Αφίξεις - ρεκόρ στη Νέα Αγχίαλο αλλά και στο λιμάνι του Βόλου

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
Μία νότα αισιοδοξίας στο γκρίζο φόντο που εδώ και ένα χρόνο έχει σκιάσει τα πάντα στην οικονομική ζωή της Μαγνησίας παρέχουν τα οικονομικά στοιχεία που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας γύρω από τις προοπτικές του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας μέσα στο τρέχον έτος .
Πιο συγκεκριμένα μετά τα στοιχεία που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τον ερχόμενο Νοέμβριο του 2011 στο λιμάνι του Βόλου θα είναι συνολικά πενήντα, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 50% σε σύγκριση με το 2010 και 20% σε σύγκριση με τον αριθμό των κρουαζιεροπλοίων που έφτασαν στο Βόλο το 2009.
Πέρα όμως από τα ενθαρρυντικά στοιχεία με τα κρουαζιερόπλοια που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αφιχθούν στο Βόλο και στις γύρω περιοχές 50.000 και πλέον ξένοι τουρίστες, το ίδιο ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία και από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, όπου και εκεί τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για… πτήσεις ανόδου του τουρισμού στην περιοχή μας. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας οι αεροπορικές αφίξεις του καλοκαιριού από τους ξένους αερομεταφορείς κατά τη φετινή θερινή περίοδο θα είναι άκρως εντυπωσιακές για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Και αυτό γιατί από τα 17 συνολικά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά στην αύξηση που θα υπάρχει φέτος σε αφίξεις. Ειδικότερα οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα είναι αυξημένες κατά 125,8%, ενώ σημαντικά αυξημένο θα είναι το ποσοστό των αφίξεων και στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Αύξηση που εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως του 35,5%. Στην πρώτη θέση όσον αφορά στις αφίξεις ξένων επισκεπτών κατά τη φετινή τουριστική περίοδο είναι το αεροδρόμιο της Χίου με ποσοστό 202%, ενώ στην τρίτη θέση μετά το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι το αεροδρόμιο του Άραξου στην Πάτρα με 69%, ενώ στην τέταρτη θέση είναι το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς με 44,4%.

Πλήρες άρθρο εδώ

Θα αναστενάξουν τα τσιπουράδικα..........:D
 

Jkh

Member
Μηνύματα
47
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Μιανμάρ-Καμπότζη
μυριζει ryanair ή κανω λαθος?
 

Michael

Member
Μηνύματα
20
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Συρία - 19/4/11
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Καιρός δεν ήταν να γίνει κάτι για να αυξηθεί ο τουρισμός στην Μαγνησία?
Έχει τόσες πολλές ομορφιές που είναι κρίμα να μην τις γνωρίσει ο κόσμος! Απλώς ελπίζω να μην έχει τις γνωστές αρνητικές συνέπειες της αύξησης του τουρισμού(βλέπε αισχροκέρδεια).
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ειδικότερα οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα είναι αυξημένες κατά 125,8%
Όταν έχεις πέντε αφίξεις και ξαφνικά γίνονται 10, έχεις άυξηση 100%. Όταν όμως έχεις 1000 αφίξεις και ξαφνικά γίνονται 1005, η αύξηση είναι 0,5%. Τι νόημα έχει επομένως να συγκρίνουμε ποσοστά αυξήσεων με άλλα αεροδρόμια (εκτός από το να υπερ-επαινέσουμε το σπίτι μας)?
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Σε απόλυτους αριθμούς πόσο αυξήθηκε η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.788
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom