Πολωνία Βαρσοβία-Κρακοβία

marima

New Member
Μηνύματα
1
Likes
20
Καλησπέρα!Είναι η πρώτη μου ιστορία στο forum και είπα να γράψω κ εγώ τις εντυπώσεις μου μιας και γύρισα προχθές από Πολωνία!
Ξεκινώντας λοιπόν, είχαμε 5 μέρες στη διάθεσή μας και αποφασίσαμε τις περισσότερες να τις περάσουμε στην Κρακοβία..Είχαμε κλείσει αεροπορικά για Βαρσοβία μιας και ήταν πιο φτηνά και από εκεί θα παίρναμε το τρένο για Κρακοβία. Η Βαρσοβία διαθέτει δύο αεροδρόμια, το Chopin που είναι μεγαλύτερο και πιο κεντρικό και το Modlin το οποίο εξυπηρετεί πιο οικονομικές πτήσεις όπως η ryan air και απέχει περίπου 35km από το κέντρο. Εμείς θα προσγειωνόμασταν στο Chopin και θα φεύγαμε από Modlin οπότε τα είδαμε και τα δύο :) Από το Chopin λοιπόν έπρεπε να πάμε στον κεντρικό σταθμό Warszawa Centralna από όπου θα φεύγαμε για Κρακοβία. Από την αναζήτηση που είχα κάνει είχα βρει ότι στο σταθμό αυτό πηγαίνει το λεωφορείο 175 αλλά και τρένο που ξεκινούσε από το αεροδρόμιο. Μια βδομάδα πριν είχαμε κλείσει από το https://www.intercity.pl/pl/ εισιτήρια τρένου και η κατάσταση είχε ως εξής: τα πιο γρήγορα που έκαναν 2-2,5h κόστιζαν περίπου 150 zl δηλ περίπου 35 ευρώ ενώ τα πιο αργά που έκαναν από 3 έως 4h κόστιζαν περίπου 60zl δηλ 14-15 ευρώ. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι πάντα έτσι γιατί για τον γυρισμό βρήκα και γρήγορο με 16 ευρώ απλά ήταν μόνο ένα δρομολόγιο κ δεν βόλευε.. Το λεωφορείο και το τρένο από το αεροδρόμιο τα βρίσκεις σχετικά εύκολα βγαίνοντας από το σημείο παραλαβής των αποσκευών και κάνοντας δεξιά. Το μεγάλο θέμα εμείς το αντιμετωπίσαμε στο τρένο είτε γιατί η πτήση μας είχε καθυστερήσει κ κοντεύαμε να χάσουμε το τρένο οπότε τρέχαμε σαν τρελοί είτε επειδή ήταν ασαφείς οι πινακίδες τους. Πραγματικά από τύχη πετύχαμε το τρένο μας!Για όσους φτάνουν στο αεροδρόμιο modlin τα πράγματα είναι πιο απλά!Παίρνεις το modlin bus για το οποίο μπορείς να κλείσεις εισιτήριο από εδώ https://www.modlinbus.com/ (περίπου 8 ευρώ βρήκαμε εμείς την ίδια μέρα) για κέντρο Βαρσοβίας το οποίο σε αφήνει στο palace of culture και περπατώντας δεξιά, σε 5' φτάνεις στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό!Όπως και να χει στα τρένα TLK που χρησιμοποιήσαμε εμείς πρέπει να έχεις το νου σου για τη στάση που κατεβαίνεις καθώς μιλάνε μόνο πολωνικά στα μεγάφωνα και δεν υπάρχει και οθόνη με τις στάσεις. τα IC φάνηκαν πιο πολυτελή οπότε φαντάζομαι ότι μπορεί να διαφέρουν κ σ αυτό :)
Φτάνοντας στον κεντρικό σταθμό της Κρακοβίας Krakow Glowny η θερμοκρασία ήταν στους -14 και χιόνιζε!To GPS έδειχνε 45' περπάτημα μέχρι το ξενοδοχείο μας Well Well Aparthotel και είχαμε απελπιστεί λιγάκι μπορώ να πω. Καθίσαμε λοιπόν για ένα καφεδάκι να ηρεμήσουμε και να οργανωθούμε και εκεί βρέθηκε ο σωτήρας μας!H σερβιτόρα μας ενημέρωσε για την ύπαρξη της εφαρμογής Jakdojade (δικαίως δεν την είχα βρει κατά την αναζήτησή μου νομίζω) η οποία σε ενημέρωνε για όλα τα μέσα και είχε και navigation για να βρίσκεις ακριβώς τη στάση. Γενικά όπως λένε όλοι η Κρακοβία είναι πόλη με κοντινές αποστάσεις αλλά εμείς χρησιμοποιήσαμε αρκετά τα μέσα λόγω απίστευτου κρύου ειδικά τη νύχτα!
Όσον αφορά στα αξιοθέατα τώρα! Επισκεφθήκαμε το κάστρο Wawel όπου χρειαζόσουν ξεχωριστό εισιτήριο για τις διάφορες αίθουσες.Η αλήθεια είναι ότι αυτές δε με ενθουσίασαν τόσο όσο ο καθεδρικός ναός που βρίσκεται επίσης στο κάστρο !Η είσοδος στον ναό είναι δωρεάν και θες ξεχωριστό εισιτήριο για το κωδωνοστάσιο-12 zl. Με το ίδιο εισιτήριο μπορείς να δεις κ τους τάφους εντός του ναού!Στο κωδωνοστάσιο ανεβαίνεις από στενές ξύλινες σκάλες και φτάνεις στην κορυφή με την καμπάνα που ζυγίζει δέκα τόνους, αν θυμάμαι καλά!Από εκεί απολαμβάνεις κ τη θέα σε ένα κομμάτι της πόλης!Εισιτήρια για τον Ναό προμηθεύεσαι ακριβώς απέναντι από την είσοδό του!Το μνημείο με τον δράκο δεν μπορέσαμε να το δούμε καθώς ήταν κλειστό αυτή την εποχή. Επισκεφθήκαμε επιπλέον την κεντρική πλατεία κ την υπέροχη παλιά πόλη!Στην πλατεία βρίσκεται ο Ναός της Παναγίας απ΄όπου κάθε ώρα ένας σαλπιγκτής σαλπίζει μια μελωδία (προς τιμήν του σαλπιγκτή που προειδοποιούσε για εχθρική εισβολή και χτυπήθηκε από εχθρικό βέλος)η οποία διακόπτεται απότομα!Στη συνέχεια ο σαλπιγκτής χαιρετάει τον κόσμο που βρίσκεται στην πλατεία!Αν μπεις από την είσοδο των πιστών είναι δωρεάν αλλά δεν μπορείς να πας κοντά στο τέμπλο ενώ αν μπεις από εκείνη των τουριστών πληρώνεις εισιτήριο. Γύρω από την πλατεία υπάρχουν πολλά όμορφα μαγαζάκια και άμαξες..Στην πλατεία βρίσκεται κ μια κλειστή αγορά από όπου μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά (μόνο βότκες δεν έχει :) )..Προσοχή γιατί κλείνει γύρω στις 7..Πολύ κοντά βρίσκεται ο εμπορικός δρόμος ulica florianska που σας οδηγεί και στο κτίριο barbican, το οποίο θεωρείται η είσοδος στην παλιά πόλη!Μια άλλη γειτονιά που πρέπει κανείς να δει είναι η εβραϊκή συνοικία με τις συναγωγές αλλά κ τις pub και τα νυχτερινά μαγαζάκια!Υπάρχει ακόμα μια μικρή ιδιαίτερη πλατεία, η ghetto heroes square όπου υπάρχουν 33 μεγάλες καρέκλες. Κάθε καρέκλα αντιστοιχεί σε 1000 Εβραίους που έφευγαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης..
Ένα ξεχωριστό σημείο της εκδρομής ήταν φυσικά η επίσκεψη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Auschwitz-Birkenau..Εκεί έχεις την επιλογή να κλείσεις από το site εισιτήρια είτε χωρίς γκρουπ (είσοδος δωρεάν ) είτε με γκρουπ (τιμή ανάλογα με την γλώσσα κ τις ώρες) ή να κλείσεις γκρουπ που ξεκινάει από την πόλη. Εγώ είχα κοιτάξει στο site μια βδομάδα πριν και τα πρωινά εισιτήρια για να πας μόνος είχαν τελειώσει.Υπήρχαν μόνο για μετά τις 3 που θεωρώ ότι δεν προλαβαίνεις να δεις πολλά μέχρι να νυχτώσει..Επιπλέον τα αγγλόφωνα γκρουπ ήταν νομίζω 2 τη μέρα και δεν υπήρχαν θέσεις ούτε σε αυτά. Εμείς λοιπόν κλείσαμε εισιτήρια με το ταξιδιωτικό γραφείο krakville με 99 ζλ ο καθένας-23,5 ευρώ. Ήταν το φθηνότερο που βρήκαμε, τα υπόλοιπα κόστιζαν 40-70 ευρώ περίπου. Ξεκινήσαμε 10.15 από την πόλη, φτάσαμε μετά από 1,5 ώρα, μας έδωσαν ακουστικά και η ξεναγός ήταν πολύ καλή. Εδώ υπάρχει το θέμα ότι οι ξεναγοί θα σου πουν μεν περισσότερες λεπτομέρειες και θα σε πάνε εστιασμένα χωρίς να χρειαστεί να ψάξεις τίποτα και να χαθείς αλλά απ την άλλη μπορεί να θες να εστιάσεις περισσότερο σε ένα σημείο και το γκρουπ να τρέχει. Όπως και να χει πάλι γκρουπ θα διάλεγα αν ξαναπήγαινα.. Στη συνέχεια πήγαμε στο birkenau (αν πάτε χωρίς γκρουπ υπάρχει λεωφορείο που σας πηγαίνει δωρεάν) το οποίο απείχε 5' περίπου. Επιστρέψαμε κατά τις 5 στην πόλη.Προσοχή αν πάτε χειμώνα γιατί κάνει απίστευτο κρύο (στο μπιρκενάου ειδικά που είναι ανοιχτό). Εγώ πίστευα ότι ως φοιτήτρια στον Έβρο είχα αντοχές αλλά δεν συγκρινόταν τελικά :) Όπως και να χει μην παραλείψετε την επίσκεψη στα μέρη αυτά..Τέλος, τα αλατωρυχεία!Πάλι με το ίδιο ταξιδιωτικό, 119 ζλ εδώ ..Κάτι διαφορετικό σαν αξιοθέατο που αξίζει να το δεις.Εδώ η εκδρομή κρατάει περίπου 4 ώρες μαζί με τη μεταφορά.
Από μαγαζιά για φαγητό ξεχώρισα το chata. Ένα πανέμορφο μαγαζάκι με ξύλο εσωτερικά, τζάκι και γούνες στα ξύλινα καθίσματα. Πολωνική μουσική που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο και τέλειο φαγητό.Επίσης για κάτι πιο γρήγορο και πολύ φτηνό είναι το polakowski στην εβραϊκή συνοικία που είναι διακοσμημένο με ζαρζαβατικά και λάχανα. Για street food το γνωστό vegab.Από pub μας άρεσε η pub kawiarnia aca krokodyli όπου ήπιαμε τέλεια βότκα και ζεστό κρασί. Μην παραλείψετε τα pierogi-ραβιόλια με διάφορες γεμίσεις, βραστά ή τηγανιτά. Υπάρχει κ μία σούπα με λουκάνικο και αυγό βραστό αλλά δεν δοκιμάσαμε:/
Στη Βαρσοβία αφιερώσαμε περίπου 1.5 μέρα. Η πλατεία αυτής της πόλης είναι απλά παραμυθένια!Πολύχρωμα κτίρια σαν να έχουν βγει από θεατρικό σκηνικό..Η επίσκεψη στο κάστρο τις Κυριακές είναι δωρεάν αλλά είχε ουρά και δυστυχώς δεν μπήκαμε..Πριν φύγουμε αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα δίωρο στο γνωστό πάρκο Lazienski. Πολλοί μας έλεγαν ότι λόγω εποχής δεν αξίζει αλλά εμείς ενθουσιαστήκαμε.!Απίστευτη ηρεμία, άνθρωποι όλων των ηλικιών να κάνουν βόλτα ή να τρέχουν, παγωμένες λίμνες (σε μια απ αυτές έκαναν πατινάζ), πάπιες και παγώνια-μας είπαν και για σκιουράκια τα οποία προφανώς λόγω κρύου δεν εμφανίστηκαν-, ένα παλάτι κ ένα ωραίο θέατρο όπου ανάμεσα απ τη σκηνή και τις εξέδρες παρεμβάλλεται νερό. Για φαγητό επιλέξαμε το manekin κ μείνατε πολύ ευχαριστημένοι. Για καφέ βρήκαμε ένα καφέ με επιρροές από Αφρική και πάρα πολλά είδη καφέ αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα.. Για να φύγουμε πήραμε το modlin bus και σε 1h ήμασταν στο αεροδρόμιο modlin.

Υ.Γ Για τις πληρωμές το ψάξαμε πολύ και καταλήξαμε ότι συμφέρει να πληρώνεις με κάρτα ή να κάνεις ανάληψη από τράπεζα εκεί!Είναι η πρώτη χώρα στην οποία το συνάλλαγμα που έκανα στο αεροδρόμιο ήταν καλύτερο από εκείνο της πόλης..Οπότε πήραμε τις τράπεζές μας, δηλώσαμε τις κάρτες μας ώστε να μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε στη χώρα που πηγαίναμε και χρησιμοποιήσαμε κυρίως αυτόν τον τρόπο πληρωμής. Ο απολογισμός λέει ότι πράξαμε σωστά :) Ρωτήστε βέβαια πριν ξεκινήσετε για τις χρεώσεις που κάνει η τράπεζα σας εκτός ευρωζώνης για συναλλαγή σε pos ή ανάληψη από ATM και καλά να περάσετε!

Ελπίζω να βοήθησα :)
 

sotogun

Member
Μηνύματα
13
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
ΟΛΛΑΝΔΙΑ ?
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Απλή και περιεκτική η ιστορία σου! Πολύ κρύο ε? Θα πάω κι εγώ τον Δεκέμβρη,πάνω κάτω το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσω.Μόνο το κρύο φοβάμαι,θα με σκοτώσει η γυναίκα μου!
 

olympiaalag

Member
Μηνύματα
34
Likes
4
Καλησπέρα!Είναι η πρώτη μου ιστορία στο forum και είπα να γράψω κ εγώ τις εντυπώσεις μου μιας και γύρισα προχθές από Πολωνία!
Ξεκινώντας λοιπόν, είχαμε 5 μέρες στη διάθεσή μας και αποφασίσαμε τις περισσότερες να τις περάσουμε στην Κρακοβία..Είχαμε κλείσει αεροπορικά για Βαρσοβία μιας και ήταν πιο φτηνά και από εκεί θα παίρναμε το τρένο για Κρακοβία. Η Βαρσοβία διαθέτει δύο αεροδρόμια, το Chopin που είναι μεγαλύτερο και πιο κεντρικό και το Modlin το οποίο εξυπηρετεί πιο οικονομικές πτήσεις όπως η ryan air και απέχει περίπου 35km από το κέντρο. Εμείς θα προσγειωνόμασταν στο Chopin και θα φεύγαμε από Modlin οπότε τα είδαμε και τα δύο :) Από το Chopin λοιπόν έπρεπε να πάμε στον κεντρικό σταθμό Warszawa Centralna από όπου θα φεύγαμε για Κρακοβία. Από την αναζήτηση που είχα κάνει είχα βρει ότι στο σταθμό αυτό πηγαίνει το λεωφορείο 175 αλλά και τρένο που ξεκινούσε από το αεροδρόμιο. Μια βδομάδα πριν είχαμε κλείσει από το https://www.intercity.pl/pl/ εισιτήρια τρένου και η κατάσταση είχε ως εξής: τα πιο γρήγορα που έκαναν 2-2,5h κόστιζαν περίπου 150 zl δηλ περίπου 35 ευρώ ενώ τα πιο αργά που έκαναν από 3 έως 4h κόστιζαν περίπου 60zl δηλ 14-15 ευρώ. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι πάντα έτσι γιατί για τον γυρισμό βρήκα και γρήγορο με 16 ευρώ απλά ήταν μόνο ένα δρομολόγιο κ δεν βόλευε.. Το λεωφορείο και το τρένο από το αεροδρόμιο τα βρίσκεις σχετικά εύκολα βγαίνοντας από το σημείο παραλαβής των αποσκευών και κάνοντας δεξιά. Το μεγάλο θέμα εμείς το αντιμετωπίσαμε στο τρένο είτε γιατί η πτήση μας είχε καθυστερήσει κ κοντεύαμε να χάσουμε το τρένο οπότε τρέχαμε σαν τρελοί είτε επειδή ήταν ασαφείς οι πινακίδες τους. Πραγματικά από τύχη πετύχαμε το τρένο μας!Για όσους φτάνουν στο αεροδρόμιο modlin τα πράγματα είναι πιο απλά!Παίρνεις το modlin bus για το οποίο μπορείς να κλείσεις εισιτήριο από εδώ https://www.modlinbus.com/ (περίπου 8 ευρώ βρήκαμε εμείς την ίδια μέρα) για κέντρο Βαρσοβίας το οποίο σε αφήνει στο palace of culture και περπατώντας δεξιά, σε 5' φτάνεις στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό!Όπως και να χει στα τρένα TLK που χρησιμοποιήσαμε εμείς πρέπει να έχεις το νου σου για τη στάση που κατεβαίνεις καθώς μιλάνε μόνο πολωνικά στα μεγάφωνα και δεν υπάρχει και οθόνη με τις στάσεις. τα IC φάνηκαν πιο πολυτελή οπότε φαντάζομαι ότι μπορεί να διαφέρουν κ σ αυτό :)
Φτάνοντας στον κεντρικό σταθμό της Κρακοβίας Krakow Glowny η θερμοκρασία ήταν στους -14 και χιόνιζε!To GPS έδειχνε 45' περπάτημα μέχρι το ξενοδοχείο μας Well Well Aparthotel και είχαμε απελπιστεί λιγάκι μπορώ να πω. Καθίσαμε λοιπόν για ένα καφεδάκι να ηρεμήσουμε και να οργανωθούμε και εκεί βρέθηκε ο σωτήρας μας!H σερβιτόρα μας ενημέρωσε για την ύπαρξη της εφαρμογής Jakdojade (δικαίως δεν την είχα βρει κατά την αναζήτησή μου νομίζω) η οποία σε ενημέρωνε για όλα τα μέσα και είχε και navigation για να βρίσκεις ακριβώς τη στάση. Γενικά όπως λένε όλοι η Κρακοβία είναι πόλη με κοντινές αποστάσεις αλλά εμείς χρησιμοποιήσαμε αρκετά τα μέσα λόγω απίστευτου κρύου ειδικά τη νύχτα!
Όσον αφορά στα αξιοθέατα τώρα! Επισκεφθήκαμε το κάστρο Wawel όπου χρειαζόσουν ξεχωριστό εισιτήριο για τις διάφορες αίθουσες.Η αλήθεια είναι ότι αυτές δε με ενθουσίασαν τόσο όσο ο καθεδρικός ναός που βρίσκεται επίσης στο κάστρο !Η είσοδος στον ναό είναι δωρεάν και θες ξεχωριστό εισιτήριο για το κωδωνοστάσιο-12 zl. Με το ίδιο εισιτήριο μπορείς να δεις κ τους τάφους εντός του ναού!Στο κωδωνοστάσιο ανεβαίνεις από στενές ξύλινες σκάλες και φτάνεις στην κορυφή με την καμπάνα που ζυγίζει δέκα τόνους, αν θυμάμαι καλά!Από εκεί απολαμβάνεις κ τη θέα σε ένα κομμάτι της πόλης!Εισιτήρια για τον Ναό προμηθεύεσαι ακριβώς απέναντι από την είσοδό του!Το μνημείο με τον δράκο δεν μπορέσαμε να το δούμε καθώς ήταν κλειστό αυτή την εποχή. Επισκεφθήκαμε επιπλέον την κεντρική πλατεία κ την υπέροχη παλιά πόλη!Στην πλατεία βρίσκεται ο Ναός της Παναγίας απ΄όπου κάθε ώρα ένας σαλπιγκτής σαλπίζει μια μελωδία (προς τιμήν του σαλπιγκτή που προειδοποιούσε για εχθρική εισβολή και χτυπήθηκε από εχθρικό βέλος)η οποία διακόπτεται απότομα!Στη συνέχεια ο σαλπιγκτής χαιρετάει τον κόσμο που βρίσκεται στην πλατεία!Αν μπεις από την είσοδο των πιστών είναι δωρεάν αλλά δεν μπορείς να πας κοντά στο τέμπλο ενώ αν μπεις από εκείνη των τουριστών πληρώνεις εισιτήριο. Γύρω από την πλατεία υπάρχουν πολλά όμορφα μαγαζάκια και άμαξες..Στην πλατεία βρίσκεται κ μια κλειστή αγορά από όπου μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά (μόνο βότκες δεν έχει :) )..Προσοχή γιατί κλείνει γύρω στις 7..Πολύ κοντά βρίσκεται ο εμπορικός δρόμος ulica florianska που σας οδηγεί και στο κτίριο barbican, το οποίο θεωρείται η είσοδος στην παλιά πόλη!Μια άλλη γειτονιά που πρέπει κανείς να δει είναι η εβραϊκή συνοικία με τις συναγωγές αλλά κ τις pub και τα νυχτερινά μαγαζάκια!Υπάρχει ακόμα μια μικρή ιδιαίτερη πλατεία, η ghetto heroes square όπου υπάρχουν 33 μεγάλες καρέκλες. Κάθε καρέκλα αντιστοιχεί σε 1000 Εβραίους που έφευγαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης..
Ένα ξεχωριστό σημείο της εκδρομής ήταν φυσικά η επίσκεψη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Auschwitz-Birkenau..Εκεί έχεις την επιλογή να κλείσεις από το site εισιτήρια είτε χωρίς γκρουπ (είσοδος δωρεάν ) είτε με γκρουπ (τιμή ανάλογα με την γλώσσα κ τις ώρες) ή να κλείσεις γκρουπ που ξεκινάει από την πόλη. Εγώ είχα κοιτάξει στο site μια βδομάδα πριν και τα πρωινά εισιτήρια για να πας μόνος είχαν τελειώσει.Υπήρχαν μόνο για μετά τις 3 που θεωρώ ότι δεν προλαβαίνεις να δεις πολλά μέχρι να νυχτώσει..Επιπλέον τα αγγλόφωνα γκρουπ ήταν νομίζω 2 τη μέρα και δεν υπήρχαν θέσεις ούτε σε αυτά. Εμείς λοιπόν κλείσαμε εισιτήρια με το ταξιδιωτικό γραφείο krakville με 99 ζλ ο καθένας-23,5 ευρώ. Ήταν το φθηνότερο που βρήκαμε, τα υπόλοιπα κόστιζαν 40-70 ευρώ περίπου. Ξεκινήσαμε 10.15 από την πόλη, φτάσαμε μετά από 1,5 ώρα, μας έδωσαν ακουστικά και η ξεναγός ήταν πολύ καλή. Εδώ υπάρχει το θέμα ότι οι ξεναγοί θα σου πουν μεν περισσότερες λεπτομέρειες και θα σε πάνε εστιασμένα χωρίς να χρειαστεί να ψάξεις τίποτα και να χαθείς αλλά απ την άλλη μπορεί να θες να εστιάσεις περισσότερο σε ένα σημείο και το γκρουπ να τρέχει. Όπως και να χει πάλι γκρουπ θα διάλεγα αν ξαναπήγαινα.. Στη συνέχεια πήγαμε στο birkenau (αν πάτε χωρίς γκρουπ υπάρχει λεωφορείο που σας πηγαίνει δωρεάν) το οποίο απείχε 5' περίπου. Επιστρέψαμε κατά τις 5 στην πόλη.Προσοχή αν πάτε χειμώνα γιατί κάνει απίστευτο κρύο (στο μπιρκενάου ειδικά που είναι ανοιχτό). Εγώ πίστευα ότι ως φοιτήτρια στον Έβρο είχα αντοχές αλλά δεν συγκρινόταν τελικά :) Όπως και να χει μην παραλείψετε την επίσκεψη στα μέρη αυτά..Τέλος, τα αλατωρυχεία!Πάλι με το ίδιο ταξιδιωτικό, 119 ζλ εδώ ..Κάτι διαφορετικό σαν αξιοθέατο που αξίζει να το δεις.Εδώ η εκδρομή κρατάει περίπου 4 ώρες μαζί με τη μεταφορά.
Από μαγαζιά για φαγητό ξεχώρισα το chata. Ένα πανέμορφο μαγαζάκι με ξύλο εσωτερικά, τζάκι και γούνες στα ξύλινα καθίσματα. Πολωνική μουσική που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο και τέλειο φαγητό.Επίσης για κάτι πιο γρήγορο και πολύ φτηνό είναι το polakowski στην εβραϊκή συνοικία που είναι διακοσμημένο με ζαρζαβατικά και λάχανα. Για street food το γνωστό vegab.Από pub μας άρεσε η pub kawiarnia aca krokodyli όπου ήπιαμε τέλεια βότκα και ζεστό κρασί. Μην παραλείψετε τα pierogi-ραβιόλια με διάφορες γεμίσεις, βραστά ή τηγανιτά. Υπάρχει κ μία σούπα με λουκάνικο και αυγό βραστό αλλά δεν δοκιμάσαμε:/
Στη Βαρσοβία αφιερώσαμε περίπου 1.5 μέρα. Η πλατεία αυτής της πόλης είναι απλά παραμυθένια!Πολύχρωμα κτίρια σαν να έχουν βγει από θεατρικό σκηνικό..Η επίσκεψη στο κάστρο τις Κυριακές είναι δωρεάν αλλά είχε ουρά και δυστυχώς δεν μπήκαμε..Πριν φύγουμε αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα δίωρο στο γνωστό πάρκο Lazienski. Πολλοί μας έλεγαν ότι λόγω εποχής δεν αξίζει αλλά εμείς ενθουσιαστήκαμε.!Απίστευτη ηρεμία, άνθρωποι όλων των ηλικιών να κάνουν βόλτα ή να τρέχουν, παγωμένες λίμνες (σε μια απ αυτές έκαναν πατινάζ), πάπιες και παγώνια-μας είπαν και για σκιουράκια τα οποία προφανώς λόγω κρύου δεν εμφανίστηκαν-, ένα παλάτι κ ένα ωραίο θέατρο όπου ανάμεσα απ τη σκηνή και τις εξέδρες παρεμβάλλεται νερό. Για φαγητό επιλέξαμε το manekin κ μείνατε πολύ ευχαριστημένοι. Για καφέ βρήκαμε ένα καφέ με επιρροές από Αφρική και πάρα πολλά είδη καφέ αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα.. Για να φύγουμε πήραμε το modlin bus και σε 1h ήμασταν στο αεροδρόμιο modlin.

Υ.Γ Για τις πληρωμές το ψάξαμε πολύ και καταλήξαμε ότι συμφέρει να πληρώνεις με κάρτα ή να κάνεις ανάληψη από τράπεζα εκεί!Είναι η πρώτη χώρα στην οποία το συνάλλαγμα που έκανα στο αεροδρόμιο ήταν καλύτερο από εκείνο της πόλης..Οπότε πήραμε τις τράπεζές μας, δηλώσαμε τις κάρτες μας ώστε να μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε στη χώρα που πηγαίναμε και χρησιμοποιήσαμε κυρίως αυτόν τον τρόπο πληρωμής. Ο απολογισμός λέει ότι πράξαμε σωστά :) Ρωτήστε βέβαια πριν ξεκινήσετε για τις χρεώσεις που κάνει η τράπεζα σας εκτός ευρωζώνης για συναλλαγή σε pos ή ανάληψη από ATM και καλά να περάσετε!

Ελπίζω να βοήθησα :)
Καλησπέρα,όταν κλεισατε τα εισιτήρια από βαρσοβια γι κρακοβια τα πληρώσετε με χρεωστική κάρτα;Δεν υπήρχε θέμα με την κάρτα καθώς το αντίτιμο είναι στο δικό τους νομισμα.;
 

VALANTIS_p

Member
Μηνύματα
151
Likes
46
Επόμενο Ταξίδι
Αναλόγως τα λεφτά μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Kόστα Ρίκα
Να ρωτήσω την αποψή σου. Θα πάω Τον Ιούνη για 5 μέρες, με αρχικό προορισμό τη Βαρσοβία.(οκ η πρώτη έχει κ κάποιες δουλειές να γίνουν) Απλά σκέφτομαι ότι ίσως 5 μέρες να είναι πολλές για τη Βαρσοβία. Εσύ πόσες θεωρείς ότι αξίζει να μείνεις εκεί, να δω πως θα το σπάσω κ εγώ...
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Να ρωτήσω την αποψή σου. Θα πάω Τον Ιούνη για 5 μέρες, με αρχικό προορισμό τη Βαρσοβία.(οκ η πρώτη έχεις κ κάποιες δουλειές να γίνουν) Απλά σκέφτομαι ότι ίσως 5 μέρες να είναι πολλές για τη Βαρσοβία. Εσύ πόσες θεωρείς ότι αξίζει να μείνεις εκεί, να δω πως θα το σπάσω κ εγώ...
Να σου πω πως 4,5 μέρες είναι πάρα πολύ καλά. Εγώ έμεινα 4 ολόκληρες και την απόλαυσα. Μαζί με Βιλάνοβ. Σε 4,5 μέρες μπορείς να δεις πολλά και κάτι παραπάνω από τα τουριστικού ενδιαφέροντος μέρη όπως την συνοικία της Praga. Βέβαια εχει να κάνει με το πόσο διεξοδικά θέλεις να δεις την πόλη ή πιο επιφανειακά. Σ'αυτή την περίπτωση σε 4,5 μέρες μπορείς να βάλεις κάποια ημερήσια. Το Βιλάνοβ δεν πιάνεται γιατί είναι 30 λεπτά με το αστικό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.687
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom