Βιετνάμ Καμπότζη Βιετνάμ - Καμπότζη

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Iστορίας συνέχεια.
By renata-xenos

Hoi An--DaNang--Nha Trang.

Aπογευματινή η πτήση μας με τις εγκυρότατες Vietnam Airlines!! ξανά το παλληκάρι το απογείωσε 15 λεπτά νωρίτερα..
Στην Nha Trang που βρίσκεται ανατολικά του vietnam έχομε να δουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα! για να μην ξεχνιόμαστε,παγόδες ναούς και φυσικά επίσκεψη στο Cau Da για να επισκεφτούμε το μοναδικό Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο!!
Η πόλη αυτή έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια για τους τουρίστες.Με τους 300.000 κατοίκους της,έχει την ατμόσφαιρα μιάς μικρής συμπαθητικής πόλης.
Εδώ η τουριστική ανάπτυξη είναι ραγδαία,και ήδη έχουν κτιστεί τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες, ή θα δείτε τεράστιες ταμπέλες με ανακοινώσεις για πολυτελή resorts προσεχώς...
Λόγω της θέσης της πολύ κοντα στην παραλία και τα νερά του ωκεανού,που παραμένουν ζεστά καθ όλη την διάρκεια του χρόνου,αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για τους ξένους αλλά κυρίως για τους ντόπιους...
Τις απογευματινές ώρες μεταξύ 5 και 8,οι παραλίες κατακλύζονται απο ολόκληρες οικογένειες των κατοίκων και των γύρω περιοχών,δημιουργώντας παρέες,κολυμπάνε τρώνε,παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια,και κάνουν tai chi!! Eίναι δύσκολο να κοιμηθεί κάποιος άν μένει εδώ κοντά,γιατί οι βιετναμέζοι παρατείνουν την διασκέδαση με μουσική και χορούς μέχρι πρωίας!!

Ξεκινάμε λοιπόν πρωί πρωί!!(αχ τι βάσανο 20 μέρες να ξυπνάμε αξημέρωτα) με κατεύθυνση πρός το Ωκεανογραφικό Μουσείο.
Εξι μόνο χιλιόμετρα απο την Nha Trang,το ωκεανογραφικό μουσείο έχει φτιαχτεί το 1923,και αποτελεί μεγάλο κέντρο επιστημονικών ερευνών!
Ιδανικό μέρος για την δημιουργία του, μιάς και είναι κοντά σε ωκεανό,με μεγάλα βάθη...
Το Μarine animal museum,περιλαμβάνει 20.000 είδη θαλάσσιας ζωής ,μέσα σε γυάλινα δοχεία,και σε ισόγειο διπλανού κτιρίου φιλοξενούνται πολλά είδη ψαριών σε ενυδρεία.


aimg526.imageshack.us_img526_8591_20000.jpg




aimg526.imageshack.us_img526_5404_86933483.jpg



aimg7.imageshack.us_img7_7220_p8310065large.jpg



aimg7.imageshack.us_img7_1620_p8310062large.jpg



aimg7.imageshack.us_img7_3103_p8310058large.jpg



Επόμενη επίσκεψη,στην Long Son Pagoda.
Χτίστηκε στην κορυφή του βουνού το έτος 1886! Η θέα απο ψηλα αποζημιώνει τον επισκέπτη καθώς μπορεί να ατενίσει την πόλη κατω,με τα παραδοσιακά κτίσματα,τις αυλές τους κήπους με ορχιδέες και τους τεράστιους φοίνικες!!
στο χαμηλότερο επίπεδο θα δείτε τον ξαπλωτό τεράστιο μαρμάρινο βούδα,και στην κορυφή τον επίσης τεράστιο βούδα σε όρθια θέση.
το σύμπλεγμα αυτης της παγόδας,καταστράφηκε αρκετές φορές με αρχή το 1900 μετά απο φοβερή καταιγίδα,και άλλες φορές κατά τον πόλεμο του βιετνάμ.Οι βουδιστές μοναχοί ανακατασκεύασαν τον ναό τους με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί ένα απο τα υπέροχα αξιοθέατα.
Στην είσοδο του συμπλέγματος ,απολαύσαμε ακόμα έναν βιετναμέζικο καφε,σε καφενείο των μοναχών,ανακατευτήκαμε με τους ντόπιους και έτσι η εμπειρία ολοκληρώθηκε..

aimg21.imageshack.us_img21_4443_longson.jpg



aimg526.imageshack.us_img526_4443_longson.jpg



aimg526.imageshack.us_img526_3599_budalongson.jpg





aimg245.imageshack.us_img245_497_pagodalongson.jpg



Συνεχίζομε με το Cham Po Nagar Temples.
Αλλη μιά απίστευτη εμπειρία! το κακό εδώ είναι οτι δεν προλαβαίνεις να εντυπώσεις τις πρώτες εικόνες,ώσπου οι επόμενες έρχονται αμέσως να τις συρρυκνώσουν στο μυαλό!
Το σύμπλεγμα ναών κατασκευάστηκε απο τους Cham τον 8 και 13 αιώνα, και όντως προδίδουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους!
Οι ναοί,χτισμένοι με κόκκινο τουβλο έχουν πυραμιδικό σχήμα και τεράστιο ύψος!
Στις αρχές της ύπαρξής τους,ήταν αφιερωμένοι σε ινδουιστικές θεότητες,αλλα αργότερα πέρασαν σε βουδιστικές λατρείες.
Σήμερα μόνο τέσσερις ναοί είναι όρθιοι και σώζονται ολοκληρωμένοι! O ψηλότερος ναός είναι αφιερωμένος στην Po Nagar την γυναίκα του Shiva, ένας αλλος λίγο χαμηλότερος στον ίδιο τον Shiva και ένας τρίτος στον γιό του τον Ganexa. οι υπόλοιποι ναοί είναι αφιερωμένοι σε βουδιστικές θεότητες..
Η θέα απο ψηλά υπέροχη,ο περίγυρος του συμπλέγματος πνιγμένος σε αλέες με λουλούδια,φυτά bonsai καλοφροντισμένα,τα λιβανιστήρια απο έξω καίνε με εξωτικές ευωδιές,και ειλικρινά.. σκέπτεσαι..Εδώ νιώθω την μακαριότητα!!
Είμαστε τυχεροί,γιατί καθώς σουρούπωνε,πετύχαμε έναν χoρό απο Apsares στην αυλή των ναών!
Οι Apsares είναι εδώ κάτι σαν τις μούσες για την αρχαία ελλαδα.


aimg89.imageshack.us_img89_5748_apsares.jpg



Κατά τον Ινδουισμό,οι Apsares είναι οι γυναίκες των Gandharvas,πνευμάτων της φύσης. που το μισό τους σώμα ήταν κάποιο ζώο, όπως πουλί ή άλογο!
Οι ανδρες των Apsara λοιπόν,έφτιαχναν υπέροχη μουσική έχοντας θεικό ταλέντο,και οι γυναίκες τους χόρευαν όλους αυτούς τους ρυθμούς στις αυλές των παλατιών των θεών...

aimg21.imageshack.us_img21_2194_ponagar.jpg



aimg27.imageshack.us_img27_6179_ponagar1.jpg



aimg27.imageshack.us_img27_2194_ponagar.jpg



aimg27.imageshack.us_img27_5605_templeponagar.jpg



Oύφ άρχισε να νυχτώνει και να ρίχνει μιά μικρή ψιχάλα...συνεπαρμένοι απο μια τόσο υπέροχη μέρα,πάμε πίσω για το ξενοδοχείο...στην τοπική αγορά Dam Market δεν πήγαμε γιατι έκλεινε στις 18.30. απο έξω που περάσαμε πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέρουσα,φάνηκε να σφύζει απο ζωή όπως εξάλου και όλες οι αγορές της Aσίας!!!
Για γουρουνίσια ένστικτα,επισκευτείτε τα Thap Ba bathing and Mud spa.Eκεί μπορείτε να απολαύσετε μιά γουρουνίσια εμπειρία στις λάσπες με φυσικό άργιλο,και να βγείτε άνθρωποι!!! δυστυχώς δεν προλάβαμε να πάμε και δεν έχομε ιδία γνώμη,αλλα απο φίλους μάθαμε οτι δεν ήταν και κανένα τρομερά οργανωμένο spa!

επόμενη μέρα ...
Hon Mieu Ιsland...βάλτε σωσίβια!!!
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
ρενακι σου παει η σταμνα στο κεφαλι....:haha:

δε πιστευω να εριξες καμια απο το μπαλκονι στα ποδια υποψηφιων γαμπρων:bleh::bleh:?
 

stormy

Member
Μηνύματα
58
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι - Λονδίνο :)
Ταξίδι-Όνειρο
χμ.. RTW!
stormy διαβασε την ετικετα στο μπουκαλι για να κατατοπιστεις.Θα μπορουσε να ειναι εκτος απο κρασι,λικερ η ουισκι.
Μάλιστα.. και ο μπρατσαράς στην ετικέτα το πως του πάει :rolleyes:

Αλλά δε μας είπατε εσείς με τη renata δοκιμάσατε;; :D
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Hon Mieu Ιsland.
Ινδοκίνα.Ιστορίας συνέχεια
By renata - xenos.

Mια μέρα ελεύθερη στην Nha Trang και αποφασίσαμε να κλείσομε μιά μίνι εκδρομή στο νησί Ηon Mieu,για να κάνομε schnorkeling,να επισκεφτούμε το ενυδρείο,και γενικοτερα να ρηλαξάρομε!!!

aimg338.imageshack.us_img338_6379_honmieu.jpg



aimg338.imageshack.us_img338_8596_islandhonmieu.jpg



H ερώτηση ήταν -θέλετε να πάτε με τουριστικό πλοιάριο ,ή βιετναμέζικο?( η τιμή ήταν ίδια).
H απάντηση ομοφωνα ήταν με βιετναμέζικο φυσικά,να δούμε και να βιώσομε original πράγματα..
Ρε τι τόθελα εγώ τώρα?? δεν μπορώ να πώ...τρομερή εμπειρία..απο ένα σημείο και μετά λιγώθηκα στο γέλιο έως λιποθυμίας!! ο xenos απτόητος,στην πρύμνη της βάρκας σαν παπαράτσι περίμενε να αποθανατίσει φάσεις ...
Μας φορτώνουν σε μιά βάρκα με άλλους πενήντα,παιδάκια μικρά,μωρά,άνδρες γυναίκες ...μόλις απέπλευσε η σκυλοπνίχτρα,ακούω μιά μουσική υπόκρουση στην διαπασών!! δεν θυμάμαι ακριβώς τι ήταν ...κάτι για disco '80 μου μοιασε!! σε λιγο μερακλώθηκαν όλοι,αρχισαν τον χορό,έγερνε η βάρκα,έγινε της πόπης!!! με μεγάλη δυσκολία κράτησα την ψυχραιμία μου ρίχνοντας συνεχώς βλέμματα απελπισίας και βοήθειας στον xeno .Αυτός εκεί...ατάραχος!!! και που να με ακούσει ...μιλάμε για ντεσιμπέλ που ούτε στα κρητικά παραθαλάσσια μπάρ δεν παίζουν...
Σε λίγο βγαίνει ένας showman και αρχίζει τις σκανδαλιές...ντυνόταν γυναίκα με προταμένα στήθη,πείραζε,σήκωνε τον κόσμο να χορέψει,της τρελής!!είχε και ένα μικρόφωνο και φώναζε τα δικά του οι άλλοι χειροκροτούσαν,χειροκροτούσαμε και εμείς ...λέμε θα το υποστούμε να δούμε που θα το πάνε...
Στριμωγμένοι ΄ ο ένας δίπλα στον άλλο,ούτε δεξιά ούτε αριστερά...σκέτο τρελοκομείο..
Σε μιά στιγμή μερικοί σβέλτοι βιετναμέζοι,ανοίγουν τα παγκάκια που καθόταν ο κόσμος και τα μετέτρεψαν σε ένα τεράστιο τραπέζι..εδώ να δείτε τι έγινε!! σε χρόνο μηδέν καταφτάνουν εκατοντάδες πιατάκια με μεζέδες,τεράστια μπώλ με ρύζι,φρούτα,γλυκά,και έγινε χαμός!!! φάγαμε και μείς τι να κάνομε,άσε που ηταν πολύ νόστιμα...που τα βρήκανε.. αναρωτηθήκαμε!
Τελικά είδαμε οτι στο πίσω μέρος της βάρκας,λειτουργούσε κανονική κουζίνα ολα στον αέρα,με μάγειρα παρακαλώ ..ώστε έτσι λοιπόν!!!.

aimg233.imageshack.us_img233_3341_lunchboat.jpg



aimg255.imageshack.us_img255_8403_boatb.jpg



aimg338.imageshack.us_img338_530_intheboat.jpg



Θεέ μου δώσε μου υπομονή...ρωτούσα συνέχεια φτάνομε??? δεν με άκουγε κανένας...
Ευτυχώς φτάσαμε σχετικά γρήγορα...μας ξεφορτώνουν λέει για schnorkeling...που τέτοια τύχη...έπρεπε να κολυμπήσομε μακρυα για να δούμε κανένα κοράλι..έτσι φαγωμένοι κιόλας ...πηγαίναμε κατευθείαν να κάνομε παρέα στα κοράλια..
λέω άσε κάθισε εδώ μεχρι να φτάσει η στιγμή επιβίβασης και η συνέχεια του μαρτυρίου.
Καποια στιγμή η σκυλοπνίχτρα ξεκίνησε πάλι..και εδώ ξεκινά το δεύτερο μέρος του μαρτυριου!!!
Aνακοίνωση με ντουντούκα!! Και τώρα,happy hour !!! Aμάν λέω τι είναι αυτό πάλι!!!
Ξεκινά ένα πανδαιμόνιο μουσικής και χορού,καραμούζες και ένας ένας έπεφτε στην θαλασσα,του πετούσαν ένα σωσίβιο,και πρόσφεραν στους πλέοντας ένα ποτήρι κρασί σε πλαστικό ποτηράκι!
Σκηνές απείρου κάλλους!! Ο xenos βούτηξε ..έβαλε και την γαλάζια κουλούρα- σωσίβιο που του πέταξαν και έμοιαζε με υπερφυσικό μπέμπη!!
Eικόνες θεσπέσιες....εγώ αποθανάτιζα σκηνές απο την θέση μου...καποια στιγμή τους μάζεψαν πάλι επάνω,γέμισε ο τόπος νερά και καπάκι άρχισε το τελικοτελικό μαρτύριο, αυτο του karaoke!!

aimg140.imageshack.us_img140_249_caraokeboat.jpg



μαζεύτηκαν και άλλες βάρκες τριγύρω,άρχισαν το τραγούδι και οι παραφωνίες,έβγαλαν όλα τα ψάρια στην επιφάνεια,ακόμα και τους λευκούς καρχαρίες!!!
Κύριε κοντεύομε?? ρωτούσα απεγνωσμένα...τίποτα!!!
Και ήρθε μιά μικρή παρηγοριά...η βάρκα άρχισε να κινείται με κατεύθυνση το Ενυδρείο!
Εδώ έπαθα πλάκα!! Μέσα στην θάλασσα ήταν φτιαγμένο ένα απίστευτο ενυδρείο σκαλισμένο σε βράχους με μορφή καραβιού..

aimg140.imageshack.us_img140_2269_aquariumk.jpg



Κατεβήκαμε να το επισκεφτούμε..Ηταν τέλειο..καθαρό με σπάνια είδη ψαριών και θαλάσσιας ζωής..το περιβάλον φυσικό,και έξω καλοφροντισμένο με λουλούδια και πέτρινα διακοσμητικά!

aimg21.imageshack.us_img21_3897_vietnamkabodia2757.jpg



Αρχισε να σουρουπώνει..επιστροφή...ξανάκαναν πάλι τα παγκάκια τραπέζι και φτού απο την αρχή.ολων των ειδών τα φρούτα...και τα γλυκίσματα!! φάγαμε πάλι με μεγάλη έμφαση, στο φρούτο dragon που ήταν πολύ νόστιμο και ζουμερό!!
Βραδάκι πιά επιτέλους γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μας.
Συμπέρασμα ημέρας με έναν ψύχραιμο απολογισμό...δεν ήταν άσχημα...ήταν κάτι ξεχωριστό,δεν λέω...έτσι διασκεδάζουν οι άνθρωποι εκεί.ήταν τρομερά φιλόξενοι,σεβότανε τους ξένους,και φρόντισαν να μην μας λείψει τίποτα...Προσπαθούσαν να μας βάλουν στον τρόπο διασκέδασής τους με χαρά και χαιρόταν οταν χαμογελούσαμε!! ο αρχηγός και showman ήταν τελικά ένα εξαίσιο παληκάρι,που φρόντισε να μάθει και ελληνικές λέξεις...ήταν μιά ωραία εμπειρία με όλα της τα απρόοπτα..
Το απίστευτο ήταν οτι μετά το μάτι μας έπεσε στον οδηγό του lonely planet και έγραφε οτι το γραφείο αυτό που εμείς κλείσαμε τυχαία,ήταν το καλύτερο στην πόλη,και προσέφερε την καλύτερη διασκέδαση!!! το όνομα αυτού,Mama Linh!...Η θα το αγαπήσετε ή θα το μισήσετε
Υπάρχουν άπειρα νησάκια να επισκευτείτε απο τον κόλπο της Nha Trag.ένα που αναφέρεται είναι το whale island επίσης το monkey island,που προσφέρονται κυρίως για scuba diving..θα τα βρείτε όλα μπροστά σας και θα αποφασίσετε εκείνη την στιγμή..

Γειά σου Nha Trag!! δεν θα σε ξεχάσω ποτέ!!!
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Βρε, τα καλύτερα σας έτυχαν :clap:

Φωτο του xenou, με τη γαλάζια κουλούρα, για το φιλοθεάμον κοινό...δεν έχει ?:bleh:
 

papatya

Member
Μηνύματα
55
Likes
13
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Πασχα-Ανταρκτική
αυτα ειναι..διαβαζω ,βλεπω και τις υπεροχες εικονες και νομιζω οτι ειμαι και εγω εκει πανω στο ''βιετναμεζικο''!!:D
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Βρε, τα καλύτερα σας έτυχαν :clap:

Φωτο του xenou, με τη γαλάζια κουλούρα, για το φιλοθεάμον κοινό...δεν έχει ?:bleh:
Αν έχω λεει!!!!:bleh:
τον φωτογράφησα σε όλες τις στάσεις εκμαθησης κολύμβησης!!
ας ορίσομε τα τάλαντα,και ας αρχίσει ο πλειστηριασμός!!
με πόσα να αρχίζομε? ελάτε έχομε και κρίση!!!:cool:
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αν έχω λεει!!!!:bleh:
τον φωτογράφησα σε όλες τις στάσεις εκμαθησης κολύμβησης!!
ας ορίσομε τα τάλαντα,και ας αρχίσει ο πλειστηριασμός!!
με πόσα να αρχίζομε? ελάτε έχομε και κρίση!!!:cool:
Λέω να ξεκινήσω με είδος (ένα κοντέινερ καπνό), λόγω και της ...οικογενειακής επιχείρησης :bleh:

...ο επόμενος, παρακαλώ...
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
κι εγώ προσφέρομαι για free dog sitting στη Φανούλα όποτε χρειαστείς Ρενάτα....και θα την ταιζω και τα καλύτερα κοψίδια ,μην ανησυχείς δε θα κακοπέσει....

μαγικά τα όσα περγράφετε:clap::clap::clap:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
κι εγώ προσφέρομαι για free dog sitting στη Φανούλα όποτε χρειαστείς Ρενάτα....και θα την ταιζω και τα καλύτερα κοψίδια ,μην ανησυχείς δε θα κακοπέσει....

μαγικά τα όσα περγράφετε:clap::clap::clap:
με συγκινείτε!!!:shock:
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Hon Mieu Ιsland.
Ινδοκίνα.Ιστορίας συνέχεια
By renata - xenos.

...Η θα το αγαπήσετε ή θα το μισήσετε
Υπάρχουν άπειρα νησάκια να επισκευτείτε απο τον κόλπο της Nha Trag.ένα που αναφέρεται είναι το whale island επίσης το monkey island,που προσφέρονται κυρίως για scuba diving..θα τα βρείτε όλα μπροστά σας και θα αποφασίσετε εκείνη την στιγμή..

Γειά σου Nha Trag!! δεν θα σε ξεχάσω ποτέ!!!
Πολύ καλό Renata! Το απόλαυσα κυριολεκτικά! Μαθαίνεις... μαθαίνεις! ;) :clap::clap::clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.452
Μέλη
38.939
Νεότερο μέλος
Panais

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom