Αυστρία Ουγγαρία Βιεννη Βουδαπεστη!

NetM

Member
Μηνύματα
75
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Μπόρα Μπόρα
Σύντομα θα σου πω τα νέα! :) Ψάξε ότι θέλεις και μετά θα σου λύσω ότι απορίες έχεις.
 

NetM

Member
Μηνύματα
75
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Μπόρα Μπόρα

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

dafooou

New Member
Μηνύματα
4
Likes
3
σκεφτομαστε να κανουμε με το φιλο μου μια οδικη εκδρομη στην κεντρικη Ευρωπη τελος Μαρτιου!!
Ως φοιτητες και με αρκετα περιορισμενο budget σκεφτομαστε βιεννη η βουδαπεστη αου βλεπω οτι τα περισσοτερα πρακτορια αυτη την εκδρομη κανουν!!
αλλα με χαλαει που δεν εχουν διανυκτερευση στη βιεννη αφου απο οτι διαβασα απο οσα γραφετε πρεπει να ειναι τελεια!!!
εσεις τι μου προτεινετε???να το κανουμε???τι λεει η βοδαπεστη??
ευχαριστω!:clap:
 

alterego

Member
Μηνύματα
52
Likes
201
Επόμενο Ταξίδι
Ελβετία
Καλησπέρα dafooou! Κι εμείς το κοιτάζαμε για Βιέννη αλλά είναι αρκετά ακριβότερα... Τελικά καταλήξαμε Βουδαπέστη και το καταευχαριστηθήκαμε.... Ειδικά και άνοιξη θα είναι ακόμα καλύτερα δεδομένου ότι εμείς πήγαμε χριστούγεννα, άρα και πιο τσιμπημένα!! Εμείς προτείνουμε Βουδαπέστη!! Εδώ είναι η δική μας ιστορία : http://www.travelstories.gr/communi...-mulled-wine-kurtos-kalacs.48136/#post-527801
Ρίξε μια ματιά!!
 

vasilis86

Member
Μηνύματα
23
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Δυτικά Βαλκάνια
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ-Θιβέτ
Λοιπόν, θα σας περιγράψω ένα οδικό ταξίδι από την Θεσσαλονίκη στη Βουδαπέστη και στη Βιέννη, με συντομία βέβαια, δεν θα παραθέσω λεπτομέρεις. Το ταξίδι διήρκησε συνολικά ένα 5ήμερο, έγινε το περσμένο πάσχα με ταξιδιωτικό πρακτορείο. Ξεκινήσαμε γύρω στις 10 από Θεσσαλονίκη, μπήκαμε στα Σκόπια, περάσαμε αρκετές πόλεις τως Σκοπίων, εκ των οποίων οι σημαντικότερη ήταν η Βέλες, η οποίτα ήταν και η πιο όμορφη, χτισμένη πάσνω σε λόφους. Το τοπίο γενικά ξερό, εκτός από ορισμένα σημεία όπως σε μια στενή κοιλάδα του Αξιού. Ο δρόμος άλλοτε διπλός και άλλοτε μονός, αρκετά καλός γενικά. Μετά από 2-3 περνάμε 20 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα, μετά από λίγο το όμορφο Κουμάνοβο και τελικά να τα σύνορα με την Σερβία. Περιμέναμε γύρω στην ώρα, και τελικά μπήκαμε στη Σερβία. Ο δρόμος κακώς μεν, αλλά η διαδρομή αρκετά ωραία περνούσε δίπλα από όμορφα χχωριά, αλλά και πόλεις όπως το Μπουγιάνοβατς και το Βράνιε. Μετά από το Βράνιε, ο δρόμος για 2ο χιλιόμετρα περίπου μπαίνει σε ένα τοπίο με οργιώδη βλάστηση και εξαιρετικά χωριουδάκια. Εκεί βρίσκεται και η γραφική κωμόπολη, το Βλάδιτσιν Χαν. Λίγο μετά, πριν βγούμε απ' το πανέμορφο δάσος, κάναμε στάση για φαγητό στο Μοτέλ Πρεντεγιάνε. Μιλάμε για εξαιρετικό φαγητό μπιφτέκι με μια τοπική σάλτσα. Καθαρός χώρος, με πολύ καλές συνθήκες υγιεινής, wi-fi και φυσικάσε θεική τοποθεσία. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον δρόμο. Από κει και πέρα ο δρόμος μπαίνει στην πεδιάδα της Βόρειας Σερβίας, γίνεται διπλός, το μέρος κάπως μονότονα αν και τα χωριά και οι πόλεις πολύ γραφικές. Αξιόλογες πόλεις ήταν το Λέσκοβατς, το Νις, το Αλέκσινατς, το Παρασίν και η Γιαγκοντίνα. Μετά από μερικές ώρες και ενώ βράδιαζε περνάμε έξω από το Βελιγράδι. Από και και πέρα βράδιασε τελείως, περάσαμε έξω από το Νόβι Σαντ και τελικά μπήκαμε Ουγγαρία, Μιάμισυ ώρα περίπου και στην Ουγγαρία και ναμαστε Βουδαπέστη. Hungary Hotel. Πεντάστερο ξενοδοχείο, το μεγαλύτερο στη χώρα. Την άλλη μέρα κάναμε περιήγηση στη Βουδαπέστη, πολύ όμορφη πόλη με καλοδιατηρημένα νεοκλασσικά κτίρια. Είδαμε την περίφημη καθολική εκκλησία στην κεντρική πλατεία, τον επιβλητικό Δούναβη, την απέναντι πλευρά της πόλης, την Βούδα, το τεράστιο κυβερνητικό μέγαρο και μετά κοιμηθήκαμε. Την τρίτη μέρα, πήγαμε στα Παραδουνάβια χωριά, το οποία κατάτ την άποψή μου(και οχι μονο) είναι μια μάπα και δεν αξίζουν τίποτα. Ήταν η χειρότερή μέρα της εκδρομής. Τέταρτη μέρα, οδική εκδρομή στη Βιέννη. Η διαδρομή, ήταν μονότονη σε μια μεγάλη πεδιάδα. Τώρα, για την Βιέννη, δεν έχω να πω και πολλά πράγματα. Είναι μια μεγάλη πόλη, αρκετά όμορφη σε καμία περίπτωση όμως σαν την Βουδαπέστη, με αρκετούς ουρανοξύστες και ένα τεράστιο λούνα παρκ. Επισκεφτήκαμε, τον Άγιο Στέφανο, που ήταν κλειστό, το παλάτι της Βιέννης και μετά καναμε βόλτα στο κέντρο. Στην συνέχεια επιστροφή στη Βιέννη. Τέλος, τελευταία μέρα γυρισαμε στην Θεσσαλονίκη οδικώς.Γενικά, το ταξίδι αξίζει και είναι αρκετά ωραίο.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.751
Μέλη
38.902
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom