Ιταλία Βενετία - Μπουράνο

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Έχοντας ταξιδέψει ήδη τρεις φορές Ιταλία ,με την τελευταία εξόρμηση στη Ρώμη το 2014,αποφασίσαμε ότι πλέον ήρθε η ώρα να επισκεφθούμε μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου , αν όχι την ωραιότερη και αφήνοντας έξω από τη συγκριση το διαφορετικό μέγεθος της Ιταλικής πρωτεύουσας.Αν και το γνωρίζαμε ,πλέον το σκεπτικό μας είναι ότι κάθε ταξιδιώτης που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να κρατά την αναλογία των ευρωπαϊκών ταξιδιών vs Ιταλία σε 1:1.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Μαρκο Πόλο το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να κλείσουμε την Venice Card για 72 ώρες με 52 ευρώ ,η οποία συμπεριλάμβανε τις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο, όλες τις γραμμές από τα βαπορέτα μέσα στη Βενετία ,αλλά και αυτές που πάνε στα γύρω νησιά. Η κάρτα είναι μονόδρομος ,αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε διαδρομή στο μεγάλο κανάλι κοστίζει 7.5 ευρώ και έστω και μία φορά τη μέρα χρήση βαπορέτου (ειδικά καλοκαίρι) σου γλιτώνει συνολικά πάνω από 10-15 ευρώ. Η οργάνωση και η ευκολία των μεταφορών είναι τέτοια ώστε από την άφιξη μας στο αεροδρόμιο μέχρι την αγορά της κάρτας και την στάση του Aerobus 5 ,ζήτημα να πέρασαν 10 λεπτά.

Η Βενετία είναι μια ιδιαίτερη και πανέμορφη πόλη,ουσιαστικά ένα μικροσκοπικό νησί ή καλύτερα δεκάδες μικρά νησιά χωρισμένα με κανάλια .Το σοκ που παθαίνει κάποιος ξεκινάει από την άφιξη στην Piazzale Roma στην πρώτη διαδρομή στο μεγάλο κανάλι .Στα μόνα αρνητικά της πόλης ,οι στάσεις της Actv ,οι οποίες θεωρώ ότι δεν ταιριάζουν με αυτό αρχιτεκτονικό θαύμα της ,περίμενα κάτι παραδοσιακό με μεράκι από τους Ιταλούς.Γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε σε ακριβό Ευρωπαϊκό προορισμό και θέλοντας να μη χαλάσουμε πολλά λεφτά για τη διαμονή μας,κλείσαμε αντί για ξενοδοχείο ,το apartment Ca' Venissa όπου μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι για την προσφορά που έδινε.Το διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή San Polo ,κοντά στη γέφυρα Ριαλτό ,στο κέντρο περίπου της πόλης και δίπλα σχετικά στην στάση Silvestro.Ήμασταν τυχεροί ,γιατί πετύχαμε την πόλη Ιούνιο μήνα με καλό καιρό κάτω από 30C και χωρίς πολύ τουρισμό για τα δεδομένα της Βενετίας.Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ένα μεγαλό μέρος των τουριστών ήταν Ιταλοί,θεωρώ ότι πετύχαμε πολύ καλή περίοδο ,αναλογιζόμενοι τι έχουμε δει σε βίντεο και φωτογραφίες από άλλες εποχές του χρόνου και ότι δέχεται ετησίως περισσότερο κόσμο ακόμα και από την Ελλάδα


Γόνδολες βρίσκονται παντού όπου βρεθείς και όπου σταθείς στο μεγάλο κανάλι
DSCF7621


Η θέα του Grand Canal από τη γέφυρα του Ριάλτο
DSCF7658
Η γέφυρα Ριάλτο
DSCF7622




H 1η μέρα κύλησε ήρεμα το μεσημέρι με βόλτες στα σοκάκια της San Polo και Castello,για να καταλήξουμε για φαγητό στο Rosa Rossa ,ενώ το απόγευμα οδεύσαμε προς την τουριστική -αλλά όμορφη- San Marco και έπειτα την ήσυχη Dorsoduro μέσω της ξύλινης γέφυρας Accademia ,για να καταλήξούμε το βράδυ στην αυθεντική Βενετία των ντόπιων,την Cannaregio και το γνωστό εστιατόριο il Paradiso Perduto.Η Βενετία δε φημίζεται για την παραδοσιακή Ιταλική κουζίνα και πήγαμε προετοιμασμένοι ότι πίτσα και ζυμαρικά δε θα είναι σαν τη νότια Ιταλία /Ρώμη.Ωστόσο βρήκαμε μερικά εστιατόρια/καταστήματα με τίμια και φθηνή πίτσα.



Κλασικό φωτογραφικό σκηνικό σε όλα τα κανάλια της Βενετίας
DSCF7657

Γραφικά σοκάκια οδεύοντας προς Σαν Μαρκο
DSCF7623

Πλατεία Σαν Μάρκο
DSCF7696
DSCF7705


DSCF7703



Εκτός από τη φημισμένη Piazza San Marco ,η Βενετία διαθέτει πολλές όμορφες μικρότερες (campo),αλλά και κάθε στενό είναι άξιο φωτογραφίας.Η Σαν Μάρκο ενδείκνυται για νωρίς το πρωί ή απόγευμα,αφού μετά τις 11 το πρωί οι τουρίστες καταφθάνουν κατά κύματα.Εκτός των άλλων,η Βενετία δέχεται χιλιάδες κόσμο που την επιλέγει ως μονοήμερη.Μια καλή φωτογραφική διαδρομή σπασμένη σε διαφορετικές βόλτες είναι αυτή εδώ ,ωστόσο και να χαθείτε στα στενά της πόλης θα μαγευτείτε από το τοπίο.Πολύ καλή εντύπωση μας έκανε η βόλτα από Ακαντέμια προς την εκκλησία Santa Maria Della Salute ,όπου την περπατήσαμε μόνοι μας ,χωρίς ίχνος τουρίστα ,καθώς και η διαδρομή από San Polo προς Cannaregio ,ομοίως μόνοι μας.Γενικά αποφύγαμε πρωινές εξορμήσεις στη Σαν Μαρκο ,όπου μαζί με τη περιοχή γύρω από τη Ριαλτό μαζεύεται η πλειονότητα του κόσμου.Απόλαυση το τοπικό φαγητό και η εξυπηρέτηση στο il paradiso perduto ,αν και όχι φανατικός οπαδός των θαλασσινών ,οφείλω να ομολογήσω ότι είναι εξαιρετικό.


Η 'must' φωτογραφία στη Βενετία.
DSCF7715

Η θέα από την ξύλινη γέφυρα Ακαντέμια

DSCF7778

Περπατώντας ολομόναχοι στην Dorsoduro

DSCF7789

Η θέα του μεγάλου καναλιού από την Dorsoduro
DSCF7806

Η εκκλησία Santa Maria Della Salute
DSCF7815

DSCF7799

Επιστροφή από την Dorsoduro με τη γραμμή 1 του Actv
DSCF7825

Ριάλτο μέσα από το μεγάλο κανάλι
DSCF7830

Το μεγάλο κανάλι
DSCF7833

Σε κάθε διάβαση από τη γέφυρα Ριάλτο, η θέα της είναι πάντα φωτογραφικός πειρασμός
DSCF7849

Cannaregio ,οδεύοντας προς il Paradiso Perduto

DSCF7859

Μακαρονάδα με θαλασσινά στο il Paradiso Perduto
DSCF7864



Το πρωινό της 2η μέρας αποφασίσαμε να κινηθούμε στα σοκάκια της San Polo και San Groce ,για να αποφύγουμε τον ήλιο και να περπατήσουμε μακρυά από τις ορδές Αμερικανών που κατέφθαναν στην πόλη.Περιέργως ,σε σχέση με το προηγούμενο ταξίδι στη Λισαβόνα ,η οποία είχε 99% πληρότητα,η Βενετία ήταν αρκετά ήσυχη στις περισσότερες περιοχές της.Ευχάριστη έκπληξη λοιπόν,αν αναλογιστούμε ότι μόνο η Βενετία δέχεται παραπάνω τουρισμό από την Ελλάδα .Το απόγευμα έγινε δεύτερη εξόρμηση στη San Marco περπατώντας μέσω Castello ,φτάνοντας παραλιακά στη Γέφυρα των Στεναγμών και καταλήγοντας στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.Ανεβήκαμε στο Campanile και θαυμάσαμε την εκθαμβωτική θέα ,ακούσαμε κλασική μουσική στο ξακουστό Florian ,για να καταλήξουμε πάλι στην Dorsoduro ,αυτή τη φορά βόρεια, στην Campo Margherita για πίτσα στο χέρι με 2ευρώ κάθε τεράστιο κομμάτι (pizza al volo) μαζί με τη νεολαία της Βενετίας.


Campo στην San Polo
DSCF7888

Αρκετά ήσυχα και στη San Polo

DSCF7899

DSCF7932

Παρόμοιο σκηνικό στην San Groce
DSCF7919

Οδεύοντας προς San Marco από το γραφικό Castello

DSCF7954

DSCF7962

Η Γέφυρα των Στεναγμών
DSCF8012

Η θέα της Σαν Μάρκο από το Campanile
DSCF8035
DSCF8083

DSCF8081
DSCF8050a

DSCF8085
DSCF8074

Οδεύοντας προς Campo Santa Margherita αναγκαστική στάση στη γέφυρα Ακαντέμια για φωτογραφία μακράς έκθεσης.
DSCF8122

DSCF8127

Λίγο πριν την πλατεία Margherita
DSCF8140

DSCF8137

Campo Santa Margherita

DSCF8142



Αφήσαμε για την 3η μέρα το ταξίδι στο Μπουράνο ,μιας και το έχουμε κάνει παράδοση σε κάθε πόλη που επισκεφτόμαστε ,να κάνουμε και μια μονοήμερη εκδρομή σε κοντινη απόσταση.Ξεκινήσαμε λοιπον περπατώντας από Ριάλτο προς Fontamente Nove και την στάση του Actv 12.


Οδεύοντας προς Ριάλτο από Σαν Πόλο
DSCF8170

Κάθε σημείο και φωτογραφικός πειρασμός
DSCF8180


Όσο ξακουστό και αν είναι το Μουράνο ,το πλήθος μαζί με μας προτίμησε το γραφικό και γεμάτο χρώματα Μπουράνο που απέχει 40 λεπτά με το βαπορέτο.Καθήσαμε για φαγητό έχοντας πρώτα κάνει κράτηση στο διάσημο με 1 αστέρι Μισελέν Al Gatto Nero .Στο Μπουράνο τα λόγια περιττεύουν ,αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν.








Για το απογευμα τελευταίας μέρας αφήσαμε το κερασάκι στην τούρτα ,το Ai Barbacani με τα ξακουστά μαύρα μακαρόνια με μελάνι σουπιάς,τη ροδακινόπιτα και έπειτα βόλτα στα γύρω στενά.

Αναγκαστική στάση πάλι στην Ριάλτο
DSCF8393

DSCF8404
DSCF8407
DSCF8482

Η θέα από το Ai Barbacani
DSCF8486

Τα περίφημα μαύρα μακαρόνια
DSCF8488

Ξεκούραση δίπλα στο μεγάλο κανάλι

DSCF8506

Τι κρατάω από αυτό το ταξίδι



- τα αναρίθμητα μικρά κανάλια με τις γόνδολες και τα γραφικά σοκάκια

- η θέα από τη γέφυρα Ριάλτο ,Ακαντέμια και από το Campanile.

- τα θαλλασινά της Βενετσιάνικης κουζίνας

- την απογευματινή βόλτα στη Dorsoduro και τη βραδινή στην Cannaregio

- την αρχιτεκτονική της πόλης

- το ήσυχο και γεμάτο χρώμα Μπουράνο

- το εξαιρετικο διαμέρισμα Ca Venissa

Επιστρέφοντας προς το αεροδρόμιο .Εις το επανιδείν.
DSCF8522-2


Ένα βίντεο για το τέλος

 
Last edited:

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.354
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Καταπληκτικές φωτογραφίες!! Μπράβο.
Και πάντα καλά ταξίδια.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
φωτο πολυ καλες.. νασε καλα να ταξιδευεις ..
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Περιεκτικη περιγραφη και πολυ ωραιες φωτογραφιες. :)
κάθε τουρίστας που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να κρατά την αναλογία των ευρωπαϊκών ταξιδιών vs Ιταλία σε 1:1.
Λες ε; Αυτο θελει σκεψη:rolleyes:
 

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Ήδη το εφάρμοσα για τους επόμενους προορισμούς. Δεν έχω τις πολλές ταξιδιωτικές εμπειρίες πολλών αλλών μελών εδώ μέσα και έκανα το λάθος πριν αρκετά χρόνια να ξεκινήσω το 1ο ταξίδι στο εξωτερικό επιλέγοντας τη Ρώμη.Αναπόφευκτα κάθε διαφορετική πόλη γίνεται θέμα σύγκρισης και είτε έπρεπε να αφήσω την Ιταλία τελευταίο ευρωπαϊκό προορισμό είτε να εφαρμόσω την αναλογία 1 προς 1 :) .

Μία διόρθωση να κάνω:
κάθε ταξιδιώτης που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να κρατά την αναλογία των ευρωπαϊκών ταξιδιών vs Ιταλία σε 1:1.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Πάντα έλεγα πως στη Βενετία αξίζει να ξαναπάω μόνο και μόνο για να τραβήξω φωτογραφίες σαν αυτές! Αφού όταν είχα πάει 6 χρόνια πριν είχα μια απλούστατη φωτογραφική μηχανή.
Πραγματικά εξαιρετικές οι φωτογραφίες σου, όπως άλλωστε αρμόζει στη Βενετία!
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.140
Likes
5.325
έκανα το λάθος πριν αρκετά χρόνια να ξεκινήσω το 1ο ταξίδι στο εξωτερικό επιλέγοντας τη Ρώμη
Κανένα λάθος δεν έκανες, φίλε. Λογικό να ξεκινήσεις από έναν ιδιαίτερα δημοφιλή και κοντινό προορισμό.

Αναπόφευκτα κάθε διαφορετική πόλη γίνεται θέμα σύγκρισης
Εκεί βρίσκεται κατά την γνώμη μου το λάθος. Στην σύγκριση. Τι συγκρίνουμε και με ποιά κριτήρια. Το μεγαλύτερο λάθος δε, είναι όταν είμαστε σε ένα καινούργιο μέρος και το συγκρίνουμε εκείνη την στιγμή με το προηγούμενο η με το πιο εντυπωσιακό που έχουμε επισκεφθεί. Οι συγκρίσεις πρέπει να γίνονται μετά το ταξίδι και να έχουν μικρή διάρκεια.
 
Last edited:

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
έχει και τα θετικά της σύγκριση πριν το ταξίδι :πας με χαμηλότερες προσδοκίες σε χώρες εκτός Ιταλίας και φεύγεις ενθουσιασμενος
 

SPO

Member
Μηνύματα
163
Likes
56
Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη μοναδική ομορφιά αυτής της πόλης.Πέρασα ένα γεμάτο τετραήμερο και αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένος που κατάφερα να ζήσω από κοντά τη μαγεία της.Οι παραπάνω φωτογραφίες παρότι υπέροχες δείχνουν ένα μέρος μόνο από το μεγαλείο της πόλης.Το υπόλοιπο σας περιμένει να το ανακαλύψετε.Πηγαίνετε όσο είναι καιρός,οι απευθείας πτήσεις της Α3 εξαιρετικά βολικές και σχετικά φτηνές σε μια πόλη που μόνο φτηνή δε λες.Η μόνη παραφωνία ο πολύς τουρισμός,αναμενόμενο βέβαια και οι γονδολιέρηδες που περιφέρονται σαν ξεπεσμένο greek καμάκι της δεκαετίας του 80 να πουλήσουν μια βόλτα των 25 ευρώ έναντι μιας περιουσίας.To burano μια απόλαυση,μια οπτασία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.497
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom