Βέλγιο Λουξεμβούργο Ολλανδία Βέλγιο Λουξεμβούργο και Άμστερνταμ

chris or

Member
Μηνύματα
176
Likes
81
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Ας αναφέρω και εγώ την ταξιδιωτική εμπειρία μου στις κάτω χώρες (Βέλγιο Ολλανδία και Λουξεμβούργο) που έζησα με δυο φίλους για επτά ημέρες.

Πρώτη ημέρα λοιπόν, αναχώρηση από το Skg Θεσσαλονίκης με την Ryanair στις 28/3 στις 19:15,φτασαμε καμιά ώρα νωρίτερα με το άγχος των αποσκευών άμα χωράνε στο κουτί κ ποσά κιλά άραγε θα γυρίσουμε (μιας και πρώτη φορά πετούσαμε με την εν λόγω εταιρία),βάλαμε τις 10δεκαρες στο μεταλλικό κουτί και είδαμε ότι ήμασταν οκ-είχαμε και έξτρα των 15κιλων.Δώσαμε τα χαρτιά και περιμέναμε να ανοίξουν οι πόρτες για την επιβίβαση, ο έλεγχος ήταν σχεδόν μηδαμινός σε όλους-με εξαίρεση μερικούς που έιχανε παραφουσκώσει την δεκάρα τους.Επιβιβαστήκαμε και ξεκίνησε η εμπειρία,μπορω να πω ότι μια χαρά εταιρία φάνηκε αν και μου έκανε εντύπωση ποσά πράγματα πουλούσαν εν πτήση,(σιγά τα φτηνά όμως ).
Ύστερα από 2,5 ώρες περίπου φτάσαμε-χιόνιζε ήδη εκεί- στο Charleroi,περιμέναμε τις βαλίτσες και βγήκαμε έξω για να πάρουμε το shuttlebus(13.5 ευρώ μια διαδρομη-22 πήγαινε/έλα, τα λεωφορεία αυτά είναι ενώ βγαίνεις έξω από το κτίριο αριστερά στο τερμα και τα εκδοτήρια),επιβιβαστήκαμε και μέσα σε 50 λεπτά ήμασταν στο Midistation,βάζουμε μπρος το gps για να βρούμε το ξενοδοχείο( Florisustelmidi, 711 ευρώ τρικλινο,35 ευρώ οι φόροι, δεν μας ζήτησαν εγγύηση χρημάτων) το όποιο απείχε κανένα δεκάλεπτο αλλά λόγω χιονιού και βαλιτσών μας φάνηκε περισσότερο. Φτάσαμε, είπαμε ότι είχαμε κράτηση του booking και μας δείξανε το δωμάτιο(λεπτομέρειες για όποιον θέλει του ξενοδοχείο ας στείλει μήνυμα)γύρω στις 22:30 ήμασταν στο δωμάτιο και ετοιμάσαμε την αυριανή Μπρυζ μέρα μας…

Μέρα δεύτερη....Brugge
Ύστερα από το πρωινό κατευθυνθήκαμε στον Midi Station(5 λεπτά) και βγάλαμε εισιτήρια πήγαινε έλα για Μπρυζ, τελικά ύστερα από τον εξυπηρετικότατο υπάλληλο αποφασίσαμε να πάρουμε την κάρτα δέκα διαδρομών για εντος Βελγίου κόστους 76 ευρω πήραμε το τραίνο και περνώντας από Γάνδη ήμασταν -σε ούτε μια ώρα -στην υπέροχη Μπρυζ.
Πρώτο αξιοθέατο βγαίνοντας από το σταθμό είναι το πάρκο Minnewater το αφήσαμε για το τέλος,και ετσι πήραμε τον δρόμο για το κέντρο της πόλης, ήταν τόσο όμορφα και μεσαιωνικά με τα ποταμάκια και τα κτίρια της που νιώθεις κάπως αλλιώς βρε παιδί μου
ί IMG_4009.JPG IMG_4016.JPG IMG_4023.JPG είδαμε αρκετά αξιοθέατα όπως τα Begijnhof το Janhospital
IMG_4015.JPG –τα όποια βεβαία δεν σου τρώνε ώρα μιας και περνάς από αυτά, μπήκαμε στην εκκλησία της παναγίας(είσοδος 2 ευρώ) ,στο μουσείο Gruuthuse,μουσείο Groening(*, είσοδος 8 ευρώ) και πριν το κέντρο την εκκλησία τουSt Salvatore IMG_4088.JPG (*).
Πήγαμε προς το κέντρο στο όποιο στήναμε μια εξέδρα συναυλίας(εκεί ήταν Μ.Παρασκευή) και είχε τόσο πολύ κόσμο που η αλήθεια δεν μου πολύ άρεσε τόσο συνωστισμός, πηγαίνοντας εκεί μπορείτε να δείτε το Stadhuis και την βασιλική του Ιερού Αίματος IMG_4218.JPG IMG_4216.JPG (*).
Καταλήξαμε στο Belfort (*) IMG_4170.JPG το όποιο είναι εντυπωσιακό και αναμείναμε στην ουρά για να το ανέβουμε, με εξαίρεση τα τελευταία σκαλοπάτια που είχε αρκετή συμφόρηση ήταν σχετική άνετη η ανάβαση-κατάβαση(366 σκαλοπάτια x 2).Μετά τον καφέ και την βαφλα που φάγαμε στην πλατεία περάσαμε μια βόλτα από την Burg πλατεία
IMG_1372.JPG IMG_4206.JPG IMG_1372.JPG IMG_1376.JPG IMG_4113.JPG IMG_4260.JPG IMG_4248.JPG IMG_4253.JPG
και στο Minnewater
IMG_4301.JPG IMG_4282.JPG IMG_1382.JPG το όποιο εκείνη την ώρα άρχισε ο ήλιος να δύει και ήταν λες και ήσουν σε παραμύθι(βεβαίως πιστεύαμε ότι θα νυχτώνει νωρίτερα και θα την βλέπαμε και φωτισμένη αλλά στις εφτα μίση είχε ακόμα φως της ημέρας και οχτώ όπου ήμασταν στο τραίνο ακόμα δεν είχε νυχτώσει).

Τρίτη Ημέρα...Λουξεμβούργο
Πήγαμε πάλι στον Midi Και βγάλαμε 27 ευρώ/άτομο πήγαινε-έλα για Λουξεμβούργο. Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη με σπιτάκια με λίμνες, έλατα, δάση και μια τέλεια γαληνή. Φτάσαμε μετά από 3 ώρες αν θυμάμαι και ήταν πολύ ευχάριστο ταξίδι(να κάθεστε στις τελευταίες ή στις πρώτες θέσεις των βαγονιών έχουνε και πρίζες),κατεβήκαμε στον σταθμό και κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο της πόλης.
Πρώτη εντύπωση ψηλά κτίρια με πολλά καταστήματα ενδυμάτων-υποδημάτων και μια καθαρότητα στην πόλη-σου έκανε αίσθηση στην ατμόσφαιρα- βλέποντας καθαριότητα παντού ακόμα και στα αυτοκίνητα. Φτάσαμε στην πλατεία με την GelleFra IMG_1401.JPG και μπορώ να πω ότι αυτή η πόλη με κέρδισε, ήταν τόσο όμορφη, ποσό πολύ έδεναν μαζί το παλιό με το καινούργιο, μπήκαμε στα :καθεδρικός Notre-Dome(*)classmatesdeperuse(*,είσοδος 3 ευρώ) στο όποιο είχαμε ωραία ξενάγηση και βλέπεις και την ‘’χαράδρα’’ (η παλία πόλη βρίσκεται σε ένα είδος ‘’χαράδρας’’). IMG_1412.JPG
Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ιστορίας(*,εδώ μπήκαμε τζάμπα γιατί ήταν ένας ευχάριστος κύριος τον όποιο τον είπα ότι νόμιζα ότι ήταν Free είσοδος μα αυτός μου είπε όχι είναι την Πέμπτη free, αλλά θα σας βάλω εγώ τζάμπα, φορώντας ένα καρτελάκι επισκεπτών… και γλιτώσαμε 5 ευρώ/άτομο!)αργότερα κατευθυνθήκαμε στο κάστρο βελανιδιών και στο σύγχρονο μουσείο αλλά δεν μπήκαμε γιατί έκλεινε στις έξι και είχαμε μόνο 15 λεπτά για 6 ορόφους νομίζω και το αφησαμε, μας βάλανε μονό στο ισόγειο-τζάμπα και βγήκαμε!!) στο τέλος περάσαμε από τις μεσαιωνικές πολεμίστρες από τις οποίες βλέπεις την κάτω πόλη και είναι φανταστικά-έμεινα αναυδος. Είδαμε επίσης τα ανάκτορα και αρκέτο μέρος της πόλης.
IMG_4468.JPG IMG_4480.JPG IMG_4361.JPG IMG_4399.JPG IMG_4428.JPG IMG_4449.JPG Αυτη η πόλη με κέρδισε, απόλυτα!!!

Τέταρτη Ημέρα...Ονειρεμένο Άμστερνταμ
Κλείσαμε το πρωί εισιτήρια 45 ευρώ/άτομο πήγαινε –έλα με 3,5 ώρες όμως προλάβαμε στην Αμβέρσα(καλά ο σιδ. σταθμός της είναι φοβερός IMG_4539.JPG )
το προηγούμενο τραίνο και έτσι φτάσαμε σε 3 ώρες, με το που βγαίνεις από τον σταθμό αντικρίζεις κόσμο, κόσμο, κόσμο, βλέπεις μια πόλη φανταστική, γεμάτη ζωή, χαρά, όλα τα θετικά… Δυστυχώς είχαμε μόνο κάποιες ώρες και επισκεφτήκαμε μόνο(μουσεία τέχνης και επιστήμων τα βγάλαμε έξω λόγω ώρας) την MadameTussauds και το μουσείο τρόμου(λέμε τώρα!!αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό αλλιώς για τρόμο δεν είναι το συγκεκριμένο ,αν και με πήρανε τρεις φορές ως εθελοντή στα βασανιστήρια, και κάναμε και μια βόλτα με πλοιάριο στα 41 ευρώ/άτομο τα δυο μουσεία και η βολτά.Υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε μεμονωμένα ή και συνδιασμούς μουσείων ,στα οποία γλυτώνεις και την ουρά. Οι τιμές πολύ καλύτερες του Βελγίου. Για αυτήν την πόλη δεν θα πω πολλά,έχει απίστευτη ζώη και ένεργεια,ενώ σε ένα κανάλι μποτεί να γίνεται ο χαμός στο διπλάνο μπορεί να έχει απίστευτή ηρεμία!!
IMG_4561.JPG IMG_4704.JPG IMG_4705.JPG IMG_4726.JPG IMG_1468.JPG Απλά πρέπει να πατέ!!!

Πέμπτη ημέρα...Βρυξέλλες
Είπαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε και την πόλη που μέναμε τόσες ήμερες έτσι βάλαμε στο πρόγραμμα το Atomium και την MiniEurope(μιας που ήταν Δευτέρα του Πάσχα και είναι τα μόνο αξιοθέατα που είναι ανοιχτά όλο το χρόνο).Πήραμε το τραμ(είναι μακριά από το κέντρο της πόλης) και φτάσαμε στο Atomium εντυπωσιακό δεν μπορώ να πω και μου έκανε εντύπωση που έλαμπε(κάπου διάβασα ότι τους στοιχίζει αρκετά να το καθαρίζουν) περιμέναμε στην ουρά-αρκετά- για τα εισιτήρια, το κόστος ήτανε 23,40 και για το MiniEurope όμως. Μπήκαμε στο Atomium,που ακόμα μου ταιριάζει να το λέω atonium, IMG_1508.JPG στο οποίο δεν βλέπεις τίποτα αξιόλογο μέσα,μόνο σκάλες και φωτογραφίες, εχεις βεβαία την δυνατότητα να ανέβεις και στην πιο ψηλή σφαίρα-αλλά πρέπει να περιμένεις στην ουρά κανένα 45’!!Εμείς δεν ανεβήκαμε.(κατά την γνώμη μου πολύ ακριβό για αυτό που είναι) και πήγαμε miniEurope .Εκεί ψάχναμε την Ελλάδα και που είναι και που είναι,ε στο τέλος μας έχουν με την Κύπρο, πάλι καλά!![βεβαία εμείς ήμασταν τόσο χαζοί που ψάχναμε την Κόκκινη Πλατεία(το επόμενο ταξίδι λέμε να είναι εκεί)…ώσπου στο τέλος συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει η Ρωσία στο πάρκο, ότι να ναι!!].Ωραίο το πάρκο αξιζει, νομιζω μόνο του στοιχίζει 13 ευρώ ύστερα από τις Βρυξέλλες είπαμε να πάμε και Γάνδη…
Γάνδη. Μετά από μίση ώρα με το τραίνου(9,6 ευρώ πήγαινε έλα) κατεβήκαμε στο σταθμό, μας είπαν ότι το κέντρο είναι κανένα μισάωρο με τα πόδια και λέμε, δε γαμιέτ_, ακόμα ένα περπατήμα, πρώτη εντύπωση ήταν οτι η πόλη ήτανε κάπως βρώμικη και άδεια. Μοιάζει αρκετά με την Μπρυζ(είναι βεβαία πιο Μεσαιωνική) αλλά εγώ την προτιμώ γιατί δεν μπορώ τον πολύ κόσμο(με εξαίρεση το Φανταστικό Άμστερνταμ).Ελάχιστα πράγματα ήταν ανοιχτά και καθώς θελήσαμε να πιούμε ένα καφέ,και ήταν 17:50(στις έξι σερβίρουν μόνο φαγητό) κουραστήκαμε να παρακαλάμε να μας δεχτούν. Τον πιο ωραίο καθεδρικό τον είδαμε εκδίδον επιτρεπόταν οι Φώτο, έμεινα εκπλήκτός, χωρίς να έχει την ομορφιά άλλων(πχ Καθεδρικός Αγ. Στεφάνου Βιέννη) τον θεωρώ τοπ. Το βραδάκι γυρίσαμε πίσω μιας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε βαρκάδα αφού δεν λειτουργούσαν.
IMG_4943.JPG IMG_4974.JPG IMG_1535.JPG IMG_5002.JPG IMG_4993.JPG IMG_5000.JPG IMG_1532.JPG

Έκτη & Έβδομη Ημέρα...Βρυξέλλες, Βατερλό
Στην πόλη τα είδαμε σχεδόν όλα, νομίζω ότι γενικά μια-μίση ημέρα είναι αρκετή για να τήν δει κάποιος ,βάζω και ένα βράδυ για να δει φωτισμένη την πλατεία, πήγαμε στο Εθνικό-Βασιλικό Μουσείο(*) IMG_1549.JPG ,με τους φοβερούς πινάκες-εκεί συναντήσαμε έναν αγενή φύλακα που μας είπε με άγριο ύφος :τιικεεετς? και το άπανταω(τα είχα πάρει με τον απότομο και αγενή τους τρόπο), του λέω λοιπόν: NoNoNo,tickets please!!!
Γενικά έχει ωραία μέρη, το πάρκο της πεντακονταετίας την πλατεια, αλλα στο σύνολο δεν είναι και Βουδαπέστη(πάντα στην κάρδια μου).ο MannequinPiss είναι μια σταλιά και ότι να ναι!!Αλλά όπως όλοι -άντε να μην πω- τρέξαμε να το δούμε!!
IMG_5031.JPG IMG_5032.JPG IMG_5056.JPG IMG_5086.JPG IMG_5274.JPG IMG_5292.JPG IMG_5301.JPG IMG_5325.JPG IMG_1609.JPG IMG_1616.JPG IMG_1674.JPG IMG_1681.JPG IMG_1683.JPG
Στο Βατερλό
IMG_1657.JPG IMG_1646.JPG IMG_1685.JPG
πήγαμε-γυρίσαμε με 7,20 ευρώ ,ένα πολύ ήσυχο κ όμορφο μέρος στο όποιο επισκεφτήκαμε το (πήραμε από το γραφείο πληροφοριών μια κάρτα 12 ευρώ) το μουσείο Wellington(*) Και κατόπιν με το λεωφορείο πας μέχρι τον λόφο της μάχης, εκεί όπου βρίσκεται το λιονταράκι επισκέπτεσαι ακόμα τρία-ας το πούμε μουσεία-αξίζει δεν μπορώ να πω είναι ωραία μόνο λίγη ταλαιπωρία λόγο του ότι είναι μακριά και πρέπει στον γυρισμό να αλλάξεις μέσο.

Γενικά κάποιες συμβουλές(μόνο για το Βέλγιο γιατί το Λουξεμβούργο και για το Άμστερνταμ δεν έχω κάτι κακό να πω) και όχι μόνο:
Βελγιο: σουβενιρ από βρυξελλες,μπρυζ πανακριβη, φαι πανάκριβο, σοκολατακια fillip martin(άμα είναι να αγοράσετε) γιατί τα ακριβά δεν προσφέρουν τίποτα κατ εμέ, Βελγίο αγενής ή απότομα ευγενης ανθρωποι, την πόλη καλυτέρα να την γυρίσετε με μετρό δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα,εγκληματικότητα δεν παρατηρησαμε,στα μετρό έχει παντως αρκετή αστυνομία.Απο βρωμία έχει(ασε που πέρα απο το κέντρο πολλοί ήτανε αυτοί που έκαναν την ''αναγκή'' τους στους δρόμους. Αυτα προς το παρόν,και όποιος επίθυμεί κατι να ρωτήσει,μπορεί.
 
Last edited by a moderator:

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
πολύ ωραία η περιγραφή σου chris or,καθώς και οι φωτογραφίες σου.
 

VAGSIM

New Member
Μηνύματα
2
Likes
29
Εκμεταλλεύτηκες πολύ καλά τη γεωγραφική θέση των Βρυξελλών και τις συνδέσεις με άλλες πόλεις και χώρες και πραγματικά είδες πολλά μέσα σε λίγο χρόνο. Για Brugge πιστεύω ότι αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τους 4 ανεμόμυλους που βρίσκονται κατά μήκος του καναλιού στα όρια της παλιάς πόλης. Δεν ξέρω γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλείς. Το τοπίο είναι μαγευτικό, έχει ησυχία και μπορείς να βγάλεις καταπληκτικές φωτογραφίες. Ο πιο παλιός μύλος χρονολογείται από το 1770 και όλοι τους είναι πολύ καλά συντηρημένοι. Από το Belfort περπατάς άνετα μέχρι εκεί και ξεφεύγεις από την πολύβουη πλατεία. Ok. εντυπωσιακή και η grote markt αλλά ψηφίζω ανεμόμυλους!
 

chris or

Member
Μηνύματα
176
Likes
81
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Είχα διαβάσει για τους ανεμόμυλους αλλα δεν ήθελε η παρεα να κατευθυνθούμε προς τα έκει,σιγούρα θα αξίζουν.Αν είχαμε παει τρίτη ή τέταρτη ημέρα μπρύζ σίγουρα θα τους παρατούσα τους άλλους και θα πήγαινα μόνος να τους δω,αλλα για πρώτη μέρα το θεώρισα γαιδουρία να τους αφήσω....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.553
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom