Αυτές είναι οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.109
Ναι, βέβαια, οι Νορβηγοδανοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο! Γι αυτό είναι πρώτοι στις αυτοκτονίες! τι να κάνω απ’την πολλή μου χαρά; ας κόψω τις φλέβες μου!
Ηθελα να’ξερα ποια ουφο βγάζουν αυτές τις έρευνες!

Συμφωνώ απόλυτα.Κάτι δεν πάει καλά.Εκτός αν βαριόνται οι άνθρωποι τόση ευτυχία και αυτοκτονούν.:haha:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Προσωπικά όλες αυτές οι λίστες δεν μου λένε απολύτως τίποτε, ειδικά σε θέματα ευτυχίας, αλλά ιντριγκάρομαι αφάνταστα να ρωτήσω τους θαυμαστές του τρίτου κόσμου που είναι όλες αυτές οι χώρες τύπου Ταϊλάνδης που όλοι οι άνθρωποι παρόλη την φτώχεια τους είναι ευτυχισμένοι και με ένα χαμόγελο στα χείλη?
Για την Νορβηγία τώρα, που έχω επισκεφθεί δις, ας πω κι εγώ την δική μου σάχλα... από τουριστικής πλευράς την βρίσκω υπερτιμημένη και αφάνταστα επαναλαμβανόμενη συνεπώς πληκτικότατη... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά αν μια χώρα μου φαντάζει πληκτική σαν τουριστικός προορισμός, φανταστείτε πως θα είναι αν αποφασίσει κάποιος να μείνει σε αυτή... όσο υψηλό επίπεδο ζωής και να έχει λοιπόν, μακριά και αγαπημένοι...
Περί λίστας θα συμφωνήσω. Άλλωστε μπορώ να ζω στην καλύτερη χώρα του κόσμου με τις αρτιότερες παροχές και να είμαι μέσα στη κατάθλιψη.
Περί Νορβηγίας θα συμφωνήσω απόλυτα. Πληκτική στις πόλεις. Δεν θα έμενα εκεί. Εδώ βαρέθηκα στο Bergen. Για υπερεκτιμημένη....χμ, προσωπικά μου άρεσε χωρίς να κόβω και φλέβες. Ορισμένα μέρη ήταν εντυπωσιακά (βλ Lofoten, Senja).
Όσο για την "ευτυχία" των τριτοκοσμικών αυτή είναι μεγάλη κουβέντα. Όχι δεν μπορεί να ευτυχισμένος κανείς στην ανέχεια. Εγώ το εντοπίζω στα παιδιά όταν βλέπω ότι τους αρκούν απλά πράγματα. Επειδή μεγάλωσα σε επαρχία και το παιχνίδι μου ήταν το χώμα, οι φραγκοσυκιές κι οι πέτρες γι'αυτό καταλαβαίνω το χαμόγελο αυτών των παιδιών όταν παίζουν ελεύθερα στη φύση. Αυτό σε σύγκριση με τους σύγχρονους ελληνόπαιδες, για την πλειονότητα των οποίων (και επίτρεψέ μου να το γνωρίζω λόγω δουλειάς) πλέον η ευτυχία και το χαμόγελο στα χείλη έχει εξάρτηση καταναλωτική (αλλά κατά μάνα κατά κύρη)
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ναι, βέβαια, οι Νορβηγοδανοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο! Γι αυτό είναι πρώτοι στις αυτοκτονίες! τι να κάνω απ’την πολλή μου χαρά; ας κόψω τις φλέβες μου!
Ηθελα να’ξερα ποια ουφο βγάζουν αυτές τις έρευνες!
Μπορείς να εξηγήσεις γιατί δηλώνουν ευτυχισμένοι αν είναι δυστυχισμένοι (βασικά δεν είναι γιατί ο άνθρωπος δε χρειάζεται μόνο παραλία, ήλιο, ουζάκι και μπουζούκια για να ευτυχεί, αλλά έτσι για να κάνουμε κουβέντα);
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.432
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Νομίζω πως στην ιστορία μου για τη Στοκχόλμη είχα αναφερθεί στους λογους για τους οποίους ένας Σκανδιναβός μπορεί να είναι ευτυχισμένος. Η ευτυχία δε μετριέται με το ποσό του μισθού ή με τα καταναλωτικά αγαθά που μπορείς να αποκτήσεις.
Η ευτυχία μετριέται στο αν σε ικανοποεί η δουλειά σου, αν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε νοιάζονται, αν μπορείς να ασχολείσαι με αυτά που σου αρέσουν, να έχεις το δικαίωμα να κάνεις όνειρα , να μπορείς να φέρεις το παιδί σου στην κοινωνία και γύρω σου να υπάρχει σεβασμός και αξιοπρέπεια.
Θα συμφωνήσω με τον traveller σχετικά με τους "ευτυχισμένους" ασιάτες.
 

Marlin

Member
Μηνύματα
171
Likes
197
Επόμενο Ταξίδι
Κροατία, Δαλματικές ακτές
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Ναι, βέβαια, οι Νορβηγοδανοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο! Γι αυτό είναι πρώτοι στις αυτοκτονίες! τι να κάνω απ’την πολλή μου χαρά; ας κόψω τις φλέβες μου!
Ηθελα να’ξερα ποια ουφο βγάζουν αυτές τις έρευνες!

Αυτό το ξέρουμε γιατί είναι αλήθεια, ή γιατί έτσι μας είπαν?
Εδώ λέει κάτι διαφορετικό πάντως...;)

List of countries by suicide rate - Wikipedia, the free encyclopedia
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Από τη λίστα που μας παρέδωσες είναι ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τις παραπομπές για να δει σημαντικές διαφορές στην ηλικιακή κατανομή, τις αιτίες και τον τρόπο αυτοκτονίας ανά χώρα με υψηλό δείκτη. Τα ελληνικά πάντως στοιχεία αναγράφεται ότι είναι του 2009. Πιθανότατα υψηλότερα πλέον...
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Η αλήθεια είναι ότι όταν πήγα στην Κοπεγχαγη που φάνηκε λίγο καταθλιπτική και κρύα απο θεμα κόσμου, πχ στις 14:00 που έκλεισαν τα μαγαζιά η πόλη άδειασε ως δια μαγείας. Βέβαια Δανους δεν έχω γνωρίσει για να έχω άμεση άποψη για το λαό.

Ο καιρός στις Βόρειες χώρες είναι ασχημος. Δεκτός. Οταν όμως έχεις αλλά προβλήματα λυμενα, δν σε πολυενδιαφερει ο καιρός τόσο άμεσα όσο νομίζετε. Συγκρινοντας την ζωή στην Αθήνα και στο Βερολίνο διαλεγω με διάφορα το δεύτερο κι ας νυχτωνει το χειμώνα απο τις 3 κι ας πέφτει στο -10. Πιστεύω σε αυτές τις χώρες η ζωή είναι πιο εύκολη, πιο απλή. Είναι καλύτερες οι αμοιβές, καλύτερες οι υποδομές, οι παροχές κλπ Η ζωή στην Ελλάδα είναι αγώνας για αυτό είμαστε και τόσο εφευρετικοί πιστεύω σαν λαός. Αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα στην απλή καθημερινότητα που αναγκαστικά καλλιεργεις αρετές όπως υπομονή, εφευρετικοτητα κλπ
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κατανοω την αδυναμια καποιου να ζησει σε χωρα με κρυο οπως οι σκανδιναβικες. Δεν μπορω να καταλαβω ομως επιχειρηματα του τυπου πως δεν ειναι καλα επειδη ειναι πρωταθλητες στις αυτοκτονιες.

Η Ελλαδα οντως ειναι μια πανεμορφη και σπανια χωρα και το εχω πει πολλες φορες και μαλιστα εχω επικριθει απο μερικους. Η ελληνικη κοινωνια ομως αυτη τη στιγμη ειναι ακρως καταθλιπτικη. Και δεν ειναι μονο οι αυτοκτονιες που οι νεες ερευνες θα μας φερουν στις πρωτες θεσεις ως χωρα, ουτε τα χαμηλα εισοδηματα. Ειναι αυτο που χασαμε. Ο Ελληνας εχασε το γλεντι που τον κρατουσε ευτυχισμενο. Δεν ειχε πολλα λεφτα αλλα ηξερε πως και με τα λιγα θα ταισει την οικογενεια του, θα ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις του κι ετσι μπορουσε ησυχος να διασκεδασει. Αυτο το χασαμε κι ηρθε το υπερβολικο αγχος και με τη σειρα του εφερε τη δυστυχια, που εχει κατσικωθει και δεν λεει να μας απαλλαξει.

Αυτος ηταν και ο βασικοτερος λογος που εφυγα απο την Ελλαδα. Δεν αντεχα αυτην την εικονα της μιζεριας και της δυστυχιας.

Οι ανθρωποι τωρα στις σκανδιναβικες χωρες, εχουν μαθει δουλεια σπιτι, σπιτι δουλεια. Εχουν ομως ολα τα προβληματα τους λυμμενα και δεν ζητουν κατι αλλο απο τη ζωη τους. Οποιοσδηποτε εχει ταξιδεψει στις σκανδιναβικες χωρες καταλαβαινει πως οι ανθρωποι εκει ειναι ευτυχισμενοι. Δεν χρειαζεται να το αποδειξει καποια ερευνα.

Θεωρω επισης σημαντικοτατο παραγοντα τα εισοδηματα μετα φορων και βασικων υποχρεωσεων και τι μενει στην τσεπη του καθενος για να δαπανησει σε αλλες δραστηριοτητες. Οπως επισης και οι παροχες που σου προσφερει μια χωρα, ειτε αυτες ειναι φυσικες (ομορφα τοπια, θαλασσες, βουνα κλπ), ειτε παροχες τις πολιτειας (αθλητικες εγκαταστασεις, παρκα κλπ).
 

the plan

Member
Μηνύματα
46
Likes
14
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Για να κάνουμε συζήτηση πρέπει πρώτα να καταλαβαίνουμε τι λέει ο άλλος. Δεν είπα ποτέ ότι η ελλάδα είναι καλύτερη από τισ σκανδιναβικές χωρες ή ότι είμαστε πιο ευτυχισμένοι . Αυτό είναι (αυθαίρετο) συμπέρασμα ορισμένων. Παρότι η συζήτηση μπορέι να συνεχιστεί το αφήνω εδώ. Ισως απλά να είναι κ θέμα γούστου. όσο για τη λίστα που αναφέρετε αφήνω σε εσας να κρίνετε την αξιοπιστία μιας λίστας που για μία χώρα έχει στοιχεία του 2012 και για την άλλη του 2004. Ακόμα κ έτσι όμως κοιτάξτε που είναι Δανία, Νορβηγία κ που το Μεξικό, το Περού,η Ιταλία, η Ισπανία.
Τέλος πάντων, επιμένω ότι η ευτυχία είναι υποκειμενική κ δεν μετριέται και συμφωνώ μαζί σας ότι η χώρα μας τα τελευταί χρόνια είναι σουπερ καταθλιπτική!
 

ko_ve

Member
Μηνύματα
36
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβαη
Εγω παντως συμφωνω απολυτα με την ερυενα,και οι 10 χωρες ειναι σωστες στην επιλογη,δεν υπαρχει καμια αλλη που επρεπε να μπει στην λιστα,η αληθεια ειναι οτι μετα απο αυτες τις χωρες ειναι το χαος.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αγαπητε the plan χαρακτηρισες αυτους που βγαζουν τετοιες ερευνες ουφο. Ουτε ξερω αν ειναι ουφο ή αλιενς ουτε με ενδιαφερει η συγκεκριμενη ερευνα. Τα αποτελεσματα της ομως μου φαινονται απολυτως φυσιολογικα. Στις πρωτες θεσεις φιγουραρουν αναπτυγμενα κρατη που δινουν ιδιαιτερο βαρος στις κοινωνικες παροχες και στο σεβασμο των ανθρωπινων δικαιωματων και οι πολιτες τους ειναι πολυ καλα αμοιβομενοι.

Οσο και να σου φαινεται περιεργο ενας ανθρωπος που δεν προβληματιζεται για το αν θα μπορει να αγορασει φαγητο, ρουχα και ο,τι αλλο εχουν αναγκη τα παιδια του και ολη η οικογενεια του, που ξερει πως εχει εξασφαλισμενη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, που εχει χωρους για να αθληθουν και να παιξουν τα παιδια του, που απολαμβανει σοβαρη δωρεαν εκπαιδευση, που ζει σ'ενα περιβαλλον που τον σεβεται, που δεν ταλαιπωρειται απο τις δημοσιες υπηρησιες, που βρισκει αμεσα λυση στα προβληματα του, που γυρναει απο τη δουλεια σπιτι του χωρις σκοτουρες και με διαθεση να χαρει και να παιξει με την οικογενεια του, που του μενουν κι χρηματα για να παει τις διακοπες του ή να αγορασει πραγματα που τον ευχαριστουν και κανουν τη ζωη του ευκολοτερη, ναι, μπορει στην ερωτηση: "ειστε ευτυχισμενος (ή ικανοποιημενος αν θες) απο τη ζωη σας;" να απαντα θετικα. Χεστηκε για τον ηλιο οταν εχει ολα αυτα. Αν τον εκανε δυστυχισμενο το κρυο και το σκοταδι θα μετακομιζε σε μια μεσογειακη ή τροπικη χωρα.

Καταλαβαινω πως για εναν Ελληνα ολα αυτα βρισκονται στην σφαιρα της φαντασιας -ισως γι αυτο χρησιμοποιησες και το χαρακτηρισμο ουφο- αλλα ειναι η πραγματικοτητα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.212
Μηνύματα
883.808
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom