Ισπανία Βαρκελώνη: Ένας μικρός θησαυρός

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Εχω ξαναπαει και ξερω τα βασικα.Θα ρωτησω κατι ιδιαιτερο.Αν καποιος ξερει που μπορω να αγορασω φανελα της ομαδας μπασκετ της Χοβεντουτ Μπανταλονα!!!!Τωρα μαλλον σου εβαλα κατι δυσκολο!!
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
????μακαρι να μπορουσα να βοηθησω.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Πότε πηγαίνεις Βαγγέλη; Να έχω τον νου μου από εβδομάδα που θα πάω!
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
Κεφαλαιο τεταρτο: sagrada familia- park guel- park ciutadella- gracia

Δυο μερες ακομη και το ταξιδι τελειωνει. Όχι δεν είναι δυνατον, δεν μπορω να το αφησω αυτό ετσι. Πεταξα το παπλωμα και πηγα να πλυθω. Κυριακη σημερα και πρεπει να παμε εκκλησια. Και τι εκκλησια ,ολοκληρη Αγια Οικογενεια μας περιμενει και εμεις ειμαστε ακομα εδώ?
Όταν βγηκαμε στο δρομο δεν υπηρχε ψυχη. Ναι , ναι και παλι τον ξυπνησα τον Π. από το χαραμα , ναι και παλι δεν εβγαλε αχνα. Ή μαλλον εβγαλε ένα επιφωνημα όταν αντικρυσε το κορυφαιο δημιουργημα του antoni gaudi. Τα λογια είναι πολύ λιγα μπροστα σ’αυτό που υψωνεται ευθυς στα ματια σου. Ναι, τα καταφερα και βρεθηκα μπροστα στη sagrada familia που τοσο πολύ λαχταρουσα να δω. Πριν μπουμε μεσα καναμε ένα γυρο του τετραγωνου και αναρωτηθηκα πως είναι να ζεις σε μια πολυκατοικια και το πρωι που ξυπνας απ΄το παραθυρο σου να βλεπεις αυτό το καλλιτεχνικο θαυμα. Ειμασταν τυχεροι γιατι εντος της εκλησιας υπηρχε λειτουργια και οι μονοι τουριστες ημασταν εμεις και ένα μικρο γκρουπ από ιαπωνες. Η αληθεια είναι ότι η κατασταση που επικρατει μεσα στο κτιριο δεν σου επιτρεπει να περιηγηθεις ανετα στους χωρους , αφου στους περισσοτερους τελουνται εργασιες. Παρ’όλα αυτά παρακολουθησαμε την λειτουργια από την οποια δεν καταλαβαιναμε τιποτα αλλα απολαμβαναμε το γεγονος ότι ειμασταν ολο και ολο 30 ατομα και δευτερον δεν υπηρχε εκκλησιαστικο οργανο παρα μονο τρεις κιθαρες! Ανεβηκαμε στο υψηλοτερο σημειο που μπορεις να πας με τον ανελκυστηρα, τον οποιο φανταζομαι σε ωρες αιχμης προκειται για κανονικο παστωμα , αλλα για την καταβαση προτιμησαμε τις σκαλες. Οι σκαλες είναι πραγματικα σε σχημα σαλιγκαριου ,στενες δλδ και γενικα το ταβανι χαμηλο, για αλλους αρκετα πνικτικο αλλα εμεις παλι το διασκεδασαμε . Σε κάθε μπαλκονακι χαζευαμε την υπεροχη θεα και τις λεπτομερειες του αρχιτεκτονα και βγαζαμε φωτογραφιες μηπως και καταφερουμε να αποτυπωσουμε αυτην την μεγαλειοτητα. Η προσοψη των παθων είναι ανατριχιαστικη. Νομιζεις ότι εκεινη την στιγμη ζεις μπροστα σου το δραμα, με αποκορυφωμα τον Πετρο του οποιου η θλιψη είναι συγκλονιστικη. Τα αρχικα σχεδια του gaudi με το γοτθικο αποτελεσμα του Ζοζεπ Σουμπιρακ που ολοκληρωσε την προσοψη των παθων δημιουργησαν μεγαλες διαμαχες.

Δεν θελαμε να φυγουμε , εως οτου αρχισαν να ερχονται τα τουριστικα λεωφορεια και καταλαβαμε ότι ηταν ωρα για να συνεχισουμε την βολτα μας και να ανηφορισουμε για το park guel. Πηραμε το μετρο και σταματησαμε στην vallcarna , δεν ακολουθησαμε τις πινακιδες και χωθηκαμε σε στενα και συνοικιες , οπου οι κατοικοι μολις ειχαν αρχισει να παιρνουν το πρωινο τους. Στο park guel με δυσκολια καταφεραμε να βγαλουμε καποιες φωτογραφιες ως ενθυμιο ,γιατι ειχε παρα πολύ κοσμο. Η διασημη σαυρα στην εισοδο του παρκου και ανεβαινοντας τα σκαλοπατια ειχε στηθει ένα μικρο πανηγυρι με πλανοδιους ,μουσικους και μιμους. Καθισαμε σε έναν από τους περιφημους θρονους με την υπογραφη του gaudi και η ζεστη ειχε αρχισει να γινεται εντονη για νοεμβρη μηνα. Βρηκαμε και έναν παππουλη που επαιζε σαντουρι , θα ορκιζομουν ότι ηταν ελληνας μα όταν πλησιασα να του μιλησω ειδα στο cd του ισπανοφωνο ονομα του. Τι κριμα!

Η περιοχη γυρω από το παρκο μας αρεσε πολύ ,καποια σπιτια ηταν πολύ ομορφα, κατηφορισαμε για το μετρο και χαζεψαμε λιγο στα τουριστικα μαγαζια με τα κλασσικα σουβενιρ. Σε πεντε λεπτα ειχαμε φτασει στην rambla και παιρναμε το μεσημεριανο μας χαζευοντας τον πιο πολυσυχναστο δρομο της πολης. Αναστηλωθηκαμε και ετοιμαστηκαμε για ένα άλλο παρκο ,το park de la ciutadella ,ανατολικα αυτή τη φορα. Η σταση του μετρο arc de triumph σε βγαζει ακριβως στην αψιδα και συ απορεις για ακομη μια φορα για το μεγαλειο αυτής της πολης και την ποικιλομορφια της. Μας καλωσορισαν αγγελοι με στεφανια και κορνετα και εμεις περασαμε σ’έναν αλλον κοσμο . περπατας σέναν μεγαλο πεζοδρομο με παραταγμενους φοινικες στις δυο πλευρες μεχρι να φτασεις στην εισοδο του παρκου .Ενα παρκο γεματο ζωη και διαφορετικους ρυθμους ,αν και είναι μεσα στο κεντρο της πολης.
Στα δεξια μας το μουσειο ζωολογιας και γεωλογιας και μπροστα μας ανθρωποι ολων των ηλικιων, σε παγκακια ,ξαπλωμενοι στο χορταρι ,αλλοι να κανουν γιογκα και μουι ται και αλλοι γυμνοι να διαμαρτυρονται για την καταστροφη των χριστουγεννιατικων δεντρων.!
.......:D


0314.jpg
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
Κεφαλαιο τεταρτο : η συνεχεια


Περπατωντας φτασαμε στο συντριβανι –καταρρακτη το οποιο και αυτό ηταν καλυμμενο λογω εργασιων και ετσι καταφεραμε να δουμε ελαχιστα από την περιτεχνη προσοψη . Συνεχιζοντας ειδαμε το κοινοβουλιο και την πλασα ντ’αρμες ,με την μικρη λιμνουλα , εμενα όμως μου εκανε εντυπωση μια εκκλησια που στεγαζεται μεσα στο παρκο ,της οποιας η ονομασια μου διαφευγει. Κατασκηνωσαμε και εμεις σε ένα παγκακι αφου η ιδεα μας για βαρκαδα ακυρωθηκε, διοτι η λιμνη δεν ειχε νερο!

Πλησιαζε απογευμα όταν αποφασισαμε να διακτινειστουμε σε μια άλλη μερια της πολης για να πιουμε έναν καφε. Διαλεξαμε την περιοχη gracia πανω από την diagonal και συγκεκριμενα την placa del sol.Σταση jοanic.Η πλατεια κρυμμενη κυριολεκτικα μεσα σε μια γειτονια .Παρατηρουμε τα σπιτια και το υφος της περιοχης, οι ρυθμοι της οποιας θυμιζουν φοιτητικη ζωη. Νεολαια στα τραπεζακια της πλατειας και ο ηλιος χανεται. Τα κτιρια απομειναρια του 19ου αιωνα και οσο περπατας γοητευεσαι ολο και περισσοτερο από την μποεμικη ατμοσφαιρα και τον ξεχωριστο χαρακτηρα της συνοικιας.

Κατηφοριζοντας παιρνουμε την diagonal για να θαυμασουμε το καζα ντε λες πουνξες και το καζα μακαγια .Στριβουμε όμως στην passeig de sant joan και σχεδον ξαναβρισκομαστε κοντα στην arc de triumph,εκει από οπου ξεκινησαμε. Καταληξαμε για ακομη μια φορα σε ένα tapaσ κοντα στη rambla ,να πινουμε sangria και να τρωμε νοστιμιες. Η κουραση ηταν εμφανης και ειπαμε να παρουμε ένα ταξι για να δουμε και αυτην την οψη της πολης ,πριν την αποχωριστουμε.




_0362.JPG
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.971
Likes
9.390
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολυ ομορφη αφηγηση σκιουρινα!
 

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Σκιουρίνα...χαρά στο κουράγιο του ο Π..... με τέτοιο πρωινό ξύπνημα κάθε μέρα! :lol:



3-7 εγώ...οπότε θα έχω το νου μου και θα σε ενημερώσω για ότι ανακαλύψω, οκ; ;-)
θα ειμαι Μαδριτη απο της 7-11 Δεκ οποτε θα τα πουμε ολοι μαζι αμα τη επιστροφη μας.καλα να περασουμε ολοι
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Σκιουρινα με επεισες.
Πολυ ωραια αφηγηση.:clap:
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.378
Likes
6.901
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
που να δείτε και την μουσικο-φωτογραφική αφήγηση!!!:clap::cool:

Υ.Γ.: και εγω απο 7-11 θα είμαι εκεί, στην Βαρκελώνη την πόλη μου την (πραγματικά) ερωτική και την λατρευτή!
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
χαιρομαι πολυ που συμμετεχετε ολοι ενεργα!
για το γκρουπ του δεκεμβριου εχω να δηλωσω οτι θα περασετε εκπληκτικα!

cakenet, κατα βαθος γουσταρει και ο Π...αλλα δεν μπορουσε να πει και πολλα.ω,ρε τι εχει να τραβηξει στο επομενο ταξιδι!

να ευχαριστησω προκαταβολικα και τον thanosth για αυτο που μου ετοιμαζει!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.230
Μηνύματα
884.357
Μέλη
38.919
Νεότερο μέλος
ArgiroPappa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom