Βιετνάμ Βιετνάμ: Δώδεκα μαγευτικές μέρες

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.226
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
8η μέρα -----> My son

Το ξενοδοχείο μας παρείχε και πρωινό για αυτό μόλις ξύπνησα κατέβηκα αμέσως στην καφετέρια, είχε μενού και παράγγειλα φαΐ και τον κλασσικό βιετναμέζικο καφέ με το ζαχαρούχο γάλα. Σήμερα είχαμε κλείσει για το μεσημέρι εκδρομή με οδηγό από το ίδιο το ξενοδοχείο για το My Son, θα μας πήγαινε εκεί με το αμάξι και θα μας άφηνε για λίγες ώρες να γνωρίσουμε την περιοχή. Είχαμε σκεφτεί και για την Golden Bridge αλλά μας είπαν οτι έχει πολύ ομίχλη και δεν θα δούμε τίποτα. Μέχρι να φύγουμε για την εκδρομή μας στην μία η ώρα αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το κέντρο της πόλης για ακόμα μια φορά. Θα ήταν η τελευταία μας μέρα στο Χόι Αν αν και ηταν λίγο βροχερή η μέρα ξεκινήσαμε με πολύ κέφι και με τα αδιάβροχα μας παραμάσχαλα. Ξεκινήσαμε με τον κινέζικο μεγάλο ναό Quan Cong , όπως όλοι οι ναοί που γνωρίσαμε στο Βιετνάμ ήταν πολύχρωμος γεμάτος με αγάλματα ζώων και ωραίες ζωγραφιές. Μετά διασχίσαμε την σκεπαστή Ιαπωνική γέφυρα και επισκεφτήκαμε το παραδοσιακό ιαπωνικό σπίτι δίπλα από την γέφυρα. Το σπίτι των Phung Hung χτίστηκε στα μέσα του 1700,σπίτι εμπόρων,τώρα είναι αξιοθέατο για τους τουρίστες. Όταν πήγαμε εμείς δεν είχε πολύ κόσμο,δεν μπορώ να πω πως είχε κάτι το διαφορετικό από τα άλλα παραδοσιακά σπίτια που είδαμε. Συνεχίσαμε την βόλτα μας στην περιοχή, ψιχάλιζε αρκετά και φορέσαμε τα αδιάβροχα μας. Επειδή είχαμε ανάγκη για συνάλλαγμα αλλάξαμε λεφτά σε ένα τουριστικό γραφείο. Πήραμε τα λεφτά μας και καθίσαμε σε ένα μαγαζάκι για ελαφρύ brunch. Πήραμε bahn mi και εγώ το πασίγνωστο καφέ με αυγό. Ο καφές του Βιετνάμ είναι πολύ πηκτός σε σχέση με αυτούς που έχουμε εδώ. Το αυγό που είναι χτυπημένο και αφρώδες του δίνει ιδιαίτερη γεύση, δεν ξέρω αν μου άρεσε αλλά σίγουρα ήταν κάτι που θα δοκίμαζα ξανά. Τα σάντουιτς δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που φάγαμε στο Ανόι που ήταν σαφώς ανώτερα. Αυτά που φάγαμε μάλλον ήταν η Ευρωπαϊκή εκδοχή του κλασσικού σάντουιτς, πάντως χορτάσαμε και ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο για να ετοιμαστούμε για την εκδρομή μας.



DSC02638.JPG


DSC02639.JPG


DSC02642.JPG


DSC02648.JPG


DSC02651.JPG


DSC02669.JPG


DSC02693.JPG


DSC02644.JPG


IMG_20191129_114623.jpg


My Son ονομάζετε η περιοχή όπου βρίσκεται μια συστάδα με Ινδουιστικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι τον 14ο αιώνα προ Χριστού. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου δυο χιλιομέτρων όπου μπορεί κάποιος να επισκεφτεί πολύ εντυπωσιακούς ναούς και να περπατήσει από τον ένα ναό στον άλλο μέσα από ζούγκλα. Για να φτάσουμε στο My Son κάναμε περίπου μια ώρα, ο καιρός μέχρι να φτάσουμε ήταν καλός αλλά με το που πατήσαμε το πόδι μας εκεί άρχισε να βρέχει. Βγάλαμε τα εισιτήρια μας και μπήκαμε στον χώρο. Το πρώτο πράγμα που συναντάς είναι το μουσείο για το My Son και την ιστορία του, δεν είχαμε χρόνο να το επισκεφτούμε οπότε προχωρήσαμε βαθύτερα μέσα στον χώρο. Επειδή η έκταση είναι αρκετά μεγάλη και λόγω της βροχής αποφασίσαμε να ανεβούμε στα μικρά λεωφορεία που σε πάνε μέχρι τον πρώτο ναό. Γύρω μας η ζούγκλα και παρέα με τον μουσώνα νιώθαμε στο πετσί μας το τροπικό κλίμα του κεντρικού Βιετνάμ. Σε λίγα λεπτά φτάσαμε στον πρώτο ναό και από εκεί είδαμε έναν-έναν τους ναούς. Δεν είχε πολύ κόσμο μιας και ο καιρός δεν ήταν ο καλύτερος αλλά που και πού έβλεπες κάποιον να κόβει βόλτες. Ένα ζευγάρι Ελλήνων που είχαμε γνωρίσει στο Hoi An μας είχε μιλήσει για κάτι φυτά στο My Son όπου όταν ακούμπαγες τα πέταλα τους αυτά έκλειναν! Ο ξεναγός τους είχε πει πως στον πόλεμο του Βιετνάμ μπορούσαν να δούνε αν κάποιος είχε περάσει από εκεί βασιζόμενοι στο αν τα φυτά είχα κλείσει τα πέταλα τους. Ξεκινήσαμε για τον γυρισμό, ακολουθήσαμε όλους τους άλλους που πήγαιναν προς στην έξοδο, η βροχή είχε ξεκινήσει πάλι και μας έκανε μούσκεμα. Μετά από αρκετή ώρα περπάτημα καταφέραμε να φτάσουμε στον χώρο που από όπου έφευγαν τα λεωφορεία για την έξοδο.

DSC02712.JPG


DSC02717.JPG


DSC02722.JPG


DSC02752.JPG


DSC02740.JPG



Όταν γυρίσαμε μείναμε στο δωμάτιο μας να ξεκουραστούμε λίγο πριν βγούμε για την τελευταία μας βόλτα στην πόλη. Όταν βράδιασε με το καλό βγήκαμε έξω για βολτούλα και καθώς περπατούσαμε πέσαμε επάνω σε ένα Ελληνικό σουβλατζίδικο! Κοιτάξαμε μέσα αλλά το μόνο που είδαμε ήταν έναν κύριο που κοιμόταν. Πιο πέρα ήτανε ένας ναός όπου όταν περάσαμε είχε βουδιστική λειτουργία, καθίσαμε λίγο να την ακούσουμε γιατί δεν είχαμε ξανά δει από κοντά. Από εκεί συνεχίσαμε την βόλτα μας προς το κέντρο της πόλης, περάσαμε δίπλα από το ποτάμι το οποίο και σήμερα ήταν πανέμορφο με τα φανάρια και τις πολύχρωμες λάμπες από τα καΐκια νομίζεις πως βρίσκεσαι μέσα σε παραμύθι. Δυστυχώς οι μουσώνες καλά κρατούσαν ακόμα αυτή την εποχή και η μυρωδιά της βροχής πλανιόταν στον αέρα. Είχαμε πλέον για τα καλά πεινάσει και κατευθυνθήκαμε προς την νυκτερινή αγορά για να πάρουμε μεζεδάκια. Κάτσαμε σε ένα από τα street food που πετύχαμε στην βόλτα μας. Κάτσαμε στα πολύ χαμηλά καρεκλάκια και πλαστικά τραπέζια και παραγγείλαμε ψητές πανσέτες (βιετναμέζικου στυλ), χταποδάκι και ένα καλαμάκι (χοιρινό νομίζουμε αλλά ποιος ξέρει τι κρέας ήταν), ήταν όλα πολύ νόστιμα. Σήμερα η μέρα ήταν πολύ υγρή και οι βροχές ξεκίνησαν αμέσως μετά την βόλτα μας στο κέντρο του Χοι Αν. Προσπαθήσαμε να προστατευτούμε όσο καλύτερα μπορούσαμε αλλά όταν σταματούσε η μπόρα μετά από λίγο ξεκίναγε ξανά. Αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω στο δωμάτιο μας, αύριο θα πετάγαμε προς Ho Chi Minh θέλαμε να ξεκουραστούμε συν ότι με αυτή την βροχή δεν θα μπορούσαμε να δούμε τίποτα παραπάνω.

DSC04299.JPG


DSC04300.JPG


DSC04302.JPG


DSC04304.JPG


DSC04308.JPG


Και εδώ είναι το βίντεο από το δεύτερο μέρος του ταξιδιού μας:
 
Last edited:

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.226
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
9η μέρα ------> Ho chi minh

Το επόμενο πρωί μετά το πρωινό μας πήραμε τις βαλίτσες μας και κατευθυνθήκαμε προς το αεροδρόμιο της Da Nang. Στο αεροδρόμιο μας πήγε οδηγός από το ξενοδοχείο. Το αεροπλάνο μας απογειώθηκε κατά τις 10 το πρωί και μας πήρε περίπου μια ώρα να φτάσουμε στο αεροδρόμιο Ταν Σον Νιάτ. Με το που προσγειωθήκαμε μαζέψαμε τα πράγματα μας και βγήκαμε αμέσως έξω για να βρούμε ένα ταξί. Το πρώτο πράγμα που αντιμετωπίσαμε ήταν η αφόρητη ζέστη, αποπνικτική θα έλεγα και το μεγάλο πλήθος ανθρώπων που περίμεναν ταξί. Η ούρα προχώρησε και γρήγορα μπήκαμε σε ένα ταξί του οποίου ο οδηγός δε μιλούσε αγγλικά και μάλλον ήθελε να πάρει περισσότερα χρήματα από ότι θα έπρεπε γιατί επέλεξε να μας πάει από έναν δρόμο πνιγμένο στην κίνηση κάνοντας τον κύκλο.Μας πήρε μια ώρα να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας ενώ η διαδρομή είναι δέκα λεπτά, αλλά μόλις του την είπαμε ξαφνικά βρήκε έναν δρόμο που δεν είχε κίνηση και βγήκαμε αμέσως στον προορισμό μας. Είχαμε φάει πολύ ώρα στον δρόμο για αυτό με το που φτάσαμε στο δωμάτιο απλά τακτοποιήσαμε τα πράγματα μας και φύγαμε με σκοπό να φάμε κάτι και μετά να γυρίσουμε πίσω στο ξενοδοχείο μας για να συναντήσουμε τα παιδιά από το free walking tour. Λίγο πιο πέρα από το ξενοδοχείο μας το Hong Vina Luxury υπήρχε ένα πολύ όμορφο ρεστοράν το Pho Cong όπου καθίσαμε και παραγγείλαμε σούπες. Εγώ πήρα την αγαπημένη μου pho ga δηλαδή σούπα με noodles και κοτόπουλο και ο άντρας μου παράγγειλε bun cha,που την είχε λατρέψει στο Ανόι. Εκτός από την πολύ ωραία γεύση των πιάτων τους,η διακόσμηση στο μαγαζί ήταν εξαιρετική.

DSC04322.JPG


DSC04325.JPG


DSC04323.JPG


IMG_20191130_133001.jpg


Η ώρα ήταν τώρα τρεις το μεσημέρι και καθώς περιμέναμε έξω από το ξενοδοχείο μας για να συναντηθούμε με τα παιδιά από το free walking tour θυμηθήκαμε ότι είχαμε δώσει ραντεβού όχι στο ξενοδοχείο μας αλλά στην αγορά Ben Thanh! Φύγαμε γρήγορα από το ξενοδοχείο,είχαμε ήδη στήσει τα παιδιά ένα τέταρτο όταν φτάσαμε στην αγορά. Λόγω ότι έκανε απίστευτη ζέστη είχαμε ιδρώσει για τα καλά και η βεντάλια μου ήταν κυριολεκτικά η σωτήρας μου. Η αγορά είναι μια από τις παλιότερες της Σαϊγκόν και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα λειτουργεί ως πρωινή αγορά και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ μεταφέρεται έξω από το κτήριο και μετονομάζεται σε βραδινή αγορά. Μέσα στην αγορά θα βρεις ότι θέλεις από αναμνηστικά μέχρι φαγητά,δεν καθίσαμε πολύ κάναμε μια βόλτα και βγήκαμε έξω για να συνεχίσουμε την εξερεύνηση της πόλης μαζί με τον οδηγό μας, έναν νεαρό Βιετναμέζο με πολύ καλή αγγλική προφορά.

DSC02767.JPG


DSC02770.JPG


Μας πήγε πρώτα από το Παλάτι Ανεξαρτησίας. Το αρχικό κτήριο χτίστηκε κατά το τέλος του 19ου αιώνα αλλά το 1962 βομβαρδίστηκε και το έκτισαν ξανά από την αρχή. Τον Απρίλιο του 1975 ένα τανκ διέλυσε την είσοδο βάζοντας «τέλος» στον πόλεμο του Βιετνάμ. Δεν μπήκαμε μέσα απλά βγάλαμε τις φωτογραφίες μας έξω από τα κάγκελα και προχωρήσαμε για την επόμενη στάση μας. Το μουσείο για τον πόλεμο της Αμερικής με το Βιετνάμ είναι γεμάτο φωτογραφίες και πληροφορίες που πραγματικά θα σε λυγίσουν. Εγώ έκλαψα,κάτι που δεν έχω κάνει σε κανένα μουσείο ούτε καν στο Άουσβιτς. Οι φωτογραφίες είναι σκληρές για αυτό αν πάτε με μικρά παιδιά να είστε ενήμεροι ότι υπάρχουν φωτογραφίες με κομματιασμένους ανθρώπους και Αμερικάνους στρατιώτες είτε να χαμογελάνε ή να τα κουβαλάνε και φωτογραφίες παιδιών που έχουν γεννηθεί με παραμορφώσεις λόγω του agent orange που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί για να κάψουν τα τροπικά δάση.Γενικά βρήκα ότι η επίσκεψη στο μουσείο με έκανε να καταλάβω ότι ο λαός του Βιετνάμ έχει βιώσει δύσκολα χρόνια και παρόλα αυτά πάλεψε σκληρά να αντιμετωπίσει τον εχθρό.

DSC02774.JPG


DSC04329.JPG


DSC02782.JPG


DSC02788.JPG


DSC02792.JPG


DSC04331.JPG


Φεύγοντας από το μουσείο κάναμε μερικές βόλτες στην πόλη, μάλιστα ξανά περάσαμε από το παλάτι ανεξαρτησίας, και η βόλτα μας έβγαλε στην Notre Dame της Σαϊγκόν,πρόκειται για τον μεγαλύτερο Καθολικό καθεδρικό ναό της πόλης. Χτίστηκε το 1880 για να μπορούν οι καθολικοί Γάλλοι να εκκλησιάζονται. Πολύ όμορφος καθεδρικός ναός, τουλάχιστον εξωτερικά διότι δεν μπορέσαμε να μπούμε μέσα. Απέναντι από το ναό βρίσκεται τo κεντρικό ταχυδρομείο της πόλης! Υπέροχο κτήριο από τα τέλη του 19ου αιώνα. Μέσα μπορείς να στείλεις και να λάβεις τα γράμματα σου αλλά και να αγοράσεις αναμνηστικά για τους αγαπημένους σου. Αποφασίσαμε να στείλουμε post cards στους γονείς μας και σε μερικούς φίλους αλλά και στο σπίτι μας στην Αθήνα (spoiler alert: όλοι τις έλαβαν εκτός από εμάς) με ελάχιστα χρήματα.

DSC02801.JPG


DSC02806.JPG


DSC02808.JPG


DSC02812.JPG


Έκανε φοβερή ζέστη μέσα στο κτήριο (βασικά έκανε φοβερή ζέστη γενικά) οπότε βγήκαμε έξω και κατευθυνθήκαμε στον επόμενο προορισμό μας· τον δρόμο των βιβλίων! Περίμενα πως και πως να πάμε εκεί γιατί είμαι φανατική αναγνώστρια και ήθελα να αγοράσω ένα βιβλίο για την συλλογή μου. Ο δρόμος είναι πολύ μικρότερος από ότι περίμενα αλλά πολύ γουστόζικος. Δεξιά και αριστερά σου βρίσκονται βιβλιοπωλεία με εξαίρεση μια μεγάλη καφετέρια όπου γίνονται αναγνώσεις από συγγραφείς και παρουσιάσεις βιβλίων και στην μέση του δρόμου θα βρεις ένα παλιό βανάκι μεταποιημένο σε βιβλιοπωλείο. Αγγλικά βιβλία είχε μόνο σε δυο μαγαζιά όλα μεταχειρισμένα και πολύ μικρή ποικιλία αλλά βρήκα ένα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ακριβά σε σχέση με τι θα πλήρωνα για αυτό στην Ελλάδα πάντως.

DSC02814.JPG


DSC02817.JPG


IMG_20191130_161558.jpg


DSC02822.JPG


Λίγο παρακάτω βρίσκεται και το Hard Rock Cafe και εκεί χώρισαν οι δρόμοι μας με το παλικάρι από το free walking tour μιας και έπρεπε να πάει για μάθημα στο πανεπιστήμιο. Εξαιρετικός οδηγός και συμπαθέστατος. Απέξω από το Hard Rock είχε πολύ κόσμο και μέσα στο μαγαζί τουρίστες αγόραζαν τις κλασσικές πλέον μπλούζες με το λογότυπο του μαγαζιού. Αγοράσαμε και εμείς μια μιας που εκτός από βιβλία κάνουμε συλλογή και με τέτοιες μπλούζες και μετά περάσαμε στον υπόγειο του κτηρίου όπου βρίσκεται ο χώρος της σκηνής. Παραγγείλαμε ένα virgin κοκτέιλ και μια μπύρα και ξεκουράσαμε τα ποδαράκια μας .

DSC02828.JPG


DSC02843.JPG


Μετά την ξεκούραση μας βγήκαμε έξω για περπάτημα στην Σαϊγκόν και για να βρούμε το τουριστικό γραφείο όπου θα κλείσουμε δυο εκδρομές. Θέλαμε να επισκεφτούμε τα cu chi tunnels και τον Mekong ποταμό και είχαμε βρει μέσω του google maps που ακριβώς θα βρίσκαμε το γραφείο. Υπάρχει ένας δρόμος όπου βρίσκονται πολλά τουριστικά μαγαζιά και ανταλλακτήρια συναλλάγματος και εκεί βρήκαμε αυτό που ψάχναμε,το ίδιο μαγαζί που κλείσαμε τις εκδρομές μας στο Hanoi· το Sinh Tourist. Κλείσαμε τις εκδρομές για αύριο και μεθαύριο με πολύ φτηνή τιμή (αν δεν κάνω λάθος 30 ευρώ και οι δύο μας και για τις δυο εκδρομές). Μας εντυπωσίασαν οι τιμές διότι στην εκδρομή μας στο Mekong η τιμή περιελάμβανε και γεύμα. Μετά από εκεί και με τα εισιτήρια μας στην τσάντα μας ξεκινήσαμε για την βραδινή μας περιήγηση στην πόλη, πέσαμε επάνω σε έναν πολύ όμορφο ναό και σημειώσαμε να περάσουμε την επόμενη μέρα να τον δούμε υπό το φως του ήλιου. Περάσαμε από την όπερα και φτάσαμε στο πιο ακριβό μέρος της πόλης όπου θα βρεις μαγαζιά με ακριβές μάρκες και κτήρια που θυμίζουν Ευρώπη. Η Σαϊγκόν (η Χο Τσι Μιν όπως λέγεται η ευρύτερη περιοχή) το βράδυ είναι πολύ όμορφη και κοντά στην περιοχή που διαμέναμε είχε πολύ έντονη νυκτερινή ζωή. Συγκεκριμένα πολύ δυνατή μουσική, πολύ κόσμος μαζεμένος και φώτα παντού! Υπάρχουν και μικρά στενάκια όπου μπορείς να μπεις για να γλυτώσεις την πολυκοσμία του κεντρικού δρόμου όπου θα βρεις μικρά hostels, ανταλλακτήρια αλλά και μασατζίδικα. Σε αντίθεση με το Hanoi το Ho Chi Minh ήταν πιο ευρωπαϊκό και σύγχρονο,θεωρώ πως αν κάποιος δεν επισκεφτεί το Hanoi δεν θα πάρει την αυθεντική βιετναμέζικη εμπειρία. Στο γυρισμό προς το ξενοδοχείο σταματήσαμε να φάμε σε ένα φαστφουντάδικο τύπου mcdonalds που εντωμεταξύ καθώς τρώγαμε έβλεπα τις κατσαρίδες να κόβουν βόλτα και φυσικά μας πείραξε πριν καν φτάσουμε στο ξενοδοχείο!

DSC02845.JPG


DSC02848.JPG


DSC02855.JPG


DSC02863.JPG


DSC02865.JPG


DSC04344.JPG


DSC04346.JPG


DSC04348.JPG
 
Last edited:

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.226
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
10η μέρα ------> Cu chi tunnels

Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε νωρίς για να έχουμε χρόνο να επισκεφτούμε ακόμα περισσότερα πράγματα πριν φύγουμε για τα cu chi tunnels. Ανεβήκαμε στο ρετιρέ του ξενοδοχείου που είχε μπουφέ και φάγαμε ένα καλό πρωινό για να ξεκινήσει η μέρα μας με ενέργεια.
Αφού ετοιμαστήκαμε φύγαμε για να επισκεφτούμε έναν ναό που είχαμε δει από εχθές και μας είχε αρέσει. Πρόκειται για ινδουιστικό ναό αφιερωμένο στην θεά Mariamman που χτίστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα με σκοπό να καλύψει τις θρησκευτικές ανάγκες της ινδουιστικής κοινότητας του Βιετναμ. Πανέμορφος ναός γεμάτος χρώματα με ωραίες αρχιτεκτονικές πινελιές και πολλά ινδουιστικά αγαλματάκια να διακοσμούν την είσοδο. Αφού επισκεφτήκαμε και το εσωτερικό του ναού φύγαμε για το ταχυδρομείο που είχαμε επισκεφτεί και εχθές για να στείλουμε και άλλα γράμματα. Για να φτάσουμε εκεί περάσαμε από την αγορά Ben Thanh που είχαμε δει και εχθές αλλά σήμερα περάσαμε από τα πλάγια της, βλέποντας μια άλλη όψη της.

IMG_20191201_091148.jpg


DSC02874.JPG


DSC02882.JPG


DSC02891.JPG

DSC02893.JPG


Αφού περάσαμε και από την Notre dame και στείλαμε και τα γράμματα μας ξεκινήσαμε για το ποτάμι Song Sai και το business district. Τώρα που γνωρίζουμε ακόμα πιο πολύ την πόλη μπορώ να πω με σιγουριά πως σε σχέση με τις άλλες δύο πόλεις που επισκεφτήκαμε το Ho Chi Minh δεν έχει κάτι το εντυπωσιακό. Δεν είναι άσχημη απλά τις λείπει ο χαρακτήρας,είναι κάπως άνοστη.Μετά από αρκετό περπάτημα φτάσαμε στην όχθη του ποταμού, όπου είδαμε από μακριά τους ουρανοξύστες και τα ποταμόπλοια. Είχε αρχίσει να κάνει φοβερή ζέστη και το περπάτημα με είχε ήδη εξαντλήσει για αυτό αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω μιας και έφτανε και η ώρα για να πάμε στο sinh tourist για την εκδρομή μας στα cu chi τούνελ.

DSC02902.JPG


DSC02904.JPG


DSC02906.JPG


DSC02911.JPG


DSC02913.JPG


DSC02918.JPG


Τα cu chi τούνελ ανήκουν σε μια τεράστια ομάδα τούνελ που τα χρησιμοποιούσαν οι Βιετκόνγκ κατά την διάρκεια του πόλεμου για προστασία κατά των βομβαρδισμών. Συγκριμένα ζούσαν κανονικά μέχρι και τρία πατώματα κάτω από την γη, κοιμόντουσαν , έτρωγαν και πήγαιναν τουαλέτα εκεί. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν δύσκολες και συχνά προκαλούσαν αρρώστιες στους βιετναμέζους. Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη και διάρκεσε περίπου δύο ώρες. Όταν φτάσαμε περιμέναμε απέξω μέχρι ο οδηγός μας να μας πει πότε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την ξενάγηση. Μετά από λίγο ξεκινήσαμε την περιήγηση μας, πρώτα μας πήγε σε μια συστάδα καλυβιών όπου μας εξήγησε πως περίπου λειτουργούσαν τα τούνελ και μετά μας πήγε μέσα από την ζούγκλα να δούμε κάποιες από τις παγίδες που έστηναν οι Βιετκόνγκ και τις εισόδους των τούνελ. Μου έκανε φοβερή εντύπωση πόσο μικρές είναι οι είσοδοι σχεδόν αδύνατον για έναν ψηλό και νορμάλ σε βάρος άντρα να μπει μέσα και φαντάζομαι αυτός ήταν και ο σκοπός τους μιας και οι Βιετναμέζοι είναι πολύ κοντοί και αδύνατοι άνθρωποι και θα μπορούσαν μόνοι αυτοί να μπαίνουν. Μετά από εκεί επισκεφτήκαμε μερικές παγίδες των Βιετκόνγκ και εκθέματα με κούκλες που μας έδειχναν σκηνές από την ζωή των Βιετκόνγκ. Είχε έρθει η ώρα να επισκεφτούμε το σκοπευτήριο. Κατά την όλη διάρκεια της ξενάγησης ακούγαμε πολύ δυνατούς κρότους από πολυβόλα και καραμπίνες και όσο πλησιάζαμε προς το σκοπευτήριο τόσο πιο δυνατοί γινόταν. Αποφασίσαμε να ρίξουμε και εμείς με ένα AK-47, οι δέκα σφαίρες είχαν εικοσιπέντε δολάρια ή 600,000 ντονγκ, μας σύμφερε να πληρώσουμε με τα δολάρια. Προσωπικά δεν μου άρεσε τόσο η εμπειρία αν και χάρηκα που το έκανα!

DSC02936.JPG


DSC02942.JPG


DSC02943.JPG


DSC02947.JPG


DSC02958.JPG


DSC02962.JPG


DSC02965.JPG


DSC02969.JPG


DSC02987.JPG



Από εκεί γυρίσαμε προς τα πίσω και ο οδηγός μας ενημέρωσε πως αν το θέλαμε μπορούσαμε να διασχίσαμε κάποιο από τα τούνελ που ήταν ανοιχτά και τροποποιημένα για τους τουρίστες. Επιλέξαμε να διανύσουμε το μικρότερο, αν δε κάνω λάθος των 20 μέτρων, διότι αν και ήταν τροποποιημένα για να χωράει άνετα τους τουρίστες έπρεπε να το διανύσεις σκυμμένος και για εμάς του αγύμναστους θα ήταν δυσκολάκι.

DSC02982.JPG


Για τον κόπο μας, μας κέρασαν και ταπιόκα (ενός είδους αμύλου) με μείγμα αλατιού και ξηρών καρπών. Η ώρα να γυρίσουμε πίσω στο Χο Τσι Μιν είχε φτάσει και επιβιβαστήκαμε στο βανάκι που μας γύρισε πίσω στην πόλη. Είχε πολύ κίνηση στον δρόμο και αργήσαμε να φτάσουμε στην πόλη και φυσικά η πείνα μας ήταν πολύ μεγάλη γιατί ουσιαστικά δεν είχαμε φάει όποτε μετά από μια μικρή στάση στο ξενοδοχείο μας φύγαμε για το ρεστοράν που θα τρώγαμε εκείνο το βράδυ. Ήταν κοντά στο ξενοδοχείο μας και πρόσφερε καλό βιετναμέζικο φαγητό. Παραγγείλαμε δυο πιάτα, ένα για τον καθένα και ένα για την μέση. Εγώ πήρα κοτόπουλο με κάσιους και ρύζι και ο άντρας μου πήρε μια σούπα θαλασσινών. Εμένα μου άρεσε πολύ το φαί μου και τα σουβλάκια τα χοιρινά που πήραμε για να τα μοιραστούμε αλλά δυστυχώς η σούπα δεν ήταν τόσο ωραία. Από εκεί φύγαμε και πήγαμε μια βόλτα στο κέντρο της Σαιγκόν. Υπερβολικά πολύ κόσμος κάνει τις βόλτες του με δυνατή μουσική υπόκρουση, υπάρχουν πολλά μαγαζιά να κάτσεις αλλά είναι κυρίως τουριστοκεντρικά και δεν προσφέρουν τίποτα το παραδοσιακό. Στο δρόμο προς το ξενοδοχείο μας σταματήσαμε σε ένα κορεάτικο μαγαζί για να πάρουμε παγωτά και γλυκά. Βρήκαμε εκείνο το ωραίο παγωτό ψαράκι που είχαμε φάει στην Da Nang και ήμουν πολύ χαρούμενη. Πέσαμε για ύπνο σχετικά νωρίς για την επόμενη είχαμε την εκδρομή μας στο δέλτα του Mekong.

IMG_20191201_193012.jpg
IMG_20191201_193039.jpg


IMG_20191130_220717.jpg


IMG_20191201_223009.jpg


IMG_20191201_201132.jpg
 
Last edited:

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.226
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
11η μέρα -------> Mekong Delta

Την επόμενη μέρα το πρωί ξυπνήσαμε πολύ νωρίς, πήραμε το πρωινό μας και ξεκινήσαμε για το τουριστικό γραφείο γιατί είχε έρθει η ώρα για την εκδρομή μας στον δέλτα του Μεκόνγκ. Πρόκειται για έναν τεράστιο ποταμό που διασχίζει διάφορες ασιατικές χώρες και εναλλακτικά το φωνάζουν το ποτάμι των εννέα δράκων. Εκτός της τεράστια βιοποικιλίας του, είναι μεγάλη πηγή τροφής και χρημάτων για τους Βιετναμέζους. Μας πήρε μερικές ώρες να φτάσουμε στην περιοχή και αφού αποβιβαστήκαμε από το λεωφορείο ανεβήκαμε σε ένα μικρό παραδοσιακό σκάφος. Ο Μεκόνγκ έχει μεγάλο πλάτος και τα νερά του είναι καφετί, σαν νερό μπερδεμένο με λάσπη. Όχι ιδιαίτερα μαγευτικά νερά αλλά δεξιά και αριστερά μας είχαμε σαν θέα ωραίες τροπικές εικόνες. Φτάσαμε σε ένα μικρό χωριουδάκι,αποβιβαστήκαμε από το σκάφος και προχωρήσαμε μέσα σε δρομάκια, ανάμεσα από τροπική βλάστηση και δέντρα με περίεργους καρπούς. Σταματήσαμε σε ένα μαγαζάκι για λίγο και μετά συνεχίσαμε την εξερεύνηση του μικρού αυτού χωριού. Φτάσαμε σε ένα σπίτι όπου μας ξενάγησαν, πρόκειται για ένα παραδοσιακό βιετναμέζικο σπίτι. Από εκεί αγοράσαμε παγωτό γρανίτα με γάλα καρύδας. Ιδιαίτερη γεύση. Λίγο πιο κάτω βρήκαμε ένα πάγκο με διάφορα καλούδια, αποξηραμένα φρούτα και γλυκά φρούτα. Εμείς αγοράσαμε ένα βαζάκι με ζελεδάκια και κατευθυνθήκαμε προς την βάρκα που μας περίμενε για να μας πάει στο ρεστοράν για φαί.

DSC02994.JPG


DSC03001.JPG


DSC03008.JPG


.
DSC03011.JPG


DSC04393.JPG

Στο ρεστοράν μας περίμεναν και είχαν ξεκινήσει ήδη να βάζουν τα φαγητά στο τραπέζι. Υπήρχε ψάρι ψητό, η πέτσα του οποίου είχε σχηματίσει κάτι σαν ψεύτικα δόντια στην σάρκα του και ήταν πολύ ανατριχιαστικό, και διάφορα πιάτα με κρέας. Καθίσαμε παρέα με κάτι γερμανούς και φάγαμε ήσυχα το φαγητό μας, για το ποσό που πληρώσαμε για το εισιτήριο μας το φαί ήταν υπεραρκετό. Αράξαμε για λίγο στον χώρο κάνοντας βόλτες γύρω από το ρεστοράν μέχρι να μας φωνάξει ο tour guide μας.

DSC03025.JPG


DSC03027.JPG


DSC03039.JPG


DSC03046.JPG


IMG_20191202_113105.jpg


Μετά από λίγο επιβιβαστήκαμε σε κάτι μικρές μπλε βάρκες και κάναμε βόλτα σε ένα ποτάμι όπου αριστερά και δεξιά μας υπήρχε ψηλή βλάστηση που μας εμπόδιζε από να δούμε τι υπήρχε πιο πέρα. Ο προορισμός μας ήταν ένα δεύτερο ρεστοράν όπου μας περίμεναν φρούτα και τοπική διασκέδαση. Μάλιστα η τραγουδίστρια κοιμόταν επάνω σε μια αιώρα μέχρι να έρθει η ώρα της να τραγουδήσει. Φάγαμε αρκετά νόστιμα φρουτάκια και μαύρη σοκολάτα μαζί με τοπικό τσάι. Μετά από λίγο έφεραν και ένα μεγάλο φίδι για να βγάλουν φωτογραφίες όσοι ήθελαν, εγώ δεν τα θέλω καθόλου οπότε δεν έβγαλα αλλά ο άντρας μου έβγαλε. Από εκεί επιβιβαστήκαμε σε κάτι κάρα που τα έσερναν κάτι καημένα αλογάκια. Δυστυχώς μερικά άλογα ήταν υποσιτισμένα και είχαν πληγές στα σώματα τους, αυτό το είδα μετά αφού φτάσαμε στον προορισμό μας. Προχωρήσαμε στο νησάκι και πέσαμε επάνω σε έναν πάγκο που είχε διάφορα καλούδια και από εκεί αγοράσαμε ένα μπουκαλάκι ποτό με ένα φίδι μέσα στο μπουκάλι. Δυστυχώς μετά από λίγο ανακαλύψαμε πως είχαμε αποκοπεί από το υπόλοιπο γκρουπ μας και παρέα με μια κορεάτισα κοπέλα που ξέμεινε επίσης πίσω ψάχναμε να βρούμε που πήγαν όλοι και για λίγα λεπτά είχαμε στα αλήθεια πανικοβληθεί. Προχωρήσαμε μπροστά και ακολουθήσαμε ένα μονοπάτι και βγήκαμε σε ένα υπόστεγο όπου ευτυχώς βρισκόταν η ομάδας μας. Αυτό το υπόστεγο ήταν και το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μας, όπου είδαμε πως φτιάχνουν τις βιετναμέζικες καραμέλες «βουτύρου». Ήταν πολύ ενδιαφέρον και όλα από τα υλικά μέχρι τον τρόπο που φτιάχνονταν οι καραμέλες ήταν παραδοσιακά.

DSC03053.JPG
DSC03061.JPG
DSC03064.JPG
DSC03069.JPG
DSC04426.JPG
DSC04423.JPG

DSC03075.JPG


DSC03080.JPG


DSC04438.JPG


Μας άρεσε πολύ αυτή η εκδρομή, ήταν γεμάτη με πράγματα και εικόνες και όταν μπήκαμε στο βαν για το ταξίδι της επιστροφής ήμασταν κουρασμένοι. Δυστυχώς αυτό ήταν το τελευταίο μας βράδυ στο Βιετνάμ! Μόλις φτάσαμε στην Σαιγκόν πήγαμε αμέσως προς το ξενοδοχείο μας και στον δρόμο πήραμε ένα corn dog με μοτσαρέλα, πολύ νόστιμο. Το corn dog είναι ουσιαστικά λουκάνικο φρανκφούρτης με ζύμη τριγύρω του και τηγανισμένο.


IMG_20191202_163851.jpg


Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μας για λίγη ξεκούραση και όταν αποφασίσαμε να βγούμε πήγαμε σ' ένα από τα πολλά sky bar της πόλης. Βρήκαμε ένα σε ένα ακριβό ξενοδοχείο και ανεβήκαμε μέχρι το roof garden και παραγγείλαμε μια μπύρα και ένα κοκτέιλ φρούτων. Δυστυχώς έπιασε βροχή και αναγκαστήκαμε να μπούμε μέσα και αφού ήπιαμε τα ποτά μας να φύγουμε γρήγορα. Ο καιρός είχε αλλάξει και τώρα εκτός από ζέστη είχε και καταιγίδα. Αποκλειστήκαμε στην είσοδο ενός πολυκαταστήματος ηλεκτρονικών και επ’ ευκαιρία βγάλαμε και κάτι μετρητά από το ATM του μαγαζιού. Όταν ελαττώθηκε λίγο η βροχή φύγαμε βολίδα για τον ρεστοράν Com Ga Hai Nam το οποίο το είχαμε προσέξει από προηγούμενες επισκέψεις στην γειτονιά. Πρόκειται για μαγαζί με Σιγκαπουριανή κουζίνα και από ότι είδαμε δεν είχε καθόλου τουρίστες. Το μενού ήταν τεράστιο είχε πάρα πολλές επιλογές δεν ήξερες τι να διαλέξεις. Πήραμε noodles με μοσχάρι και χοιρινά παϊδάκια με γλυκόξινη σάλτσα και τα δύο πολύ νόστιμα. Με γεμάτο στο στομάχι φύγαμε από το ρεστοράν και κατευθυνθήκαμε προς το κεντρικό σημείο της περιοχής. Μπήκαμε μέσα στα στενάκια και όταν βρήκαμε ένα πολύ όμορφο μαγαζί με αναμνηστικά μπήκαμε να κάνουμε τα ψώνια μας. Αγόρασα δυο μεγάλες βεντάλιες και κάτι άλλα αναμνηστικά και συνεχίσαμε την βόλτα μας μέχρι να κουραστούμε και να γυρίσουμε πίσω στο ξενοδοχείο μας.

DSC04442.JPG

IMG_20191202_211256.jpg


Tο 3ο και τελευταίο video από το ταξίδι μας στο Vietnam:
 
Last edited:

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.226
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
12η μέρα -------> Ντόχα / Επιστροφή Αθήνα

Την επόμενη το πρωί πήραμε τις βαλίτσες μας και επιβιβαστήκαμε στο ταξί που είχαμε παραγγείλει από την προηγουμένη από την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και ξεκινήσαμε για το αεροδρόμιο. Η πτήση μας έφευγε στις 08:55 αλλά εμείς φτάσαμε κατά τις 07:00 για να παραδώσουμε τις βαλίτσες μας στο γκισέ και να πάρουμε το πρωινό μας. Όταν έφτασε η ώρα κατεβήκαμε στην θύρα από όπου θα φεύγαμε και ψωνίσαμε για να χαλάσουμε κάποια από τα χρήματα που μας περίσσεψαν.

DSC04455.JPG


DSC04457.JPG


Η πτήση μας έφυγε στην ώρα της και σε λιγότερες από οκτώ ώρες προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο του Κατάρ. Είχαμε έξι ώρες layover στο Κατάρ και αποφασίσαμε να βγούμε από το αεροδρόμιο για να επισκεφτούμε την Ντόχα. Αλλάξαμε κάποια χρήματα, τα χαρτονομίσματα του Κατάρ είναι απλά πανέμορφα! Μετά από λίγη ώρα αναμονής στον έλεγχο βγήκαμε στην ηλιόλουστη Ντόχα! Βρήκαμε αμέσως ένα ταξί και του ζητήσαμε να μας πάει μέχρι το κέντρο της παλιάς πόλης και εν διάμεσο να σταματήσει στο Μαργαριτάρι για να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες.

DSC03086.JPG
DSC03087.JPG
DSC03088.JPG
DSC03098.JPG


Η μέρα ήταν υπέροχη και η θάλασσα με θέα τους ουρανοξύστες εντυπωσιακή. Από εκεί μας πήγε μέχρι το παλιό κέντρο το Souq Waqif και στην πορεία μας εξηγούσε τι ήταν αυτά που βλέπαμε. Η πρώτη μας εντύπωση από την Ντόχα ήταν θετική, ήταν η πρώτη μου επαφή με την αρχιτεκτονική αυτή και γενικά με χώρα της Μέσης Ανατολής. Φτάσαμε μετά από κανένα εικοσάλεπτο και ξαφνιαστήκαμε από πόσα λίγα χρήματα μας κόστισε το ταξί. Εκεί κοντά είχε ένα ζαχαροπλαστείο και πήρα κάτι τοπικά γλυκάκια, σαν σιροπιαστά αλλά χωρίς πολύ σιρόπι. Από εκεί μπήκαμε βαθύτερα στην περιοχή αλλά λόγω ότι ήταν μεσημέρι οι δρόμοι ήταν άδειοι. Μόνο λίγοι τουρίστες και κάποιοι μαγαζάτορες βρίσκονταν στην περιοχή. Μου άρεσε πάρα πολύ η πόλη, το κομμάτι το οποίο βλέπαμε ήταν καθαρό και πνιγμένο στο φώς του ήλιου. Μπήκαμε σε μερικά μαγαζιά με αναμνηστικά και αγοράσαμε διάφορα για εμάς και την οικογένεια μας. Κάποια στιγμή καθίσαμε να φάμε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα και ο μαγαζάτορας μας έφερε πέντε πιάτα σε αλουμινένια ταπεράκια. Δεν ξέρω τι ήταν γιατί δεν ενδιαφέρθηκε πολύ να μας τα εξηγήσει ο σερβιτόρος, γενικά ήταν λίγο μαζεμένοι. Δεν ξετρελάθηκα και για είκοσι ευρώ θα περίμενα κάτι πολύ καλύτερο.

DSC03106.JPG
DSC03117.JPG
DSC03119.JPG
DSC03120.JPG
DSC03111.JPG

DSC03121.JPG
DSC03123.JPG


DSC03125.JPG


DSC03127.JPG
DSC03135.JPG

Φύγαμε από εκεί και συνεχίσαμε την βόλτα μας στην πόλη, μπήκαμε στην σκεπαστή αγορά που ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και βγαίνοντας βρεθήκαμε σε έναν όμορφο δρόμο όπου βρήκαμε ένα Τούρκικο παγωτατζίδικο από εκείνα που είναι με τις ρόδες. Ο παγωτατζής ήταν από αυτούς που παίζουν μαζί σου, εκεί που πας να πιάσεις το χωνάκι στο παίρνουν από τα χέρια και μέχρι να σου το δώσουν επιτέλους έχεις πεθάνει από τα γέλια. Συνεχίσαμε τις βόλτες μας και περάσαμε απέναντι σε ένα όμορφο πάρκο που είχε θέα τους ουρανοξύστες.
Στο πάρκο είχε κάτι μωρά γατάκια που μας ακολούθησαν σε όλη την βόλτα μας. Η Ντόχα μας είχε εντυπωσιάσει και θα θέλαμε να είχαμε περισσότερο χρόνο για να περάσουμε και απέναντι στην «μοντέρνα» πόλη. Μετά γυρίσαμε πίσω στο μέρος όπου ήμασταν και όπου είχε αρχίσει να περπατάει περισσότερος κόσμος μιας και που το απόγευμα πλησίαζε. Στην Ντόχα οι αστυνομικοί είναι παραδοσιακά ντυμένοι επάνω σε άλογα και κάνουν μεγάλη εντύπωση όπως διασχίζουν τον δρόμο. Δυστυχώς δεν είχαμε πολύ ώρα ακόμα για αυτό πήραμε ένα ταξί προς το αεροδρόμιο.

DSC03133.JPG


DSC03144.JPG

DSC03146.JPG

DSC03167.JPG

DSC03176.JPG

DSC03183.JPG


DSC03190.JPG


Η Ντόχα μας άρεσε πολύ, την βάλαμε στην λίστα μας για μέρη που ίσως να ξανά γυρίζαμε στο μέλλον. Στην επιστροφή ο ταξιτζής μας ενημέρωσε πως το πολύ όμορφο κτήριο δίπλα από το αεροδρόμιο είναι το προσωπικό αεροδρόμιο του Βασιλιά! H πτήση μας έφευγε στις 18:45, ήταν μια ήρεμη πτήση και μετά από πέντε ώρες περίπου φτάσαμε πίσω στο Ελ. Βενιζέλος. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι.

DSC04491.JPG


IMG_20191203_193631.jpg


DSC04486.JPG
 
Last edited:

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.226
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επίλογος

Από όλα τα ταξίδια μας, το Βιετνάμ έχει κερδίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της καρδίας μας. Πρόκειται για μια πανέμορφη χώρα που έχει να προσφέρει πολλά σε έναν ταξιδιώτη. Είναι μια χώρα εντελώς διαφορετική από αυτές που είχαμε δει έως τώρα και την προτείνω σε όλους όσους έχουν την διάθεση να γνωρίσουν μια άλλη κουλτούρα και να δουν εικόνες που δεν έχουν δει έως τώρα.

Είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες που έχω επισκεφτεί με ευχάριστους κατοίκους και πολλά πράγματα να δεις χωρίς ποτέ να βαρεθείς. Ιδανικά θέλεις τρεις με τέσσερις εβδομάδες για να γνωρίσεις την μοναδικότητα του Βιετνάμ αλλά εμείς σε 12 μέρες είδαμε τα βασικά!

Τα εισιτήρια για δύο άτομα από Αθήνα-Βιετναμ & Βιετνάμ-Αθήνα μας κόστισε 935 ευρώ.

Οι εσωτερικές πτήσεις με Vietnam Airlines από Hanoi προς Da Nang και από εκεί Ho Chi Mihn κόστισαν για δυο άτομα 140 ευρώ.

Τα ξενοδοχεία στις τρεις πόλεις (Ανόι, Χόι Αν, Χο Τσι Μινχ) μας κόστισαν περίπου 300 ευρώ για δέκα διανυκτερεύσεις.

Η κρουαζιέρα στο Χαλονγκ Μπέι μας κόστισε 168 + 40 ευρώ πήγαινε – έλα το λεωφορειάκι για δύο άτομα.

Η εκδρομή στο Νιν Μπιν και στο My Son ήταν από 20 ευρώ το άτομο.

Οι εκδρομές σε Μεκόνγκ και Cu Chi Tunnels ήταν και οι δυο μαζί λιγότερο από 20 ευρώ το άτομο.

Η ταξιδιωτική ασφάλεια μας κόστισε περίπου 90 ευρώ.

Συνολικά χαλάσαμε περίπου 1200 ευρώ το άτομο για όλα τα έξοδα μας.

Δεν ξέρω αν θα ξαναπάμε Βιετνάμ μιας και έχουμε πάει αλλά σίγουρα μας άνοιξε την όρεξη για άλλο ένα ταξίδι στην νότιο ανατολική Ασία.
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.309
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Απόλαυσα την ιστορία σου, τη θεωρώ εξαιρετική. Έκανες πολύ καλά που μπήκες στη διαδικασία να γράψεις εμπλουτίζοντας με πανέμορφες εικόνες φυσικά.
Ακόμα μια ωραία ιστορία γι' αυτή την ανεξάντλητη και πανέμορφη χώρα μπαίνει παρακαταθήκη στο φόρουμ για επίδοξους μελλοντικούς ταξιδιώτες. Ευχαριστούμε.
Τέλος, συμφωνώ ότι χρειάζονται 3-4 εβδομάδες (αν υπάρχουν) για να πάρει κάποιος καλή γεύση από τη ποικιλομορφία του Βιετνάμ. Είναι τεράστιες οι διαφορές από το βορρά έως το Νότο και πολλά τα ενδιαφέροντα.
 

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.226
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είναι πραγματικά μια απίθανη χώρα και ευελπιστώ ότι κάποιος που θα διαβάσει τις ιστορίες μας θα εμπνευστεί και θα επισκεφτεί την χώρα.
 
Μηνύματα
9
Likes
19
6η μέρα ------> Halong Bay/Hanoi

Την επόμενη μέρα σηκωθήκαμε κατά τις οκτώ. Όπως κάθε πρωί πεινούσα πολύ για αυτό ανέβηκα αμέσως στο ρεστοράν να τσιμπήσω κάτι και να πιω καφέ. Το πρόγραμμα σήμερα είχε εκδρομή στο Cat island για να δούμε τα πιθηκάκια και μετά πίσω για brunch. Δυστυχώς όσο αφορά τις δραστηριότητες περιμέναμε πιο πολλά. Είχαμε διαβάσει πως στο Rosa Cruise είχαν κάνει αρκετά ωραία πράγματα και περίμενα να τα κάνουμε και με το upgrade άλλα μάλλον δεν ήταν δυνατόν, φαντάζομαι ότι σε αυτούς που έμειναν δύο βράδια το πρόγραμμα τους ήταν πιο γεμάτο. Αφού έφαγα το πρωινό μου κατέβασα μια ωραιότατη ομελέτα στον Στάθη και ετοιμαστήκαμε για την εκδρομή. Πριν φύγουμε βγήκαμε λίγο στο μπαλκονάκι να απολαύσουμε την θέα και είδαμε μια κυρία με την βάρκα της γεμάτη προϊόντα να προσπαθεί να μας πουλήσει κάποιο σνακ.

View attachment 311646

Αφού πέρασε λίγη ώρα μας φώναξαν από το μεγάφωνο γιατί το σκάφος για το Cat Island θα έφευγε. Το σκάφος μας πήγε μέχρι μια πλωτή αποβάθρα όπου υπήρχαν μικρές πισινούλες με ψάρια και από εκεί επιβιβαστήκαμε σε βαρκούλες. Είχαμε η κάθε μία ομάδα διαφορετικό οδηγό όπως και στο trang an. Μας πήγαν βόλτα μέχρι μια λιμνούλα όπου γύρω υπήρχαν τα γνωστά βουνά του Halong Bay και επάνω στα βουνά έκοβαν βόλτα κάτι γλυκύτατα πιθηκάκια. Ήταν πολύ όμορφα και πήγαιναν από το ένα μέρος στο άλλο σχεδόν ακροβατώντας. Φοβόμουν ότι ανά πάσα στιγμή θα έπεφτε ένα ζωάκι στο νερό. Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη και μετά από λίγο μας γυρίσαμε πίσω. Που και που τραγουδούσε η κυρία που κωπηλατούσε και από κάποιο σημείο και μετά όλοι οι βαρκάρηδες έκαναν διαγωνισμό ποιος θα φτάσει πρώτος. Γυρίσαμε πάλι πίσω στην ίδια πλωτή αποβάθρα και από εκεί με το σκάφος πίσω στο Rosy Cruise.

View attachment 311640

View attachment 311641

View attachment 311642

View attachment 311643

View attachment 311644

View attachment 311645

Μόλις φτάσαμε μας περίμενε ένα γεμάτο και λαχταριστό brunch. Είχε από όλα, από σφολιάτες μέχρι ψάρι. Αφού φάγαμε για τα καλά, περιμέναμε λίγο να χωνέψουμε για να μας φωνάξουν για να επιβιβαστούμε στο σκάφος της επιστροφής.

View attachment 311652

View attachment 311648

View attachment 311647

View attachment 311649

Η διαδρομή για το Ανόι κράτησε λιγότερο από ότι περιμέναμε και αυτό μας χαροποίησε γιατί είχαμε πολλά να δούμε ακόμα. Όταν φτάσαμε ήταν γύρω στις 3.30 και αφού αφήσαμε τα πράγματα μας στο δωμάτιο φύγαμε για την γέφυρα Long Biên. Πρόκειται για μια αρκετά παλιά γέφυρα, η κατασκευή της ξεκίνησε στις αρχές του 1900 αλλά το μεγαλύτερο μέρος της καταστράφηκε κατά την διάρκεια του πολέμου. Ενώνει τις περιοχές Hoam Kiem και Long Bien. Περπατήσαμε μέχρι την αγορά Long Bien και από εκεί βγήκαμε στην γέφυρα. Η γέφυρα ήταν μονάχα για μηχανάκια και το τρένο, στα μάτια μου έμοιαζε ετοιμόρροπη μιας και οι πλάκες όπου πατούσαμε κουνιόντουσαν και ζαλιζόμουν αφάνταστα πολύ. Με έπιασε ένας πανικός ότι θα πέσει και θα πεθάνουμε αλλά ο άντρας μου ήταν πολύ ήρεμος και ευτυχώς που η θέα ήταν όμορφη, βλέπαμε το πράσινο από κάτω αλλά και τα φτωχικά κτήρια εκεί τριγύρω. Είναι γνωστή γέφυρα για σελφις κ έβλεπες πολλούς να βγάζουν ειδικά στις ράγες.

View attachment 311659

View attachment 311653

View attachment 311655

View attachment 311658

View attachment 311676

View attachment 311657

Από εκεί φύγαμε για να πάμε σε ένα ρεστοράν που μας είχαν προτείνει που σέρβιρε ένα τοπικό πιάτο το Bun Cha. Η σερβιτόρα από το skybar μας είχε πει ότι είναι νοστιμότατο. Το μαγαζί το λένε Bun Cha Ta και το προτείνω για όλους όσους βρεθούν στο Hanoi. Το πιάτο περιέχει μια σούπα, σκέψου sweet & sour σάλτσα αλλά σε σούπα, κρέας ψημένο στυλ BBQ, noodles ρυζιού και συνοδεύεται από λαχανικά και spring rolls. Νόστιμο και πάμφθηνο,εμένα δεν μου άρεσε τόσο αλλά έγινε το αγαπημένο πιάτο του Στάθη. Μετά από εκεί πήγαμε σε ένα μαγαζί με αναμνηστικά δίπλα από το ξενοδοχείο μας και κάναμε τα ψώνια μας.

View attachment 311660

View attachment 311661

Σήμερα είχαμε κλείσει εισιτήρια για να επισκεφτούμε το show με τις μαριονέτες στο νερό στις 8 για αυτό δεν κάτσαμε πολύ στο ξενοδοχείο. Ο εσωτερικός χώρος θυμίζει πολύ το θέατρο όπως το ξέρουμε όλοι αλλά αντί για σκηνή είχε μια πισίνα και στα πλάγια της σκηνής κάθονταν οι τραγουδιστές και οι μουσικοί. Φυσικά και δεν καταλάβαμε τίποτα από αυτά που έλεγαν οι τραγουδιστές αλλά οι μικρές ιστορίες με τις μαριονέτες ήταν πολύ διασκεδαστικές και γενικά η εμπειρία πολύ ενδιαφέρουσα. Την προτείνω σε όλους όσους πάνε στο Ανόι, παίρνεις μια καλή γεύση της παραδοσιακής αυτής τέχνης. Εμείς πήγαμε στο Thang Long θέατρο δίπλα από την λίμνη Hoam Kiem και για την είσοδο μας πληρώσαμε περίπου τρία ευρώ. Μετά το θέατρο αποφασίσαμε να βγούμε για ένα ποτό,το τελευταίο μας στο Ανόι. Πήγαμε πάλι στο skybar που είχαμε πάει προχθές και πήραμε virgin cocktail και τοπική μπύρα. Πραγματικά θα μας έλειπε το Ανόι. Είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις που έχουμε πάει ποτέ και πραγματικά ταξίδι ζωής για εμάς. Το πρώτο κομμάτι του ταξιδιού μας έφτασε στο τέλος του! Λυπημένοι που φεύγαμε αλλά ευτυχισμένοι που καταφέραμε να γνωρίσουμε το Ανόι ήπιαμε τα ποτά μας και φύγαμε από το Skybar για μια τελευταία βόλτα στο Hanoi. Πριν γυρίσουμε στο ξενοδοχείο πήραμε δυο burger να φάμε στο δωμάτιο καθώς μαζεύουμε τα πράγματα μας, πολύ ακριβά burger για Ανόι αλλά νόστιμα.

View attachment 311662

View attachment 311663

View attachment 311664

View attachment 311665

View attachment 311667

View attachment 311677


Σας παραθέτω και το βίντεο από το πρώτο μέρος του ταξιδιού μας που έφτιαξε ο Στάθης.

[
6η μέρα ------> Halong Bay/Hanoi

Την επόμενη μέρα σηκωθήκαμε κατά τις οκτώ. Όπως κάθε πρωί πεινούσα πολύ για αυτό ανέβηκα αμέσως στο ρεστοράν να τσιμπήσω κάτι και να πιω καφέ. Το πρόγραμμα σήμερα είχε εκδρομή στο Cat island για να δούμε τα πιθηκάκια και μετά πίσω για brunch. Δυστυχώς όσο αφορά τις δραστηριότητες περιμέναμε πιο πολλά. Είχαμε διαβάσει πως στο Rosa Cruise είχαν κάνει αρκετά ωραία πράγματα και περίμενα να τα κάνουμε και με το upgrade άλλα μάλλον δεν ήταν δυνατόν, φαντάζομαι ότι σε αυτούς που έμειναν δύο βράδια το πρόγραμμα τους ήταν πιο γεμάτο. Αφού έφαγα το πρωινό μου κατέβασα μια ωραιότατη ομελέτα στον Στάθη και ετοιμαστήκαμε για την εκδρομή. Πριν φύγουμε βγήκαμε λίγο στο μπαλκονάκι να απολαύσουμε την θέα και είδαμε μια κυρία με την βάρκα της γεμάτη προϊόντα να προσπαθεί να μας πουλήσει κάποιο σνακ.

View attachment 311646

Αφού πέρασε λίγη ώρα μας φώναξαν από το μεγάφωνο γιατί το σκάφος για το Cat Island θα έφευγε. Το σκάφος μας πήγε μέχρι μια πλωτή αποβάθρα όπου υπήρχαν μικρές πισινούλες με ψάρια και από εκεί επιβιβαστήκαμε σε βαρκούλες. Είχαμε η κάθε μία ομάδα διαφορετικό οδηγό όπως και στο trang an. Μας πήγαν βόλτα μέχρι μια λιμνούλα όπου γύρω υπήρχαν τα γνωστά βουνά του Halong Bay και επάνω στα βουνά έκοβαν βόλτα κάτι γλυκύτατα πιθηκάκια. Ήταν πολύ όμορφα και πήγαιναν από το ένα μέρος στο άλλο σχεδόν ακροβατώντας. Φοβόμουν ότι ανά πάσα στιγμή θα έπεφτε ένα ζωάκι στο νερό. Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη και μετά από λίγο μας γυρίσαμε πίσω. Που και που τραγουδούσε η κυρία που κωπηλατούσε και από κάποιο σημείο και μετά όλοι οι βαρκάρηδες έκαναν διαγωνισμό ποιος θα φτάσει πρώτος. Γυρίσαμε πάλι πίσω στην ίδια πλωτή αποβάθρα και από εκεί με το σκάφος πίσω στο Rosy Cruise.

View attachment 311640

View attachment 311641

View attachment 311642

View attachment 311643

View attachment 311644

View attachment 311645

Μόλις φτάσαμε μας περίμενε ένα γεμάτο και λαχταριστό brunch. Είχε από όλα, από σφολιάτες μέχρι ψάρι. Αφού φάγαμε για τα καλά, περιμέναμε λίγο να χωνέψουμε για να μας φωνάξουν για να επιβιβαστούμε στο σκάφος της επιστροφής.

View attachment 311652

View attachment 311648

View attachment 311647

View attachment 311649

Η διαδρομή για το Ανόι κράτησε λιγότερο από ότι περιμέναμε και αυτό μας χαροποίησε γιατί είχαμε πολλά να δούμε ακόμα. Όταν φτάσαμε ήταν γύρω στις 3.30 και αφού αφήσαμε τα πράγματα μας στο δωμάτιο φύγαμε για την γέφυρα Long Biên. Πρόκειται για μια αρκετά παλιά γέφυρα, η κατασκευή της ξεκίνησε στις αρχές του 1900 αλλά το μεγαλύτερο μέρος της καταστράφηκε κατά την διάρκεια του πολέμου. Ενώνει τις περιοχές Hoam Kiem και Long Bien. Περπατήσαμε μέχρι την αγορά Long Bien και από εκεί βγήκαμε στην γέφυρα. Η γέφυρα ήταν μονάχα για μηχανάκια και το τρένο, στα μάτια μου έμοιαζε ετοιμόρροπη μιας και οι πλάκες όπου πατούσαμε κουνιόντουσαν και ζαλιζόμουν αφάνταστα πολύ. Με έπιασε ένας πανικός ότι θα πέσει και θα πεθάνουμε αλλά ο άντρας μου ήταν πολύ ήρεμος και ευτυχώς που η θέα ήταν όμορφη, βλέπαμε το πράσινο από κάτω αλλά και τα φτωχικά κτήρια εκεί τριγύρω. Είναι γνωστή γέφυρα για σελφις κ έβλεπες πολλούς να βγάζουν ειδικά στις ράγες.

View attachment 311659

View attachment 311653

View attachment 311655

View attachment 311658

View attachment 311676

View attachment 311657

Από εκεί φύγαμε για να πάμε σε ένα ρεστοράν που μας είχαν προτείνει που σέρβιρε ένα τοπικό πιάτο το Bun Cha. Η σερβιτόρα από το skybar μας είχε πει ότι είναι νοστιμότατο. Το μαγαζί το λένε Bun Cha Ta και το προτείνω για όλους όσους βρεθούν στο Hanoi. Το πιάτο περιέχει μια σούπα, σκέψου sweet & sour σάλτσα αλλά σε σούπα, κρέας ψημένο στυλ BBQ, noodles ρυζιού και συνοδεύεται από λαχανικά και spring rolls. Νόστιμο και πάμφθηνο,εμένα δεν μου άρεσε τόσο αλλά έγινε το αγαπημένο πιάτο του Στάθη. Μετά από εκεί πήγαμε σε ένα μαγαζί με αναμνηστικά δίπλα από το ξενοδοχείο μας και κάναμε τα ψώνια μας.

View attachment 311660

View attachment 311661

Σήμερα είχαμε κλείσει εισιτήρια για να επισκεφτούμε το show με τις μαριονέτες στο νερό στις 8 για αυτό δεν κάτσαμε πολύ στο ξενοδοχείο. Ο εσωτερικός χώρος θυμίζει πολύ το θέατρο όπως το ξέρουμε όλοι αλλά αντί για σκηνή είχε μια πισίνα και στα πλάγια της σκηνής κάθονταν οι τραγουδιστές και οι μουσικοί. Φυσικά και δεν καταλάβαμε τίποτα από αυτά που έλεγαν οι τραγουδιστές αλλά οι μικρές ιστορίες με τις μαριονέτες ήταν πολύ διασκεδαστικές και γενικά η εμπειρία πολύ ενδιαφέρουσα. Την προτείνω σε όλους όσους πάνε στο Ανόι, παίρνεις μια καλή γεύση της παραδοσιακής αυτής τέχνης. Εμείς πήγαμε στο Thang Long θέατρο δίπλα από την λίμνη Hoam Kiem και για την είσοδο μας πληρώσαμε περίπου τρία ευρώ. Μετά το θέατρο αποφασίσαμε να βγούμε για ένα ποτό,το τελευταίο μας στο Ανόι. Πήγαμε πάλι στο skybar που είχαμε πάει προχθές και πήραμε virgin cocktail και τοπική μπύρα. Πραγματικά θα μας έλειπε το Ανόι. Είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις που έχουμε πάει ποτέ και πραγματικά ταξίδι ζωής για εμάς. Το πρώτο κομμάτι του ταξιδιού μας έφτασε στο τέλος του! Λυπημένοι που φεύγαμε αλλά ευτυχισμένοι που καταφέραμε να γνωρίσουμε το Ανόι ήπιαμε τα ποτά μας και φύγαμε από το Skybar για μια τελευταία βόλτα στο Hanoi. Πριν γυρίσουμε στο ξενοδοχείο πήραμε δυο burger να φάμε στο δωμάτιο καθώς μαζεύουμε τα πράγματα μας, πολύ ακριβά burger για Ανόι αλλά νόστιμα.

View attachment 311662

View attachment 311663

View attachment 311664

View attachment 311665

View attachment 311667

View attachment 311677


Σας παραθέτω και το βίντεο από το πρώτο μέρος του ταξιδιού μας που έφτιαξε ο Στάθης.

Υπέροχο βίντεο !!!!!! Πολύ όμορφη παρουσίαση !!!!!
 
Μηνύματα
9
Likes
19
Υπέροχη παρουσίαση της ταξιδιωτικής ιστορίας σας στο Βιετνάμ. Η όμορφη αφήγηση σε συνδυασμό με τις πολύ ωραίες φωτογραφίες ταξίδεψαν και ξενάγησαν, νοερά εμένα τον αναγνώστη, σε μία χώρα όπως το Βιετνάμ που ο πολιτισμός, η κουλτούρα αλλά και οι εικόνες διαφέρουν κατά πολύ από αυτές των Δυτικών χωρών !!!!!!
 

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.226
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Υπέροχη παρουσίαση της ταξιδιωτικής ιστορίας σας στο Βιετνάμ. Η όμορφη αφήγηση σε συνδυασμό με τις πολύ ωραίες φωτογραφίες ταξίδεψαν και ξενάγησαν, νοερά εμένα τον αναγνώστη, σε μία χώρα όπως το Βιετνάμ που ο πολιτισμός, η κουλτούρα αλλά και οι εικόνες διαφέρουν κατά πολύ από αυτές των Δυτικών χωρών !!!!!!
Σας ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σας.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.161
Μηνύματα
882.474
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom