Αυξήθηκαν κατά 58% οι τουρίστες κρουαζιέρας

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αύξηση 5,1% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και 58,1% στις αφίξεις επιβατών παρουσίασε το λιμάνι του Πειραιά στο Α' τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία Διακίνησης Κρουαζιέρας, που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή το ετήσιο Σαλόνι Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής.

Ειδικότερα, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκαν κατά 5,1 %, ενώ οι αφίξεις επιβατών αυξήθηκαν κατά 58,1%, από τις οποίες οι επιβάτες transit κατά 72,9%, φθάνοντας τους 139.692, από 80.808 που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2010. «Τα στοιχεία του Α' τριμήνου δικαιώνουν τις προβλέψεις μας, ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να υπάρχει ανάκαμψη στο συγκεκριμένο χώρο» ανέφερε ο πρόεδρος και CEO του ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργος Ανωμερίτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του Σαλονιού Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής στον Πόρο.
«Ο ΟΛΠ ΑΕ, όπως τόνισα και στο Συνέδριο της «Ένωσης Λιμένων Ευρώπης» (ESPO) στην Κύπρο με βάση το επενδυτικό του πρόγραμμα 2011-2015 θα καταστεί το λιμάνι-κόμβος (hub) για όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Ο θαλάσσιος τουρισμός, τον οποίο ο ΟΛΠ ΑΕ υπηρετεί με σημαντικά εκσυγχρονιστικά μέτρα και δαπάνες, θα φέρει σημαντικούς καρπούς και για τον Πειραιά και για την χώρα».
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.607
Likes
9.864
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
και στην Κρητη προβλεπεται μεγαλη αυξηση στους τουριστες κρουαζιερας το ερχομενο καλοκαιρι .. να και καποια αισιοδοξα μηνυματα :)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.672
Likes
50.522
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γενικώς φαίνεται πως η χρονιά θα είναι πολύ καλή για τον ελληνικό τουρισμό, έχω δυο φίλους ιδιοκτήτες incoming πρακτορείων και φέτος οι κρατήσεις "πετάνε". Δεν ξέρω τι θα γίνει από πλευράς τουριστικών εσόδων (πόσο θα ξοδεύουν οι επισκέπτες διότι γενικώς η τάση είναι να μειωνεται η κατά κεφαλήν δαπάνη), αλλά τουλάχιστον σε απόλυτο αριθμό επισκεπτών η χρονιά εκτός απροόπτου θα είναι πολύ καλή.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.426
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μακάρι παιδάκια μου
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.673
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom