο μερος που θα παω να εχει κοσμο και επιλογες και για βραδυ.
Μην παμε και ειμαστε 3 ατομα στο χωριο και μετα τις 9 δεν βρισκεις τιποτα!

καθε πληροφορια ειναι χρησιμη και ευπροσδεκτη..

Ειδικα για καταλυματα αν εχετε κατι καλο να προτεινετε :xmas_wink:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Εφόσον θέτεις το ζήτημα το μέρος να έχει κόσμο τότε αυτόματα διέγραψε την επιλογή Πρέσπες.Ο Αγιος Γερμανός που συνήθως είναι το χωριό που επιλέγουν οι περισσότεροι επικρατεί ερημιά και δεν έχεις να κάνεις τίποτα.Ενα 2ημερο το πολύ για να δεις τις Πρέσπες και το νησάκι Αγιος Αχίλλειος είναι αρκετό.

Προτείνω 2 μέρες μέτσοβο το οποίο έχει πάντα πολλούς επισκέπτες αυτή την εποχή αλλα δεν είναι και για παραπάνω μέρες,και μετά να πάτε προς ζαγοροχώρια και να επιλέξετε ένα χωριό βολικό ωστε να γύρισετε σχετικά εύκολα την γύρω περιοχή που ομολογουμένως είναι απίστευτης ομορφίας.

Ο καιρός πάντα είναι απρόβλεπτος.Μη ξεχνας πως τον φετινό Φεβρουάριο όλη η Ελλάδα παρέλυσε απο τα χιόνια.Ποτέ δεν ξέρεις.
 

dimitra_tg

Member
Μηνύματα
128
Likes
12
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Θα συμφωνησω..καλυτερα να αποκλεισεις Πρεσπες.Πηγα περισυ Μετσοβο με πολυ χιονι κ το τοπιο ηταν υπεροχο!Και στα Ζαγοροχωρια ακομα καλυτερα νομιζω.Ο συνδιασμος τους αν μπορεις να το κανεις ειναι πολυ καλος κ σε κοντινες αποστασεις!
Μετσοβο εμεινα εδω Home | Ξενοδοχείο Άρωμα Δρυός Μέτσοβο - Aroma Dryos hotel in Metsovo - Ξενοδοχεία Μέτσοβο - hotels Metsovo κ μου εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις.Αν ξαναβρεθω παλι εκει θα παω χωρις δευτερη σκεψη.
Στα Ζαγοροχωρια εχω βρει αυτο Ξενοδοχεία Ζαγοροχώρια | Διαμονή Ζαγοροχώρια | Αρχοντικό Αρίστης αλλα δεν το εχω επισκεφθει ακομα.
 

G13_on_Tour

Member
Μηνύματα
22
Likes
6
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Οι δρομοι κλεινουν το χειμωνα σε Μετσοβο Ζαγωροχώρια??
Δεν μιλαω για xtreme κακοκαιρια οπως περυσι αλλα για τις κλασικες καταστασεις..

Σκεφτομαι να ανεβω απο Αθηνα μεσω Δομοκου-Τρικαλα-Εγναντιας για να αποφυγω τους χαλια δρομους της Κορινθου-Πατρων και τους απεναντι καθως και το χαρατσι της γεφυρας.:xmas_mrgreen:

Τελος δεν ξερω ισως ακουγεται τρελο αλλα ειναι πολυ συμαντικο το χειμωνα, ξερετε καθολου ξενοδοχεια-ενοικιαζομενα που να εχουν υποστεγο για θεσεις παρκινγκ... Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να εισαι διακοπες και για 2 ωρες να καθαριζεις το αμαξι για να καταφερεις να το μετακινησεις... :xmas_lol:
 

dimitra_tg

Member
Μηνύματα
128
Likes
12
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Το ξενοδοχειο που σου εστειλα για Μετσοβο εχει υποστεγο για θεσεις παρκινγκ.Τωρα ως προς τον καιρο αν εχεις αλυσιδες δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.Απο το δρομο που λες πηγα κ εγω.Καλυτερη διαδρομη κ φυσικα ο δρομος καθαριζεται αμεσως απο το χιονι.
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Μη παραλειψεις να πας για φαγητο στο ''Κουτουκι του Νικολα''
Πολυ καλο σερβις και παραδοσιακο Μετσοβιτικο ντεκορ
Πολυ καλα επισης και το ντοπια προιόντα της οικογενειας ''Μπαρμπα-Γιαννη ειδικα ο γλυκος τραχανας
Ο καφες στο ''Μετσοβοραμα'' επιβαλετε για τη θεα στη Πινδο, και για το ποτο σου το βραδυ, οπως ανεβαινεις τη Τοσιτσα στο δεξια
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.146
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom