Ισπανία Βαρκελώνη, η πιο όμορφη πόλη!!!

aloha

Member
Μηνύματα
23
Likes
141
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Πέρασαν 3 χρόνια από το ταξίδι μας στη Βαρκελώνη. Ήθελα πάρα πολύ να γράψω νωρίτερα αλλά καθώς χάθηκαν όλες οι φωτογραφίες στο σκληρό μας και ανακτήθηκαν μετά από πολλούς μήνες το ξεκαθάρισμα ήταν άθλος. Βλέπετε ανακτήθηκαν μαλλιά κουβάρια. Βρέθηκαν όλες οι φωτογραφίες μιας ζωής εκτός από αυτές του ταξιδιού στην Πράγα. Ευτυχώς είχα ανεβάσει ιστορία και εστω 20-30 φωτογραφίες υπάρχουν εδώ. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν, να γράψω μια ιστορία και γι' αυτό το λατρεμένο μέρος που λέγεται Βαρκελώνη και τώρα πια ξέρω στα σίγουρα ότι είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη πόλη να μου κλέψει έτσι την καρδιά.

Η Βαρκελώνη ήταν το δεύτερο ταξίδι μας στο εξωτερικό και το πρώτο εντός Ευρώπης. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όσο κι αν τρελάθηκα πίστευα ότι αυτό συνέβη επειδή δεν είχα ξαναδεί κάτι άλλο. Και ο άντρας μου όμως, ο πολυταξιδεμένος, μετά από αυτό το ταξίδι μου δήλωσε ότι δε θέλει να πάει πουθενά αλλού και αν δε μπορούμε να ζήσουμε εκεί ας παριστάνουμε ότι είναι το χωριό μας και να πηγαίνουμε κάθε Πάσχα. Βρε αγαπούλα, έλεγα, εγώ να μη δω και τίποτ' άλλο; Μα δεν έχω πάει πουθενά. Τελικά ήταν τέτοια η επίδραση που είχε αυτό το μέρος πάνω μου, που όπου κι αν πήγαμε μετά από αυτό (καλά μη φανταστείτε Άμστερνταμ και Πράγα) εγώ παρουσίαζα μια άρνηση. Ένα, "μα δεν είναι σα τη Βαρκελώνη" και πάντα ένιωθα ένα κράτημα που δε με άφηνε να αφεθώ και να χαρώ το ταξίδι με ότι έχει να προσφέρει κι ας είναι λιγότερο από αυτά που σου δίνει η Βαρκελώνη. Θα το διαπιστώσει κανείς εύκολα αν διαβάσει κ τις άλλες ιστορίες μου.

Η Βαρκελώνη είναι ένας τόπος ευλογημένος. Έχει θάλασσα, έχει λόφους να ανεβείς και να ατενίζεις, έχει πολιτισμό. Γέννησε ένα Gaudi που όμοιός του δεν έχει υπάρξει και έναν ευαίσθητο piccasso. Γέννησε κι άλλα σπουδαία παιδιά που με το που έπιαναν το πινέλο έφτιαχναν ένα μοναδικό πίνακα. Αγαπώ τη ζωγραφική και επισκεφτήκαμε πολλά μουσεία διάσημων κι άσημων ζωγράφων. Φωτογραφήσαμε άπειρους πίνακες. Τους κοιτάζω και απορώ πώς είναι δυνατόν όλοι να μιλούν στη ψυχή μου. Να έχουν κάτι να πουν. Να, δε μ' αρέσουν οι συγκρίσεις αλλά θα το κάνω. Και στο Άμστερνταμ πήγαμε σε μουσεία τέχνης. Δε βρήκα έναν πίνακα στους τόσους που είδα να με κάνει να νιώσω το ίδιο. Από τη Βαρκελώνη γυρίσαμε με πολλές αφίσες και διακοσμητικά από μουσεία και όπου κι αν κοιτάξεις στο σπίτι μας βλέπεις Βαρκελώνη!!!! Στη Βαρκελώνη ξέχασα ότι είχα παιδιά. Ξεχνούσα να πάρω τηλέφωνο. Δεν ήθελα να γυρίσω κι όταν επέστρεψα όλα με ενοχλούσαν στην Πόλη μου. Εμένα που θεωρούσα την Πάτρα την απόλυτη πόλη να ζεις. Η Βαρκελώνη έχει καλό κρασί, καλό φαί και το πιο ωραίο γλυκό της Γης, κρέμα καταλάνα. Μα αλήθεια πώς μπορείς να αγαπήσεις ένα μέρος που έχει χάλια φαγητό; Το φαγητό μας είναι κομμάτι του πολιτισμού μας. Η Βαρκελώνη έχει ωραία γλώσσα και ωραία μουσική. Η μουσική κι αν λέει πράγματα για έναν πολιτισμό. Και το πιο σημαντικό; Έχει ήλιο βρε παιδιά! Α!!!! Και παπούτσια camper!

Πέρασα υπέροχα, είδα πάρα πολλά πράγματα αλλά θέλω οπωσδήποτε να επιστρέψω για να ζήσω αυτή την πόλη χαλαρά. Να πιω ξανά καφέ στην αρχοντική passeig de gracia, να παρακολουθήσω ένα live στην ταράτσα της pedrera, να περπατήσω στην εναλλακτική gracia, να τρέξω στην εξωτική παραλιακή της ζώνη, να πάρω μπύρες στο χέρι και ν' ανέβω στο park guel να τις πιω ακούγοντας τις παρέες που μαζεύονται κ παίζουν μουσική ατενίζοντας τη Βαρκελώνη από ψηλά, να φάω paella στη barceloneta, να χαθώ στη γοτθική συνοικία, να περπατήσω στη la rabla και να φάω ξανά πρωινό στο boglu.

Σας αφήνω με τραγουδάκι και θα επανέλθω με αναλυτικές περιγραφές και φυσικά φωτογραφίες. Όσο αναλυτικές μπορεί να είναι μετά από 3 χρόνια. Αν και νομίζω ότι τα θυμάμαι σχεδόν όλα.

 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία εισαγωγή, περιμένουμε τη συνέχεια.
 

aloha

Member
Μηνύματα
23
Likes
141
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Ημέρα 1η

Αναχωρήσαμε από το Ελευθέριος Βενιζέλος στις 2.30, ξημερώματα Μ. Τρίτης με vueling airlines. Ψιλοτραγική εμπειρία, είμαστε και ψηλοί και δε χώραγαν τα πόδια μας. Ήμασταν κουρασμένοι και δε μπορούσαμε να βολευτούμε να κοιμηθούμε. Φτάσαμε 4.35 Βαρκελώνη, με την τοπική ώρα πήγαμε μια ώρα πίσω. Είχα αγριευτεί λίγο πρώτη φορά σε ξένο τόπο τόσο παράωρα. Είχα διαβάσει κ διάφορα κ ένα φόβο τον είχα. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο γύρω στις 6 κ προς μεγάλη μας έκπληξη όχι μόνο δέχτηκαν να κρατήσουν τις βαλίτσες μας αλλά μας έδωσαν και το δωμάτιό μας αφού ήταν ελεύθερο. Ξεραθήκαμε για τουλάχιστον ένα τριωράκι στον ύπνο. Εγώ η ακούραστη κ η μονίμως ενθουσιώδης κατάφερα να παραμερίσω την αγωνία μου για την επικείμενη εξερεύνηση της πόλης και να αποκοιμηθώ!!! Ταξιδέψαμε από Πάτρα οπότε ήμασταν από νωρίς στο πόδι. Ήμασταν και τελείως ψαρωμένοι μη χάσουμε το αεροπλάνο και βολοδέρναμε από νωρίς στο αεροδρόμιο. Παρένθεση, αλλά αυτό είναι πρόβλημα στα ταξίδια μας. Χάνεις χρόνο και ενέργεια γιατί έχεις ένα επιπλέον ταξίδι το Πάτρα - Αθήνα και πάλι πίσω.

Το ξενοδοχείο μας ήταν to silken diagonal

https://www.galahotels.com/en/Hotel...KgbKcJfavwQHscCBigO-a_Ja2aVfN23YaAmVWEALw_wcB

Πολύ ωραίο ξενοδοχείο και σε πολύ καλή τοποθεσία στην περιοχή ΕΣΑΜΠΛΕ δίπλα ακριβώς από σταθμό του μετρό και σε καλή γειτονιά από άποψη ασφάλειας. Όλος ο τοίχος που βλέπει στο δρόμο είναι τζαμαρία και δημιουργεί μια πολύ ωραία αίσθηση. Έχει και την ποζεριά να χωρίζει τζαμαρία τη μπανιέρα από το δωμάτιο και καλά κάνεις μπάνιο και φαίνεσαι, με τέτοια κούραση ποιος ασχολείται με τέτοια! Κόστισε 393 ευρώ για 4 βραδιές χωρίς πρωινό. Η αναχώρησή μας είχε προγραμματιστεί για Μ. Σάββατο μεσάνυχτα πάλι με agean. Κατα το συνηθισμένο της aegean (τότε δε το γνώριζα αλλά γενικά το ζω κάθε χρόνο να μας αλάζει τις πτήσεις) άλλαξε η πτήση μας για Κυριακή πρωί στις 11.50. Εντελώς ανυποψίαστοι μπήκαμε να κάνουμε check δυο μέρες πριν και διαπιστώσαμε την αλλαγή. Αφήσαμε το θέμα του ξενοδοχείου στη μοίρα του κ όταν φτάσαμε στο silken diagonal τους ζητήσαμε άλλη μια μέρα μας είπαν βεβαίως 180 ευρώ. Γκουχ γκουχ, ξέρετε με 100 που το κλείσαμε δε γίνεται; Όχι με 100 το κλείσατε τότε, τώρα έχει άλλη τιμή. Οπότε για το τελευταίο βράδυ κλείσαμε στο ayre hotel caspe γύρω στα 120 ευρώ μαζί με πρωινό. Η γειτονιά δε μου άρεσε, μου φάνηκε επικίνδυνη κι έτσι το τέλευταίο βράδυ που ήμασταν σε φάση ξεφαντώματος εγώ είχα απίστευτο άγχος για το πώς θα γυρίσουμε. Επίσης το δωμάτιο γλυκούλι, ναι δεν ασχολείσαι γιατί μόνο κοιμάσαι αλλά είναι κλειστοφοβικό, είχε μόνο ένα μικρό παράθυρο που έβλεπε δεν κατάλαβα που, σε φωταγωγό; Κάτι τέτοιο και γενικά καμία σχέση με το silken diagonal.

https://www.booking.com/hotel/es/fiesta-caspe.en-gb.html?aid=311984;label=hotel-93923-es-Oy33PlPl889qCamlC5F91gS86535733845%3Apl%3Ata%3Ap11%3Ap21%2C093%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342138710%3Akwd-12711422119%3Alp9061571%3Ali%3Adec%3Adm;sid=968fa3cfc137a48e5394aa4295c961f2;dest_id=-372490;dest_type=city;dist=0;hapos=2;hpos=2;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srepoch=1509804216;srfid=e4f0aaa271ae5e848c935d67d8b25c9328d08158X2;srpvid=3b8e62dbccff003f;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

Επίσης, τότε έπαθα σοκ με το ότι αν ήθελες πρωινό στο ξενοδοχείο έπρεπε να πληρώσεις 24 ευρώ το άτομο. Μετά από διαφωνία με τον αντρούλη, ο οποίος δεν πάει ούτε για κατούρημα αν δεν πιει καφέ καταλήξαμε στο ότι κάτι θα βρούμε να φάμε και τελικά αποδείχτηκε πολύ σοφή επιλογή γιατί ανακαλύψαμε ένα καταπληκτικό φούρνο που διέθετε μοναστηριακά τραπέζια κι εκεί μπορούσες να καθίσεις να πάρεις το πρωινό σου. Δεν ήταν πρωινό αυτό ήταν εμπειρία ζωής. Πίναμε τέλειο καφέ (παντού στη Βαρκελώνη πίνεις τέλειο καφέ), φρέσκες φρουτοσαλάτες, ζεστές μπακετούλες αφράτες όχι αυτό το ψωμένιο τούβλο που έχουμε εδώ με ντομάτα, πέστο, τυρί, ατζούγιες, κοτόπουλο κ διάφορα άλλα. Κάθε μέρα τις άλλαζε. Και επίσης είχες donuts και cronuts. Όλα αυτά τα απολαμβαναμε σε ένα όμορφο περιβάλλον και πληρώναμε σύνολο 13-15 ευρώ. Όχι 50 που ήθελε το ξενοδοχείο. Να πώ επίσης ότι είναι όλα χειροποίητα. Αλλάζαμε βέβαια 2 μετρό για να φτάσουμε , αλλά και πάλι είναι υπόθεση 10 λεπτών.

Σας βάζω το site http://www.boldu.es/ και όπως θα δείτε έχει σε διάφορα σημεία. Εμείς τότε δεν το ξέραμε, το ανακαλύψαμε τυχαία ένα που ήταν κοντά στην passei de gracia και πηγαίναμε κάθε μέρα εκεί. Ήθελα να πάρω και λίγο αέρα από Gracia πριν ξεκινήσω το οτιδήποτε οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία.

Ξυπνήσαμε λοιπόν, και με μία απίστευτη διάθεση, ξεκούραστοι και με τον καιρό να είναι υπέροχο, ξεκινήσαμε για passei de gracia. Πήραμε το μετρό, και επειδή θέλαμε να το βγάλουμε από τη μέση πήγαμε στον κεντρικό σταθμό να προμηθευτούμε την πενταήμερη κάρτα που είχαμε βγάλει από πριν για τις μετακινήσεις μας. Hola BCN 5 day Barcelona travel card 32 ευρώ το άτομο. Χρησιμοποιείται για απειόριστες διαδρομές στη Βαρκελώνη και στη metropolitan area για μετρό, λεοφωρείο, τραμ, τρένο και zone - one regional rail. Αξίζει αλλά κάναμε βλακεία που την προαγοράσαμε και δε σας το προτείνω γιατί ταλαιπωρηθήκαμε να βρούμε τον υπεύθυνο, να πάμε στον κεντρικό σταθμό και να συνεννοηθούμε για να πάρουμε τις κάρτες μας ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να την προμηθευτούμε από οποιοδήποτε μηχανημα σε όλους τους σταθμούς μετρό. Χάσαμε πολύ χρόνο με αυτό.

Η passei de Gracia είναι Κεντρικός δρόμος στην περιοχή ΕΣΑΜΠΛΕ κατά μήκος της οποίας βρίσκονται τα μοντερνιστικά κτήρια του Gaudi casa batlio και casa mila ή αλλιώς la pedrera. Ξεκινήσαμε με la predera. Το κόστος για να μπεις στα σπίτια ήταν 22 ευρώ το άτομο αλλά πραγματικά αξίζει. Είναι τόσο όμορφα, τόσο ιδιαίτερα και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Είναι μαγικά!!!

Η pedrera είναι το τελευταίο έργο του Gaudi πριν αφοσιωθεί στη Sagrada Familia. Πρόκειται για μια οκταώροφη γωνιακή πολυκατοικία γύρω από δύο κυκλικές αυλές. Τα περίτεχνα σιδερένια μπαλκόνια θυμίζουν φύκια ενώ η στέγη με τις καμινάδες και τους αεραγωγούς που λόγο της απειλητικής όψης τους τους ονομάζουν ξόρκια μαγισσών είναι κάτι το μοναδικό.
f34975744.jpg

f3848192.jpg
f6615040.jpg
f7211008.jpg
f34871296.jpg
f4591616.jpg
f4968448.jpg
f4493312.jpg

f39653376.jpg

Μετά από την πεδρέρα κάναμε διάλειμμα για καφεδάκι στην passei de gracia. Αχ τι αρχοντιά έχει αυτός ο δρόμος, πόσο χαλαρά ένιωθα. Μου έκανε εντύπωση που είχα παρατημένη την τσάντα μου και δεν ερχόταν κανένας να ζητιανέψει, να πουλήσει κάτι. Στην πόλη μου ποτέ δεν παρατάς την τσάντα σου για να πιεις καφέ ανενόχλητος. Ο καφές o cappuccino είναι πάμφθηνος, 2 ευρώ και δεν είναι όπως τον πίνουμε εμείς αλλά εσπρέσσο που βάζεις εσύ φρέσκο γάλα ζεστό αχτύπητο. Είναι πάρα πολύ γευστικός όπου κι αν τον ήπιαμε. Στα εστιατόρια είναι ψιλοστάνταρ ότι θα θες καφέ ακόμα και αν είναι βράδυ μετά το φαγητό θα σε ρωτήσουν αν θες καφέ. Κι αφού χάζεψα τις βιτρίνες των ακριβών καταστημάτων, εντόπισα και που είναι το κοντινότερο κατάστημα camper και απογοητεύτηκα που στη χώρα τους πωλούνται το ίδιο ακριβά με εδώ (για κάποιο λόγο νόμιζα ότι εκεί θα είναι φτηνότερα), φύγαμε για Sagrada Familia. To πλάνο έλεγε ότι θα βλέπαμε και την casa batlio αλλά μιας και είχαμε καθυστερήσει πολύ και τα εισητήρια για Sagrada ήταν από πριν κλεισμένα φύγαμε κατευθείαν για εκεί. Το εισητήριο για τη SAgrada Familia κόστισε μαζί με την επίσκεψη στους πύργους 19.50 ευρώ το άτομο. Χρυσάφι τον πληρώνεις τον Gaudi αλλά είπαμε, είναι μοναδικός!!!

Θα αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν

f6660096.jpg
f24891392.jpg
f63221760.jpg
f70311936.jpg
f61978624.jpg
f39649280.jpg
f70504448.jpg

Η θέα από τον πύργο που ανεβήκαμε!

f39421952.jpg
f70316032.jpg
f38596608.jpg
f70316032.jpg
f38879232.jpg


Η Sagrada Familia είναι η πιο αντισυμβατική εκκλησία της Ευρώπης και είναι ότι πιο εντυπωσιακό μπορεί να δει κανείς. Η Sagrada Familia ήταν το έργο ζωής του Gaudi , έζησε σε αυτό το χώρο για 16 χρόνια σαν ερημίτης και ενταφιάστηκε στην κρύπτη. Την εποχή του θανάτου του είχε ολοκληρωθεί μόνο ένας πύργος από την πρόσοψη της γέννησης. Σήμερα έχουν ολοκληρωθεί αρκετοί ακόμα πύργοι σύμφωνα με τα αυθεντικά σχέδια, ενώ όπως θα είδατε και στις φωτογραφίες οι εργασίες συνεχίζονται. Ένας λόγος λοιπόν να ξαναπάμε, για να δούμε τη sagrada familia ολοκληρωμένη.

Μετά από αυτό, επιστρέψαμε στο μουσείο να αφήσουμε πράγματα που είχαμε αγοράσει από το πωλητήριο της sagrada familia και ξεκινήσαμε για barceloneta προκειμένου να φάμε στο 7 portes, εστιατόριο που μας είχε συστήσει φίλος που έζησε για δυο χρόνια στη Βαρκελώνη. Περιμέναμε για λίγο μέχρι να βρούμε τραπέζι αλλά όχι πάρα πολύ. Το φαγητό σε αυτό το εστιατόριο είναι μια εμπειρία που δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ετιατόριο με ιστορία 180 χρόνων.

https://7portes.com/en/

Ήπιαμε το πιο υπέροχο κρασί που έχω γευτεί, φάγαμε δύο πιάτα με paella που απολάμβανα τόσο πολύ που νόμιζα ότι θα εκραγεί το στόμα μου από την απόλαυση. Βασικά δεν ήταν πιάτα αλλά δύο τηγάνια που σου τα έφερναν και γέμιζε εσύ το πιάτο σου και αντιστοιχούσε σε σχεδόν δύο πιάτα. Δυσκολεύτηκα αλλά ολοκλήρωσα το τηγάνι μου. Το πιάτο, ε το τηγάνι κόστιζε 24 ευρω. Σύνολο 2 παέγιες, κρασί, 2 κρέμες καταλάνα (οι πιο ωραίες που έφαγα στη Βαρκελώνη) και 2 καφέδες 100 ευρώ. Πολλά αλλά αξίζει παιδιά αξίζει. Όσο αξίζουν τα σπίτια του Gaudi άλλο τόσο αξίζει και το φαγητό σε αυτό το εστιατόριο.


Νομίζω μετά από αυτό, πήγαμε για ύπνο εξουθενωμένοι!!! Τρελά party animal λέμε!!! Άλλωστε την επόμενη μέρα είχαμε ταξίδι Χιρόνα - Φιγέρες!

Αυτά από την πρώτη μέρα! Γενικά δε βιαστήκαμε, χαρήκαμε τα πάντα και αφιερώσαμε πολύ χρόνο και στη sagrada και στην pedrera. Τον άξιζαν!!!

Λίγα λόγια ακόμη:

Η περιοχή ΕΣΑΜΠΛΕ στην οποία βρίσκεται και η Σαγράδα Φαμίλια είναι η νέα επέκταση της Βαρκελώνης. Πρόκειται για ακριβή περιοχή. Εκεί υπάρχουν πάρα πολλά αρτ νουβό (μοντερνιστικά κτήρια) , οι δρόμοι έχουν αυστηρή ριμοτομία με εξαίρεση τη λεωφόρο diagonal και τη λεωφόρο Gaudi που περνάει μπροστά απο τη σαγράδα και αν δείτε στο χάρτη έρχονται διαγώνια. Αξίζει να βολτάρεται γύρω από την πασέτ ντε γκρατσια και να χαζέψετε κάποια από τα καλύτερα μοντερνιστικά κτίσματα. Πρόκειται για τη χρυσή πλατεία που δεν είναι άλλο από 100 οικοδομικά τετράγωνα. Τώρα εμείς δεν το είδαμε τόσο αυστηρά όπως το λέει ο οδηγός, απλά περπατείστε στην περιοχή και κοιτάτε πάνω, ψηλά τα κτήρια, δεν υπάρχει αυτή η ομορφιά και αυτή η αίσθηση.
 

Attachments

Last edited:

vanda

Member
Μηνύματα
875
Likes
4.171
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες ξανά
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ και Αργεντινή
Αχ τι αρχοντιά έχει αυτός ο δρόμος, πόσο χαλαρά ένιωθα. Μου έκανε εντύπωση που είχα παρατημένη την τσάντα μου και δεν ερχόταν κανένας να ζητιανέψει, να πουλήσει κάτι
Εχεις δίκιο @aloha Νιώθει κανείς μεγάλη άνεση και ασφάλεια σε αυτή την πόλη.
Εγώ ξέχασα τη φωτογραφική μου μηχανή σε ένα παγκάκι στην Passeig de Gracia και όταν το συνειδητοποίησα 10 λεπτά μετά και γύρισα πανικόβλητη, ένα ζευγάρι Ισπανών (ή Καταλανών, δεν ξέρω πια πως να το πω) μου την είχε κρατήσει και μου την έδωσαν με πολλή χαρά.
Σε αντίθεση όταν είχα ξεχάσει τη φωτογραφική μου μηχανή σε ένα καφέ στην Πάτρα, και γύρισα πίσω στο 3λεπτο και παρ' ότι ήμουνα σίγουρη ότι ήταν στο συγκεκριμένο τραπέζι, χρειάστηκε να επιμείνω πάρα πολύ μέχρι κάποιος από την παρέα να την βγάλει από την τσέπη του και να μου την δώσει.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον τίτλο!!!! Την ερωτευτήκαμε πολύ αυτή την πόλη!

Σε νιώθω με τον σκληρό. Έπαθα ακριβως το ίδιο και εγώ δεν ξέρω τι τράβηξα να βρω ότι μπορούσα να περισώσω!
 

pan82

Member
Μηνύματα
605
Likes
753
Ξυπνήσαμε λοιπόν, και με μία απίστευτη διάθεση, ξεκούραστοι και με τον καιρό να είναι υπέροχο, ξεκινήσαμε για passei de gracia. Πήραμε το μετρό, και επειδή θέλαμε να το βγάλουμε από τη μέση πήγαμε στον κεντρικό σταθμό να προμηθευτούμε την πενταήμερη κάρτα που είχαμε βγάλει από πριν για τις μετακινήσεις μας. Hola BCN 5 day Barcelona travel card 32 ευρώ το άτομο. Χρησιμοποιείται για απειόριστες διαδρομές στη Βαρκελώνη και στη metropolitan area για μετρό, λεοφωρείο, τραμ, τρένο και zone - one regional rail. Αξίζει αλλά κάναμε βλακεία που την προαγοράσαμε και δε σας το προτείνω γιατί ταλαιπωρηθήκαμε να βρούμε τον υπεύθυνο, να πάμε στον κεντρικό σταθμό και να συνεννοηθούμε για να πάρουμε τις κάρτες μας ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να την προμηθευτούμε από οποιοδήποτε μηχανημα σε όλους τους σταθμούς μετρό. Χάσαμε πολύ χρόνο με αυτό.
Απλά μιας και βγάλαμε κι εμείς τη συγκεκριμένη κάρτα online που δίνει και 10% έκπτωση παρόλο που έγραφε να έχεις το χαρτι μαζί σου υποχρεωτικά και ταυτότητες κλπ και είχαμε φοβηθεί. πήγαμε σε ενα μηχάνημα αυτοματο και απλά πατήσαμε την επιλογή κάρτα βάλαμε το κωδικο που είχαμε και μας της εκτυπώσει δε φάγαμε ούτε λεπτο.
Κατά τ αλλα υπεροχη Βαρκελώνης δεν έχω δυο μήνες που γύριζα και ακόμα την αναπολω
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.740
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom