Βαρκελώνη (με μικρά παιδιά)

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Νομίζω ότι είχα δει παρόμοιο θέμα κάπου στο φόρουμ, αλλά όσο και να το έψαξα αργότερα, δεν το βρήκα. Αν υπάρχει και λόγω ασχετοσύνης δεν μπορώ να το βρω, παρακαλώ να κάνετε ότι κρίνετε απαραίτητο, ώστε να μην υπάρχουν δύο ποστ με το ίδιο θέμα..

Η Βαρκελώνη για τα παιδιά, είναι εύκολη κι έχει πολλά να δουν και να περάσουν όμορφα, ακόμα και τα πιο μικρά!! Μεγαλύτερη ταλαιπωρία είχαμε να φτάσουμε από τη Θράκη μέχρι τη Βαρκελώνη, παρά να κινηθούμε στην πόλη και να τριγυρίζουμε εκεί. Είχαμε πολύ καλό καιρό (μέσα Μαρτίου 2013), χωρίς υπερβολική ζέστη και η πεζοπορία σε τόσο εύκολη πόλη, ήταν πολλές φορές αυτοσκοπός κι ο προορισμός η δικαιολογία για να περπατήσουμε!
Ωδή στον εφευρέτη του παιδικού καροτσιού :
Μικρά παιδιά + Βαρκελώνη = καρότσι!!
Το ξέρετε, είμαι σίγουρη.... απλώς το ξανακούτε άλλη μια φορά.
Ειδικά για την περιήγηση στη Γοτθική συνοικία, αλλά και γενικά σε όλη την πόλη νομίζω ότι γίνεται με πολύ καλύτερη διάθεση από τους γονείς, αν το καρότσι είναι μέρος των αποσκευών σας!!

Επίσης, χρησιμοποιούσαμε μόνο ΜΜΜ χωρίς κανένα πρόβλημα, οι διαδρομές υπάρχουν στο διαδίκτυο σε πολλές γλώσσες και ήξερα πριν το ταξίδι, από ποιά στάση θα πάρω ποιό νούμερο λεωφορείου και που θα κατέβω! Το μετρό το είχα μάθει απ'έξω, από το κοίτα- κοίτα, πριν καν φτάσουμε εκεί. Εντελώς φιλικά προς το χρήστη!! Δεν πήραμε ταξί για κανένα σημείο της πόλης, ούτε για να πάμε και να έρθουμε στο αεροδρόμιο!
Το μόνο "θέμα" - λέμε τώρα - που είχαμε, ήταν ότι μας ζητούσαν να διπλώσουμε το καρότσι, ειδικά στα πιο μικρά λεωφορεία, αλλά το βρίσκαμε λογικό και το μαζεύαμε από πριν, στη στάση.
Ασανσέρ υπάρχουν και λειτουργούν σχεδόν σε όλες τις στάσεις! Απλώς πρέπει να το εντοπίσετε γιατί μπορεί για τον ίδιο σταθμό σε μια πλατεία να υπάρχουν πχ. τρεις είσοδοι με σκάλες και μόνο σε μία ασανσέρ. Οπότε πρέπει να διασχίσετε την πλατεία ή τους δρόμους με τα φανάρια και να κατεβείτε από την είσοδο με το ασανσέρ!

Που μπορούν να περάσουν καλά :
Park Ciutadella :
Ωραιότατος ζωολογικός κήπος για τα παιδιά, πολλά ζωάκια, πολλά χρώματα, πολλές διαδρομές για να αφήσετε να σας οδηγήσουν τα παιδιά σας.... θα περάσετε καλά!Ότι περιμένετε να δείτε σε έναν μεγάλο ζωολογικό κήπο, με επιπλέον πολλούς πολύχρωμους παπαγάλους (η αδυναμία του γιου μου..). Πανεύκολη πρόσβαση, μπορείτε να περάσετε από εκεί, κατά τη διάρκεια της βόλτας σας στη Γοτθική Συνοικία, απλώς υπολογίστε πολύ χρόνο για τα μικρά σας!!
Στο ίδιο πάρκο, υπολογίστε κι άλλο χρόνο, για το Κάστρο των Τριών Δράκων (μουσείο ζωολογίας ) αλλά και γενικά για τη βόλτα στο πάρκο!
Μπορείτε να βρείτε και μια ιστορία με δράκους και έξυπνους υπερασπιστές του πάρκου και να περάσετε ακόμα καλύτερα!

Καθεδρικός La Seu
Δεν υπάρχει ψευδαίσθηση ότι ο καθεδρικός μέσα θα πει τίποτα στα παιδιά.... εντάξει.... ίσως αυτή η "παλιά" ατμόσφαιρα ή τα αυτόματα κεράκια που ανάβουν με το κέρμα...... αλλά στο κέντρο του ναού, υπάρχει μια μικρή λιμνούλα με κύκνους, πάπιες και άλλα πουλιά, που θα ξεκουράσει λίγο τους μικρούς εξερευνητές. Αν δεν το γνωρίζουν από πριν και τους αφήσετε να το ανακαλύψουν, είναι ακόμα μεγαλύτερη η έκπληξη.

Αγορά Santa Caterina
Πολύ κοντά στον Καθεδρικό (μια ευθεία σχεδόν..), με φρούτα, λαχανικά, τυριά, αλλαντικά, ψάρια, χρώματα, αρώματα, φωνές, και πολύ πολύ ευγενικούς πωλητές! Μας άφηναν να "παίξουμε" με τα ψάρια και τα θαλασσινά (κάναμε πως βάζαμε το δάχτυλο στα δόντια τους και το τραβούσαμε, χωρίς να τα αγγίζουμε βέβαια ή με άφηναν να τα δείχνω από πολύ κοντά στον γιο μου...), μας χάριζαν διάφορα και χαμογελούσαν στον μικρό μας, όλοι!! Καλά, κι εμείς δεν ξεφεύγαμε στη συμπεριφορά μας, αλλά πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα και κόσμος! Ωραίες εικόνες για τα παιδιά....

Μουσείο Μαμούθ :
Είναι χωμένο σε ένα στενό μεταξύ της Γοτθικής Συνοικίας και του πάρκου Ciutadella, πολύ κοντά στο Μουσείο του Πικάσο (στον ίδιο δρόμο). Μικρό, με ακριβό εισιτήριο (7-8 ευρώ) για αυτό που προσφέρει. Γι'αυτό δεν χρειάζεται (γνώμη μου...) να μπείτε και οι δύο γονείς μέσα. Αν είσαι πάνω από 15-16, δεν ξέρω αν έχει κάτι να σου πει αυτός ο χώρος. Ένας ενήλικας με τα παιδιά, νομίζω είναι αρκετό!
Παρά το μέγεθός του, η εντύπωση που αφήνει στα μικρά παιδιά, πολύ έντονη!! Έχει και ξεναγήσεις στα αγγλικά, αλλά εκτός του ότι πρέπει να μεταφράζετε στο παιδί σας, αν διαβάσετε από πριν μερικά πράγματα για τα μαμούθ και τα προϊστορικά ζώα, μπορείτε να κάνετε την ξενάγηση μόνοι σας!
Ήταν τόσο έντονη η περιπλάνηση μέσα στο μουσείο και η ατμόσφαιρα, που ήταν το πρώτο πράγμα που ανέφερε ο γιος μου, όταν γύρισε πίσω και τον ρώτησαν τι του άρεσε!! (άβυσσος....)

Ναυτικό Μουσείο :
Και όταν λέμε Ναυτικό μουσείο για τα παιδιά, εννοούμε το μεγάλο διατηρητέο καράβι που έχουν μέσα στημένο, όπως και κάτι ακόμα μικρότερα στον ίδιο χώρο! Τεράστιο και στην πραγματικότητα, και στη φαντασία του! Πανέμορφος χώρος και στα συν του μουσείου, είναι ότι με το ίδιο εισιτήριο, μπορείτε να πάτε μερικά μέτρα πιο κάτω στην προκυμαία και να ανεβείτε σε ένα άλλο διατηρητέο αγκυροβολημένο καράβι, το Santa Eulalia, και να τα αφήσετε να "οδηγήσουν το (κλειδωμένο) τιμόνι, ή να πιάσουν τα πανιά, τα εξαρτήματα και να ισορροπήσουν στο κατάστρωμα που κουνιέται στο κυματάκι.
Στην αυλή του ναυτικού μουσείου, υπάρχει κι ένα μικρό ξύλινο υποβρυχιάκι, αλλά και ένα πολύ ωραίο καφέ!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Λόφος Montjuic :
Αν έχετε μικρό παιδάκι, θα ανεβείτε με το τελεφερίκ! Είναι μέρος της διασκέδασης!
Το ίδιο το κάστρο κατά τη γνώμη μου, δεν είχε πολλά να προσφέρει, αλλά τα σιδερένια κανόνια και η θέα θα κρατήσουν το μικρό σας απασχολημένο. Αν είστε τυχεροί και του αρέσει το εμπορικό λιμάνι και η λειτουργία του, θα μείνετε αρκετά, μιας και θα το έχετε ¨πιάτο" μπροστά σας! Χυμούς, καφεδάκια, γυαλιά ηλίου και εξηγείστε πως φορτώνουν στα μεγάλα πλοία τα κοντέινερ, χωρίς να αναποδογυρίσουν!
Φεύγοντας από το κάστρο, και αφού ξανακατεβείτε με το τελεφερίκ στη βάση του λόφου, το τέλειο θα ήταν να πάτε με τα πόδια μέχρι το Ολυμπιακό στάδιο, μιας και είναι τέλειο μέρος για περπάτημα. Αλλά είναι μακριά για τα παιδιά, οπότε αν δεν έχετε καρότσι, θα πάρετε το λεωφορειάκι! Είναι συχνό και βολεύει πολύ!
Μπορείτε να δείτε το Ολυμπιακό στάδιο, κάποια κατάλοιπα των Ολυμπιακών αγώνων της Βαρκελώνης του 1992, τη δάδα, κάποια στάδια γύρω γύρω.... όσο αντέχετε εσείς και τα παιδιά, τριγυρίστε. Μετά, με τα πόδια /καρότσι ή με λεωφορείο για την Poble Espanyol, στην άλλη μεριά του λόφου από αυτή που ξεκινήσατε.
Μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφροίες στο ίντερνετ για το ισπανικό χωριό, και να ξέρετε ότι μέσα θα βρείτε πολλά πολλά παιδιά, με σχολεία, με ομάδες ή απλώς με τους γονείς τους!
Ακριβές αγορές εκεί μέσα (αναμενόμενο) αλλά δωρεάν η επίσκεψη στο εργαστήριο γυαλιού, που μπορεί να χαζέψουν όσο θέλουν. Αξίζει τον κόπο και το εισιτήριο!!
Από την Poble Espanyol, μπορείτε να κατεβείτε καροτσάδα μέχρι την πλατεία Espanya και να πάρετε την συγκοινωνία από εκεί για όπου θέλετε. Είναι κατηφόρα, έχει απλωτά φαρδιά πεζοδρόμια και μπορείτε να σταματήσετε κατεβαίνοντας στα μαγικά συντριβάνια που Montjuic, που θα περάσετε από δίπλα!!

Sagrada Familia
Είναι αυτονόητο ότι δεν περιμένετε να διαβάσετε εδώ για τη Σαγράδα φαμίλια, τη μόνη πληροφορία που θα ήθελα να σας πω και αφορά στα παιδιά, είναι ότι στους πύργους δεν μπορούν να ανεβούν μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και θέλουν διαβατήριο για επιβεβαίωση! Αν δείχνουν εκεί κοντά στα 6, ακόμα κι αν ορκίζεστε σε όλους τους γνωστούς και άγνωστους Θεούς ότι έχουν περάσει τα έξι έτη και δεν έχετε διαβατήριο για να το αποδείξετε, δεν ανεβαίνουν!
Αυτό θα πρέπει να το λάβετε υπ'όψιν στον προγραμματισμό σας, μιας και θα ανεβείτε ένας ένας οι γονείς! Κι επειδή στην είσοδο δηλώνετε το ακριβές τέταρτο της ώρας που θα μπείτε, αφήστε ένα λογικό περιθώριο μεταξύ των ραντεβού του μπαμπά και της μαμάς, ώστε να μπορέσετε να έχετε το χρόνο στους πύργους για να τους γυρίσετε και να βγάλετε μερικές καταπληκτικές φωτογραφίες! Ρωτήστε πόσα ασανσέρ λειτουργούν, για να υπολογίσετε και το χρόνο της ουράς, μιας και μέσα Μαρτίου που είμασταν εμείς, λειτουργούσε μόνο το ένα και είχε μισή ώρα ουρά για να πλησιάσεις το ασανσέρ!!
Εκεί την πατήσαμε εμείς. Στον υπολογισμό της ώρας που θα χρειαστεί ο καθένας για να ανέβει, να δει και να κατέβει από τους πύργους. Οι υπεύθυνοι μας έλυσαν το πρόβλημα χωρίς κανένα δισταγμό και βλέποντας ότι είχαμε το μικρό παιδί μαζί μας και τα εισιτήρια κανονικά κομμένα, παρότι μέχρι να κατέβω εγώ, είχε ήδη περάσει η σειρά του άντρα μου να ανέβει, που περίμενε κάτω με το παιδί και έκαναν βόλτα στο ναό. Και μάλιστα τον συνόδευσαν και παρέκαμψε και την ουρά!!

Αν έχετε ήδη τριγυρίσει μέσα στην εκκλησία, μπορεί ο τελευταίος που θα μείνει με τα παιδιά, να βγει στην παιδική χαρά απέναντι ακριβώς. Με πολλά ακόμα παιδάκια, με παιχνίδια και μάλιστα έχουμε και φωτογραφίες που έβγαλε ο άντρας μου από τους πύργους ζουμάροντας με τη μηχανή, να τσουλάμε στην άμμο, όσο τον περιμέναμε, χωρίς καμιά διαμαρτυρία απολύτως!!
Μόνο να ξέρετε ότι αν βγείτε στην παιδική χαρά, δεν μπορείτε να ξαναμπείτε, οπότε θα πρέπει όποιος συνοδέψει τα παιδιά εκεί να έχει τελειώσει με την επίσκεψη στη Σαγράδα Φαμίλια!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Park Gaudi :
Εξαρτάται από ποιό σημείο της Βαρκελώνης ξεκινάς, αλλά μπορεί να είναι ολόκληρη ιστορία να φτάσεις εκεί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς! Πάντως φτάνεις!
Μοιάζει με παραμύθι, το έχετε όλοι δει στο διαδίκτυο, είναι πολύ μεγάλο, αλλά μπορείτε πάντα να κάνετε μόνο το κομμάτι που είναι πιο γνωστό και φωτογραφημένο!
Η αλήθεια πάντως είναι, ότι εμείς χρειαστήκαμε και τη βοήθεια δικού μας παραμυθιού, για να βρει ενδιαφέρον στο πάρκο, και ίσως θα πρέπει να έχετε κι ένα έτοιμο παραμύθι για να υποστηρίξετε τα περίεργα σπίτια, τον πλαγιαστό διάδρομο και το μεγαλύτερο πέτρινο παγκάκι του κόσμου στην ταράτσα του πάρκου ή όπως φαντάστηκε ο δικός μου "η μπανιέρα των τριών μικρών γουρουνιών".... μας έδειξε και τα λούκια που άδειαζαν τα νερά!! Το κάστρο του λύκου ήταν απέναντι.... :p

Las Colondrinas - Κρουαζιέρα στο λιμάνι
Είχα διαβάσει αντιφατικές κριτικές για τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα της μιας ώρας, στο λιμάνι της Βαρκελώνης και δεν την είχα στα υπ'όψιν. Πάνω στη βόλτα μας στην παραλία όμως, είδε το πλοίο ο μικρός και το ζητούσε σαν τρελός!!
Με τη Barcelona Card η συγκεκριμένη είναι δωρεάν, αλλά και να την πληρώσετε κανονικά, δεν κοστίζει πολύ. Μόνο που η βόλτα αφορά στο εμπορικό λιμάνι και το μόνο που κάνετε είναι να περιφέρεστε μέσα στα μεγάλα φορτηγά πλοία και να σας χαιρετούν οι οδηγοί στις γερανογέφυρες!!
Μόνο για όσους έχουν πολύ συγκεκριμένο ενδιαφέρον για το εμπορικό λιμάνι ή για αν θέλουν τα παιδιά να δουν το φόρτωμα των μεγάλων πλοίων από πολύ κοντά! Καμία σχέση με ρομαντική βόλτα, ούτε καν θέα της Βαρκελώνης! Στο τέλος μας πέρασαν μπροστά από το mall στο λιμάνι και.... χωρίσαμε σαν φίλοι!! :p
Γι'αυτό και οι αντιφατικές κριτικές!
Στον γιο μου άρεσε πολύ.... σε άλλα παιδιά, δεν ξέρω.... εξαρτάται από τα ενδιαφέροντά τους!!

Palau de La musica Catalana :
Η αλήθεια είναι, ότι εκεί το ρίσκαρα λίγο..... Το εισιτήριο ήταν ακριβό και δεν ήξερα αν το παιδί θα αντέξει μια ξενάγηση που δεν θα το αφορούσε και τόσο πολύ.
Έπεσα έξω, ευτυχώς! Λίγο στην αρχή βαρέθηκε, σε μια πεντάλεπτη προβολή μιας εισαγωγικής ταινίας για την ιστορία του χώρου, αλλά αυτό ήταν και το χειρότερο κομμάτι γι'αυτόν!
Άρεσε πολύ το "περίεργο" εσωτερικό, έψαχνε να βρει από που ερχόταν η πολύ επιβλητική μουσική που έβαλαν κάποια στιγμή της ξενάγησης για να "δούμε" την ακουστική του χώρου, κάθισε στα καθίσματα του εξώστη και γενικά δεν έπληξε!
Ευτυχώς η διάρκεια της ξενάγησης ήταν οριακά στο χρόνο που χρειάζεται ένα 5-6χρονο για να μην πλήξει!!
Το καρότσι μένει στο καφέ της εισόδου, δεν μπαίνει μέσα!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Tibidabo - Torre de Collserola - Οδοντωτός:
Η μισή διασκέδαση για τα παιδιά, είναι ο τρόπος που φτάνεις μέχρι το λόφο του Tibidabo: Με το μετρό στην πλατεία Κένεντυ. Από εκεί με το τραμ Blau (το ξύλινο διατηρητέο αργό τραμ) μέχρι το τέρμα του, στην πλατεία του Doctor Andreu, κι από εκεί ο οδοντωτός μέχρι το πάρκο του Tibidabo.
Το τραμ Blau, δεν λειτουργεί κάθε μέρα, τσεκάρετε τις μέρες που θα ανεβείτε και υπολογίστε περίπου 4 ευρώ το άτομο. Αλλά μπορείτε να το πάρετε μόνο για μία διαδρομή, και να κατεβείτε με λεωφορείο. Ο οδοντωτός όμως από την πλατεία Doctor Andreu στον λόφο, υποχρεωτικά κόβεται μετ'επιστροφής!
Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι θα πάρω λεωφορείο και θα κατέβω από άλλη μεριά και δεν θέλω επιστροφή, όμως αναγκαστικά σου κόβουν με επιστροφή, κι αν θέλεις - λένε - κατέβα και με τα πόδια. Παράλογοοοοοο.....
Πάνω στο λόφο, το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι το λούνα παρκ..... δεν ξέρω πως είναι από μέσα.... δεν πήγαμε! Προτιμήσαμε βόλτα στο λόφο, με τα πόδια μέχρι την εκκλησία και τον πύργο Collserolla. Πριν ανεβείτε, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας, δεν έχει πρόβλημα με τα γυάλινα εξωτερικά ασανσέρ και κανενός επιπέδου ακροφοβία ή υψοφοβία! Το ασασνέρ είναι μεν μεγάλο και σου δίνει έντονη την αίσθηση της ασφάλειας, αλλά να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να κατεβείτε όποτε θέλετε, αλλά θα περιμένετε να έρθει με το ασανσέρ η κοπέλα που θα σας αφήσει στο παρατηρητήριο. Το ξέρω, γιατί ζήτησα να κατεβούμε όταν θεώρησα ότι τελειώσαμε και μου είπαν "Σε 5 λεπτά θα έρθει το ασανσέρ"!!
Πάντως παγκάκια και τουαλέτες υπάρχουν στο παρατηρητήριο. Τέλεια θέα 360 μοιρών σε όλη τη Βαρκελώνη!!
Κατεβαίνοντας ο φύλακας, μας πλησίασε, ρώτησε τον μικρό αν του άρεσε και του χάρισε ένα τεράστιο σετ χαρτοκοπτικής του πύργου, που έκανα αμάν να το χωρέσω στη βαλίτσα!!

Barceloneta :
Τόσο η συνοικία, όσο και η παραλιακή που κάνει κανείς υπέροχη απογευματινή βόλτα αν έχει καλό καιρό (αν και θα μου άρεσε να την κάνω και με βροχή, τώρα που το σκέφτομαι :rolleyes: .... αλλά χωρίς αέρα...). Ωδή στο παιδικό καρότσι και πάλι!!!
Περπατήστε ή σπρώξτε το καρότσι μέχρι το Ψάρι και μετά στρίψτε επάνω προς τα ξενοδοχεία και τα πάρκα στα αριστερά και συνεχίστε τη βόλτα σας.... Μάλλον θα αποκοιμηθεί πριν φτάσετε στη στάση του τραμ...
Κι επειδή ποτέ κανείς δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει την παιδική φαντασία, μεγαλύτερη εντύπωση σε όοολη τη Μπαρτσελονέτα, μας έκαναν τα σκουπιδιάρικα της ανακύκλωσης και οι διαφορετικού χρώματος κάδοι!! Όχι πείτε μου, αν μπορούσατε να το προβλέψετε!!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Cosmo Caixa:
Εκεί για να φτάσετε με τα ΜΜΜ, είναι διαφορική εξίσωση! Πιο εύκολα θα πάτε μέχρι την πλατεία Κένεντυ και μετά θα ανεβείτε την ανηφόρα μέχρι την Cosmocaixa.
Δωρεάν με την Barcelona Card. Υπάρχει κι άλλο ένα συγκρότημα με παραπλήσιο όνομα (Caixa Forum), που έχει κι εκεί δωρεάν είσοδο, στον λόφο του Montjuic νομίζω, αλλά το παιδικό μουσείο είναι η CosmoCaixa, πάνω από την πλατεία Κένεντυ!
Τεράστιο, αχανές, ένα μεγάλο μέρος του σκοτεινό και άδειο, αλλά στις αίθουσες με τα εκθέματα, καταπληκτικό. Το καλύτερο σημείο του, το ενυδρείο και το δάσος της βροχής!! Μείναμε πολύ περισσότερη ώρα από ότι υπολογίζαμε, κατ'απαίτηση του μικρού μας εξερευνητή!
Πολύ ωραίο και το κομμάτι της Βαρκελώνης που περπατά κανείς (αν και πολύ ανηφορικό..) για να φτάσει .... Πολύ ωραία συνοικία...

Maremagnum :
Τα εμπορικά κέντρα, τα θεωρώ λύσεις για μια ώρα ανάγκης και ειδικά στις Μεσογειακές πόλεις. Έχει ενυδρείο, αλλά δεν το επισκεφθήκαμε και δεν ξέρω αν αξίζει. Να το έχετε υπ'όψιν όμως σαν πληροφορία για να το ψάξετε. Όπως και IMAX σινεμά, για λίγο πιο μεγάλα παιδιά με παιδικές προβολές, κάτι καρουζέλ.... διάφορα! Αξίζει η γέφυρα del Mar, για να περάσεις απέναντι και έχει ένα σωρό καφέ για να πάρει κανείς κάτι σε πλαστικό και να βολτάρει στη Μπαρτσελονέτα...

Las Ramplas - Passeig de Gracia - Via Laietana :
Βόλτες, βόλτες, βόλτες.... πολύ εύκολες για τα μικρά παιδιά, χωρίς παράπονα και γκρίνιες αλλά όλο και κάτι θα πάρετε τελικά από τους μικροπωλητές..... :)
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.847
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραία περιγραφή των αξιοθέατων της Βαρκελώνης.
Ευχαριστούμε.
 

Elpid@ki

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Έχουμε κλείσει να πάμε 3ήμερο με τον άντρα μου στη Βαρκελώνη τον Απρίλιο και με έχεις κάνει να μετανιώνω που δεν έκλεισα εισιτήρια και για τα παιδιά (4 και 2 ετών)... Πολύ ωραίες επιλογές αξιοθέατων και για μεγάλους και για παιδιά και πολύ περιεκτικές περιγραφές.. Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που έκανες και για τον χρόνο που αφιέρωσες να τα γράψεις! Θα αποθηκεύσω το λινκ και σίγουρα θα το χρησιμοποιήσω σαν οδηγό για την επόμενη φορά που θα πάω Βαρκελώνη!
 

dimigogu

Member
Μηνύματα
94
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες. Θα ταξιδέψουμε κι εμείς τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκέμβρη στη Βαρκελώνη με τα δύο μικρά παιδιά μας, ηλικίας 5 και 7 ετών. Βλέπω ότι η barcelona card είναι δωρεάν για παιδιά έως 3 ετών. Μήπως γνωρίζετε τι γίνεται με μουσεία και αξιοθέατα; Από ποια ηλικία και μετά πληρώνουν είσοδο;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.710
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom