Τσεχική Δημοκρατία ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΑΣ

poetfotis

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Γεια σας φίλοι μου
Είμαστε μια παρέα 3 παιδιών ηλικίας 20-22 και σκεφτήκαμε φέτος να φύγουμε απο την μικρή κοινωνία του χωριού μας για ενα ταξίδι στο εξωτερικό. Θέλουμε λοιπόν να πάμε Τσεχία οδικός, με δικό μας μέσο απο Ελλάδα ( συγκεκριμένα Αιτωλοακαρνανία).

Εδώ λοιπόν είναι που χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια. Δεν έχουμε πάει ποτέ εξωτερικό και θα θέλαμε τις συμβουλές σας, όσον αφορά για το κόστος και τη διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού το οποίο θέλουμε να πραγματοποιήσουμε στα μέσα Οκτωβρίου και για περίπου 10 μέρες.

Θα θέλαμε να μας δώσετε πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουμε και περίπου το κόστος αυτής της διαδρομής ( με ιδιωτικό αυτοκίνητο) καθώς επίσης και φτηνές λύσης για διανυκτέρευση και διασκέδαση. Είδα στο internet ενοικίαση apartments me 40-50 euro τη βραδιά, ισχύει κάτι τέτοιο?

Ένα άλλο πράγμα που θέλω να ρωτήσω είναι το θέμα της επικοινωνίας. Και οι 3 μας μιλάμε αγγλικά ( σε advance επίπεδο). Θα συναντήσουμε δυσκολίες νομίζεται?

Χρειαζόμαστε τις συμβουλές σας ωστε να πραγματοποιήσουμε τη νεανική μας τρέλα!!! κάθε πληροφορία σας θα είναι πολύτιμη για μας.
Ευχαριστώ πολύ!
poetfotis
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Καλησπέρα και συγχαρητήρια που τολμάτε και ταξιδεύετε αντίθετα με όλους τους κλασσικούς της ηλικίας μας που κάθονται σπίτια τους.

Απτο θέμα γλώσσας δεν θα έχετε πρόβλημα , οι Τσέχοι δεν πολυμιλάνε αγγλικά αλλα να συνενοηθείτε δεν θα έχετε πρόβλημα.

Αυτό που θέλετε εσείς ειναι να μπείτε στο google earth και να διαλέξετε διαδρομή πχ θεσσαλονίκη Πράγα. Καλό θα ήτανε να πάρετε και ενα λάπτοπ εαν έχετε μαζί για να βλέπετε το δρόμο ή ακόμη καλύτερα να αγοράσετε ενα gps για το αμάξι. 250 ευρώ κάνει ενα καλό αλλα εάν είστε 5 ατομα δεν βγαίνει πολλά.

Στο τομέα της διαμονής : εξαρτάται που θα μείνετε , φτιάξτε την διαδρομή σας και πείτε μας σε ποιές πόλλεις θα αποφασίσετε να μείνετε.Θα σας προτείνουμε εμείς ξενοδοχεία.

Όμως για την πράγα μία είναι η λύση για σάς...Hostels. Διαμερισματάκια δηλαδή για 4-5 άτομα , με μικρά διαμερισματάκια που χωράνε άνετε 5 άτομα. Αποφύγετε ξενοδοχεία.

www.hostelbookers.com
www.hostelworld.com
 

xalara

Member
Μηνύματα
217
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm
tha se voithisi poli stin diadromi tha sou vgali kostos venzinis
episis afou tha kanete tetio dromologio ena gps ine sxedon aparetito ! fortonis tous xartes twn xwrwn pou tha pas kai feugis
telos afou iste 20-22 an den sas niazi i politelia protinw na minete se hostels
timi 20 eurw max kai gnwrizis poli kosmo antistixis ilikias
sorrty gia ta agglika alla to pc pou ime twra den grafi ellinika
 

poetfotis

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Αγαπητέ φίλε Blondeamon

Σε ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες αμέσως στο ερώτημά μου. Να σου πώ τι γίνεται, είμαστε 3 φίλοι φοιτητές, που το Νοέμβριο μπαίνουμε φαντάροι και μιας και δεν έχουμε ταξιδέψει ποτέ εξωτερικό θέλουμε να πάμε μια βόλτα!

Θέλουμε να πάμε Τσεχία αλλα το maximum χρημάτων που μπορούμε να διαθέσουμε είναι γύρο στα 400 - 550 euro ( έκαστος και αυτά με φοιτητικό δάνειο) και δικό μας αμάξι ( καταλαβαίνεις φοιτητές και θα πάμε να υπηρετήσουμε και τη μαμά πατρίδα με αφραγκίες).

Ο λόγος που θέλουμε να ταξιδέψουμε με δικό μας αμάξι είναι για να ζήσουμε λίγο την περιπέτεια του να χάνεις το δρόμο!!! Καθώς επίσης και όλα αυτά τα ευτράπελα που μπορεί να δημιουργήσει το φιλικό κλίμα ( πως βρίσκεις τη σκέψη μου?)!!

Λίγο μετά την ανάρτηση του ερωτήματος μου είχαμε κάποιες συζητήσεις με κάποιους φίλους οι οποίοι μας απέτρεψαν να πάμε Τσεχία γιατί είναι πολύ ακριβά. Μας πρότειναν Μολδαβία (που είναι μια πολύ όμορφη χώρα επίσης).

Βασιζόμενος στην εμπειρία σου μπορείς να μας υποδείξεις ένα πλάνο ( με διαδρομές και διανυκτερεύσεις ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ, ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ , ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ!!!) και ένα κοστολόγιο για το κάθε ταξίδι (Τσεχία κ Μολδαβία)????

Ξέρω οτι αυτό που σου ζητάω είναι κάπως δύσκολο αλλά αν έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο προσπάθησε να μας βοηθήσεις να μπούμε στη μαγεία των ταξιδιών και να κάνουμε την αρχή που είναι πάντα το πιο δύσκολο κομμάτι αλλα είναι και το ήμισυ του παντός!

Ευχαριστώ για την κατανόηση
φιλικά Φώτης
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Φώτη με 4-5 κατοστάρικα για 10 μέρες ούτε Αλβανία δεν πάτε... Βάλε βενζίνες, ύπνο, διασκέδαση , φαί...

Ωραία είναι η αίσθηση της περιπέτειας αλλά να έχουμε κι ένα μέτρο... Την Μολδαβία με αμάξι ρε Φώτη ποιός στην είπε?? Ποιά εταιρία θα σου ασφαλίσει αμάξι για Μολδαβία? όρεξη για ποδαρόδρομο στο γύρνα έχετε...

Η λύση... Βγάλτε ένα αεροπορικό για Βερολίνο με 100 - 130 ευρώ μείνετε στο Ηοstel Berolina με κανα 50 το τρίκλινο και δώστε του να καταλάβει σε ποτά και μαλ...ς . Αυτό είναι το ιδανικό... όλα τα άλλα είναι σάχλες....
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Καταρχάς να ξέρεις οτι έχετε πολύ μικρό budget για ταξίδι εξωτερικό. Θα πρέπει να φροντίσετε η ασφάλεια του αυτοκινήτου να ισχύει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε ΟΛΕΣ τις χώρες απο τις οποίες θα περάσετε. Επίσης η τιμή της βενζίνης που ανεβαίνει και τα κρούσματα κλοπής να μήν είναι ότι πρέπει για το πρώτο σας ταξίδι.Πάντα στα ταξίδια θα σκέφτεστε το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί και πώς θα το αντιμετωπίσετε.

Εγω αυτό που έχω να σας προτείνω είναι εάν θέλετε να περάσετε καλά χωρίς πολλά λεφτά να αφήσετε το road trip για μετά τον στρατό. Σας βρήκα διαμονή και μεταφορά Πράγα , μπορείτε εκελι να νοικιάσετε αμάξι και να οργώσετε όλη τη τσεχία αν θέλετε.

Σας βρήκα αυτά:

15-27 Οκτώμβρη τα πιο φθηνά που βρήκα.

1 ) Διαμέρισμα στο κέντρο της πράγας 960 ευρώ οι 12 μέρες. Δηλαδή 320 ευρώ το άτομο. Διαμέρισμα deluxe.

take a look: http://apartments-in-prague.org/ren...artment-vlasska-3/index.htm?rDatum=1222812000

Και σε hostel να πάτε θα σας βγει 5-10 ευρώ τη μέρα πιο κάτω αλλα δέν αξίζει με αυτά που θα δείτε μέσα στο hostel.

2) Πήγαινε έλα αεροπορικά απο Αθήνα

269 ευρώ ΟΛΑ μαζί για 3 άτομα. Δηλαδή 90 ευρώ το άτομο πάνε ελα Πράγα.

Μπορώ να σας βρώ και ταξί που θα σας πάρει απτο αεροδρόμιο και θα σας πάει κατευθείαν στο ξενοδοχείο σας. (φορτηγάκι οχι ταξί , shuttle λέγεται) με 25 περίπου ευρώ.

Όπως καταλαβαίνετε οι τιμές που σας βρήκα είναι πολύ καλές απλά θέλετε πολλές μέρες να μείνετε και ανεβαίνει το ποσό.


Υ.Γ Μήπως να αρχίσω να χρεώνω υπηρεσίες ρε defkalion? Ούτε botaki να ήμουν στις αναζητήσεις. :)
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Sky Europe.

Απο σήμερα έχει μια προσφορά που δίνει τα 2 εισιτήρια στην τιμη του ενός! Μεχρι τον φλεβάρη θα ισχύει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.844
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom