Ιταλία Βενετία χωρίς έρωτα ή έρωτας χωρίς Βενετία;

evaT

Member
Μηνύματα
1.558
Likes
12.639
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Το πρωί ξυπνήσαμε χαλαρά από τις συνομιλίες των γειτόνων που είχαν βγει στα μπαλκόνια τους κι είχαν πιάσει πρωινή πάρλα....Είμασταν ελαφρώς έξω από το τουριστικό κέντρο σε περισσότερο residential area..
Πόσο πιο Local να νιώσεις...ακούγοντας τα τραγουδιστά ιταλικά και το πρωινό κουτσομπολιό από τις γειτόνισσες :)

Κατεβήκαμε στο δρόμο μας; παραλία; πως να το πω....σύριζα με το ξενοδοχείο περνούσε το κανάλι....και είδαμε ότι ήταν ημέρα λαικής ! Είχε και πάγκους με ψάρια και οι νοικοκυρές ψώνιζαν τα ζαρζαβάτια τους.
Καθήσαμε να φάμε πρωινό σ ένα φούρνο που είχαμε σταμπάρει παραδίπλα, καφές (τέλειος όπου και να τον πιεις στην Ιταλία) μαζί με κρουασάν Χ 2 μόλις 6 ευρώ....Την προηγούμενη μας τον είχαν ελαφρώς...πιάσει στον κεντρικό δρόμο, η ίδια παραγγελία στα 13.

Είχαμε αποφασίσει να πάρουμε ημερήσιο εισιτήριο για το βαπορέτο (20 ευρώ απεριόριστες διαδρομές) ώστε να δούμε τόσο τη Βενετία μέσα από τα κανάλια, όσο και να κάνουμε και την εκδρομούλα προς τα νησάκια...
Πήραμε οδηγίες από που περνάει το συγκεκριμένο-βασικά στο σιδηροδρομικό σταθμό μας έστειλαν, εκεί είναι η αφετηρία όλων και ψάξαμε το καραβάκι για Μουράνο.

Δυστυχώς έχω μια έφεση να μπερδεύω τα τρένα στην Ιταλία αλλά και τις βάρκες από ότι φαίνεται...αντί να πάρω το εξπρές που πήγαινε απευθείας, μπήκαμε στον....καρβουνιάρη, σταματούσε κάθε τρεις και λίγο στις πλωτές πλατφόρμες και μας γάνιασε. Παίζει να έκανε 1,5 - 2 ώρες ως το Μουράνο.
Βέβαια η θέα κάθε άλλο παρά άσχημη ήτανε....

20210712_120054.jpg


20210712_120241.jpg


Μουράνο
20210712_132706.jpg


20210712_130304.jpg


20210712_130026.jpg


Ωραίο ήτανε, κάναμε τις βόλτες μας , ήπιαμε και από ένα Απερόλ ΚΑΙ εκεί, ψωνίσαμε και δαχτυλιδάκια φοβερά από γυαλί μουράνο βέβαια, σε πολύ καλές τιμές (ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ) και βγήκαμε πάλι στην προβλήτα να συνεχίσουμε για Μπουράνο που ήταν κάπως πιο χάιλαιτ.
Εδώ η ιστορία θα μπορούσε να συνεχιστεί στο άλλο νήμα που αναφέρει τις ταξιδιωτικές αμαρτίες...
Αλλά τι να πρωτογράψω και εκεί!
Ενώ μέχρι στιγμής στα βαπορέτα αααςςς πούμε τηρούσαν κάποια μέτρα για τα μάτια του κόσμου, είχε καθήμενους και όρθιους σε λογικά πλαίσια, μάσκες υποτίθεται υποχρεωτικά αλλά κάποιοι τις φορούσαν όπως νάναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
Φτάνουμε στην προβλήτα κι έχει μαζευτεί ένα τσούρμο, έρχεται το βαπορέτο κι ήταν ένας μαυρούλης που έκανε κουμάντο εκεί, τους μπάζει όλους μέσα και έρχεται και φρακάρει το βαπορέτο, σουρεάλ η φάση λέμε, σε συναυλία των Metallica front of stage παίζει να είχες περισσότερο χώρο να κουνηθείς από ότι στο βαπορέτο.
Εννοείται πως διαμαρτυρηθήκαμε, άρχισα να του λέω εγώ πως πρέπει να έχουν μέτρα κλπ, ρώτησα που είναι η αστυνομία, μόλις άκουσε αστυνομία αυτός μας έκανε στο πλάι και λέει καθήστε θα σας βάλω στο επόμενο...
Τους έδιωξε άρον άρον πριν αρχίσουν να διαμαρτύρονται και όσοι είχαν ανέβει και μας λέει πάτε στη σκιά να περιμένετε σε κανά 40λεπτο θα περάσει το επόμενο!!
Ψιλό γαζί ο άτιμος....Δεν περιμέναμε φυσικά, σε 40 λεπτά θα είχαν μαζευτεί άλλοι τόσοι, πήραμε απλά το επόμενο για Βενετία, το εξπρές αυτή τη φορά και γυρίσαμε πίσω.
'Ετσι έχασα το Μπουράνο. Αυτά έχει η ζωή και οι αναποδιές στα ταξίδια...Ας πούμε αναποδιές-μεταξύ μας.... αυτά είναι πταίσματα.

Φτάσαμε αργά το μεσημέρι πίσω και πηγαίνοντας πίσω προς το ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση, το μεσημέρι έσφιγγε και η ζέστη κι ήταν δύσκολο να προχωράς. Πέσαμε πάνω στα εμπορικά, ήταν και περίοδος εκπτώσεων και κάναμε και ένα λάιτ σόπιγκ θέραπι. Εγώ χτύπησα μαγιουδάκι σούπερ , ιταλικό ντιζάιν για να καταπλήξουμε τα πλήθη στις παραλίες τις Χαλκιδικής... ΜΕ .23 ευρώπουλα ΠΟΣΟΟΟΟ;;; :oops:

Είχαμε σκοπό να ξαναβγούμε βόλτα με το βαπορέτο προς το σούρουπο επιλέγοντας τη διαδρομή μέσα από το Gran Canal αυτή τη φορά , ώστε να απολαύσουμε την Βενετία στο ηλιοβασίλεμα.

'Ισως και να ήταν η καλύτερη σκέψη που είχαμε σε ολόκληρο το ταξίδι...Αφήνω τις εικόνες να δείξουν μόνες τους την πανδαισία που αντικρύσαμε...

20210712_202145.jpg


20210712_203030.jpg


20210712_203037.jpg


20210712_203109.jpg


20210712_203828.jpg


20210712_203919.jpg



20210714_231047.jpg


.....και νύχτωσε

20210712_225602.jpg


20210712_225639.jpg


20210712_230049.jpg


πετύχαμε και τους γονδιολέρηδες που σκότωναν μύγες από την αναδουλειά και μας έκαναν προσφορά κοψοχρονιά, αλλά ένιωσα πως είχα ζήσει ήδη αρκετή ρομαντσάδα και δεν μου χρειαζόταν βόλτα με γόνδολα με τη φίλη μου για να ολοκληρωθεί η ευτυχία μου :oops:
20210712_222754.jpg


Ανέβηκα και άλλη μια φορά στη Rialto
20210712_222330.jpg


Δεν έχω λόγια γι αυτή τη βόλτα, με είχαν πλημμυρίσει οι εικόνες και ακόμα και τώρα που τις ξαναβλέπω μου έρχεται εκείνο το φήλιγκ...θυμάμαι πως απλά απολάμβανα-ρουφούσα τις στιγμές κι έκανα σκόρπιες σκέψεις, πως παρότι προφανώς και οι επισκέπτες ήταν κατά βάση ζευγάρια κάθε ηλικίας και είχα ακόμη και τον πόνο μου εγώ, ωστόσο δεν ένιωθα μοναξιά, δεν ένιωθα θλίψη δεν ένιωθα το παραμικρό αρνητικό συναίσθημα.
Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα-πολλές φορές σκέφτηκα πόσο ένα ενδεχομένως λάθος ταίρι μπορούσε να μου χαλάσει τη μαγεία των στιγμών (το είπα τώρα και ελπίζω να μην πέσετε να με φάτε)

Μετά από όλα αυτά ψάξαμε να βρούμε κ μια ωραία τρατορία να φάμε μια τελευταία ιταλική μακαρονάδα γιατί πολύ το φιλοσοφήσαμε και η υπόθεση τραβούσε επιτακτικά λίγο vino bianco.

Στα χρώματα του Πάοκ ντύθηκα :rolleyes::rolleyes:
20210712_204102.jpg



Εγώ πήρα την κλασσική καρμπονάρα με αυγό όπως πολύ σωστά είπε ο @ToTheMoonAndBack και η φίλη μου Niocchi. Υπέροχα και τα δύο πιάτα και μαζί με τα 2 κρασάκια που βλέπετε δώσαμε 45 ευρώ-μια χαρά τιμή για το επίπεδο του μαγαζιού και την ποιότητα του φαγητού.

20210712_212129.jpg


Δεν είχε συνέχεια μετά, άλλωστε ό,τι κόσμο είχε η Βενετία τον είχε κατά τη διάρκεια της ημέρας με τις ημερήσιες εκδρομές . Μόλις έπεφτε το σούρουπο ερήμωναν τα πάντα.

Την επόμενη το πρωί χαλαρά τα μαζέψαμε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το Τρεβίζο από όπου έφευγε η πτήση μας για Θεσσαλονίκη το απογευματάκι.
Φτάσαμε στο σταθμό της Santa Lucia και άντε πάλι η ίδια ιστορία...αδύνατο να φύγουμε έτσι απλά...
Καθήσαμε έξω κάμποσα λεπτά χαζεύοντας το τοπίο μαγνητισμένες, γραφική θα γίνω αλλά τόσο δύσκολα έπαιρνες τα μάτια σου από αυτό το υπερθέαμα.
Ευτυχώς άρχισε να ψιχαλίζει και το πήραμε ως σημάδι σιγά σιγά να παίρνουμε τον πούλο...

Πριν βρούμε το τρένο μας έπεσα πάνω σ αυτό...
Ξεκάθαρα εγώ αυτή η φωτογραφία...Με το βαλιτσάκι μου μπροστά από το Ασημένιο Βέλος..
Από εκείνες τις στιγμές στη ζωή που ήθελα πάρα πολύ να τα μουτζώσω όλα, να μπω σ αυτό το τρένο και να φύγω χωρίς προορισμό, σκοπό ή ημερομηνία επιστροφής.
20210713_114101.jpg


Αφιερώσαμε κι ένα γεμάτο ακόμα 3ωρο στο Τρεβίζο πριν πάμε στο αεροδρόμιο, το είδαμε και μέρα και δεν άλλαξα γνώμη, είναι εξίσου όμορφο και με φως, ήπιαμε και από ένα τελευταίο Απερόλ (το είπα τα τσάκισα) και κάναμε απολογισμό του ταξιδιού.

Δύσκολα φεύγαμε αλλά τι να κάνεις...

Από το αεροπλάνο οι τελευταίες εικόνες...

20210713_173807.jpg


Συνολικό κόστος με τα πάντα μέσα (δαχτυλιδάκι, μαγιώ και μαγνητάκια) 330 ευρώ ,τσάμπα πράγμα πάρε κόσμε!

Κλείνω την ιστορία μου εδώ και κάνω....πάσα τη σκυτάλη στον @spyros91 να μας πει και τα δικά του τώρα που ξανα-ζεστάθηκε το θέμα!

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω κ ένα βιντεάκι που έφιαξα-κολάζ από τις φωτογραφίες μου με μουσική υπόκρουση το θεσπέσιο Vivo per Lei του Andrea Bocelli, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θα παίξει λόγω των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων .
Αν δεν το καταφέρω σας αφήνω εδώ...

Ciao e arrivederci!
 

Attachments

Last edited:

evaT

Member
Μηνύματα
1.558
Likes
12.639
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
έπαιξα κι έχασα....προφανώς το κόβει!
 
Last edited:

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Εγώ θα πω μια αμαρτία μου σχετικά με το αυγό .. θυμάμαι πρώτη φορα Ιταλία, είμαι Ρώμη ,και περίμενα πως και πως να πάρω καρμποναρα από ένα μαγαζί take away που το λέγανε όλοι στο φόρουμ ( κοντά στην piazza di spagna, απέναντι από ένα γνωστό με τιραμισού) .. πήρα με αυγό καρμπονάρα και ήταν μια αηδια, ξενέρωσα απιστευτα!!
@spyros91 Εγώ ευτυχώς που δεν δοκίμασα καρμπονάρα στη Ρώμη το περασμένο Σεπτέμβρη που πήγα γιατί και μένα μου ρχεται μια αηδία με το αυγό και κακώς τα εστιατόρια εκεί δεν βάζουν και επιλογή καρμπονάρας χωρίς αυγό ... Γιατί υπάρχει συνταγη να φτιάξει κάποιος καρμπονάρα χωρίς αυγό ...
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Καρμπονάρα είναι μία και είναι ΜΟΝΟ με αυγό,χοιρινά μάγουλα, πεκορίνο Ρομάνο και πιπέρι και είναι Ιταλική συνταγή. Αυτό το άλλο είναι ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και μπέικον. Το μόνο κοινό στοιχείο είναι τα ζυμαρικά και αυτά μόνο όταν είναι σπαγγέτι.
 
Last edited:

evaT

Member
Μηνύματα
1.558
Likes
12.639
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ζητάει κάρτα και πρέπει να προσέχω πότε λήγει το δωρεάν για να μην χρεωθώ και δεν έχω όρεξη.
Δεν πειράζει οι φωτογραφίες που ανέβασα είναι οι καλύτερες (δεν το χω και πολύ με το σπορ) , το τραγούδι είναι που τις έκανε πιο όμορφες.
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Ζητάει κάρτα και πρέπει να προσέχω πότε λήγει το δωρεάν για να μην χρεωθώ και δεν έχω όρεξη.
Δεν πειράζει οι φωτογραφίες που ανέβασα είναι οι καλύτερες (δεν το χω και πολύ με το σπορ) , το τραγούδι είναι που τις έκανε πιο όμορφες.
Επειδή με την ιστορία σου και την ιστορία του @ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ ζήλεψα αλλά που όρεξη να γράψω ιστορία, θα φτιάξω ένα ταξιδιωτικό βίντεο με τη Βενετία για να πνίξω το αίσθημα της ζήλιας!
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Επειδή με την ιστορία σου και την ιστορία του @ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ ζήλεψα αλλά που όρεξη να γράψω ιστορία, θα φτιάξω ένα ταξιδιωτικό βίντεο με τη Βενετία για να πνίξω το αίσθημα της ζήλιας!
@Viaggi Τι να πω κι εγώ που δεν έχω πάει καθόλου
😭😭😭 (ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ) ...
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.558
Likes
12.639
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.799
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom