Βιετνάμ Βιετνάμ και καιρός

annoula

Member
Δεν έχει όλη η χώρα το ίδιο κλίμα, νότος με βορρά είναι κάπου 1700χλμ ευθεία, περίπου όσο Μαδρίτη-Άμστερνταμ.

Κάποια μέρη έχουν δύο εποχές, κάποια τρεις, κάποια τέσσερις και ακόμα και αν έχουν ονόματα όπως οι δικές μας δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και δεν ξεκινούν την ίδια περίοδο. Επίσης άλλο μια βροχή καρέκλες που κρατάει 10 λεπτά και συνεχίζεις και άλλο να βρέχει μέρα νύχτα συνέχεια.

Αν σας απασχολεί πολύ Θα πρέπει να κάνετε μια έρευνα μόνοι σας να δείτε τι καιρό είχε τα τελευταία χρόνια εκεί που θέλετε να κινηθείτε για να πάρετε μια ιδέα.

Εγώ δε πιστεύω ότι ο καιρός θα είναι πρόβλημα αν έρθετε τότε.
Από την ερευνα που εκανα δειχνει να εχει παρα πολλες βροχες Ιούλιο - Αύγουστο σχεδον σε ολη την χωρα...

poised

Member
Νομίζω κάπου αλλού είχε αναφερθεί ο τυφώνας yagi που τελικά πέρασε πάνω από ha long, cat ba, hanoi και βορρά και έχει αφήσει την καταστροφή. Αν κάποιος βρίσκεται στη χώρα τώρα ή τις επόμενες τουλάχιστον 15 μέρες, καλό είναι να αποφύγει τις περιοχές αυτές.

Φωτογραφία από το Ανόι το Σάββατο πριν ακόμα ξεκινήσει το κακό (δεν είναι δική μου, μου την στείλανε).

1726156509853.png

paykopete

Member
Νομίζω κάπου αλλού είχε αναφερθεί ο τυφώνας yagi που τελικά πέρασε πάνω από ha long, cat ba, hanoi και βορρά και έχει αφήσει την καταστροφή. Αν κάποιος βρίσκεται στη χώρα τώρα ή τις επόμενες τουλάχιστον 15 μέρες, καλό είναι να αποφύγει τις περιοχές αυτές.

Φωτογραφία από το Ανόι το Σάββατο πριν ακόμα ξεκινήσει το κακό (δεν είναι δική μου, μου την στείλανε).

View attachment 473618
Ναι το ανεφερα, δυστυχως τα νεα απο την χωρα που μιλαω και με μια ντοπια δεν ειναι καλα...

Στους 197 ανέρχονται οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi - Καταστράφηκαν εκατ. στρέμματα καλλιεργειών | in.gr

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σε σχετικές ομάδες στο fb οι ντόπιοι μεταδίδουν ότι οι νεκροί έφτασαν σήμερα τους 327!
Η Sapa θα είναι προσβάσιμη ξανά από αύριο, αλλά το Fansipan όχι λόγω κατολισθήσεων..
Στο Ανόι όλα καλά σιγα σιγά πέφτει και η στάθμη στον κόκκινο ποταμό.
Μεγάλες καταστροφές....

Last edited:

Constant1ne

Member
Σε ένα μήνα πάω Ανόι. Θα είναι εντάξει πιστεύετε ή να δω για κάπου αλλού; Ήδη απέκλεισα κεντρικό Βιετνάμ λόγω καιρού.

poised

Member
Το Ανόι θα είναι εντάξει αν δεν προκύψει κάτι καινούριο. Τα υπόλοιπα μέρη δεν θα είναι επικίνδυνα όπως είναι τώρα αλλά μπορεί να μην έχουν καθαριστεί και επισκευαστεί.

Katerina Arno

Member
Γεια σε όλους!
Χρειάζομαι μια τεράαααστια βοήθεια.
Σκέφτομαι το καλοκαίρι (μέσα Ιούνη ως τέλος Ιούλη) για περίπου 10 μέρες πάνω κάτω να πάω Βιετνάμ. Πρόκειται για το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ευρώπης και δεδομένου οτι και το κόστος θα είναι μεγάλο, έχω προβληματιστεί πααααρα πολύ με τον καιρό. Έχω σκοπό να πάω και Χο Τσι Μιν και Ανόι και ενδεχομένως Χόι Αν. Δηλαδή και Νότιο και Βόρειο και Κεντρικό.
Ξέρω ότι δεν είστε μάντεις, ούτε μετεωρολόγοι, όπως και ότι με την κλιματική αλλαγή έχει γίνει ένας χαμούλης και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα, αλλά με βάση την εμπειρία σας θεωρείται ότι είναι απαγορευτικό αυτή την περίοδο να πάω Βιετνάμ.
Έχω μπει σε άπειρα site με αναζήτηση weather Vietnam, εχω διαβάσει αρκετά και εδώ μέσα και ειλικρινά έχω μπερδευτεί αρκετά.
Είναι περίοδος που θα έχει πλημμύρες και καταστροφές? Είναι περίοδος των μουσώνων? Δεν θα μπορούμε να σταθούμε από την υγρασία και τη ζέστη? Θα το ευχαριστηθούμε το ταξίδι ή να επιλέξω για κάπου αλλού? Χίλια ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα...

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Φέτος πάντως το καλοκαίρι πήγαν 2 παιδιά από το τραβελστορις και δεν είχαν κανένα θέμα. Ούτε σταγόνα έριξε. Κ το κακό το έκανε τώρα το Σεπτέμβριο...
Ζέστη κ υγρασία έχει βέβαια ειδικά στο νότο. Κατά τ άλλα όπως το λες μάντης δεν είναι κανένας πάντα υπάρχει ρίσκο σε περίοδο βροχών, από την άλλη είναι τεράστια χώρα δεν έχει ποτέ τον ίδιο καιρό παντού.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Όταν λέμε ζέστη, εννοούμε σαν τα 40αρια στην Αθήνα που δεν μπορούμε να σταθούμε ή παλεύεται?
Μαζί με υγρασία! Αλλά κυρίως στο νότο. Στο βορρά πιο ανεκτά

Katerina Arno

Member
Δεν αντέχω ΚΑΘΟΛΟΥ την ζέστη.... Πιστεύεις ότι πρέπει να το ρισκάρω καθώς θα μαγευτώ από τις ομορφιές ή να πάω άλλη εποχή? Και αν ναι, ποια ειναι αυτή? Γιατί όπως καταλαβαίνεις είναι δύσκολες οι 15 μερες άδεια εκτός καλοκαιριού?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.069
Μέλη
39.817
Νεότερο μέλος
Manthosr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom