Ολλανδία Παρκινγκ στις πολεις της ολλανδιας

kd33

New Member
Θα προσπαθησω να ανοιξω λιγο διαφορετικα το θεμα του παρκινγκ στην Ολλανδια ρωτωντας για εκτος Αμστερνταμ πολεις τι παιζει.Θα κανω ενα 7ημερο μενοντας στο Αμεσφορτ και στο ντελφτ σε ξενοδοχεια που το παρκινκγ ειναι δωρεαν,τι γινεται ομως οταν ξεκινας να πας σε αλλα μερη και πρεπει να σταματας 2-8 ωρες?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η σύντομη απάντηση είναι ότι τα σκας χοντρά. Γενικώς στην Ολλανδία το πάρκινγκ είναι πρόβλημα, έχω φίλους που μένουν εκεί και δεν παίρνουν αυτοκίνητο γι αυτό το λόγο.

pap65

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Ιταλία -Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
παταγονία
Γεια σας πρόκειται να ταξιδέψω αεροπορικώς στο αϊντhoven και θα μένω σε σπίτι που με φιλοξενεί στην Μπρέντα.
Από κει θα κάνω ημερήσιες εκδρομές στις άλλες πόλεις αλλά και στο ύπαιθρο.
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τα park and ride πού βρίσκονται έξω από το κέντρο πόλεων ( και στη συνέχεια παίρνεις ΜΜΜ);
Λειτουργούν ή είναι πρόβλημα; ( Εννοώ αν βρίσκεις θέση και αν είναι εύκολη η χρήση τους)
Τι γίνεται με τους επαρχιακούς προορισμούς; Ισχύει το ίδιο; Προσεγγίζονται εύκολα με το αυτοκίνητο;
Θα ήθελα τα φώτα σας;

ribo7

Member
Τα P+R γενικά είναι καλή λύση.
Αν πας Αμστερνταμ, προτείνω το P+R Arena (γήπεδο), αν το συνδιάσεις με εισιτήριο προς πόλη (έχει κάποιες προϋποθέσεις) θα σου βγει 6€/μέρα!

Γενικά θα πρότεινα να κοιτάς το Prettig Parkeren - Vind de beste parkeerplek in de binnenstad !, ψάχνεις ανά πόλη ποιοι δρόμοι έχουν παρκόμετρο, ποιες ώρες και τιμές και κοιτάς αν σε βολεύει να παρκάρεις κάπου που είναι free και να περπατήσεις προς κέντρο.

Αν ξέρεις ήδη σε ποιες πόλεις θα πας, πες, ίσως μπορώ να προτείνω ήδη σε ποιά μεριά της πόλης συμφέρει να παρκάρεις (έχω σταμπάρει ήδη που συνήθως παρκάρω σε μερικές πόλεις).

pap65

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Ιταλία -Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
παταγονία
Τα P+R γενικά είναι καλή λύση.
Αν πας Αμστερνταμ, προτείνω το P+R Arena (γήπεδο), αν το συνδιάσεις με εισιτήριο προς πόλη (έχει κάποιες προϋποθέσεις) θα σου βγει 6€/μέρα!

Γενικά θα πρότεινα να κοιτάς το Prettig Parkeren - Vind de beste parkeerplek in de binnenstad !, ψάχνεις ανά πόλη ποιοι δρόμοι έχουν παρκόμετρο, ποιες ώρες και τιμές και κοιτάς αν σε βολεύει να παρκάρεις κάπου που είναι free και να περπατήσεις προς κέντρο.

Αν ξέρεις ήδη σε ποιες πόλεις θα πας, πες, ίσως μπορώ να προτείνω ήδη σε ποιά μεριά της πόλης συμφέρει να παρκάρεις (έχω σταμπάρει ήδη που συνήθως παρκάρω σε μερικές πόλεις).
Φίλε σε ευχαριστώ προκαταβολικά.
Κάποιοι φίλοι με είχαν αγχώσει σχετικά με την επιλογή μου να πάρω αμάξι.
Θα έχω 7 ολόκληρες μέρες διαθέσιμες
Και θα αφιερώσω δύο ( η τρείς) amsterdam όμως σκοπεύω να επισκεφτώ και Ουτρέχτη , delft, χάγη, και τα χωριά που είναι βόρεια του άμστερνταμ.
Έχω διαβάσει για τη διαδικασία στα p+r ( τις προϋποθέσεις) αλλά έχω ήδη απορίες..
Εγώ και η γυναίκα μου θα έχουμε δύο χρεωστικές κάρτες ( μια ο καθένας ) ( μπορεί να έχουμε συν δύο revolut ) .
Ας πούμε ότι παρκάρω στο p + r . Καταρχήν θα πάρω κάποιο χαρτάκι να γράφει την ώρα που πάρκαρα; Μετά φραση πάω στο μηχάνημα που είναι μέσα στο χώρο και βγάζω 2 εισιτήρια μετρό για το κέντρο με τις κάρτες μας. ( Βγάζω και άλλα δύο για επιστροφή; Ή βγάζω εισιτήρια που περιέχουν και επιστροφή; )
Αν αυτά είναι ηλεκτρονικά τότε όταν επιστρέψω ποια ακριβώς εισιτήρια θα σκανάρω ώστε να μπει η έκπτωση;
Κάπου εκεί το χάνω!!!
Αν αυτό το καταφέρω σωστά τότε θα το κάνω μάλλον και στις άλλες μεγάλες πόλεις όπως Ουτρέχτη και Χάγη. Έτσι δεν είναι; Τώρα για τους πιο μικρούς προορισμός πιστεύω να βρω λύση στο πάρκινγκ για κάποιες ώρες.

ribo7

Member
Το βασικό με το αμάξι είναι να τηρείς τα όρια και τους κανόνες, και για ασφάλεια, αλλά και να μην σου έρθουν ραβασάκια μετά.

'Αμστερνταμ: P+R Arena που σου είπα. Είναι υπόγειο, έχεις μπάρες να μπεις, παίρνεις χαρτάκι αν θυμάμαι. Παρκάρεις, πας στο μηχάνημα και βγάζεις GVB εισιτήρια για μετρό (γραμμή M54), δίνει χάρτινα εισιτήρια, και πας καρφί μέχρι Amsterdam Centraal. Έχει οδηγίες στο μηχάνημα, μπορείς να βγάλεις 2 εισητήρια (6-7€ το καθένα νομίζω) και στην επιστροφή πας στο μηχάνημα με το εισιτήριο του μετρό και το εισιτήριο parking και θα πληρώσεις 6€ για parking (αντί 24€ που νομίζω είναι για 1 μέρα).

Ουτρέχτη: Προτείνω να κοιτάξεις σε δρόμους προς την στάση Watertoren, σε αυτούς που σου βγάζει πράσινο το website που έγραψα. Από εκεί, πέρνεις όποιο λεωφορείο προς κέντρο, μια ευθεία είναι στην ουσία (Amsterdamsestrastweg).

1753390281308.png

Λεωφορεία γενικά στην Ολλανδία μπορείς και με την χρεωστική κάρτα να σκάναρεις το μηχάνημα όταν μπεις, απλά μη ξεχάσεις να σκανάρεις και όταν βγεις (φαντάζομαι θα στα έχει πει και ο γνωστός σου από Breda αυτά).

Αλλιώς κάποιο από τα P+R που έχει, κάπου 7-7.5€/μέρα θα σου βγεί μαζί με εισιτήριο (αν και μάλλον ο ένας βγάζει combi εισιτηρίο λεωφορείου + parking σε αυτή την τιμή, ίσως ο άλλος πληρώσει ξεχωριστά το εισιτήριο λεωφορείου). Π.χ. P+R Utrecht Science Park.

Delft: Αν δεν βρεις πάλι free δρόμο από το website, ένα τίμιο parking είναι το Market Parking Garage Delft. Από τα πιο οικονομικά (3.2€/ώρα) και σε πολύ περπατήσιμη απόσταση από κέντρο.
Αλλιώς free έχω διαβάσει είναι αυτό Parking P1 Delft αλλά δεν ξέρω από θέμα ασφάλειας.

Χάγη: Προτείνω στο parking του AH Supermarket Parkeergarage Elandstraat. 2 πρώτες ώρες δωρεάν, 3ή ώρα 4.5€, από 4η ώρα και μετά είναι από 2.5€/ώρα, οπότε αναλογικά θα σου βγει μια χαρά. Μαξ ημερήσια 12.5€, είναι πολύ καλή τιμή! Περπατιέται άνετα για κέντρο.
(Ίσως χρειαστεί καμιά απόδειξη ότι αγόρασες από το supermarket ή καμιά φορά στο ταμείο του supermarket τους δείχνεις το εισιτήριο να στο επικυρώσουν. Απλά δες στο μηχάνημα ή μπες και πάρε ένα νερό όταν φεύγεις).

Στα χωριά γενικά (αν) υπάρχει παρκόμετρο σε πολύ κεντρικά σημεία, αλλιώς λίγο παραέξω σε κανά δρόμο βρίσκεις γενικά δωρεάν.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.102
Μέλη
39.854
Νεότερο μέλος
Κρητικος64

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom