Τουρκία Βίζα για Τούρκο

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.434
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
την καλήμερα μου από την Πολώνια

θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια για την βίζα schengen.
Τις προάλλες στο πανεπιστήμιο γνώρισα μια Τουρκάλα από το Turgutlu λίγο έξω από το İzmir, κι με κάλεσε φέτος να πάω εκεί να με φιλοξενήσει.
μέχρι εδώ όλα καλά

αλλά μιας κι θέλω να την καλέσω κι εγώ προς την Αθήνα, τελικά με την βίζα για τους Τούρκους τι παίζει. την καταργήσαν για να μπορούν να επισκεφτούν την Ελλάδα ή όχι?
κάτι άκουσα ότι χρείαζετε πρόσκληση από εμένα για να μπορέσει να εκδώσει βίζα
τι άλλα χαρτιά χρειάζεται για την έκδοση αυτής της καταραμένης βίζας.

ευχαρίστω για όλα
 

Donnie darko

Banned
Μηνύματα
39
Likes
13
Το ίδιο ακριβώς θέμα αντιμετωπίζω και εγώ.....Με ένα πρώτο ψάξιμο,απαιτεί να στείλεις πρόσκληση,να κάνεις δήλωση στην αστυνομία και νομίζω να προσκομίσεις φορολογική ενημερότητα,ή τέλος πάντων κάτι που να πιστοποιεί οτι έχεις εισόδημα......Επαναλαμβάνω δεν το ξέρω το ζήτημα το ψάχνω, αν υπάρχει κάποιος γνώστης μπορεί να πεί τι ακριβώς συμβαίνει θα είμαστε ευγνώμονες
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα σου προτεινα να παρεις ενα τηλεφωνο στο Προξενειο μας στη Σμυρνη και να ρωτησεις τι δικαιολογητικα χρειαζεται εσυ να προσκομισεις. Οταν θα εισαι φιλοξενουμενος στη Σμυρνη, περνας απο το προξενειο μαζι με τη φιλη σου, προσκομίζεις τα δικαιολογητικα και τακτοποιειτε μαζι το θεμα. Συνηθως προς τους ελληνες ειναι πιο ευγενεις οι υπάλληλοι των προξενειων.
Εν τω μεταξυ κοιτα αυτο: Θεωρήσεις Schengen
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.434
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
ο Χριστός κι Απόστολος, κι νόμιζα πως η Ρωσική Βίζα βγαίνει δύσκολα. εδώ χρειάζεται κι της Παναγίας τα Μάτια να δώσει

ΥΓ σε ευχαριστώ Ερσή, θα ψάξω να βρω κάνα email τους, μιας κι δε ευ χαίρω να πάρω τηλέφωνο απο Πολώνια
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Το καλοκαίρι που μας πέρασε αρκετά νησιά μας γέμισαν από τούρκους που έχουν διαβατήρια δημοσίων υπαλλήλων και μπήκαν χωρίς διαδικασίες. Υπήρχε η σκέψη να γίνει πιο χαλαρή η είσοδος στη χώρα μας και νομίζω ότι φέτος και λόγω της κρίσης θα δούμε τους τούρκους να έρχονται πολύ πιο εύκολα.
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πάντως και έμενα είχε έρθει ένας καλός μου φίλος από Τουρκία στην Ελλάδα και του είχαν ζητήσει της παναγιάς τα μάτια στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα. Είχε ήδη visa για Γαλλία αλλά αν έφτανε στα σύνορα με visa από Γαλλία θα έπρεπε να έμπαινε στη shengen area μόνο μέσω Γαλλίας και μετά να ερχόταν Ελλάδα ελεύθερα (κουλαμάρες)

Δεν είχε χρειαστεί να στείλω κάτι εγώ για να πάρει την βίζα...είχε δηλώσει μόνο στην πρεσβεία το όνομα μου και το μέρος που είναι το σπίτι μου.
Επλισης του είχαν ζητήσει να πάει φωτοτυπία της στρατιωτικής ταυτότητας του πατέρα του χαχα έλεος!!!
 
Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.163
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Όταν η χώρα μου δλδ οι κάτοικοί της έπρεπε να έχουν βίζα για τις χώρες του Σένγκεν, αυτό που χρειαζόταν να μου στείλει κάποιος από Ελλάδα ήταν: μία Υπεύθυνη Δήλωση που αποτελεί την πρόσκληση στον αλλοδαπό με όλα τα στοιχεία (γραφείς εγώ τάδε...σκοπεύω να φιλοξενήσω τον τάδε για περίοδο από-εώς....και τα λοιπά -θα στο πούνε στην αστυνομία) και μαζί με την επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας (ΚΕΠ ή αστυνομία) και φωτοτυπία εκκαταρηστικού (επικυρωμένη πάλι)... Μετά τα υπόλοιπα χαρτία(του αλλοδαπού) που απαιτούνται για κάθε χώρα από την Ελληνική Πρεσβία που θα τα μάθει αυτός που θέλει να έρθει.

Για κάθε περίπτωση ας πάρει και την Ελληνική Πρεσβία στην Τουρκία να το επιβεβαιώσει μπορεί να υπάρχουν διαφορές. (εμείς πάντα είχαμε και πολύ καλή σχέση μεταξύ των χωρών, αλλά και ευκολία λόγω και πολλών Σέρβων που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα, κάτι που μάλλον με την Τουρκία μπορεί να μην υσχύει;))
 

Niki222

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Καλησπερα σας μπορει καποιος να μου πει πως θα προσκαλεσω ατομο απο τουρκια στην ελλαδα?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.269
Μηνύματα
885.805
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
GThan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom