Λιθουανία Βίλνιους

Sofia x.

Member
Καλησπέρα,αν έχει πάει κάποιος Βίλνιους θα ήθελα πληροφορίες για την μεταφορά μέσα στην πόλη και για μονοήμερες εκδρομές π.χ. Τρακάι και Κάουνας, ευχαριστώ.

paefstra

Member
Καλησπέρα,αν έχει πάει κάποιος Βίλνιους θα ήθελα πληροφορίες για την μεταφορά μέσα στην πόλη και για μονοήμερες εκδρομές π.χ. Τρακάι και Κάουνας, ευχαριστώ.
Η πολη περπατιεται. Στα υπολοιπα πας στον σταθμο λεωφορειων και παιρνεις το λεωφορειο.

Sofia x.

Member
Καλησπέρα έχετε να μου προτεινετε κάποιο μέρος για να μείνουμε στο Βίλνιους?
να μην χρειάζεστε να παίρνουμε μεταφορικό μέσο για τα αξιοθέατα.

Pel

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Κάποια πρόσφατη πρόταση για φαγητό;

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Το αφήνω να υπάρχει:
Αν προτιμάτε διαμερίσματα - που εγώ όχι, αλλά κάπως μας προέκυψε αυτό - σε εξαιρετική θέση για τα αξιοθέατα και με δικό του parking
Cosy 3 room apartment., Vilnius, Lithuania

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Ακολουθούν φρέσκιες προτάσεις για εστιατόρια με παραδοσιακές γεύσεις στο τουριστικό κέντρο.
Δοκιμάσαμε νόστιμα, μικρά ομολογουμένως, πιάτα εδώ.
Ντόπια, που άκουσε να μιλάμε μεταξύ μας και μας μίλησε στα ελληνικά, σύστησε το etno dvaras. Το τιμήσαμε κι αυτό με διχασμένες εντυπώσεις: πολύ καλή η κρύα πατζαρόσουπα και η μανιταρόσουπα, άγευστο το stroganoff.
Ωραία (και ακριβά) γλυκά στη Fiona, απέναντι από το πρώτο εστιατόριο. Είχα ξεχάσει τη γεύση της Napoleon!
Τα καλύτερα λιθουανικά που δοκιμάσαμε και το πιο ατμοσφαιρικό μαγαζί ήταν το berneliu uzeiga στο Κάουνας, το οποίο εκ των υστέρων είδα ότι υπάρχει και στο Βίλνιους
Lietuviškų patiekalų restoranas - Bernelių užeiga

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Υποτιμημένη πόλη συγκριτικά με τις άλλες δύο (Ρίγα - Ταλίν)
3η μέρα εδώ έχω να πω ότι για μέσα Μαϊου χρειάζεται και σκουφάκι και γάντια και αδιάβροχο μπουφάν.
Κόστος διατροφής και διαμονής και μεταφορά μάλλον από τα φθηνότερα που έχω συναντήσει σε Ευρώπης πρωτεύουσα.
Κόσμος μάλλον αδιάφορος από τους πλέον ψυχρούς και απορροφημένους στο λαό τοπ η άλλες ασχολίες. Όλοι εργάζονται στα καφέ με κάποιον υπολογιστή και μου φάνηκαν εξαιρετικά απρόθυμοι και ψυχροί! ( Δε ξέρω τι φταίει ίσως η αμερικανική κουλτούρα που έχουν γίνει κολλητοί ή υψηλές ταχύτητες ίντερνετ που διαθέτουν από τις κορυφαίες στην ΕΕ)

Κόσμος όμορφος σε χαρακτηριστικά εξωτερικά ωραίες πραγματικά γυναίκες αλλά ακομψες και όχι με πρεστίζ ντυμένες μαλλον αχαραε και άνδρες που μετά την μια μπύρα φωνάζουν λες και είνσι σε γήπεδο.

Η πόλη είναι κουκλί τουλάχιστον η ιστορική UNESCO και επίπεδη.
Φιλική πόλη στο περιβάλλον - πουθενά κορμσρισμσατα, σκουπιδιών και αδέσποτα καθόλου.
Αντιπαθούν τον τσιγάρο ελάχιστα καπνίζουν και φαίνεται ότι δεν είναι φαν της νυχτερινής διασκέδασης, μετά τις 22:00 ψάχνεις να βρεις σημείο διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Το πρωί επίσης όλα ξεκινούν μετά τις 10:00 νομίζεις ότι είσαι σε χωριό παρά πόλη πρωτεύουσα, μόνο παιδάκια σε σχολεία βλέπεις να μετακινούνται πριν

Καιρός κρύος με 1C ξεκινά η μερα και μέρες σχετικά μεγάλες μέχρι τις 22:00 έχει φώς έξω.

Αυτά τα λίγα από Βίλνιους που δεν πήγα ούτε σε μουσεία ούτε σε πύργους ούτε σε πάρκα αλλά προτίμησα τα ήσυχα καφέ και μπυραρίες στα οποία συμφωνώ απόλυτα με τους προηγούμενους όσα υποδειξανε.

Υ.Γ. τρακάι ναι το δοκίμασα αλλά για νούμερο 1 αξιοθέατο χώρας δεν ενθουσιάστηκα. Ναι θέλει μισή μερα η επίσκεψη εμεις με τραίνο πήγαμε 2,9€ σε 35' περίπου και μετά περπάτημα μισής ώρας μέχρι την είσοδο.

ΥΓ2. Αύριο επισκέπτομαι την Ρίγα με Flixbus με πολύ χαμηλό κόστος και θα επανέλθω σε λίγες μέρες με επιπλέον κριτική στην ενότητα της Ρίγας!

ΥΓ.3 Δοκιμάστε το Agoto μαύρο ψωμί με προζύμι ψωμί όπου επισκεφτείτε, ήταν πραγματικά γευστικά ότι μου προξένησε περισσότερο ενδιαφέρον

1000016245.jpg
1000016383.jpg
1000016182.jpg
1000016172.jpg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.034
Μέλη
39.752